Canon EOS R10

Fotoaparati bez ogledala

Canon EOS R10

Fotoaparat koji je toliko svestran da može da se uhvati u koštac sa praktično svim situacijama. U pitanju je savršen saputnik. Savršena alatka za kreiranje hibridnog sadržaja. Vaše sredstvo kreativnog izražavanja.

Specifikacije

 • Dual Pixel CMOS AF II

  AF koji prepoznaje i prati ljude, životinje i vozila u režimima za fotografije i video zapise

 • Uzastopno snimanje brzinom od 15 kadrova u sekundi1

  Sa mehaničkim zatvaračem, za vrhunske rezultate velike brzine i visokog kvaliteta

 • 4K/30p

  Video visokog kvaliteta oversemplovan sa 6K

 • -4 EV fokusiranje pri slabom osvetljenju2

  Precizan fokus u uslovima slabog osvetljenja

 • Fotografije do ISO 32.000 i video do 12.800

  Proširivo do ISO 51.200 za fotografije i ISO 25.600 za video

 • 4K/60p3

  Za glatkiji prikaz kretanja u video zapisima

 • EVF sa 2,36 miliona tačaka

  Uz mogućnost izbora brzine osvežavanja 60/120 kadrova u sekundi4

 • Uzastopno snimanje brzinom od 23 kadra u sekundi5

  Sa elektronskim zatvaračem za još veću brzinu i tiho snimanje6

 • Procesor DIGIC X

  Dinamična kontrola i minimalno kašnjenje elektronskog tražila

 • image.canon

  Direktna Wi-Fi veza za otpremanje u usluge informatičkog oblaka

 • Ekran veličine 7,5 cm osetljiv na dodir sa promenljivim uglom sa 1,04 miliona tačaka

  Posmatrajte subjekat iz drugačije perspektive

 • YouTube strimovanje uživo

  Strimujte uživo na svoj YouTube kanal7

PREDSTAVLJAMO EOS R10

Otkrijte fotoaparat koji pruža više

Gledajte putnu blogerku Dianu Milos kako koristi EOS R10 da zabeleži 48 sati u Sevilji.
Canon EOS R10 stoji na postolju u vidu ofarbanog keramičkog stuba.

Promotivna ponuda sa Canon adapterom za montiranje EF-EOS R

Sa lakoćom pređite sa DSLR fotoaparata zahvaljujući našoj promotivnoj ponudi: priložen je Canon adapter za montiranje EF-EOS R. Koristite svoje EF i EF-S objektive sa DSLR fotoaparata kako biste održali isti kvalitet, performanse i funkcionalnost uz EOS R10. Zavisi od dostupnosti, samo tokom predstavljanja modela Canon EOS R7 i EOS R10.

Promotivna ponuda sa Canon adapterom za montiranje EF-EOS R

Kratak pregled modela EOS R10

 • Veća oštrina

  EOS R10 koristi naš čuveni sistem za fokusiranje Dual Pixel CMOS AF II, programiran pomoću tehnologije veštačke inteligencije sa temeljnim učenjem, za napredno prepoznavanje subjekta.

 • Veća brzina

  Reagujte instinktivno i zabeležite teško uhvatljive trenutke u vremenu zahvaljujući snimanju u brzim rafalima – idealno rešenje za fotografisanje divljih životinja i sporta.

 • Veća fleksibilnost

  Bez obzira na to da li snimate fotografije, video ili kombinaciju ta dva materijala, EOS R10 svaki put daje vrhunski kvalitet slike.

 • Jednostavniji i prijatniji za korišćenje

  Od trenutka kada uzmete EOS R10, osetićete vezu sa njim, kao da je u pitanju produžetak vaše kreativnosti.

 • Veća povezanost

  EOS R10 se bežično povezuje sa smartfonom i omogućava vam da delite kreativnost sa prijateljima i pratiocima.

 • Galerija uzoraka

  Pogledajte šta može da kreira EOS R10.

 • Veća oštrina

  EOS R10 koristi naš čuveni sistem za fokusiranje Dual Pixel CMOS AF II, programiran pomoću tehnologije veštačke inteligencije sa temeljnim učenjem, za napredno prepoznavanje subjekta. Brz je, precizan i izuzetno osetljiv pri slabom osvetljenju – u stvari, precizan je u situacijama osvetljenim samo mesečinom.

