ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

Personalizujte stvari ovog Božića i sami štampajte čestitke

Organizujte praznično snimanje, pa pratite naš jednostavni postupni vodič za kreiranje sopstvenih božićnih čestitki.
Kod kuće odštampana božićna čestitka pored ručno pravljenih ukrasa i Canon dvostrani mat papir postavljen na tkaninu sa motivom božićne jelke.

Slanje personalizovane božićne čestitke predstavlja lep gest, a i zabavnije je od odlaska u prodavnicu. Kreiranje prilagođene čestitke je lako – potrebna vam je samo fotografija koju želite da delite, Canon PIXMA štampač (na primer, serija Canon PIXMA TS5350a) i pakovanje Canon dvostranog mat-papira.

Ako započinjete sa postojećom fotografijom, otpremite je u aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor da biste je dodali u šablon i ukrasili tekstom i grafikom. Ako snimate novu sliku, zašto ne biste uključili porodicu i prijatelje u svečanim džemperima? Ili uradite ono što smo i mi na ovom snimku i napravite božićno snimanje portreta sa kućnim ljubimcima. Koju god opciju da odaberete, ovih sedam jednostavnih koraka vam omogućavaju da lakše kreirate i odštampate sopstvenu personalizovanu božićnu čestitku.

Kod kuće odštampana božićna čestitka pored ručno pravljenih ukrasa i ornamenta u obliku božićne jelke.

Vaš Canon PIXMA štampač nije samo koristan za štampanje personalizovanih božićnih čestitki, već možete da ga koristite i za pravljenje ukrasa i dodataka za snimanje.

1. Stilizujte fotografiju

Ako odlučite da sami snimite fotografiju, zašto se ne biste oprobali u kreiranju praznične pozadine? Creative Park obiluje šablonima za božićne ukrase koje možete da preuzmete – dostupno je sve, od venaca i banera do pahuljica i ornamenata u obliku Deda Mraza. Mnoštvo prazničnih dizajnerskih ideja takođe ćete pronaći u aplikaciji Creative Park, koja je dostupna za iOS i Android – samo je preuzmite sa App Store ili Google Play. Da biste štampali iz aplikacije Creative Park, biće potrebno da povežete kompatibilni Canon PIXMA inkdžet štampač – pogledajte listu podržanih modela štampača*.

2. Izaberite šablon za čestitku

Žena prolazi kroz šablone za božićne čestitke u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor na smartfonu.

U aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor ćete pronaći asortiman dizajnerskih rešenja za božićne čestitke.

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor sadrži izbor šablona za božićne čestitke. Samo otvorite aplikaciju i na početnom ekranu izaberite „Cards“ (Kartice) da biste videli dostupne varijante. Ako izbor želite da suzite na šablone koji su namenski dizajnirani za unapred savijeni dvostrani mat papir, dodirnite dugme „Filter’“ u gornjem levom uglu ekrana, pa izaberite „Half-fold“ (Polusavijanje) pod opcijom „Format kartice“. Pronađite čestitke sa oznakom „Christmas“ (Božić) ili „Season's Greetings“ (Srećni praznici). Kada pronađete onu koja vam se sviđa, dodirnite da biste je preuzeli i izaberite 7"x10" pod „Paper Size“ (Veličina papira).

3. Uvezite sliku

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor vam omogućava da sliku izaberete sa raznih lokacija za čuvanje, uključujući galeriju kamere telefona, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive ili Google Slike, pa lako možete da pronađete omiljeno mesto. Ako prvi put koristite aplikaciju za povezivanje na sistem za onlajn čuvanje, potrebno je da unesete podatke za prijavljivanje. Pregledajte slike i izaberite one koje želite da koristite, pa dodirnite „Next“ (Sledeće) da biste ih uvukli u odabrani raspored čestitke.

4. Uredite čestitku

Osoba koristi smartfon za uređivanje dizajna za božićnu čestitku u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor.

Čestitku možete da prilagodite u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor – lako možete da dodajete zabavne pečate, dodatne slike ili personalizovanu poruku.

