ŠTAMPANJE

Unapredite poslovanje pomoću štampe

Otkrijte kako štampači MAXIFY i PIXMA MegaTank kompanije Canon – uz brzinu, pouzdanost, svestranost i izuzetno niske troškove korišćenja – mogu da pomognu vašem preduzeću da napreduje.
Žena radi na laptopu, sa štampačem Canon MegaTank na stolu pored nje.

Potrebno je da svako preduzeće izgleda dobro na papiru. Bez obzira na to da li radite u kancelariji, kod kuće ili kombinujete, asortiman štampača MAXIFY i PIXMA MegaTank kompanije Canon pruža performanse, jednostavnost korišćenja i kvalitet koji su vam potrebni da brzo i lako kreirate dokumente i otiske odličnog izgleda. Još bolje, dopunjivi rezervoari sa mastilom visokog učinka štede vreme, novac i trud. U stvari, neki od tih štampača mogu da vam uštede do 90% ukupnih troškova posedovanja u poređenju sa konvencionalnim inkdžet i laserskim štampačima, pa su odlični i za isplativost poslovanja.

Evo šta oni imaju da ponude i kako da ih iskoristite na najbolji način, na osnovu iskustva ljudi koji se oslanjaju na njih u svakodnevnom poslovanju.

1. Brzina i efikasnost

Ruka korisnika drži bocu sa žutim mastilom koja je spremna za umetanje u štampač Canon MegaTank.

MAXIFY GX1040 je idealan za hibridne radnike – dovoljno je kompaktan da zauzima malo prostora u kućnom okruženju, ali je dizajniran tako da nudi isti široki opseg pogodnosti za produktivnost kao i ostatak asortimana štampača MAXIFY zahvaljujući velikim brzinama štampanja i dopunjivim rezervoarima sa mastilom visokog učinka.

Jan Skalion iz kompanije Fasciato Architects koristi MAXIFY GX7040 u svojoj užurbanoj kancelariji. Pošto radi sa kratkim rokovima, ceni velike brzine štampe od 24 slike u minuti monohromatski i 15,5 slika u minuti u boji, kao i to što štampač može da skenira obe strane dvostranih dokumenata u jednom prolazu, čime štedi dragoceno vreme. Podešavanje je bilo brzo i lako.

„Čitav proces instalacije trajao je samo oko 10–15 minuta“, kaže Jan. „Svaka od četiri boce sa mastilom ima jedinstveno oblikovan vrh i oznaku u boji, pa fizički ne možete da sipate mastilo u pogrešan kartridž. Nema potrebe da pritiskate boce, a mastilo automatski prestaje da teče kada se kartridž napuni, pa nema nereda.“

Još jedan model idealan za hibridne radnike, Canon MAXIFY GX1040, neverovatno je kompaktan, brzo se podešava i lako se koristi zahvaljujući intuitivnom, prilagodljivom ekranu u boji osetljivom na dodir i LED indikatoru statusa sa više boja. U jednom kompletu boca ima dovoljno mastila za približno 3.000 stranica u boji1, dok se produktivnost povećava zahvaljujući brzini do 15 slika u minuti monohromatski i 10 slika u minuti za stranice u punoj boji.2 Ulazna kaseta za papir kapaciteta 250 listova koja štedi prostor može elegantno da se odloži u postolje štampača, a MAXIFY GX2040 dodaje mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 listova za lakše skeniranje i kopiranje dokumenata sa više stranica.

2. Niski troškovi posedovanja

Korisnik dodaje papir u kasetu na prednjoj strani štampača Canon MAXIFY.

MAXIFY GX7040 ima dve ulazne kasete za papir kapaciteta po 250 listova u postolju, kao i zadnji mehanizam za uvlačenje i mehanizam za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata kapaciteta 50 listova, koji omogućava skeniranje obe strane dvostranog dokumenta u jednom prolazu. To skraćuje vreme utrošeno na menjanje papira u ležištu ili na ponovno ubacivanje dokumenta da biste skenirali drugu stranu.

Za ukupnu produktivnost, efikasan poslovni štampač ne svodi se samo na brzinu i efikasnost. Takođe su važni kupovna cena i troškovi korišćenja. „Veoma nam je drago što nam MAXIFY GX7040 pruža tako veliku uštedu novca“, kaže Jan.