  Canon EOS R10 – doživite novu vrstu automatskog fokusa

  Doživite novu vrstu automatskog fokusa

  EOS R10 može da prepozna ljude, vozila i životinje, kao što su mačke, psi i ptice, kao i da ih prati dok se pomeraju bilo gde u kadru8. Čak su i subjekti koji se brzo kreću izuzetno oštro prikazani.

  Kada fotografiše ljude, EOS R10 prvo postavlja prioritet na oči subjekta – „prozor ka duši“. Ako one nisu vidljive, prati se lice. A ako se subjekat na trenutak okrene, glava je sledeća na redu, a zatim telo.

  Veća brzina

  Reagujte instinktivno i zabeležite teško uhvatljive trenutke u vremenu zahvaljujući snimanju u brzim rafalima – idealno rešenje za fotografisanje divljih životinja i sporta. EOS R10 omogućava uzastopno snimanje RAW, JPEG ili HEIF slika brzinom do 15 kadrova1 u sekundi (ili 23 kadra u sekundi5 pomoću elektronskog zatvarača fotoaparata). Sve to vreme fotoaparat prati subjekat u kadru, uz neprestano podešavanje fokusa i ekspozicije, kao odgovor na menjanje scene.

  Snimanje trenutaka u deliću sekunde

  Snimanje trenutaka u deliću sekunde

  U rafalnom RAW režimu, fotografije je moguće snimati brzinom do 30 kadrova u sekundi sa isecanje od 75%, a slike se čuvaju u jednoj datoteci video zapisa, za uredno i jednostavno organizovanje. Pojedinačne slike je zatim moguće izdvojiti, obrađivati i uređivati pomoću našeg besplatnog softvera Digital Photo Professional (DPP). Kada je u meniju fotoaparata omogućeno snimanje pre okidanja, EOS R10 beleži 0,5 s akcije pre nego što pritisnete dugme okidača, pa ćete uvek moći da uhvatite magični savršeni trenutak.

  Brzo reagovanje

  Fotoaparat takođe brzo reaguje na komande kako biste dobili ogromnu prednost kada je u pitanju beleženje odlučujućeg trenutka. Procesor DIGIC X pruža dinamično rukovanje i minimalno kašnjenje tražila ili zatamnjenje, pa ćete uvek imati osećaj da ste povezani sa subjektom.

  Canon EOS R10 – procesor DIGIC X

  Veća fleksibilnost

  Bez obzira na to da li snimate fotografije, video ili kombinaciju ta dva materijala, EOS R10 svaki put daje vrhunski kvalitet slike. Takođe je prenosiv, sa težinom od samo 429 g9, pa uvek možete da ga ponesete sa sobom.

 • Preuzmite kontrolu

  Fotografi mogu da izaberu da snimaju JPEG ili HEIF datoteke, odnosno RAW datoteke radi maksimalne fleksibilnosti u postprodukciji. Naša tehnologija Dual Pixel RAW omogućava vam čak i da poboljšate slike mikro-podešavanjem oštrine i „bokeh“ efekta, kao i smanjivanjem senki.

 • Savršen balans

  Senzor od 24,2 MP pruža idealan balans detalja, brzine i performansi pri slabom osvetljenju. Maksimalna osetljivost od ISO 32.000 (proširivo do ISO 51.200) omogućava više detalja i manje šuma prilikom snimanja po mraku. Tu je i ugrađeni blic koji vam pruža malo više svetla kada vam je potrebno.

 • Canon EOS R10 – režimi panoramske fotografije i horizontalnog pomeranja

  Scenski režimi panoramske fotografije i horizontalnog pomeranja dostupni su na modelu EOS R10, što olakšava postizanje vrhunskih rezultata prilikom snimanja pomoću tih tehnika.

  Svetla, kamera, akcija!

  4K koji prkosi očekivanjima

  4K koji prkosi očekivanjima

  EOS R10 snima izvanredni 4K video materijal koji izgleda odlično na UHD ekranima i omogućava isecanje bez gubitka kvaliteta prilikom uređivanja za Full HD projekte. Kinematografi mogu da izaberu 4K/60p3 za svilenkasto glatku reprodukciju pokretnih objekata i efekte usporenog snimanja, odnosno zadivljujući oversemplovani 4K/30p koji se sa dobija od 6K izlaza sa senzora od 24,2 MP u ovom fotoaparatu. Morate da vidite rezultate da biste verovali.

