APLIKACIJA

Canon
Aplikacija MOBILE FILE TRANSFER

Iskoristite snagu 5G tehnologije i redefinišite bežični radni proces pomoću aplikacije za mobilni prenos datoteka koja vam omogućava da kreirate, uređujete i dodajete IPTC podatke fotografijama radi bržeg označavanja i katalogizacije dok ste u pokretu.

UBRZAJTE RADNI PROCES

Učinite radni proces konkurentnijim i brže katalogizujte fotografije uz aplikaciju koja je napravljena za visoke performanse. Dodajte metapodatke fotografijama, podešavajte FTP protokole i još mnogo toga pomoću ove Canon mobilne aplikacije i telefona sa podrškom za 5G. To donosi novi nivo slanja – čak i dok još uvek snimate.

 • RADITE PAMETNIJE

  Slanje informacija o fotografijama direktno na fotoaparat

  Koristite aplikaciju za dodavanje IPTC metapodataka fotografijama pre ili posle snimanja. Na fotoaparat prebacite detalje, kao što su lokacija, subjekat, događaj i model fotoaparata kako biste kasnije uštedeli vreme.

 • OPTIMIZOVANA EFIKASNOST

  Uvoz unapred pripremljenih podataka

  Vreme provedeno pre snimanja povećava efikasnost nakon snimanja, pa aplikacija omogućava automatsko dodavanje informacija i glasovnih beleški slikama u trenutku snimanja.

 • POVEZIVANJE U POKRETU

  Kreirajte postavke FTP servera i sačuvajte na telefon

  Koristite aplikaciju za čuvanje do 20 FTP adresa, prenos fotografija preko telefona kompatibilnog sa Wi-Fi ili 5G tehnologijom; idealno rešenje za profesionalnog fotografa u pokretu.

 • SNIMAJTE I OTPREMAJTE

  USB ili Wi-Fi1 povezivanje i automatski prenos

  Aplikacija omogućava žičnu ili bežičnu vezu za brz i stabilan prenos fotografija sa fotoaparata u aplikaciju; preko mobilne mreže telefona ili Wi-Fi veze prenosite fotografije klijentima u trenutku snimanja.

 • TRENUTNI PRENOS

  Izaberite i pošaljite fotografije

  Pregledajte fotografije u aplikaciji i šaljite ih pojedinačno ili kao seriju putem prenosa više fotografija. Sličice će biti označene nakon slanja, što ukazuje na uspešan prenos.

 • ISECAJTE, OCENJUJTE I JOŠ TOGA

  Isecajte2, dodajte glasovne beleške i dodeljujte ocene pomoću zvezdica

  Isecajte i šaljite fotografije, uz korišćenje univerzalno prihvaćenog ocenjivanja zvezdicama za označavanje favorita i dodavanje glasovnih beleški snimcima sa specifičnim informacijama ili uputstvima.

 • Glavne prednosti

 • RADITE PAMETNIJE

  Metapodaci koji predstavljaju standard u industriji

  Vođenje računa da podaci o autorskim pravima i natpisi budu u skladu sa prihvaćenim protokolima od ključnog je značaja pri radu sa organizacijama za vesti. Informacije kao što su vaše ime, podaci o autorskim pravima i natpis mogu lako da se ugrade u aplikaciji MFT. Standardni IIM metapodaci ugrađeni u fotografije često se nazivaju „IPTC zaglavlja“, a mogu se lako šifrovati i dešifrovati pomoću najpopularnijeg softvera za uređivanje fotografija. Koristite aplikaciju za dodavanje ovih metapodataka fotografijama pre ili posle snimanja. Na fotoaparat prebacite detalje, kao što su lokacija, subjekat, događaj i model fotoaparata kako biste kasnije uštedeli vreme.

 • OPTIMIZOVANA EFIKASNOST

  Radite pametnije daljinski i brže se pripremite

  Zahvaljujući stalnom uvođenju 5G mreža, aplikacija može da radi preko mobilnog signala na telefonu, što vam omogućava da radite daljinski bez Wi-Fi veze kako biste mogli da šaljete sa terena. Ako znate detalje zadatka i unapred možete da dodate informacije, aplikacija vam omogućava da ih unapred unesete, čime se automatski dodaju informacije o snimku poput geografskih oznaka pomoću GPS-a na telefonu i glasovnih informacija, neposredno po snimanju svake fotografije. Aplikacija može da se zaključa kada se podaci unesu da bi se sprečilo slučajno brisanje kada ste na terenu.

 • POVEZIVANJE U POKRETU

  Odaberite ili promenite postavke FTP servera

  Aplikacija MFT omogućava izbor ili izmene FTP servera neposredno pre slanja, čime se omogućava brže i lakše slanje fotografija na različita mesta. Koristite aplikaciju za čuvanje do 20 FTP adresa, prenos fotografija preko telefona kompatibilnog sa Wi-Fi ili 5G tehnologijom; idealno rešenje za profesionalnog fotografa u pokretu.