Specijalista za proizvode kompanije Canon Europe Zubair Rahim objašnjava niske ukupne troškove posedovanja za štampače kao što su MAXIFY GX7040 and MAXIFY GX6040. „To smo podelili na prosečnu cenu po stranici i na ukupan trošak za preduzeće tokom približno pet godina, uključujući i cenu samog štampača, kao i potrošni materijal. Oba su zaista niska sa tim štampačima. Možete da očekujete prosečnu uštedu do 90% na ukupnim troškovima posedovanja u odnosu na 10 vrhunskih laserskih i inkdžet štampača.“

3. Kvalitet štampe

Žena koristi marker na odštampanom dokumentu, sa štampačem Canon MegaTank na stolu pored.

Dopunjivi kartridži sa mastilom visokog učinka u štampačima MegaTank kompanije Canon, kao što jeMAXIFY GX2040, smanjuju vreme utrošeno na naručivanje kartridža. Korišćenje pigmentnih mastila garantuje da će dokumenti biti „poslovno izdržljivi“, kao i otporni na mrlje, vodu i habanje.

Kvalitet dokumenata koje preduzeće šalje može da bude od ključne važnosti za način na koji ga klijenti posmatraju. „Povremeno šaljemo prijave za nagrade ili takmičenja, a volimo i da štampamo slike za kancelariju na različitim tipovima papira“, kaže Jan. „Kvalitet štampe koji pruža MAXIFY GX7040 mnogo je bolji od kvaliteta sa drugih štampača koje smo ranije koristili.“

MAXIFY GX1040, MAXIFY GX2040, MAXIFY GX7040 i MAXIFY GX6040 koriste pigmentna mastila za sve tri boje, kao i za crnu. „To im omogućava da kreiraju zaista oštar tekst i bogate, živopisne boje za grafiku, sa neverovatnim finim detaljima, koji održava izgled čak i najmanjih fontova, kao što su oni za štampanje pravnih dokumenata. Monohromatski dokumenti i dokumenti u boji takođe su veoma otporni na razmazivanje, što doprinosi zadržavanju izgleda visokog kvaliteta i predstavlja bonus kada želite da koristite markere.

4. Praktičnost i mogućnosti povezivanja

Muškarac radi za stolom u arhitektonskom birou, sa štampačem Canon MAXIFY na komodi u pozadini.

Prema napred okrenuti providni paneli na štampačima MegaTank kompanije Canon olakšavaju praćenje nivoa mastila i naručivanje ekonomičnih boca zamenskog mastila na vreme.

Korisnik drži tablet na kom je prikazan trakasti grafikon, dok otisak istog grafikona izlazi iz Canon štampača.

Premier Insurance koristi aplikaciju Canon PRINT za štampanje dokumenata sa mobilnog telefona ili tableta na MAXIFY G6040, u kancelariji ili daljinski.

Anik Islam je otkrio da je Canon MAXIFY G6040 idealan za užurbano kancelarijsko okruženje kompanije Premier Insurance. Kapacitet papira od 350 listova, dvosmerno uvlačenje papira, visok učinak i dopunjivi kartridži sa mastilom omogućavaju vam da manje vremena trošite na dopunjavanje papira i naručivanje kartridža sa mastilom.

Još jedna prednost je mogućnost ovih štampača da rade sa raznovrsnim medijima, od običnog papira i kartica do koverti i foto-papira. Zato što se preduzeće delimično oslanja na prefinjene marketinške materijale za klijente koji stvaraju dobar doživljaj brenda, Anik je otkrio da mogućnost njihovog isplativog internog štampanja predstavlja pravo otkrovenje.

Mogućnosti informatičkog oblaka štampača Canon MAXIFY i PIXMA donele su sličnu transformaciju kompaniji Premier Insurance. „Naši klijenti često donose dokumente na sastanke. Uz aplikaciju Canon PRINT, sada mogu brzo da ih skeniram, a automatski se šalju na štampanje u kancelariji, pa zaposleni mogu odmah da počnu da ih analiziraju“, objašnjava Anik.

