KREATIVNO ŠTAMPANJE

Prenesite kreativne projekte na novi nivo uz tablu sa slikama odštampanu na SELPHY Square QX10

Table sa slikama predstavljaju odličan način za oživljavanje kreativnih ideja. Ovde ćemo vam pokazati kako da odštampate instant tablu sa slikama uz Canon SELPHY Square QX10.
Žena štampa sliku na Canon SELPHY Square QX10. Uspravno postavljena na stolu ispred nje je tabla sa slikama za inspiraciju za oblačenje.

Table sa slikama koriste dizajneri, umetnici i praktično svi koji imaju potrebu za planiranjem kreativnih projekata ili pronalaženjem inspiracije za događaj ili odmor. U suštini, one predstavljaju kolaž ideja koje mogu da vam pomognu da doterate kreativnu viziju i oživite planove.

Bez obzira na to kakav je vaš projekat, da li preuređujete sobu ili je u pitanju zadatak na završnoj godini modnog dizajna, pronalaženje inspiracije je ključno. Inspiraciju možete da pronađete u keramičkoj saksiji u savršenoj nijansi plave na tabli sa slikama za dizajn enterijera, odnosno u tkanini sa smelom šarom koja vaša dizajnerska rešenja za haljine može da prenese na novi nivo.

Ovde ćete saznati kako da kreirate tablu sa slikama, pronaći neke ideje za njenu primenu, kao i idealne alatke za štampanje inspirativnih slika.

Kako da kreirate tablu sa slikama koja će vas inspirisati

Canon SELPHY Square QX10 štampa slike za tablu sa slikama na temu dekoracije doma.

Odaberite fotografije iz galerije fotoaparata i odštampajte ih pomoću Canon SELPHY Square QX10, za kvadratne samolepljive otiske sa okvirom, idealne za raznovrsne kreativne načine primene.

Osoba pravi tablu sa slikama sa plavom temom i slikama zalepljenim na beli zid iza stola.

Za kreiranje table sa slikama možete da iskoristite bilo koju dostupnu površinu, bez obzira na to da li je u pitanju prazan zid, crna tabla ili stranice kolaža.

Možda već imate mnoštvo slika na fotoaparatu ili telefonu koje mogu da posluže kao početna tačka za tablu sa slikama. Dok ste u pokretu obavezno pravite snimke svega što vas inspiriše. Razmišljajte o bojama i šablonima, kao i o tome kako mogu da se kombinuju. Ako planirate da preuredite sobu, možda postoji ključni rekvizit koji ćete obožavati, kao što je vaza u vašoj omiljenoj nijansi plave. Iskoristite tu sliku kao početnu tačku, pa tablu sa slikama kreirajte oko nje, sa slikama grafikona u boji, prijatnih ukrasnih dodataka ili drugih rekvizita koji mogu dobro da se uklope u vašu šemu.

Zašto štampani projekti mogu da budu bolji od digitalnih

Osoba odlepljuje poleđinu otiska sa štampača SELPHY Square QX10.

Nalepnice za štampač Canon SELPHY Square QX10 vam omogućavaju da odštampate slike i da ih zalepite direktno na tablu sa slikama.

Slike stvaraju bolji doživljaj od samih reči, a fizička tabla sa slikama, fotografije zalepljene na zid, raspoređene po tabli za kačenje ili smeštene u kolaž, pruža trenutni vizuelni utisak (umesto da svaki put morate da potrošite nekoliko minuta na pretragu biblioteke fotografija na telefonu ili računaru). Canon SELPHY Square QX10 predstavlja idealnu alatku za kreiranje otisaka visokog kvaliteta sa bojama i stilovima koji vas inspirišu. Daje kvadratne samolepljive slike formata 6,8 x 6,8 cm sa okvirom po kojem možete da pišete kako biste dodavali napomene ili komentare o idejama. Otisci su bogati detaljima, sa impresivnom reprodukcijom boja. Mastilo i papir za SELPHY Square QX10 dolaze u kompletu, pa lako možete da ih zamenite kada se javi potreba.

Proširivanje i doterivanje table sa slikama

Žena pravi tablu sa slikama za inspiraciju za oblačenje tako što postavlja slike iz štampača SELPHY Square QX10 pored crteža i uzoraka materijala.

Pored otisaka, tabla sa slikama može da sadrži uzorke tkanine, isečke iz časopisa, listove, cvetove itd.

Dizajnerska inspiracija nije ograničena na fotografije. Tabla sa slikama za projekat u vezi sa modnim dizajnom takođe može da obuhvata uzorke tkanina, niti u boji i dugmad ili zatvarače. Kombinacija tekstura sa instant otiscima vaših oblika i stilova pomoći će vam da se usredsredite i zaista „osetite“ projekat. Razmislite o tome kako ćete prikazati stavke na tabli sa slikama radi postizanja najboljeg efekta, odnosno kako ćete ih rasporediti kako bi činile celinu.