  Izuzetno gladak prikaz kretanja

  Kada snimate u Full HD režimu, možete da koristite brzine smenjivanja kadrova do 120 kadrova u sekundi i da otkrijete još više nijansi u kretanju objekata.10 Pored toga, za usporene scene, mogućnost kreiranja sjajnih 4K i Full HD filmova sa ubrzanim protokom vremena u fotoaparatu, što dodatno proširuje vaš kreativni arsenal.

  Izuzetno gladak prikaz kretanja

  Jednostavniji i prijatniji za korišćenje

  Od trenutka kada uzmete EOS R10, osetićete vezu sa njim, kao da je u pitanju produžetak vaše kreativnosti. Dugmad i točkići instinktivno leže pod prstima i palčevima, a elektronsko tražilo fotoaparata daje jasan i precizan prikaz sveta.

 • OVF Assist

  Tu je čak i režim OVF Assist koji pomaže osobama koje prelaze sa fotoaparata sa optičkim tražilom, kao što su DSLR fotoaparati.

 • Elektronsko tražilo

  Elektronsko tražilo sa 2,36 miliona tačaka na modelu EOS R10 precizno prikazuje kako će izgledati snimljena slika, od dubine polja do balansa bele i stila slike. Udoban je, jednostavan za korišćenje i prilagodljiv kako biste mogli da vidite samo informacije koje su vam potrebne.

 • Ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom

  Elektronsko tražilo upotpunjeno je velikim ekranom osetljivim na dodir sa promenljivim uglom veličine 7,5 cm sa 1,04 miliona tačaka koji omogućava kadriranje i snimanje iz visokog/niskog položaja kako biste mogli da snimate subjekat iz različitih uglova.

 • APS-C dolazi na EOS R sistem

 • Sistem dizajniran za budućnost, danas

  EOS R10 je član EOS R sistema – kolekcije fotoaparata, objektiva i dodatne opreme napravljene od nule, za pružanje izvanrednih fotografija i video zapisa, sada i u budućnosti. Brži i širi (54 mm) mehanizam za montažu objektiva omogućava nove nivoe performansi, što znači da ćete dobiti nove načine za pokazivanje kreativnosti.

 • Integracija i proširivanje

  Međutim, i dalje možete da koristite postojeće EF i EF-S objektive zahvaljujući prisustvu tri adaptera za montiranje objektiva. Oni takođe mogu da prošire funkcionalnost, kao što su prilagodljive komande ili promenljivi ND filter.

 • Poređenje APS-C sa punim formatom

  APS-C prednost

  Pošto je EOS R10 napravljen oko senzora formata APS-C, objektivi daju 1,6x veći telefoto doseg od ekvivalentnih žižnih daljina na fotoaparatu punog formata. Potpuno se približite subjektu i pravite snimke divljih životinja i akcionih scena koji ispunjavaju kadar uz upečatljivost.

  Učite i napredujte dok snimate

  Za one koji su novi u svetu EOS fotoaparata ili fotografije, vođeni korisnički interfejs vam pomaže da razvijete veštine i podučava vas kako funkcioniše fotoaparat. Kada budete spremni da počnete samostalno, standardni interfejs fotoaparata je toliko intuitivan i prilagođen korisniku da ćete možda čak i zaboraviti da postoji.

  Učite i napredujte dok snimate

  „Baš mi se sviđa kako fotoaparat radi. Veoma je brz, a automatski fokus je neverovatan.“

  Veća povezanost

  EOS R10 se bežično povezuje sa smartfonom i omogućava vam da delite kreativnost sa prijateljima i pratiocima. Objavljujte na društvenim mrežama, šaljite video klipove prijateljima i otpremajte slike na naloge u informatičkom oblaku kako bi bili spremni i čekali kada se vratite kući.

  image-canon_connectivity_diagram
  Canon EOS R10 – prednost – veća povezanost

  Uvek ostanite povezani

  Ugrađena Bluetooth tehnologija male potrošnje energije održava uvek uključenu vezu i omogućava veoma jednostavno aktiviranje Wi-Fi veze na 2,4 GHz kada je potrebno prenositi slike. Takođe je moguće daljinski upravljati fotoaparatom sa pametnog uređaja na kojem je pokrenuta aplikacija Canon Camera Connect: posmatrajte ono što vidi fotoaparat, menjajte postavke i snimajte fotografije i video zapise. Radi jednostavnijeg daljinskog upravljanja, dostupan je i bežični Bluetooth kontroler BR-E1.