U dnu ekrana se nalazi kolekcija jednostavnih za korišćenje alatki za dodavanje dodatnih slika ili prebacivanje na drugi šablon. Takođe možete da primenjujete prekrivke, kao što su balončići ili zvezde za unos teksta, odnosno u skladu sa prazničnom temom, pahulje ili božićni venac. Tu je i opcija za dodavanje teksta kako biste dodali ličnu poruku za porodicu i prijatelje.

5. Ubacite papir u štampač

Žena u božićnom džemperu stavlja papir u Canon PIXMA štampač.

Kada budete spremni da odštampate ono što ste dizajnirali, u štampač ubacite dvostrani mat papir.

Kada budete zadovoljni dizajnom čestitke, vreme je da u štampač ubacite dvostrani mat papir. Primetićete da su listovi unapred naborani kako bi čestitke bile uredno presavijene. Pakovanje papira takođe sadrži koverte za gotove čestitke.

6. Odštampajte čestitku

Personalizovana božićna čestitka izlazi iz Canon PIXMA štampača serije TS5350.

Štampač iz serije Canon PIXMA TS5350a predstavlja idealnu alatku za rukotvorine i kreacije – a možete da štampate direktno sa smartfona.

Žena savija ručno pravljenu božićnu čestitku.

Dvostrani mat papir kompanije Canon daje čestitkama profesionalnu završnu obradu i unapred je naboran radi glatkog savijanja.

Kada budete spremni da odštampate svoju kreaciju, dodirnite „Next“ (Sledeće) u gornjem desnom uglu ekrana. Ako prvi put koristite aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor sa štampačem iz serije Canon PIXMA TS5350a, pratite uputstva na ekranu da biste povezali aplikaciju sa štampačem. Kada aplikacija pronađe i poveže se sa štampačem, izaberite „Print“ (Odštampaj).

7. Savijte je i pošaljite

Žena stavlja kod kuće odštampanu čestitku u belu kovertu.

Dvostrani mat papir se isporučuje sa kovertama, pa je vaša kod kuće odštampana čestitka spremna za slanje.

Pažljivo savijte čestitku po naboru, pa unutra napišite posvetu, zatvorite čestitku u priloženu kovertu i ubacite je u sanduče za poštu. Sada možete da se opustite i razmislite o sledećem projektu rukotvorina za praznike.

Napisala Angela Nikolson

* Ako vaš štampač nije podržan, pogledajte veb stranicu Creative Park.

Slični proizvodi

 • Kućni štampači

  Serija PIXMA TS5350a

  Pokažite svoje dizajnersko umeće uz svestranu podršku za medije, kul kreativne aplikacije i veoma jednostavno povezivanje sa smartfonima na seriji PIXMA TS5350a
 • Inkdžet štampači

  Matte Photo Paper MP-101D

  Pretvorite ideje u realnost pomoću ovih svestranih medija. Idealni su za hobiste i one koji vole da prave rukotvorine – savršen su izbor za kreiranje čestitki, dodatnih elemenata za kolaž ili Creative Park projekata.
 • Inkdžet štampači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat foto-papir daje fotografije, grafiku i tekst visokog kvaliteta sa mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije namene, kao što je kreiranje čestitki, prikaza i rukotvorina od papira.

Srodni članci

 • PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

  Zabavni i praznični portreti kućnih ljubimaca

  Jednostavni saveti, trikovi i tehnike za pravljenje upečatljivih fotografija kućnih ljubimaca ovog Božića.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Najbolji saveti za promišljene papirne poklone

  Otkrijte kako možete da pravite promišljene poklone tako što ćete koristiti Creative Park i štampač PIXMA kompanije Canon.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Zimski izazov u pravljenju rukotvorina od papira

  Od ukrasa za vrh novogodišnje jelke do snežnih pahulja i kugli – napravite prazničnu dekoraciju od papira pomoću štampača PIXMA i aplikacije Creative Park.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Dekoracije za sto od papira

  Pravite prelepe dekoracije za sto za sve prilike pomoću usluge Creative Park.