ŠTAMPANJE

Kreirajte postere, flajere i druge materijale pomoću softvera Canon PosterArtist

Otkrijte kako mala preduzeća mogu brzo, lako i besplatno da prave profesionalna, primamljiva dizajnerska rešenja za postere.
Odštampana Canon PosterArtist dizajnerska rešenja na radnom stolu ispred Canon MAXIFY štampača.

Bez obzira na to da li promovišete malo preduzeće, organizujete dobrotvornu priredbu, organizujete lokalni sastanak ili promovišete bilo koju vrstu usluge, potrebno je da jasno i kreativno prenesete poruku. Uz širok asortiman predložaka, slika i fontova, Canon PosterArtist vam pruža sve potrebne alatke za besplatno pravljenje postera onlajn.

Veb aplikacija pruža brz i jednostavan pristup stotinama profesionalno dizajniranih predložaka koji pokrivaju sve, od postera, banera i flajera do menija, pozivnica za zabave, kalendara, sertifikata i drugih materijala.

Predloške možete jednostavno da prilagođavate pomoću teksta i slika, a možete čak i da generišete QR kodove – idealno rešenje ako potencijalnim klijentima želite da pružite jednostavan način da saznaju više o vašim uslugama.

Prvi koraci sa onlajn alatkom za pravljenje postera kompanije Canon

Snimak ekrana softvera Canon PosterArtist koji prikazuje dostupne proizvode i teme.

PosterArtist predlošci omogućavaju da brzo i lako kreirate gotov proizvod. Ažuriranje softvera je donelo dodatnih 300 dizajnerskih rešenja – što ukupno daje 1.400.

Snimak ekrana softvera Canon PosterArtist koji prikazuje predložak iz kategorije Hrana i piće.

Na primer, ako želite da dizajnirate poster radi promovisanja poslastičarnice, možete da izaberete predložak iz kategorije Hrana i piće.

Canon PosterArtist je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows i MacOS. Možete da se prijavite pomoću postojećeg onlajn naloga (kao što je Google, Facebook ili Twitter) ili da kreirate sopstveni bezbedni Canon ID.

Na početnoj stranici za PosterArtist možete da odaberete ono što želite da kreirate ili da pregledate tematske predloške. Kategorije uključuju maloprodaju/distribuciju, hranu i piće, školu/obrazovanje, događaje i još toga.

Ako vam se žuri, tu je i opcija Auto Design (Automatsko dizajniranje). Izaberite proizvod, unesite podatke za kategoriju, naslov, podnaslov i poruku, kao i do tri slike, a PosterArtist će trenutno generisati asortiman opcija.

PosterArtist v1.1 je dodao još nekoliko funkcija koje štede vreme i vaše radne procese čine efikasnijim. Tu je čitav asortiman novih predložaka za dvostrano štampanje, tako da vlasnik restorana, na primer, može lako da štampa dvostrane menije. Sada takođe možete da uvezete Microsoft Excel® tabelu u predloške, što vam omogućava da kreirate personalizovane ili prilagođene predloške istog dizajna – kao što je grupa kupona, od kojih svaki ima jedinstveni kôd.

Dodavanje slika

Snimak ekrana softvera Canon PosterArtist koji prikazuje predložak postera iz kategorije Hrana i piće sa ažuriranim slikama.

Izaberite Add Files (Dodaj datoteke) na tabli Files (Datoteke) da biste otpremili svoje slike. Dostupan je i izbor stok fotografija i unapred učitanog sadržaja koji možete da izaberete na tabli Photos (Fotografije).

Snimak ekrana softvera Canon PosterArtist koji prikazuje predložak postera sa ažuriranim slikama.

Izaberite sliku predloška koju želite da zamenite i dvaput kliknite na sličicu na tabli Files (Datoteke) da biste uvezli novu sliku u dizajn.

Možete da dodajete slike sa uređaja koji koristite ili iz usluga zasnovanih na informatičkom oblaku, uključujući Google Drive™, Dropbox™ i Microsoft OneDrive®. Takođe je dostupna opcija za pretraživanje i dodavanje fotografija koje su oslobođene plaćanja autorskog honorara, direktno iz različitih biblioteka slika.

Dostupne su razne opcije za uređivanje fotografija, uključujući alatku Auto Photo Fix koja primenjuje korekciju pozadinskog osvetljenja i ekspozicije, a omogućava i ručno podešavanje za korekciju boja i oštrinu, kao i prebacivanje na crno-belu tehniku ili primenjivanje sepije.

Personalizovanje sadržaja

Snimak ekrana softvera Canon PosterArtist koji prikazuje poster za lokalnu poslastičarnicu, sa opcijama za uređivanje na tabli sa desne strane.

