ŠTAMPANJE

Najbolji štampači za dizajnere

Štampači predstavljaju osnovne alatke za nezavisne dizajnere i one koji sada rade od kuće, ali kako da odaberete odgovarajući model u skladu sa svojim potrebama?
Canon PIXMA TR150 štampa sliku male plave vaze, a inspiracija za sliku se nalazi pored njega.

Kako načini rada postaju sve fleksibilniji, sve je važnije da kućna kancelarija ili studio budu opremljeni alatkama koje su vam potrebne za efikasan rad. Za one koji rade u kreativnim branšama, naročito dizajnere, štampač predstavlja osnovnu alatku. Od pregledanja rasporeda do kreiranja štampanih kopija za odobrenje od strane klijenta i obavljanja svakodnevne administracije, štampač visokog kvaliteta može da vam uštedi vreme i da vam pomogne da dobijate poslove. Ali na koje karakteristike bi trebalo da obratite pažnju?

Oštar tekst i detalji dizajna, glatki prelazi, vernost boja i postojan kvalitet štampe predstavljaju osnovne zahteve za pregledanje od strane klijenata. Svestranost je još jedan ključni atribut štampača. Kao dizajner, možete da dobijete zadatak da napravite bilo šta, od vizitkarti i flajera do otisaka veličine postera, pa će vam štampač koji podržava širi asortiman tipova i formata medija pružiti više kreativnih opcija i smanjiti broj poseta lokalnoj štampariji. Pouzdanost i jednostavnost korišćenja takođe su veoma važni, kao i funkcije za praktičnost, poput bežične veze, automatskog uvlačenja papira i velikih brzina štampe.

Da biste lakše odlučili koji štampač je najbolji za vaše dizajnerske potrebe, napravili smo izbor pogodnih Canon PIXMA štampača koje možete da razmotrite.

Najbolji štampač za velike dizajnerske projekte: serija Canon PIXMA TS9550

Štampač iz serije Canon PIXMA TS9550 na stolu pored laptopa, beležnice, fotografija i olovaka.

Štampač iz serije Canon PIXMA TS9550 može da pravi A3 otiske bez margina, a nije mnogo veći od standardnog A4 štampača. © Natasha Alipour

Ženska ruka okreće list papira kako bi demonstrirala mogućnosti dvostrane štampe modela Canon PIXMA TS9550.

Automatsko dvostrano štampanje i mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 20 listova samo su dve od mnoštva funkcija štampača Canon PIXMA TS9550. © Natasha Alipour

Višenamenski štampač Canon PIXMA TS9550 zauzima skoro isto mesta kao A4 štampač, ali može da pravi A3 otiske bez margina i ima mnoštvo funkcija koje dizajnerima omogućavaju da produktivnije koriste vreme. LCD ekran od 10,8 cm osetljiv na dodir omogućava lako podešavanje postavki, dok automatsko dvostrano štampanje i mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 20 A4 listova smanjuje potrebu za dopunjavanjem. Takođe je u pitanju dobro povezan model, sa Ethernet i bežičnim opcijama, kao i podrškom za AirPrint (iOS) i Mopria (Android), uz aplikaciju Canon PRINT koja vam omogućava da štampate, skenirate i kopirate ideje i inspiraciju direktno sa pametnog uređaja.

Naravno, najvažniji test za štampač je kvalitet štampe, a PIXMA TS9550 koristi pet odvojenih kartridža sa ChromaLife100 mastilom, uključujući pigmentno crno mastilo za oštar tekst, radi kreiranja detaljnih otisaka koji u albumu mogu da traju do 100 godina1. Serija PIXMA TS9550 takođe podržava širok asortiman kreativnih medija, uključujući Canon papir za štampanje visoke rezolucije, magnetni foto-papir i karton formata 12 x 12 inča.

Za grafičke dizajnere koji nemaju potrebu da štampaju na formatima većim od A4, višenamenski štampač serije Canon PIXMA TS8350 podjednako je prijatan za gledanje kao i otisci koje daje. Elegantni dizajn će se uklopiti u radni prostor svakog dizajnera, uz novi nivo performansi štampanja zahvaljujući sistemu sa šest odvojenih mastila, koji smanjuje zrnatost.

Najbolji štampač za male troškove korišćenja: Canon PIXMA G6040

Štampač Canon PIXMA G6040 štampa sliku logotipa.

Canon PIXMA G6040 može da odštampa do 18.0002 stranica pomoću samo tri boce sa crnim mastilom, što ga čini pametnim izborom za one sa ograničenim budžetom. © Jake Baggaley

Ruka dopunjava kartridž sa crnim mastilom u štampaču Canon PIXMA G6040.

Čvrste boce sa mastilom koje ne prave nered kompanije Canon omogućavaju brzo i lako dopunjavanje kartridža sa mastilom visokog učinka u štampaču Canon PIXMA G6040. Boce takođe automatski prestaju da se prazne kada se kartridži napune.

Za dizajnere koji prave veliki broj štampanih kopija za pregled, model iz MegaTank asortimana štampača Canon PIXMA G serije predstavlja veoma praktičnu opciju. Canon PIXMA G6040 ima četiri dopunjiva kartridža sa mastilom visokog učinka i može da pruži do 18.0002 stranica pomoću tri boce sa crnim mastilom ili 7.7002 stranica pomoću kompleta mastila u boji. Takođe može da se pohvali kapacitetom za običan papir od 350 listova i automatskim dvostranim štampanjem, pa možete manje vremena da provodite u dopunjavanju štampača PIXMA G6040 papirom i mastilom, a više brinući se o kreativnoj strani stvari.

