ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: Najbrži…

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canon ambasador

Neki trenuci prolaze za tren oka: sprinter koji prelazi ciljnu liniju ili orao ribar koji hvata ribu iz vode. U takvim trenucima nema prostora za greške. Delić sekunde prerano ili prekasno i propustili ste trenutak – koji se često nikada neće ponoviti. Iz tih razloga smo napravili Canon EOS-1D X Mark III.

Uzastopno snimanje brzinom od 20 kadrova u sekundi

Canon EOS-1D X Mark III može da snima do 20 slika punog formata od 20,1 MP svake sekunde kada se koristi režim prikaza uživo, pomoću mehaničkog zatvarača koji omogućava verno beleženje pokreta ili elektronskog zatvarača za potpuno tiho snimanje.

Kada koristite optičko tražilo fotoaparata, brzina uzastopnog snimanja je 16 kadrova u sekundi – što je izvanredno postignuće za DSLR fotoaparat, a omogućeno je zahvaljujući stručnosti kompanije Canon na polju mašinskog inženjeringa. Motori sa direktnim pogonom koriste se za pomeranje refleksivnog ogledala gore-dole, kao i za brzo i precizno vraćanje u položaj mirovanja, uz minimalno „odbijanje“.

Radni vek zatvarača u modelu Canon EOS-1D X Mark III procenjen je na 500.000 snimaka, uz nove nivoe brzine i pouzdanosti koji vam ulivaju sigurnost kada ste pod pritiskom.

Dva otvora za kartice CFexpress

Canon EOS-1D X Mark III koristi CFexpress – novu generaciju memorije organizacije Compact Flash Association. Te kartice imaju značajno veće brzine upisivanja, što omogućava brzinu snimanja od 20 kadrova u sekundi u RAW i JPEG režimima, za neverovatnih 1.000 snimaka bez baferovanja, kao i interno snimanje 5,5K Raw videa.

Zahvaljujući povratnim informacijama od profesionalnih fotografa, sada je moguće čuvati fotografije na jednu karticu, a video materijal na drugu.

Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS-1D X Mark III

Gledajte u realnom vremenu

Ostvarite prednost nad konkurencijom zahvaljujući vrhunskom optičkom tražilu bez kašnjenja prikaza na modelu Canon EOS-1D X Mark III. Gledajte kako se događaji odigravaju u realnom vremenu, što skraćuje vreme reagovanja i omogućava vam da beležite trenutke pre nego što ih čak i najbrža elektronska tražila registruju.

Moć DIGIC X procesora

Srce modela Canon EOS-1D X Mark III čini jedan DIGIC X procesor slike – uređaj koji je mnogo snažniji od prethodnih DIGIC procesora i koji fotoaparatu omogućava da radi neverovatnom brzinom. Pored vrhunskog kvaliteta slike, čak i u najzahtevnijim uslovima, DIGIC X procesor omogućava uzastopno snimanje brzinom do 20 kadrova u sekundi, uz potpuno automatski fokus, automatsku ekspoziciju i DLO obradu u fotoaparatu.


< Nazad na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Srodni članci