Doterajte poster podešavanjem veličine fonta, boje pozadine i razmaka teksta, odnosno menjanjem razmere.

Snimak ekrana softvera Canon PosterArtist koji prikazuje baner za lokalnu poslastičarnicu.

Kada završite sa biranjem boja i fontova, možete da isprobate kreiranje podudarnih banera i flajera.

Tekst možete da dodate horizontalno ili vertikalno i lako možete da eksperimentišete sa bojama i stotinama dostupnih fontova kako biste dobili baš onakav stil i izgled kakav želite. Klipart opcije su idealne za kreiranje prilagođenih logotipa.

Kako bi se dizajnersko rešenje zaista isticalo, dostupne su zlatne i srebrne opcije u sveobuhvatnoj paleti boja. Takođe su dostupne fluorescentne spot boje, gde je to podržano na Canon imagePROGRAF štampačima za velike formate iz serije GP.

Ako ste nezadovoljni bilo kojom promenom, jednostavno možete da opozovete/ponovite postupak pomoću strelica za kretanje unazad i unapred.

Štampanje dizajnerskog rešenja

Personalizovani poster kreiran pomoću softvera Canon PosterArtist izlazi iz Canon MAXIFY štampača.

Da biste odštampali svoje kreacije, biće vam potreban kompatibilni Canon štampač , kao što je Canon MAXIFY GX3040, ekonomična opcija za štampanje velikog obima.

Kada budete spremni za štampanje, kliknite na Proceed to print (Nastavi na štampanje) – moraćete da preuzmete i instalirate dodatnu komponentu za štampanje kada to budete radili prvi put.

Canon MegaTank štampač visokih performansi, kao što je MAXIFY GX3040 ili GX4040, idealan je za štampanje velikih količina dokumenata visokog kvaliteta. Oba modela takođe mogu da štampaju banere dužine do 1,2 m i opremljeni su zadnjim ravnim ležištem, za medije debljine do 0,7 mm, što je idealno za kreiranje materijala za prodajna mesta.

Canon MAXIFY i PIXMA štampači koji podržavaju štampanje zasnovano na informatičkom oblaku omogućavaju vam da kreirate dizajnerska rešenja kod kuće ili kada radite na daljinu, koja zatim možete da odštampate u kancelariji.

Razglasite

Odštampani poster i baner koji promovišu poslastičarnicu postavljeni na sivu kecelju zajedno sa šoljama za merenje i drvenom kašikom.

Eksperimentišite sa upečatljivim bojama, atraktivnim slikama i primamljivim porukama i kreirajte primamljive postere, banere i flajere uz minimalan trud.

Lako je razmišljati o posteru, baneru, flajeru ili meniju kao o čisto fizičkoj stvari, ali možete i da preuzmete svoja dizajnerska rešenja za korišćenje na veb stranicama i kanalima na društvenim mrežama.

Dizajnerska rešenja mogu da se sačuvaju na računaru odnosno ažuriranje softvera PosterArtist obuhvata ugrađene opcije za čuvanje na Google Drive, Dropbox i Microsoft OneDrive, pa možete da im pristupite bilo gde, kao i da ih delite sa kolegama, članovima porodice i prijateljima.

Od banera za pekare i menija za burgere do reklama za letnje rasprodaje i poslove, Canon PosterArtist može da ukloni stres iz kreiranja marketinških materijala za mala preduzeća.

Matthew Richards & Sarah Bakkland
 1. macOS je zaštićeni trgovački znak kompanije Apple Inc., registrovan u SAD i drugim zemljama i regionima.
 2. TWITTER je zaštićeni trgovački znak kompanije Twitter Inc. Ili njenih povezanih društava.
 3. Google i Google Drive su zaštićeni trgovački znakovi kompanije Google LLC, a Google ni na koji način ne podržava ovu stranicu niti je sa njom povezana.
 4. Dropbox je zaštićeni trgovački znak kompanije Dropbox, Inc.
 5. Microsoft Excel i OneDrive su registrovani zaštićeni trgovački znakovi kompanije Microsoft Corporation u SAD i drugim zemljama.

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • ŠTAMPANJE

  Prava Canon aplikacija za štampanje po vašoj meri

  Pokažite kreativnost i organizujte se uz aplikacije kompanije Canon za štampanje – dostupna je odgovarajuća za svaki projekat.

 • ŠTAMPANJE

  Štampači MegaTank za preduzeća

  Kako kvalitet i niski troškovi korišćenja štampača MegaTank mogu da unaprede poslovanje.

 • ŠTAMPANJE

  Kako da koristite bežični štampač

  Pametni načini da na najbolji način iskoristite bežični štampač.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za dizajnere

  Štampači predstavljaju osnovne alatke za dizajnere – mi ćemo vam pomoći da odaberete odgovarajući model u skladu sa vašim potrebama.