ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: Napravljen je tako da bude što neprimetniji kada ga koristite

Canon EOS-1D X Mark III

Od trenutka kada ga uzmete u ruke, znaćete da je Canon EOS-1D X Mark III poseban. Njegov dizajn predstavlja rezultat godina doterivanja i evoluiranja, uz dodatak novih tehnologija koje će promeniti način na koji radite.

Pametna kontrola nadohvat ruke

Napravili smo par pametnih kontrolera za Canon EOS-1D X Mark III – jedan za horizontalno snimanje, a drugi za vertikalno. Ovi revolucionarni uređaji – koji su ugrađeni u AF-ON dugmad fotoaparata – imaju oblik standardnih džojstika, ali se ponašaju više poput minijaturnih dodirnih tabli koje možete da koristite za pomeranje kroz AF tačke na ekranu.

Svaki kontroler je prilagođen za osetljivost i brzinu, a intuitivno reaguje čak i kada nosite rukavice. Fotoaparat automatski onemogućava vertikalni kontroler kada snimate horizontalno kako bi se izbeglo slučajno pomeranje.

Canon EOS-1D X Mark III

Vaš prozor u svet

Optičko tražilo (OVF) na modelu Canon EOS-1D X Mark III predstavlja melem za oči. Veliko, svetlo i jasno – omogućava vam da kadrirate i snimate pomoću instinkta i intuicije. Udobnije je za duže korišćenje od elektronskog tražila i daje prikaz u realnom vremenu, bez uticaja elektronskog „kašnjenja“.

Canon EOS-1D X Mark III

Inteligentni prikaz informacija u tražilu na modelu Canon EOS-1D X Mark III raspoređuje informacije baš tamo gde su potrebne, pa možete da budete obavešteni bez ometanja. Naravno, prikaz je prilagodljiv, pa možete da prikažete samo podatke koje želite da vidite. Na osnovu povratnih informacija od profesionalnih sportskih fotografa, podaci sada obuhvataju i sat koji vam pomaže da budete na pravom mestu u pravo vreme.

Tačke za fokusiranje prikazuju se pomoću crvenog matričnog displeja, koji je finiji i detaljniji od ekvivalentnih displeja na drugim fotoaparatima iz serije EOS-1D, što olakšava posmatranje u mraku.

Kada uslovi postanu nezgodni…

Canon EOS-1D X Mark III je napravljen tako da može da izdrži izazove profesionalnog fotografisanja, od udaraca i ogrebotina u rancu do niskih temperatura i kiše u divljini. Zatvarač fotoaparata je deklarisan na 500.000 ciklusa, a kućište od legure magnezijuma koristi vodootporne zaptivke za zaštitu od prašine i vlage, kako biste mogli da nastavite da snimate po lošem vremenu. Nekoliko dugmadi na modelu Canon EOS-1D X Mark III sada je osvetljeno, pa jasno možete da ih vidite u mraku.

Canon EOS-1D X Mark III

Poboljšano trajanje baterije

Novi DIGIC X procesor koji čini srce modela Canon EOS-1D X Mark III nije samo snažan, već i efikasan. U stvari, uz priloženu bateriju LP-E19, ovaj fotoaparat može da pruži više nego dvostruko duže vreme snimanja u odnosu na prethodnika EOS-1D X Mark II, što znači da sa jednim punjenjem možete da napravite približno 2.850 snimaka.

EOS-1D X Mark III je takođe kompatibilan sa starijim baterijama LP-E4N, ali će sa njima najveća brzina biti ograničena na 14 kadrova u sekundi.


< Nazad na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Srodni članci