  EOS R10 takođe ima USB-C za punjenje u fotoaparatu i privezano snimanje na PC / Mac računare.

 • Utičite na pratioce

  Vlogeri i kreatori sadržaja mogu da koriste EOS R10 za strimovanje video zapisa vrhunskog kvaliteta uživo svojim pratiocima na YouTube-u7. Samo povežite fotoaparat na Wi-Fi mrežu – nije potreban računar. Moguće je rotirati LCD ekran sa promenljivim uglom kako biste dobili precizan prikaz ako vodite prezentaciju.

  EOS R10 takođe podržava vertikalno snimanje video zapisa – savršeno za snimanje sadržaja za priče na društvenim mrežama.

 • Vaša kreativnost u informatičkom oblaku

  Naš portal image.canon postavlja vaš sadržaj baš tamo gde je potrebno. Slike i video zapisi mogu veoma jednostavno da se otpremaju – direktno sa fotoaparata u informatički oblak image.canon pomoću Wi-Fi funkcije. Odatle mogu da se premeštaju na dugoročno skladištenje na druge platforme u informatičkom oblaku ili da se preuzmu na PC ili Mac računar radi uređivanja.

 • Cilj kompanije Canon je da do 2050. ostvari neto nultu emisiju CO2 iz svojih poslovnih aktivnosti

  To ćemo postići tako što ćemo ostvarivati prosečno poboljšanje od 3% godišnje u indeksu emisije CO2 tokom životnog ciklusa po proizvodu. Uz održavanje, to će do 2030. doneti smanjenje za oko 50% u odnosu na nivoe iz 2008. Smatramo da je to u skladu sa nivoom smanjenja koji traži Pariski sporazum.

  Nastavićemo da sprovodimo procene ciljeva iz dugoročne perspektive, kao način provere našeg doprinosa realizaciji niskougljeničnog društva.

  Photographer looking down view finder
  Canon EOS R10 – šta je u pakovanju

  Šta je u pakovanju

  Sve što vam je potrebno da napravite sledeće korake u svetu fotografije i video zapisa.

  • Telo fotoaparata EOS R10

  • Poklopac za telo fotoaparata R-F-5

  • Traka za fotoaparat ER-R10

  • Poklopac priključka ER-SC2

  • Punjač za bateriju LC-E17E

  • Baterija LP-E17

  • Poklopac baterije

  • Kabl za napajanje naizmeničnom strujom

  • Komplet korisničkih priručnika

  Objektivi i dodatna oprema

 • RF-S objektivi

  RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

  Standardni APS-C zum objektiv za seriju EOS R koji je savršen za svakodnevne situacije, kao što su porodica, životni stil, portreti i odmori.
 • RF-S objektivi

  RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

  Širokougaoni do telefoto APS-C zum objektiv za seriju EOS R koji je savršen za putovanja, divlje životinje, sport i životni stil.
 • RF objektivi

  RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM

  Mali, lagani, ultraširokougaoni zum objektiv sa svestranom žižnom daljinom od 10-18 mm, idealan za putovanja, vlogovanje i pejzaže.
 • Canon stativ-rukohvat HG-100TBR

  Stativ

  Tripod Grip HG-100TBR

  Stativ-rukohvat HG-100TBR je mali, lagan i veoma svestran stativ-rukohvat koji pruža bežično daljinsko upravljanje.
 • Dodatna oprema

  Direkcioni stereo mikrofon DM-E1D

  Ako želite čist, jasan digitalni zvuk, odaberite direkcioni stereo mikrofon za višenamenski priključak DM-E1D, za pouzdanost i brz pristup postavkama na ekranu kompatibilnog fotoaparata.
 • Adapter za montiranje EF-EOS R

  Objektivi za EOS R

  Mount Adapter EF-EOS R

  Standardni adapter za montiranje EF-EOS R omogućava veoma jednostavno korišćenje EF-S i EF objektiva na EOS R fotoaparatima.
 • Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R

