Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

EF 70-200mm f/4L IS USM

Kompaktan i lak, sa mogućnošću manevrisanja, prvi objektiv na svetu sa stabilizatorom slike u 4 koraka, poseduje i najprecizniju optiku iz serije L kojom se postižu izuzetne optičke performanse i operativnost.

Prednosti

  • Optika serije L
  • Lak i kompaktan
  • Stabilizator slike sa 4 koraka
  • f/4 u celom opsegu zuma
  • Fluorescentni i UD elementi
  • Brzo automatsko fokusiranje
  • Zaštita od loših vremenskih uslova
  • Super Spectra premaz
  • Kružni otvor blende za zadovoljavajuće zamućenje pozadine
  • Mekana futrola i poklopac objektiva

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Stabilizator slike sa 4 koraka


Objektiv EF 70-200mm f/4L IS USM poseduje stabilizator slike sa 4 koraka. Idealan za upotrebu iz ruke, izuzetno precizan i osetljiv stabilizator slike u većini slučajeva eliminiše potrebu za stativom. Može se koristiti 4 puta sporija brzina zatvarača nego inače (tj. 1/15 s umesto 1/200), bez vidljivog povećanja nivoa zamućenja. Kod stabilizovanog pomeranja, stabilizator slike u režimu 2 vrši korekciju samo neželjenog vertikalnog potresa.

Kvalitet serije L


Objektiv poseduje Canon optiku iz serije L, kvalitet izrade, pouzdanost i jednostavnost upotrebe. U celoj oblasti zuma i preko cele slike osigurana je oštrina i visok kvalitet kontrasta. Pouzdan partner u lošim uslovima, metalno i polikarbonatsko kućište pruža zaštitu od vremenskih uslova i sprečava prodiranje prašine i vlage.

Mala težina


Dužine od samo 172 mm i težine samo 760 g, EF 70-200mm f/4L IS USM idealan je za putovanja sa malim teretom, a bez kompromisa u performansama, operativnosti i kvalitetu slike.

Fiksni otvor blende


Ne menjajući otvor blende u celom opsegu fokalne dužine, fotografi mogu da postave ekspoziciju na najvećem otvoru blende i da zumiraju do 200 mm bez smanjenja brzine zatvarača. Fokalna dužina ostaje konstantna prilikom fokusiranja i zumiranja.

Fluorescentni i UD elementi


Ovaj objektiv sadrži jedno fluorescentno i dva UD (stakla ultraniske disperzije) sočiva za smanjenje sekundarnih hromatskih aberacija. Rezultat je oštra slika, bez izobličenja i sa velikim kontrastom bez ivičnog efekta na konturama objekata.

Automatsko fokusiranje


Prstenasti USM (ultrazvučni motor) mehanizam omogućava nečujno automatsko fokusiranje veoma brzog odziva. Obrtni momenat je odličan i omogućava precizno zaustavljanje grupe sočiva za fokusiranje, bez preskoka. Potpuno elektronska kontrola za ručno fokusiranje dostupna je bez isključivanja AF. Minimalna fokalna daljina je 1,2 m u celom opsegu zuma.

Super Spectra premaz


Optimizovani Super Spectra premaz i način oblikovanja elemenata objektiva sprečava efekte pojave duhova i odbleska. Premaz obezbeđuje i precizan balans boja i povećanje kontrasta.

Zadovoljavajuće zamućenje pozadine


Elektromagnetska dijafragma (EMD) omogućava da otvor blende bude skoro savršeno kružnog oblika i da stvara ravnomerno i atraktivno zamućenje pozadine koja je izvan fokusa.

Dodatna oprema


U kompletu se nalaze i clindrični poklopac objektiva za navlačenje i futrola.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Related Products

Telefoto objektivi

Opremljeni su većim žižnim daljinama i omogućavaju vam da se približite subjektu bez potrebe za remećenjem scene.