ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: Profesionalno snimanje filmova

Canon EOS-1D X Mark III

Kreativni snimatelji filmova i vizuelni pripovedači mogu da koriste Canon EOS-1D X Mark III za snimanje 4K videa punog formata pri 60 kadrova u sekundi, uz interno snimanje materijala pomoću 10-bitnog HEVC/H.265 kodeka sa Canon Log ili 12-bitno Raw, za proširen dinamički opseg i lako doterivanje boja tokom uređivanja.

4K snimanje i 5,5K Raw

Kakav god da vam je radni proces za uređivanje, Canon EOS-1D X Mark III može da snimi materijal koji će se potpuno uklopiti i omogućiti nove nivoe kvaliteta slike i kreativnosti.

Interno snimajte oversemplovani DCI 4K/60p video pomoću pune širine senzora*, tako da objektivi daju isti prikaz kao pri snimanju fotografija. Canon EOS-1D X Mark III može da snima u razmeri 17:9 DCI ili 16:9 UHD, kao i da rezultate beleži pomoću kodeka H.264 ili 10-bitnog kodeka H.265, uz korišćenje Canon Log. Materijal snimljen na ovaj način namerno ima nizak kontrast, što olakšava doterivanje boja u post-produkciji.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III takođe može interno da snima 5,5K RAW video materijal na CFexpress kartice, što kinematografima pruža neprikosnoven kvalitet slike. Očekujte prirodnije prelaze između boja i veći dinamički opseg, što vam omogućava da vidite detalje u istaknutim delovima i senkama koje deli 12 koraka.

Te 12-bitne CRM datoteke rezolucije 5472 x 2886 piksela mogu da se snimaju u standardnim ili komprimovanim formatima i da se obrađuju pomoću priloženog softvera Digital Photo Pro ili pomoću različitog softvera za nelinearno uređivanje. Canon EOS-1D X Mark III takođe može istovremeno da snima 4K proxy datoteku, koja može da se upotrebi za ubrzavanje radnih procesa uređivanja.

Takođe je dostupno Full HD snimanje uz Dual Pixel AF, sa brzinama do 120 kadrova u sekundi. Idealno rešenje za usporene efekte pri četvrtini brzine.

* UHD 4K ne koristi punu širinu senzora fotoaparata

Dual Pixel CMOS AF

Kada snimate video, Dual Pixel AF pruža glatko fokusiranje objekata koje birate dodirivanjem ekrana fotoaparata (ili ekrana pametnog uređaja na kojem je instalirana aplikacija Canon Camera Connect).* Lica i drugi objekti mogu da se prate u kadru, a fotoaparat glatko ponovo fokusira kako bi održao oštrinu na njima. Možete čak da izaberete i koje oko bi trebalo da bude prioritet sistemu za fokusiranje ili da ostavite fotoaparatu da izabere ono koje je najbliže objektivu.

* Dual Pixel AF funkcioniše u svim režimima, osim za 4K bez isecanja ili RAW snimanje pri 60p/50p.

Isticanje fokusa

Kada ručno fokusirate, isticanje fokusa identifikuje oblasti scene koje su u fokusu tako što ih označava konturom u boji. Ovo takođe prikazuje dubinu polja isticanjem oblasti koje će izgledati oštro pri izabranoj blendi.

Stabilizacija slike za filmove

Movie Digital IS pruža veoma efektivnu stabilizaciju slike u pet osa kada snimate iz ruke – ublažava podrhtavanje koje izaziva pomeranje fotoaparata. Unapređeni režim detektuje i kompenzuje vrste pokreta do kojih dolazi kada hodate sa fotoaparatom – na primer, kada pratite subjekat u pokretu.

Rezultati su zaista vrhunski – stabilan, gladak profesionalni materijal koji izgleda odlično pore bilo kojeg materijala snimljenog namenskim vrhunskim video kamerama.

Izdvajanje statičnih kadrova visoke rezolucije

Video snimljen u 4K može da se koristi za generisanje slika od 8,8 MP. Samo usporeno reprodukujte materijal na ekranu sa zadnje strane fotoaparata i koristite dugme okidača za izdvajanje statičnih kadrova. Ovo je odličan pristup za subjekte koji se brzo kreću jer sada možete da ih snimate u 4K 60p, uz naknadno izdvajanje statičnih kadrova.


< Nazad na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Srodni članci