Kreativna saradnja uz SELPHY Square QX10

Osoba drži Canon SELPHY Square QX10 dok štampa logotip za projekat.

Table sa slikama takođe mogu da predstavljaju odličan način za prenošenje ideja dok radite na poslovnom projektu, kombinacija vizuelnih elemenata ponekad može da prenese poruku bolje od reči.

Ako razrađujete ideju sa drugim ljudima, biće dobro da delite stavove. Možda planirate da predstavite novi dizajn logotipa i potrebno je da odlučite o šemama boja, grafici i fontovima, ili samo želite da razgovarate o temama za proslavu. Canon SELPHY Square QX10 je mali, prenosiv i bežičan, pa možete da ga ponesete sa sobom i da štampate gde god da se vi i vaši prijatelji/saradnici nalazite. Takođe ne morate da brinete o kablovima, SELPHY Square QX10 se lako puni putem USB veze i može da odštampa do 20 otisaka sa jednim punjenjem. Ako neko drugi ima sliku koju bi voleo da doda u projekat, može da je podeli sa vama onlajn, a vi trenutno možete da je odštampate.

Izbor opcija rasporeda

Žena drži štampač Canon SELPHY Square QX10 pored smartfona. Na ekranu je slika koju se sprema da odštampa.

Canon SELPHY Square QX10 je idealan za kreiranje raznovrsnih tabli sa slikama, a slike možete da štampate direktno sa smartfona, kao i da dodajete oznake, ikone i tekst u aplikaciji Canon SELPHY Photo Layout.

Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout vam omogućava da personalizujete otiske pečatima, filterima, okvirima, tekstom i preklopima. Aplikacija, koju besplatno možete da preuzmete sa portala App Store za iOS uređaje ili Google Play za Android uređaje, pruža više opcija za raspored. Možete da mešate slike različitih formata da biste napravili kolaž ili da ravnomerno podelite papir na dve, četiri ili osam fotografija po strani.

Table sa slikama za zabavu i motivaciju

Tabla sa slikama sa temom putovanja za Maroko, sa rasporedom u vidu pločica i sa kartama, pored štampača Canon SELPHY Square QX10.

Zašto ne biste eksperimentisali sa Canon SELPHY Square QX10 i napravili tablu sa slikama samo radi zabave? Tema može da bude vaša omiljena boja, odredište za odmor ili hrana.

Table sa slikama mogu da se koriste na različite zabavne načine. Iščekivanje odmora na mestu koje nikada ranije niste posetili često može da bude podjednako uzbudljivo kao i samo putovanje. Možete da sakupite slike znamenitosti koje želite da vidite ili hrane koju biste voleli da probate. Sve što definiše opštu ideju ili osećanje, kao što je geometrijski šablon na marokanskim pločicama ili slike kitnjaste maorske arhitekture, doprinosi stvaranju doživljaja mesta.

Table sa slikama na PIXMA štampaču

Svakako možete da dodate štampani materijal na table sa slikama, čak i ako nemate Canon SELPHY Square QX10. Canon PIXMA TS modeli štampača, kao što su serija PIXMA TS5350a, serija TS6350 i serija TS8350, omogućavaju štampanje kvadratnih fotografija pomoću aplikacije Easy-PhotoPrint Editor i kvadratnog papira, kao što je Canon foto-papir Plus Glossy II, koji je dostupan u formatima 13 x 13 cm i 8,9 x 8,9 cm. Zašto ne biste probali da štampate i na Canon magnetnom foto-papiru i da na frižideru kreirate tablu sa slikama za ideje za uređenje kuhinje? Samo povežite pametni uređaj uz AirPrint (iOS) ili Mopria (Android) da biste štampali fotografije direktno sa telefona.

Kakav god da je vaš sledeći kreativni projekat, pravljanje table sa slikama predstavlja savršen način za prikupljanje ideja i doterivanje vizije – isprobajte i dopustite da vas povede na inspirativno putovanje.

Napisala Andrea Bol

Slični proizvodi

 • Kućni štampači

  SELPHY SQUARE QX10

  Sačuvajte specijalne uspomene u obliku prelepih otisaka koje možete da pravite bilo gde, bežično.
 • Kućni štampači

  Serija PIXMA TS5350a

  Pokažite svoje dizajnersko umeće uz svestranu podršku za medije, kul kreativne aplikacije i veoma jednostavno povezivanje sa smartfonima na seriji PIXMA TS5350a
 • Inkdžet štampači

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Učinite otiske fotografija kreativnijim i interaktivnijim uz magnetni foto-papir MG-101 kompanije Canon.
 • Srodni članci