Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Fokusirajte bilo gde za tren

Inovativan i napakovan vrhunskim funkcijama, Canon EOS RP pruža izuzetno brz automatski fokus od samo 0,05 sekundi1. Fleksibilnost proširene AF oblasti u kombinaciji sa mogućnostima modela EOS RP pri slabom osvetljenju, brzinom i praćenjem znače da vam, bez obzira na to da li snimate putovanja, pejzaže, portreta ili video, Canon EOS RP omogućava da proširite opseg pripovedanja i da snimate slike koje uvećavaju vašu kreativnost.

Gergo shootin wth Canon EOS RP
Canon EOS RP sample mountain landscape

Crvena linija predstavlja približno 88% (horizontalno) x približno 100% (vertikalno) oblasti koju pokriva ceo kadar.

Podržani objektivi: RF objektivi i EF objektivi (većina postojećih objektiva, uz nekoliko izuzetaka).

Plavo predstavlja do 4.779 AF položaja

Možda će vam se svideti i
Canon EOS RP image quality

EOS RP

Novi standard za kvalitet slike punog formata

Canon EOS RP Wi-Fi and connectivity

EOS RP

Fleksibilno snimanje i besprekorno povezivanje

Canon EOS RP capturing a bee

Primamljivi portreti

Za portrete koji se ističu, Canon EOS RP ima ugrađenu funkciju Eye AF. Ova Dual Pixel CMOS AF tehnologija doprinosi održavanju očiju subjekta u izuzetno oštrom fokusu kada je aktivan režim prepoznavanja lica, čime se garantuje vrhunska oštrina na portretima. Eye AF funkcioniše sa Canon EOS RP u režimu AF za jedan snimak, režimu Servo AF i Movie Servo AF, čime se garantuje beleženje statičnih subjekata i subjekata u pokretu sa jasno fokusiranim očima. AF sa dodirivanjem i prevlačenjem omogućava lako menjanje položaja fokusa.

Pixels which enable both phase different AF and imaging
Pixels which enable both phase different AF and imaging

Tu je i odlična dubina polja

Kada je važno postići maksimalnu dubinu polja na celoj slici, kao kod makro snimaka, podešavanje fokusa može da garantuje vrhunsku oštrinu. Jednim pritiskom na dugme okidača, Canon EOS RP uzastopno snima sa automatskim podešavanjem žižne daljine, od početnog položaja sve do pozadine. Zatim se slike objedinjuju pomoću softvera Canon Digital Photo Professional radi dobijanja jedne slike u punom fokusu.

Canon EOS RP focus bracketing flower

1 Od 13. februara 2019, među digitalnim fotoaparatima bez ogledala koji koriste izmenjive objektive, sa senzorom slike punog formata (ekvivalent 35 mm), AF sa detekcijom kontrasta i AF sa faznom detekcijom u ravni slike. Izračunava se na osnovu rezultata merenja brzine AF, u skladu sa CIPA smernicama (razlikuje se u zavisnosti od uslova snimanja i korišćenog objektiva). Meri se pomoću internih metoda. Uslovi merenja: EV12 (ambijentalna temperatura/ISO 100), ručni režim, objektiv RF 24-105mm F4L IS USM (na žižnoj daljini od 24 mm) uz sledeće postavke: okidanje pomoću dugmeta okidača, AF u jednoj tački (AF u centru), AF za jedan snimak

Možda će vas takođe interesovati