Tehnologija glave za štampanje u modelu PIXMA G6040 garantuje oštre i detaljne otiske, kao i štampanje bez margina od kvadrata dimenzija 89 x 89 mm do A4. Takođe je u pitanju svestrani tri-u-jedan uređaj, sa mašinom za kopiranje i A4 skenerom, što vam omogućava da uvezete umetničke sadržaje i drugi izvorni materijal u projekat bez potrebe za dodatnim hardverom. PIXMA G6040 takođe ima podršku za informatički oblak, pa dizajnerska rešenja možete da štampate sa bilo koje lokacije pomoću kompatibilnih usluga, kao što su Google Drive i Dropbox.

Najbolji štampač za dizajnere u pokretu: Canon PIXMA TR150

Muškarac sedi za stolom i pregleda slike koje su upravo odštampane na štampaču Canon PIXMA TR150.

Canon PIXMA TR150 brzo daje živopisne otiske zahvaljujući hibridnom sistemu mastila i brzinama štampe do 5,5 slika u minuti3. © Jake Baggaley

Muškarac pakuje štampač Canon PIXMA TR150 u crni ranac.

Zahvaljujući tome što lako stane u ranac i ima bežične funkcije, mali i lagani Canon PIXMA TR150 predstavlja savršen prenosivi štampač. © Jake Baggaley

Bez obzira na to da li ste grafički dizajner koji želi da pravi probne kopije za prezentaciju klijentu dok ste na putu ili radite na daljinu – ili samo želite da oslobodite malo prostora u kućnoj kancelariji – tanki i lagani štampač Canon PIXMA TR150 predstavlja odličan izbor. Ovaj prenosivi štampač može da štampa dokumente i fotografije bez margina do formata A4 i može da se napaja iz mreže ili pomoću opcione baterije, za zaista mobilno rešenje.

PIXMA TR150 koristi hibridni sistem mastila sa pigmentnim crnim mastilom i odvojenim bojama, za živopisne otiske za arhiviranje. Takođe je brz, sa brzinama štampe do 5,5 slika u minuti3 u boji i 9 slika u minuti3 crno-belo. Takođe je kompatibilan sa kovertama i specijalizovanim papirom, uključujući Canon papir za štampanje visoke rezolucije, mat foto-papir, dvostrani mat papir, foto-papir za višestruko lepljenje i magnetni foto-papir.

Sve veze i kablovi nalaze se sa jedne strane štampača, pa lako možete da ga postavite na uska mesta, a dolazi sa podrškom za Wi-Fi na 2,4 GHz i 5 GHz4, kao i za Wi-Fi Direct, pa možete da nastavite bežično da štampate kada nemate pristup internet ruteru. Tu je čak i OLED ekran od 1,44 inča, pa takođe možete direktno da proverite status veze, pristupite postavkama i proverite nivoe mastila.

Ako vaše potrebe za mobilnim štampanjem nisu tako zahtevne, kompaktni i praktični Canon SELPHY Square QX10 daje živopisne slike formata 68 x 68 mm sa okvirom po kojem može da se piše, pa možete da dodajete beleške i komentare, što je idealno za kreiranje table sa slikama. Korisne karakteristike obuhvataju USB punjenje i Wi-Fi vezu, uz SELPHY komplete za dopunjavanje mastila i papira, koji vam omogućavaju da zamenite dve stvari u jednom jednostavnom koraku.

Napisao Markus Hokins

 1. Foto-papiri kompatibilni sa ChromaLife 100 uključuju foto-papir Pro Platinum, foto-papir Plus Glossy II, foto-papir Plus Semi-Gloss i sjajni foto-papir. Na osnovu ubrzanog testiranja od strane kompanije Canon, u uslovima odlaganja na tamnom mestu, uz kontrolisanu temperaturu, vlažnost i prisustvo gasova, radi simuliranja odlaganja u albumu sa plastičnim koricama. Canon ne može da garantuje dugotrajnost otisaka; rezultati mogu da se razlikuju u zavisnosti od odštampane slike, vremena sušenja, uslova prikazivanja/odlaganja i faktora okruženja.
 2. Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 24712 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima sa mastilom nakon početnog podešavanja.
 3. Brzina štampanja A4 dokumenata na običnom papiru meri se na osnovu prosečne ESAT vrednosti testom za kancelarijsku opremu u skladu sa standardom ISO/IEC 24734.
 4. Podrška za 5 GHz možda će biti nedostupna u vašem regionu.

Srodni članci

 • Najbolji štampači za studente

  ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za studente

  Svakom studentu je potreban štampač – otkrijte najpristupačnije opcije u skladu sa svojim potrebama.

 • Odštampana Canon PosterArtist dizajnerska rešenja na radnom stolu ispred Canon MAXIFY štampača.

  ŠTAMPANJE

  Canon PosterArtist

  Brzo, lako i besplatno kreirajte profesionalna dizajnerska rešenja za postere.

 • Dva građevinska radnika štampaju dokumente na štampaču Canon PIXMA TR150. Narandžasti šlem je pored njih na stolu.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Štampajte u pokretu uz PIXMA TR150

  Saznajte kako prenosivi štampač može da unapredi mobilno poslovanje.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Štampači MegaTank i njihove prednosti

  Otkrijte šest razloga zašto vam je potreban štampač MegaTank.