EOS R7

Fotoaparati bez ogledala

Canon EOS R7

Kombinacija EOS R tehnologije i APS-C dizajna za hibridni fotoaparat bez ogledala koji je mali, brz i snažan.

Istražite divljinu

 • Gde idete sledeće?

  Zahvaljujući tome što nastavlja nasleđe naših impresivnih fotoaparata iz serije EOS 7D, EOS R7 pruža vrhunske performanse i munjevitu brzinu u telu serije EOS R bez ogledala sledeće generacije.

 • EOS R inovacije u kombinaciji sa APS-C dizajnom

  EOS R7 je napravljen oko senzora formata APS-C, objektivi daju 1,6x veći telefoto doseg od ekvivalentnih žižnih daljina na fotoaparatu punog formata. Imaćete osećaj kao da ste neposredno pored subjekta i moći ćete da snimate portrete koji ispunjavaju kadar i odlične akcione fotografije koje su veoma upečatljive.

 • Specifikacije

  • Dual Pixel CMOS AF II

   AF koji prepoznaje i prati ljude, životinje i vozila

  • Uzastopno snimanje brzinom od 15 kadrova u sekundi

   Tu je i režim rafalnog snimanja od 30 kadrova u sekundi u kombinaciji sa elektronskim zatvaračem4

  • APS-C senzor od 32,5 MP

   Idealan balans rezolucije, brzine i performansi u uslovima slabog osvetljenja

  • -5 EV fokusiranje pri slabom osvetljenju2

   Precizan fokus u uslovima slabog osvetljenja

  • ISO 32.000

   Standardna maksimalna osetljivost

  • Full HD do 120p

   Za izuzetno gladak prikaz pokreta9

  • Kolaborativna stabilizacija slike

   Stabilizaciju u telu i objektivu rade zajedno i pružaju do 7 koraka3 zaštite od podrhtavanja fotoaparata

  • 4K/60p

   Snimanje videa

  • EVF sa 2,36 miliona tačaka

   Uz učestalost osvežavanja do 120 kadrova u sekundi10

  • Ekran veličine 7,5 cm osetljiv na dodir sa promenljivim uglom sa 1,62 miliona tačaka

   Posmatrajte subjekat iz drugačije perspektive

  • Procesor DIGIC X

   Dinamična kontrola i minimalno kašnjenje elektronskog tražila

  ODMAH PREUZMITE NOVI FIRMVER ZA EOS R7

  Iskoristite prednosti VR rešenja kompanije Canon tako što ćete ažurirati EOS R7 da biste ga učinili kompatibilnim sa dvostrukim objektivom „riblje oko“ Canon RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE.

  Da biste dobili više informacija i odmah preuzeli, kliknite na donju vezu.
  SAZNAJTE VIŠE

  PREDSTAVLJAMO EOS R7

  Sledeće poglavlje o dizajnu APS-C fotoaparata

  Gledajte fotografa divljih životinja i kreatora sadržaja Dani Konor dok koristi EOS R7 kako bi zabeležila potragu za iberijskim risom.

  Kratak pregled modela EOS R7

 • Automatsko fokusiranje nove generacije

  Uz veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i prepoznavanje subjekta

 • Novi nivo stabilizacije slike

  Za 7 koraka3 zaštite od podrhtavanja fotoaparata uz RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM i do 8 koraka13 sa drugim RF objektivima

 • Brzina i performanse koji će vas oduvati

  Savršeni trenutak za fotografisanje može da traje samo delić sekunde, pa smo zato EOS R7 dizajnirali tako da bude izuzetno brz

 • Novo poglavlje kvaliteta slike

  Fotografije i video zapisi koji prkose očekivanjima

 • Sledeći nivo komunikacije

  Delite, šaljite, strimujte i obrađujte

 • Automatsko fokusiranje nove generacije
  Uz veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i prepoznavanje subjekta

  Modelu EOS R7 smo dodali veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i tehnologiju iTR AF koju ćete pronaći u našim fotoaparatima EOS R3, EOS R5 i EOS R6. To znači da može da prepoznaje ljude, životinje i vozila i da ih drži u izuzetno oštrom fokusu gde god da se pomeraju u kadru.

  Automatski fokus koji prkosi očekivanjima

  Fotografi koji snimaju divlje životinje obožavaće način na koji fotoaparat prepoznaje ptice u letu i održava ih oštro fokusiranim dok lete preko pejzaža. Sportski fotografi će ceniti mogućnost praćenja osoba dok se brzo i nepredvidivo kreću – čak i kada nose kacigu, gledaju u drugom smeru ili su okrenuti naopako.

