Veća brzina

Snimanje trenutaka u deliću sekunde

Život se odvija prilično brzo, pa će vam biti potreban fotoaparat sa velikom brzinom kako biste zabeležili neponovljive trenutke.
Dva flamenko plesača u tradicionalnoj nošnji poziraju u dvorištu sa podignutim rukama.

Iz tog razloga smo EOS R10 napravili tako da snima do 15 kadrova u sekundi pomoću mehaničkog zatvarača i do 23 kadra u sekundi1 pomoću tihog elektronskog zatvarača2 – oba sa istovremenim AF praćenjem i automatskom ekspozicijom. To model EOS R10 čini odličnim izborom za akciju, bez obzira na to da li ste na aeromitingu, regati ili u pozorištu.

Izaberite rafalni RAW režim i moći ćete da snimate brzinom do 30 kadrova u sekundi, uz isecanje od 75%3. Rezultati se čuvaju u vidu jedne datoteke video zapisa kako bi stvari bile organizovane, a moguće je izdvajati pojedinačne kadrove i čuvati ih kao RAW, JPEG ili HEIF datoteke. Kada je omogućeno snimanje pre okidanja, fotoaparat takođe beleži 0,5 s pre početka snimanja, pa ćete uvek biti sigurni da ćete zabeležiti odlučujući trenutak.

Canon EOS R10 – rafalno RAW snimanje

Brzo reagovanje

Srce modela EOS R10 čini procesor DIGIC X koji pokreće njegove dinamičke performanse. Fotoaparat se pokreće u deliću sekunde – spreman je za snimanje čim uočite potencijalno zanimljiv trenutak. Komande brzo reaguju i lako se pronalaze dok vam je oko na tražilu. Kada govorimo o tražilu, ono prikazuje svet uz minimalno kašnjenje i zanemarljivo zatamnjivanje tokom uzastopnog snimanja.

Canon EOS R10 – procesor DIGIC X

Procesor DIGIC X

 1. Brzina uzastopnog snimanja može da se razlikuje u zavisnosti od različitih uslova; detalje potražite u specifikacijama.
 2. Mogu da se generišu drugi zvukovi osim zatvarača (otvor blende, zvuka pogona objektiva za fokusiranje, elektronski zvuk itd.).
 3. Preporučuju se UHS-II kartice, a primenjuje se sledeće:
  * Koristite SD karticu klase 10 ili bržu prilikom snimanja u rafalnom RAW režimu.
  * Ako koristite karticu male brzine upisivanja, a preostali nivo napunjenosti baterije je nizak, snimljene slike možda neće biti pravilno sačuvane.
  * Broj mogućih ciklusa snimaka razlikuje se u zavisnosti od slike.
  * Trake svetla mogu da se prikažu na snimljenim slikama usled pojave svetlih i tamnih traka prilikom snimanja u rafalnom RAW režimu dok se aktiviraju blicevi drugih fotoaparata, kao i prilikom snimanja pod fluorescentnim osvetljenjem ili drugim treperećim osvetljenjem.

Srodni članci

 • PREDNOST

  Doživite novu vrstu automatskog fokusa

  Koristili smo tehnologiju veštačke inteligencije sa temeljnim učenjem i hiljade realnih slika kako bismo naučili Canon EOS R10 da prepoznaje ljude, životinje i vozila – da ih održava u oštrom i preciznom fokusu dok prolaze kroz kadar.

 • PREDNOST

  Priča je vaša, ispričajte je na svoj način

  Snimajte neverovatne video zapise pomoću istog fotoaparata koji koristite za izvanredne fotografije. EOS R10 je izuzetno sposoban kreator sadržaja, što vam omogućava da ispričate priču pomoću statičnih ili pokretnih slika.

 • PREDNOST

  Vidite. Snimite.

  Bez obzira da li prelazite sa smartfona ili sa DSLR fotoaparata, Canon EOS R10 vam omogućava da brzo počnete da radite, uz kreativno snimanje na načine koji vam do sada nisu bili dostupni.

 • PREDNOST

  Super-povezani fotoaparat

  EOS kvalitet i praktičnost smartfona – savršena kombinacija za sve one koji žele da snimaju sadržaj za društvene mreže, da ga uređuju u pokretu ili da daljinski upravljaju fotoaparatom. Bilo da ste bloger, influenser ili jednostavno volite da delite slike sa porodicom i prijateljima, nikada nije bilo lakše da svoj kreativni materijal prebacite onlajn.

 • BILTEN

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.