Vanuatu volcano lava captured on EOS 5D Mark IV

Napravljen za performanse

Procesor za
dinamičnije performanse

Srce modela EOS 5D Mark IV predstavlja brzi procesor DIGIC 6+ koji upravlja svim aspektima ponašanja fotoaparata, što obuhvata i pretvaranje sirovih podataka sa senzora u datoteke slika visokog kvaliteta bogate detaljima, sa malom količinom šuma, preciznim bojama i nijansama kože.

DIGIC 6+ processor found on Canon EOS 5D Mark IV

Zabeležite svaki
trenutak, kadar
po kadar

Od temelja napravljen za performanse, EOS 5D Mark IV može uzastopno da snima brzinom od 7 kadrova u sekundi1 uz pun automatski fokus i automatsku ekspoziciju, za do 21 RAW sliku ili neograničen broj JPEG slika u jednom rafalu2. Uvek ćete biti spremni za sledeći kadar. U režimu prikaza uživo moguće je uzastopno snimanje pri 4,3 kadra u sekundi, uz AF praćenje. Uvek ćete biti spremni za sledeći kadar.

Oštar i precizan
LCD ekran osetljiv na dodir

LCD ekran od 3,2 inča visoke rezolucije sa intuitivnim komandama osetljivim na dodir pretvara snimanja pomoću fotoaparata EOS 5D Mark IV u zadovoljstvo. Dodirom birajte komande menija i prevlačite prilikom pregledanja slika. Četiri opcije za nijansu omogućavaju vam da dobijete jasan prikaz na ekranu u svako doba dana ili noći.

LCD touchscreen with EOS 5D Mark IV

Snimajte tiho,
ostanite diskretni

Izaberite tihi režim snimanja na modelu EOS 5D Mark IV da biste zvuk zatvarača sveli na minimum. Specijalni prigušivači omogućavaju fotoaparatu da radi tiho čak i u najtišim okruženjima.

Sistem za kontrolu vibracija ogledala

Podrhtavanje fotoaparata ili vibracije usled pomeranja ogledala mogu da dovedu do zamućenja, pa je kompanija Canon razvila sistem za kontrolu vibracija ogledala sa ciljem maksimalnog smanjivanja ovog zamućenja i dobijanja oštrih slika sa niskim nivoima šuma; savršeno rešenje za diskretno snimanje.

Mirror vibration control system in EOS 5D Mark IV

Sistem za kontrolu vibracija ogledala

Pogledajte video

Pregledajte, kadrirajte i
snimajte uz potpunu jasnoću

Inteligentno tražilo II sa informacijama o snimanju poput elektronskog prikaza nivoa u dve ose, daje jasniji i svetliji prikaz scene kroz objektiv, uz pokrivenost od skoro 100 procenata. Uz pažljivo osmišljeni raspored informacija za snimanje radi lakog i preciznog kadriranja, prikaz može da se prilagodi u skladu sa potrebama fotografa.

Viewfinder of the Canon EOS 5D Mark IV

Prilagođeni ekran
za brzu kontrolu

Svaki fotograf je jedinstven i radi na različite načine. Zbog toga su inženjeri kompanije Canon omogućili da brzo i lako promenite tip, veličinu i položaj ikona na prilagođenom ekranu za brzu kontrolu fotoaparata, kako biste bez muke mogli da pronađete omiljene postavke.

Custom Quick control screen on EOS 5D Mark IV

Izdržljivost i
pouzdanost

EOS 5D Mark IV ima otpornu zaštitu od vremenskih uslova3 i čvrstu konstrukciju od legure magnezijuma, pa možete da nastavite da snimate sa pouzdanošću čak i kada se uslovi pogoršaju. EOS 5D Mark IV je lakši od modela EOS 5D Mark III i napravljen je za duže, pouzdano snimanje.

EOS 5D Mark IV magnesium alloy body

Unapredite
veštinu snimanja

Rukohvat sa baterijom BG-E20 poboljšava način rukovanja modelom EOS 5D Mark IV uz udvostručavanje kapaciteta baterije, što vam omogućava da produžite vreme snimanja i da zadržite kontrolu nad trenutkom zahvaljujući vertikalnim komandama za fokus i merenje.

EOS 5D Mark IV Battery Grip BG-E20

Fusnote

1. Uz 1/500 s ili veću brzinu zatvarača, maksimalni otvor blende (u zavisnosti od objektiva) i potpuno napunjenu bateriju LP-E6N pri 23°C/73°F. Brzina će se smanjiti ako je omogućeno nešto od sledećeg: sprečavanje treperenja, Dual Pixel RAW, Digital Lens Optimizer

2. EV-3 u jednoj centralnoj AF tački pri f/2,8, One-Shot AF, 23°C/73°F, ISO 100

3. Poklopci odeljaka, poklopci priključaka i drugi delovi koji mogu da se otvore moraju da budu pravilno zatvoreni da bi se postigla otpornost na prašinu i prskanje. Međutim, te mere ne mogu potpuno da spreče svu prašinu i kapljice vode od prodiranja unutar fotoaparata.

Istražite druge prednosti