  Sistem za fokusiranje Dual Pixel CMOS AF II na modelu EOS R7 pokriva i prati subjekte preko praktično 100 procenata kadra 1 i obezbeđuje brzo i precizno automatsko fokusiranje, čak i kada nivo osvetljenja padne na čak -5 EV 2 ili uz maksimalni otvor blende od samo f/22.

  Automatski fokus koji prkosi očekivanjima

  Novi nivo stabilizacije slike
  Za 7 koraka zaštite od podrhtavanja fotoaparata3

  Zamislite da možete da snimate fotografije sa dugačkom ekspozicijom iz ruke, uz namerno zamućivanje subjekata u pokretu bez posezanja za stativom. Možete i da snimate izuzetno glatke video zapise dok hodate sa fotoaparatom. Stabilizator slike u telu (IBIS) koje koristi model EOS R7 otključava razne nove načine za pokazivanje kreativnosti i možda može da vas navede da ponovo razmotrite način na koji koristite fotoaparat.

  7 koraka zaštite od podrhtavanja fotoaparata
  Stabilizujte snimke, čak i kada vi niste

  Stabilizujte snimke, čak i kada vi niste stabilni

  Stabilizacija slike u telu sarađuje sa optičkom stabilizacijom slike ugrađenom u mnoge naše RF objektive. Zahvaljujući munjevitoj brzini komunikacije i velikoj fizičkoj širini RF sistema za montažu, moguća je stabilizacija u 5 osa sa do 7 koraka3 pomoću objektiva RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM i do 8 koraka13 sa drugim RF objektivima, što omogućava stabilno fotografisanje iz ruke sa dugačkim ekspozicijama bez podrhtavanja fotoaparata.

  A kada snimate pomoću objektiva bez stabilizacije slike (poput brzih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom), široki sistem za montažu objektiva na EOS R sistemu omogućava modelu EOS R7 da i dalje pruža veoma efektivnu stabilizaciju podrhtavanja fotoaparata.

  EOS R7 panorama

  Sistem takođe pomaže u ispravljanju kosih horizonata i održava oštar prikaz subjekata prilikom švenkovanja ili snimanja panorama.

  Savršeno stabilni video zapisi

  Prilikom snimanja video zapisa, IBIS i optički sistem za stabilizaciju slike upotpunujuje još jedna tehnologija: Movie Digital IS. Ovi sistemi zajedno umiruju pokrete kamere do te mere da će vam biti oprošteno ako pomislite da je materijal snimljen pomoću stabilizatora.

  Za tren…
  Brzina i performanse koji će vas oduvati

  Savršeni trenutak za fotografisanje može da traje samo delić sekunde, pa smo zato EOS R7 dizajnirali tako da bude izuzetno brz. Snimajte RAW, JPEG i HEIF datoteke brzinom od zapanjujućih 15 kadrova u sekundi6 – ili do 30 kadrova u sekundi4 kada koristite tihi elektronski zatvarač na fotoaparatu7 – uz uzastopni AF i AE koji reaguje neprekidno tokom snimanja. Najveća brzina elektronskog zatvarača od 1/16.000 s otkriva detalje koje ljudsko oko često propušta.

  Procesor DIGIC X

  Napravljen je tako da brzo reaguje

  Procesor DIGIC X u ovom fotoaparatu omogućava brzo, živahno rukovanje i praktično eliminiše kašnjenje tražila, za zaista dinamičan doživljaja snimanja. Do 42 RAW datoteke i 126 JPEG datoteka mogu da se snime u jednom rafalu od 30 kadrova u sekundi.8

  Gladak prikaz kretanja, savršeno zabeležen u obliku video zapisa

  Prilikom snimanja video zapisa dostupne su brzine smenjivanja kadrova do 60p u 4K i do 120p prilikom snimanja Full HD materijala9. Snima objekte u pokretu sa neverovatnom preciznošću i kreira izuzetno glatke efekte usporenog kretanja u postprodukciji.

  Gladak prikaz kretanja, savršeno zabeležen u obliku video zapisa

  Novo poglavlje kvaliteta slike.
  Fotografije i video zapisi koji prkose očekivanjima

  Bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise, CMOS senzor od 32,5 MP i procesor slike DIGIC X u modelu EOS R7 daju zadivljujuće rezultate. Tehničke prednosti EOS R sistema u kombinaciji sa našom ekspertizom na polju optike i dizajna senzora pružaju kvalitet slike koji je bolji od svega što ste do sada iskusili.

  Fotografisanje najugroženije mačke na svetu

  Kvalitet slike koji prevazilazi očekivanja

  Fotografije su prepune detalja, boja i dinamičkog opsega – čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući maksimalnoj ISO osetljivosti od 32.000. 4K video materijal izuzetno visokog kvaliteta može da se dobije oversemplovanjem izlaza sa 7K senzora, dok Canon Log 3 garantuje širok dinamički opseg i opcije za uređivanje nakon snimanja.

