Grizzly bear waiting for fish at waterfall

Preciznost kao standard

U treptaju oka

Ostanite usredsređeni na akciju zahvaljujući proširenom sistemu automatskog fokusa sa 61 tačkom, koji može da prati čak i najnemirnije subjekte. Kod modela EOS 5D Mark IV, 61 AF tačaka1 je raspoređeno u široj oblasti – vertikalno proširenje od 8 procenata u centralnoj oblasti i 24 procenta u perifernoj oblasti – što pruža veću slobodu pozicioniranja subjekata prilikom kadriranja.

Viewfinder focus area of Canon EOS 5D Mark IV

Brzo, uzastopno
fokusiranje, čak
i pri slabom osvetljenju

Izuzetno osetljivi AF senzor garantuje performanse fokusa na modelu EOS 5D Mark IV, čak i do nivoa osvetljenja EV-32. To može dodatno da se pomeri na EV-43 kada se snima u režimu prikaza uživo uz Dual Pixel CMOS AF.

Superiorna preciznost automatskog fokusa,
čak i sa dugačkim objektivima

Ako fotografišete sport ili divlje životinje, često morate da koristite supertelefoto objektive sa ekstenderima da biste se približili subjektima. Veoma precizno fokusiranje mnogo je lakše zahvaljujući tome što koristi 61 tačku, od kojih je 21 krstasta AF tačka pri f/81.

Bear in viewfinder captured with EOS 5D Mark IV

Senzor za merenje od 150.000 piksela

EOS 5D Mark IV koristi namenski RGB+IR senzor za merenje od 150.000 piksela radi postizanja izuzetno preciznog merenja ekspozicije. Ovaj senzor takođe funkcioniše u kombinaciji sa AF sistemom fotoaparata kako bi pomogao u detektovanju i praćenju objekata u boji i u prepoznavanju lica.

150k pixel metering sensor in EOS 5D Mark IV

Pratite subjekte sa
još većom preciznošću

EOS 5D Mark IV koristi EOS iTR AF sistem koji drastično poboljšava učinak praćenja subjekta. Prilagodite praćenje na osnovu svojih potreba pomoću različitih režima za fokusiranje i praćenje lica ili drugog subjekta.

Odaberite učinak
fokusiranja
u skladu sa subjektom

AI servo AF III kompanije Canon koristi AF algoritam koji povećava osetljivost praćenja u scenama gde može da dođe do iznenadnog pomeranja subjekta.

Šest prilagodljivih postavki AF studija slučaja pomažu vam da odaberete najpogodniju opciju za subjekat, kao što je osetljivost praćenja, praćenje sa ubrzavanjem/usporavanjem i automatska promena AF tačke.

AF case study settings on the Canon EOS 5D Mark IV

Zabeležite trenutak pod bilo kojim izvorom veštačkog svetla

EOS 5D Mark IV detektuje frekvenciju treperenja izvora svetla i prilagođava tajminge snimanja radi dobijanja slike blizu najviše osvetljenosti i umanjivanja efekata treperenja. Ova funkcija radi sa frekvencijama treperenja od 100 Hz i 120 Hz, uz poboljšani algoritam koji sprečava neispravnu detekciju treperećeg svetla.

Izbor AF tačke

Novo dugme za izbor AF oblasti sa zadnje strane fotoaparata EOS 5D Mark IV olakšava menjanje AF tačaka dok fotoaparat držite na oku.

EOS 5D Mark IV AF selection

Fusnote

Istražite druge prednosti