JEDNOSTAVNIJE

Vidite. Snimite.

Bez obzira da li prelazite sa smartfona ili sa DSLR fotoaparata, EOS R10 vam omogućava da brzo počnete da radite, uz kreativno snimanje na načine koji vam do sada nisu bili dostupni.
Canon EOS R10 – prednost – veća lakoća

Nova generacija EOS R tehnologije i dizajn koji je lak za korišćenje – dobitna kombinacija koja vam pomaže da istražujete kuda god da krenete.

Za one koji su novi u svetu fotografije ili Canon EOS fotoaparata, dostupan je vođeni korisnički interfejs. Kada je aktiviran, ne samo da vas uči kako da koristite fotoaparat, već i o principima fotografije. A kada budete spremni da isključite vođeni korisnički interfejs, standardni ekrani i meniji fotoaparata su brzi i intuitivni. Dizajn koji je toliko dobar da ćete zaboraviti da je tu.

Vaš prozor u svet

Elektronsko tražilo sa 2,36 miliona tačaka na modelu EOS R10 daje jasan i realističan prikaz sveta i pokazuje vam kako će tačno izgledati snimljena slika ili video zapis – uz pokrivenost od 100 procenata. Omogućava pregledanje ekspozicije, dubine polja, balansa bele, stila slike i još mnogo toga.

Canon EOS R10 – elektronsko tražilo

Udobno je, čak i kada snimate ceo dan, zahvaljujući brzini osvežavanja od 120 kadrova u sekundi1, uvećanju od 0,95x i vidnoj tački od 22 mm koja je udaljena od tela fotoaparata. Dostupan je i režim za uštedu energije (60 kadrova u sekundi). Prikazane informacije mogu da se prilagode, pa možete da ostanete informisani bez ometanja. Tražilo takođe može da se podesi tako da odgovara vašem vidu, od dioptrije -3 do +1 m-1.

Canon EOS R10 – OVF Assist poređenje

Režim OVF Assist pomaže osobama koje prelaze sa fotoaparata sa optičkim tražilom, kao što su DSLR fotoaparati. Simulira doživljaj optičkog tražila pomoću HDR tehnologije za otkrivanje detalja u tamnim senkama i svetlim istaknutim delovima, umesto za pregledanje efekata slike.

Elektronsko tražilo upotpunjeno je velikim ekranom od 7,5 cm osetljivim na dodir sa promenljivim uglom i 1,04 miliona tačaka koji omogućava kadriranje i snimanje iz visokog i niskog položaja kako biste subjekat mogli da snimate iz različitih uglova. Takođe je odličan za snimanje video zapisa.

Canon EOS R10 – ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom

APS-C i EOS R

EOS R10 smo zasnovali na APS-C senzoru približnih dimenzija 22,3 x 14,9 mm. To objektivima daje 1,6x veći telefoto doseg u odnosu na istu žižnu daljinu na fotoaparatu punog formata, a takođe čini EOS R10 manjim i lakšim – idealan je saputnik. Izolujte udaljene detalje na pejzažima i približite se divljim životinjama u parku, ispunjavajući kadar radi postizanja maksimalne upečatljivosti.

Canon EOS R10 – poređenje APS-C sa punim formatom

Prilagodljive komande koje vam odgovaraju

Onima koji prelaze na EOS R10 iz DSLR sveta neće dugo trebati da se naviknu na novi fotoaparat. Komande su tamo gde biste očekivali da ih pronađete – baš ispod prstiju i palčeva – i kretanje kroz stranice menija će vam biti poznato, ali uz poboljšanja.

Canon EOS R10 – prilagođene kontrole

Postoje prilagođeni režimi za snimanje koji vam omogućavaju da trenutno pristupite unapred programiranim postavkama fotoaparata, kao i prilagodljivi ekran „My Menu“ (Moj meni) koji može da se popuni najčešće korišćenim opcijama menija. Dostupna su i prilagodljiva funkcijska dugmad koja vam omogućava da podešavate postavke dok snimate, bez potrebe da skidate pogled sa subjekta.

 1. Maksimalna brzina smenjivanja kadrova za AF, pritiskanje dugmeta okidača do pola ili uzastopno snimanje je 59,94 kadrova u sekundi. Imajte u vidu da brzina prikazivanja slika može da bude manja u zavisnosti od objektiva koji koristite i uslova snimanja.

Srodni članci

 • PREDNOST

  Doživite novu vrstu automatskog fokusa

  Koristili smo tehnologiju veštačke inteligencije sa temeljnim učenjem i hiljade realnih slika kako bismo naučili Canon EOS R10 da prepoznaje ljude, životinje i vozila – da ih održava u oštrom i preciznom fokusu dok prolaze kroz kadar.

 • PREDNOST

  Snimanje trenutaka u deliću sekunde

  Život se odvija prilično brzo, pa će vam biti potreban fotoaparat sa velikom brzinom kako biste zabeležili neponovljive trenutke

 • PREDNOST

  Priča je vaša, ispričajte je na svoj način

  Snimajte neverovatne video zapise pomoću istog fotoaparata koji koristite za izvanredne fotografije. EOS R10 je izuzetno sposoban kreator sadržaja, što vam omogućava da ispričate priču pomoću statičnih ili pokretnih slika.

 • PREDNOST

  Super-povezani fotoaparat

  EOS kvalitet i praktičnost smartfona – savršena kombinacija za sve one koji žele da snimaju sadržaj za društvene mreže, da ga uređuju u pokretu ili da daljinski upravljaju fotoaparatom. Bilo da ste bloger, influenser ili jednostavno volite da delite slike sa porodicom i prijateljima, nikada nije bilo lakše da svoj kreativni materijal prebacite onlajn.

BILTEN

Pronađite inspiraciju, registrujte se

Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.