  Kvalitet slike koji prevazilazi očekivanja

  Snimljeno pomoću EOS R7

  • f/11
  • 1/80
  • 32.000

  Sledeći veliki korak u EOS dizajnu
  Nove funkcije, instinktivan osećaj

  Napravite sledeće kreativne korake pomoću fotoaparata koji vam novu tehnologiju stavlja nadohvat ruke, a ipak pruža poznati i intuitivni doživljaj kao kod DSLR fotoaparata. Nove funkcije dizajna, kao što su kombinovani birač AF tačke i zadnji kontrolni točkić, upotpunjene su klasičnim EOS rukovanjem i trenutno prepoznatljivim stranicama menija, pa ćete od samog početka imati poznat doživljaj.

 • Elektronsko tražilo

  Čak i zadivljujuće elektronsko tražilo sa 120 kadrova u sekundi10 i 2,36 miliona tačaka ima režim OVF Assist koji će pomoći prilikom prelaska sa DSLR fotoaparata.

 • LCD ekran sa promenljivim uglom

  LCD ekran sa promenljivim uglom olakšava snimanje iz nezgodnih uglova. Takođe je podržano vertikalno snimanje video zapisa, što olakšava beleženje priča za društvene mreže.

 • Kombinovani birač AF tačke

  U nove karakteristike dizajna spadaju kombinovani birač AF tačaka i zadnji kontrolni točkić.

 • APS-C prednost

  APS-C prednost

  EOS R7 je napravljen oko senzora formata APS-C, objektivi daju veći telefoto doseg od ekvivalentnih žižnih daljina na fotoaparatu punog formata. Manji format senzora takođe čini EOS R7 prenosivnijim – što je odlično na putovanjima sa divljim životinjama, pri fotografisanju aeromitinga ili snimanju akcije pored staze.

  Integracija i proširivanje

  Kada su u pitanju objektivi, možete da prenesete sve postojeće EF i EF-S objektive na EOS R7 pomoću Canon adaptera za montiranje i dobićete performanse na koje ste navikli, ako ne i bolje, zahvaljujući većoj funkcionalnosti EOS R sistema.

  EOS R7 možete da prilagodite tako da radi baš onako kako želite. Prilagodljivi točkići i dugmad odgovaraju prilagođenim režimima snimanja i prilagodljivom ekranu „My Menu“ (Moj meni).

  Integracija i proširivanje

  „POSEDOVANJE FOTOAPARATA SA BRZINOM I DOSEGOM R SISTEMA, U KOMBINACIJI SA APS-C SENZOROM JE NEVEROVATNO.“

  Sledeći nivo komunikacije
  Delite, šaljite, strimujte i obrađujte

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može da radi u kombinaciji sa smartfonom, tabletom ili računarоm uz aplikaciju Canon Camera Connect. Bluetooth veza male potrošnje energije održava vezu sa pametnim uređajem kako biste mogli da pregledate, preuzimate i delite slike i video zapise u punoj ili smanjenoj veličini pomoću Wi-Fi funkcije – gde god da snimate. EOS R7 takođe ima sertifikat Made for iPhone11, pa možete da ga povežete pomoću brzog USB-C kabla.

  Neka vaši pratioci na društvenim mrežama budu u toku sa uzbudljivim događajima dok se odvijaju ili pošaljite slike direktno klijentu ako radite profesionalno. EOS R7 čak omogućava i strimovanje uživo na Youtube5.

  Dijagram povezivanja

  Rano započnite radni proces uređivanja

  Ugrađena Wi-Fi funkcija olakšava nezavisno povezivanje sa našim onlajn portalom image.canon, za veoma jednostavan direktni prenos12 slika i video zapisa u informatički oblak radi naknadnog pregledanja. Prebacite sve slike, tako da budu spremne i da vas čekaju kada se vratite kući ili ocenite, izaberite i prenesite samo one slike koje želite.

  Rano započnite radni proces uređivanja

  Cilj kompanije Canon je da do 2050. ostvari neto nultu emisiju CO2 iz svojih poslovnih aktivnosti

  To ćemo postići tako što ćemo ostvarivati prosečno poboljšanje od 3% godišnje u indeksu emisije CO2 tokom životnog ciklusa po proizvodu. Uz održavanje, to će do 2030. doneti smanjenje za oko 50% u odnosu na nivoe iz 2008. Smatramo da je to u skladu sa nivoom smanjenja koji traži Pariski sporazum.

  Nastavićemo da sprovodimo procene ciljeva iz dugoročne perspektive, kao način provere našeg doprinosa realizaciji niskougljeničnog društva.

  Photographer looking down view finder
  EOS R7 – šta je u pakovanju?

