Canon EF 24mm f/1.4L II USM

EF 24mm f/1.4L II USM

Širokougaoni objektiv visokih performansi, brz otvor blende od f/1.4 i kombinacija UD i asferičnih elemenata u objektivu EF 24 mm f/1.4L II USM pružaju izvanredan profesionalni kvalitet slike.

EF 24mm f1.4L II USM

Prednosti

  • Široka žižna daljina od 24 mm
  • Brz otvor blende f/1,4
  • Asferični i UD elementi
  • Premaz sa strukturom veoma niske talasne dužine
  • USM motor za fokusiranje sa ručnim kontrolama
  • Plutajući mehanizam za unutrašnje fokusiranje
  • Zaštita od vremenskih uslova i prašine
  • Robustan kvalitet izrade

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 24mm f/1.4L II USM

Vrhunski objektiv sa brzim otvorom blende


EF 24mm f/1.4L II USM poseduje maksimalni otvor blende od f/1.4, što omogućava snimanje odličnih fotografija u uslovima lošeg osvetljenja, a tu su i kružni otvor blende i mala dubina polja koje pružaju prijatno zamućenje pozadine. Žižna daljina od 24 mm savršena je za širokougaonu fotografiju: objektiv ispunjava potrebe fotoreportera, fotografa koji slikaju pejzaže i onih koji uživaju u fotografisanju iz šire perspektive.

Asferični i UD elementi


Kvalitet slike je značajno poboljšan kod objektiva EF 24mm f/1.4L II USM dodavanjem dva asferična sočiva visoke preciznosti koja služe za ispravljanje aberacija, što podrazumeva krivljenje polja i izobličenja. Pojava hromatskih aberacija koje predstavljaju uobičajenu pojavu pri snimanju pomoću širokougaonih objektiva takođe je umanjena dodavanjem dva UD sočiva, što obezbeđuje optimalan kvalitet slike i nivo detalja od ivice do ivice.

Premaz za sočivo sa strukturom veoma niske talasne dužine


Patentirani premaz za elemente objektiva kompanije Canon koji je napravljen za upotrebu u digitalnoj fotografiji maksimalno umanjuje pojavu efekta duhova i odbleska koji su izazvani unutrašnjim odbijanjem svetlosti. Eliminisanjem uzroka premaz umanjuje odbijanje svetlosti i omogućava pružanje oštrije i jasnije slike.

USM motor za fokusiranje


Skoro nečujan Ultra Sonic Motor (USM) na objektivu EF 24mm f/1.4L II USM omogućava izuzetno brzo automatsko fokusiranje sa ručnim kontrolama. Plutajući sistem za unutrašnje fokusiranje takođe pomaže u održavanju visokog kvaliteta slike u čitavom žižnom opsegu.

Robustan kvalitet izrade


Objektivi kompanije Canon izrađeni su tako da mogu da izdrže uobičajeno rukovanje i upotrebu u većini zahtevnih okruženja. Zaštita od vremenskih uslova i prašine pružaju dodatnu zaštitu, a u paketu se isporučuju i zonerica i futrola za objektiv.

Optika bez olova


Za izradu objektiva EF 24mm f/1.4L II USM koristi se staklo koje ne sadrži olovo, čime se obezbeđuje zaštita životne sredine.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 24mm f/1.4L II USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Galerija uzoraka

Prikaži galeriju

Related Products

Širokougaoni objektivi

Ostvarite šire vidno polje i smestite više u kadar pomoću našeg asortimana širokougaonih objektiva.