 • SNIMAJTE I OTPREMAJTE

  USB ili Wi-Fi1 povezivanje i automatski prenos

  Pomoću ekrana za prenos u aplikaciji možete da vidite status prenosa fotografija u realnom vremenu dok se šalju. Ova aplikacija omogućava žičnu ili bežičnu vezu za brz i stabilan prenos fotografija sa fotoaparata u aplikaciju. Koristite mobilnu ili Wi-Fi vezu telefona da biste klijentima preneli fotografije čim ih snimite. Fotografije se ne prenose na telefon, već samo prolaze kroz aplikaciju direktno sa fotoaparata, pa ne morate da brinete da će se memorija telefona neočekivano napuniti. Što je važno, automatski prenos možete da koristite i kako biste napravili rezervnu kopiju slika na nekom drugom mestu kada snimate u opasnim situacijama.

 • TRENUTNI PRENOS

  Izaberite i pošaljite fotografije

  Aplikacija može da šalje fotografije na dva načina: kao pojedinačne datoteke ili grupno putem prenosa više fotografija. Prenos jedne fotografije predstavlja najjednostavniji način za slanje određenog snimka. Jednostavno pronađite fotografiju koju želite da pošaljete, a zatim kliknite na ikonu „Transfer“ (Prenos) i ona će biti poslata na FTP server sa fotoaparata. Ova opcija je idealna ako je potrebno primeniti glasovnu belešku pomoću telefona. Za grupno slanje, jednostavno pritisnite dugme „Select“ (Izaberi) u gornjem desnom uglu ekrana, izaberite fotografije ili opseg fotografija tako što ćete pritisnuti i držati jednu fotografiju, a zatim izabrati poslednju fotografiju u nizu koju želite da pošaljete. Sličice će biti označene nakon slanja, što ukazuje na uspešan prenos. Za brži prenos koristite žičnu USB vezu.

 • ISECAJTE, OCENJUJTE I JOŠ TOGA

  Isecajte2, dodajte glasovne beleške i dodeljujte ocene pomoću zvezdica

  Aplikacija MFT ima osnovne mogućnosti ispravljanja i isecanja, kako biste mogli da poboljšate fotografije pre prenosa preko FTP-a. Aplikacije takođe mogu da se koriste za sortiranje slika pomoću ocena u zvezdicama. Aplikacija i fotoaparat mogu da primene ove ocene kako biste mogli da vršite izmene iz velike grupe fotografija i da birate fotografije koje će se slati iz finalnog skupa. Pored toga, ocene mogu da se koriste za identifikovanje različitih subjekata radi naknadnog uređivanja ili katalogiziranja nakon snimanja. Sistem ocenjivanja (zvezdice) univerzalno je podržan, pa fotografije koje su ocenjene možete takođe da vidite i kada se otvore u većini aplikacija za uređivanje fotografija, kao što su Lightroom i Photoshop. Prema tome, ocena može da se koristi kao deo radnog procesa, od snimanja do uređivanja.

 • Preuzmite aplikaciju Canon MOBILE FILE TRANSFER

  Aplikaciju MOBILE FILE TRANSFER možete besplatno da preuzmete sa uređaja. Samo posetite App Store ili Google Play i obavite pretragu pomoću ključnih reči ƒ„Mobile File Transfer“.

  Za punu kompatibilnost pogledajte odgovarajuću stranicu aplikacije.

  Informacije o kompatibilnosti

  Aplikacija Canon MOBILE FILE TRANSFER dostupna je i za iOS i Android uređaje.

  Srodni članci

 • SPORTSKA FOTOGRAFIJA

  Snimajte neobične sportske fotografije koje će sigurno ostaviti konkurenciju iza vas

  Obožavate sport, ali niste sigurni kako da ga snimate? Pet profesionalnih fotografa otkriva tehnike koje su koristili za pravljenje omiljenih snimaka.

 • MAKRO FOTOGRAFIJA

  Apstraktna makro fotografija: snimanje balona od sapunice

  Otkrijte kako da snimate upečatljive, raznobojne apstraktne makro slike balona od sapunice uz ovaj jednostavni, postupni vodič.

 • FOTOGRAFISANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

  Divlji u srcu

  Pet razloga zašto je fotoaparat PowerShot SX740 HS savršen za fotografisanje divljih životinja.

 • ČLANAK

  Ažuriranje za EOS R6, EOS R5 i EOS-1D X Mark III

  Ažuriranje firmvera otključava nove funkcije vrhunskih fotoaparata kompanije Canon. Ričard Valč, Martin Bisig i Edi Keog su ih testirali.

 • Možda će vas takođe interesovati

 • Aplikacija Camera Connect kompanije Canon

  Povežite fotoaparat sa Apple ili Android uređajem radi ažuriranja firmvera, daljinskog snimanja ili lakog preuzimanja fotografija.

 • Digital Photo Professional Express

  Brzo obrađujte RAW datoteke na mobilnim uređajima dok ste u pokretu.

  1. Za kompatibilnost pogledajte detalje na Apple App Store ili u Google Play prodavnici
  2. Samo Android