  Šta se nalazi u pakovanju

  Sve što vam je potrebno da napravite sledeće korake u svetu fotografije i video zapisa.

  • Telo fotoaparata EOS R7

  • Poklopac za telo fotoaparata R-F-5

  • Traka za fotoaparat ER-R7

  • Poklopac priključka ER-SC2

  • Punjač za bateriju LC-E6E

  • Baterija LP-E6NH

  • Poklopac baterije

  • Kabl za napajanje naizmeničnom strujom

  • Komplet korisničkih priručnika

  Dodatna oprema i objektivi

  Srodni članci

  Slični proizvodi

  • Fotoaparati bez ogledala

   EOS R10

   Napravite sledeće korake na polju fotografije i video zapisa pomoću EOS R fotoaparata bez ogledala napravljenog oko senzora APS-C formata.
  • Fotoaparati bez ogledala

   EOS R6

   Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.
  • Fotoaparati bez ogledala

   EOS RP

   Mali, lagani i intuitivni fotoaparat punog formata bez ogledala, dizajniran za putovanja i svakodnevno fotografisanje.
  1. Primenljivo je kada je okvir subjekta prikazan tokom praćenja i kada je na fotoaparat postavljen kompatibilni objektiv, dok je aktivan AF punog opsega ili je subjekat uspešno detektovan u drugom režimu oblasti. Detalje o podržanim objektivima potražite u odeljku [Dodatne informacije] za EOS R7 na „cam.start.canon“.
  2. Tokom snimanja fotografija sa objektivom od f/1,2, AF tačkom u centru, One-Shot AF, pri 23 °C/73 °F, ISO 100. Ne uključuje RF objektive sa premazom za glatko defokusiranje
  3. 7 koraka na osnovu CIPA standarda sa objektivom RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri žižnoj daljini od 150 mm
  4. Brzina uzastopnog snimanja može da bude manja u zavisnosti od subjekta / uslova snimanja, podešavanja fotoaparata ili objektiva koji se koristi itd. Detalje potražite u naprednom korisničkom priručniku. Informacije o objektivima koji podržavaju maksimalnu brzinu uzastopnog snimanja uz Servo AF potražite u dodatnim informacijama za EOS R7 na veb stranici „cam.start.canon“. U zavisnosti od prirode subjekta ili uslova snimanja, može da dođe do izobličenja slike.
  5. Usluga strimovanja uživo na fotoaparatu podržava samo strimovanje uživo na YouTube. Pre korišćenja usluge strimovanja uživo, potrebno je da se registrujete na image.canon. Najnovije zahteve proverite na portalu YouTube. Strimovanje uživo na YouTube može da se promeni, prekine ili okonča bez obaveštenja. Kompanija Canon ne snosi odgovornost ni za kakve usluge koje pružaju treće strane, što obuhvata i strimovanje uživo na YouTube.
  6. Brzina Uzastopno snimanja može da se razlikuje u zavisnosti od različitih uslova; detalje potražite u specifikacijama.
  7. Mogu da se generišu drugi zvukovi osim zatvarača (otvor blende, zvuka pogona objektiva za fokusiranje, elektronski zvuk itd.).
  8. U skladu sa standardima za testiranje kompanije Canon sa UHS-II karticom od 32 GB (uz AF za jedan snimak, ISO 100, standardni stil slike) Broj slika zavisi od različitih postavki i objektiva koji se koristi. Detalje o podržanim objektivima potražite na „cam.start.canon“
  9. Zvuk se ne snima u režimu za filmove sa velikom brzinom u kadrovima
  10. Maksimalna brzina smenjivanja kadrova za AF, pritiskanje dugmeta okidača do pola ili uzastopno snimanje je 59,94 kadrova u sekundi. Imajte u vidu da brzina prikazivanja slika može da bude manja u zavisnosti od objektiva koji koristite i uslova snimanja.
  11. Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone i Lightning su zaštićeni trgovački znakovi kompanije Apple Inc, registrovani u SAD i drugim zemljama. tvOS je zaštićeni trgovački znak kompanije Apple Inc.
  12. Automatski prenos slika prilikom pokretanja fotoaparata podržan je kada je omogućeno automatsko slanje. Automatsko otpremanje se ne dešava nakon svake slike, već prilikom isključivanja i uključivanja fotoaparata.
  13. Smer rotiranja / naginjanja, na osnovu CIPA standarda, 8 koraka uz RF 24-105mm F4 L IS USM pri žižnoj daljini od 105 mm. Potrebno je ažurirati firmver objektiva, u zavisnosti od datuma kupovine. Detalje o podržanim objektivima potražite u odeljku Dodatne informacije za EOS R7 na veb stranici „cam.start.canon“