  EOS dodatna oprema

  Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

  Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R pruža istu konverziju sistema za montažu objektiva kao i Adapter za montiranje EF-EOS R, ali uz dodatak prstena za upravljanje.
 • Dodatna oprema

  Adapter za vezu sa smartfonom za višenamenski priključak AD-P1

  Povežite smartfon i fotoaparat pomoću ovog višefunkcionalnog adaptera kako biste dobili nove mogućnosti za radni proces

  • Dizajniran je za fotoaparat EOS R3
  • Povežite Android smartfon i fotoaparat
  • Mali, kompaktan i lagan
 • Srodni članci

 • FOTOGRAFISANJE NA PUTOVANJIMA

  10 saveta za fotografisanje na putovanjima

  Fotograf i bloger Diana Milos deli najbolje savete za neverovatne fotografije na putovanjima.

 • FOTOGRAFISANJE NA PUTOVANJIMA

  Obilazak Sevilje sa fotoaparatom EOS R10

  Bloger Diana Milos otkriva zašto je ovaj kreativni fotoaparat savršen saputnik.

 • OPREMA

  EOS R7 ili EOS R10: koji vam najviše odgovara?

  Otkrijte ključne sličnosti i razlike između APS-C fotoaparata sledeće generacije u EOS R asortimanu bez ogledala.

 • TEHNOLOGIJA

  Objašnjenja razlika između APS-C i punog formata

  Koja je razlika između APS-C fotoaparata i fotoaparata punog formata i koji je najpogodniji za vas?

 • Slični proizvodi

  1. Brzina uzastopnog snimanja može da bude manja u zavisnosti od subjekta / uslova snimanja, stanja baterije, podešavanja fotoaparata ili objektiva koji se koristi itd. Detalje potražite u naprednom korisničkom priručniku. Informacije o objektivima koji podržavaju maksimalnu brzinu uzastopnog snimanja uz servo AF potražite u dodatnim informacijama o modelu EOS R10 na veb stranici „cam.start.canon“.
  2. Tokom snimanja fotografija sa objektivom od f/1,2, AF tačkom u centru, One-Shot AF, pri 23 °C/73 °F, ISO 100. Ne uključuje RF objektive sa premazom za glatko defokusiranje.
  3. Režim snimanja 4K 60p iseca se na 64% horizontalne oblasti.
  4. Maksimalna brzina smenjivanja kadrova za AF, pritiskanje dugmeta okidača do pola ili uzastopno snimanje je 59,94 kadrova u sekundi. Imajte u vidu da brzina prikazivanja slika može da bude manja u zavisnosti od objektiva koji koristite i uslova snimanja.
  5. Brzina uzastopnog snimanja može da bude manja u zavisnosti od subjekta / uslova snimanja, podešavanja fotoaparata ili objektiva koji se koristi itd. Detalje potražite u naprednom korisničkom priručniku. Informacije o objektivima koji podržavaju maksimalnu brzinu uzastopnog snimanja uz servo AF potražite u dodatnim informacijama o modelu EOS R10 na veb stranici „cam.start.canon“. U zavisnosti od prirode subjekta ili uslova snimanja, može da dođe do izobličenja slike.
  6. Mogu da se generišu drugi zvukovi osim zatvarača (otvor blende, zvuka pogona objektiva za fokusiranje, elektronski zvuk itd.).
  7. Usluga strimovanja uživo na fotoaparatu podržava samo strimovanje uživo na YouTube. Pre korišćenja usluge strimovanja uživo, potrebno je da se registrujete na image.canon. Najnovije zahteve proverite na portalu YouTube. Strimovanje uživo na YouTube može da se promeni, prekine ili okonča bez obaveštenja. Kompanija Canon ne snosi odgovornost ni za kakve usluge koje pružaju treće strane, što obuhvata i strimovanje uživo na YouTube.
  8. Primenljivo je kada je okvir subjekta prikazan tokom praćenja i kada je na fotoaparat postavljen kompatibilni objektiv, dok je aktivan AF punog opsega ili je subjekat uspešno detektovan u drugom režimu oblasti. Detalje o podržanim objektivima potražite u odeljku [Dodatne informacije] za EOS R10 na „cam.start.canon“.
  9. Uz memorijsku karticu i bateriju, na osnovu smernica standarda CIPA.
  10. Zvuk se ne snima u režimu za filmove sa velikom brzinom smenjivanja kadrova.