APS-C fotoaparati bez ogledala i DSLR fotoaparati

Odličan kvalitet, male dimenzije
eos r10 aps-c uzorak za poređenje

PREGLED

Šta je APS-C?

Senzor u APS-C fotoaparatu manji je od senzora u fotoaparatu punog formata. APS-C fotoaparat ne beleži punu širinu slike koju bi isti objektiv dao na fotoaparatu punog formata – postoji „faktor isecanja“ od približno 1,6x, koji ima efekat zumiranja scene, pošto je subjekat toliko veći u kadru. To znači da korišćenje objektiva od 200 mm na APS-C fotoaparatu daje vidno polje ekvivalentno objektivu od 320 mm na fotoaparatu punog formata – drugim rečima, „efektivna žižna daljina“ je 1,6x veća.

Dopustite nam da vam pomognemo da pronađete savršen Canon fotoaparat

Naša alatka za traženje fotoaparata povešće vas kroz naš asortiman fotoaparata i pomoći vam da pronađete savršen za svoje potrebe.

APS-C EOS R fotoaparati

Uz najbolje EOS R tehnologije, APS-C asortiman fotoaparata bez ogledala svima donosi kreativnost.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R100

  Kreirajte savršeno upečatljive uspomene u izvanrednom kvalitetu pomoću ovog intuitivnog EOS R fotoaparata koji je uvek spreman.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R7

  Istražite divljinu pomoću fotoaparata koji pruža senzacionalnu brzinu i kvalitet slike u prenosivom APS-C telu dizajniranom za budućnost.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R10

  Napravite sledeće korake na polju fotografije i video zapisa pomoću EOS R fotoaparata bez ogledala napravljenog oko senzora APS-C formata.

APS-C EOS fotoaparati iz serije M

Uvek budite spremni, uz kompaktni, lagani i mali APS-C fotoaparat sa izmenjivim objektivima koji pruža DSLR kvalitet.

APS-C EOS DSLR fotoaparati

APS-C DSLR fotoaparati pružaju tradicionalni doživljaj snimanja, uz veće telo, izmenjive objektive i optičko tražilo koje vam omogućava da tačno vidite šta snimate, direktno kroz objektiv.

 • DSLR fotoaparati

  EOS 90D

  Potpuno funkcionalni DSLR koji vas približava, omogućava vam da brže snimate i daje izvanredne slike od 32,5 MP.
 • DSLR fotoaparati

  EOS 850D

  Napravite sledeći korak na polju kreativne kontrole, uz snimanje prelepih, detaljnih fotografija i zadivljujućih 4K filmova pomoću laganog i povezanog DSLR fotoaparata koji inspiriše i nagrađuje.
 • DSLR fotoaparati

  EOS 250D

  Najlakši DSLR fotoaparat na svetu sa pokretnim ekranom1, Canon DIGIC 8 procesorom, 4K snimanjem i funkcijom Creative Assist.
 • DSLR fotoaparati

  EOS 2000D

  Uživajte u izvanrednim fotografijama od 24,1 MP i Full HD filmovima. Proširite kreativnost pomoću ovog zabavnog i jednostavnog DSLR fotoaparata.
 • DSLR fotoaparati

  EOS 4000D

  Uživajte u kvalitetnim fotografijama kreativnog DSLR fotoaparata i filmovima u Full HD rezoluciji uz ovaj jednostavan i intuitivan EOS od 18 megapiksela.

Zašto da odaberete APS-C?

EOS R10 poređenje punog formata sa aps-c

Približite se

Faktor isecanja APS-C senzora čini manje ili udaljenije subjekte većim u kadru, što praktično povećava efektivnu žižnu daljinu svakog objektiva za 1,6x. To može da bude velika prednost u žanrovima poput fotografisanja divljih životinja, akcije i sporta. Korišćenje pristupačnog objektiva visokih performansi, kao što je Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, na APS-C fotoaparatu daje efektivni opseg zuma od 112–480 mm, što ga prebacuje na supertelefoto teritoriju.

Održite kvalitet

Možete da isecate slike sa fotoaparata punog formata kako biste kreirali isti efekat, ali će broj megapiksela biti smanjen, pa će rezultujuće slike biti manje, a stoga i manje oštre kada se ponovo uvećaju. Snimanjem pomoću fotoaparata formata APS-C takođe se štede vreme i trud potrebni za ručno isecanja fotografija u fazi uređivanja.

eos r7 poređenje punog formata sa aps-c
EOS 850D

Kompaktan i lagan

Zahvaljujući tome što su APS-C senzori manji, fotoaparati mogu da budu kompaktniji i lakši, što je idealno za ulično fotografisanje i na putovanjima. Pošto je za korišćenje objektiva dizajniranog za APS-C fotoaparate potreban manji krug slike, objektiv može da bude manji i lakši, a stoga i pristupačniji.

Kompatibilnost objektiva

Saznajte više o različitim tipovima Canon objektiva i o tome kako da znate da li su kompatibilni sa vašim fotoaparatom.
201211 150million RFEFlens poster Nologo