Mnogi štampači MAXIFY i PIXMA MegaTank kompanije Canon imaju ekrane u boji osetljive na dodir, koje možete da prilagodite dodavanjem prečica pomoću jednog dodira za često korišćene zadatke. Za štampanje sa običnim papirom, specijalizovanim medijima i foto-papirom, neki štampači takođe imaju više ulaznih kaseta i ležišta, čime se sprečava gubljenje vremena i napora za menjanje papira u jednom ležištu.

5. Poslovno orijentisan dizajn

Muškarac gleda karticu u ruci, sa aranžmanom od raznobojnog cveća iza njega i Canon štampačem sa jedne strane.

Za mnoga preduzeća, odgovornost prema životnoj sredini predstavlja važnu stvar. Pored toga što kompanija Canon nudi isplative planove pretplate za štampanje za neke od svojih štampača sa kartridžima (dostupnost može da se razlikuje zavisno od države), zajedno sa programom za recikliranje iskorišćenih kartridža, sistem dopunjavanja mastila na štampačima MegaTank prenosi ekološku prihvatljivost na novi nivo.

Korisnik drži otisak fotografije dok su drugi otisci raspoređeni po stolu ispred, zajedno sa cvetnim aranžmanima.

Forever Rose uključuje ličnu fotografiju sa svakim poklonom koji šalje, a potrebno je da ona bude najvišeg kvaliteta. Preduzeće je utvrdilo da Canon MAXIFY G6040 ispunjava potrebni standard, sa velikim obimima i po nižoj ceni od laserskog štampanja.

Forever Rose je kompanija za pravljenje personalizovanih poklona sa sedištem u Dubaiju. Vlasnik kompanije Forever Rose, Ebrahem Al Samadi, u modelu Canon MAXIFY G6040 identifikovao je rešenje koje bi odgovorilo na potrebu za postojano pouzdanim, visokoproduktivnim izlazom, smanjujući troškove štampanja. „Primetili smo značajno smanjenje troškova u poređenju sa laserskim štampanjem, koje smo ranije koristili“, kaže on.

„Štampamo svakodnevno“, kaže međunarodni komercijalni direktor kompanije, Asim Husain. „Štampanje velikog obima po pristupačnoj ceni predstavljalo je jedan od glavnih razloga za izbor Canon MegaTank štampača.“

Pristupačnost predstavlja samo polovinu priče. Rezultati visokog kvaliteta koje pruža PIXMA G6040 zadovoljili su potrebe kompanije, čiji klijenti ne očekuju ništa manje od savršene prezentacije. Zbog toga što visokokvalitetna mastila zasnovana na bojama u modelu PIXMA G6040 daju prelepo glatke i prirodne fotografije, klijenti kompanije Forever Rose sada mogu da dodaju besprekorno odštampanu ličnu fotografiju prilikom slanja poklona.

Radi dodatne praktičnosti, Canon Small Business Print Hub pruža obilje informacija i studija slučaja, za ideje o tome kako da zaista prenesete svoju poruku putem štampe. Pored toga, Canon PosterArtist stavlja vam nadohvat ruke hiljade prilagodljivih dizajnerskih rešenja, što vam omogućava da brzo i direktno interno kreirate postere, banere i flajere profesionalnog izgleda.

Štampač Canon MegaTank i boce sa zamenskim mastilom nalaze se na stolu sa monitorom računara i radnom lampom u pozadini.

Pored prilagodljivog ekrana osetljivog na dodir od 2,7 inča, MAXIFY GX1040 i MAXIFY GX2040 imaju novu LED statusnu lampu koja menja boju, što olakšava proveru toka štampanja. Takođe su kompatibilni sa uslugama informatičkog oblaka, a možete da štampate i skenirate direktno sa Android i iOS smartfona i tableta pomoću aplikacije Canon PRINT.

Na kraju, štampači MAXIFY i PIXMA MegaTank kompanije Canon garantuju vrhunski kvalitet štampe uz veliku brzinu i održavanje niskih troškova korišćenja. Krajnji rezultat je da mogu da poboljšaju vašu produktivnost i da vaše preduzeće učini profitabilnijim, kao i efikasnijim.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
  1. *Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 24712 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima nakon početnog podešavanja.
  2. Brzina štampanja A4 dokumenata na običnom papiru meri se na osnovu prosečne ESAT vrednosti testom za kancelarijsku opremu u skladu sa standardom ISO/IEC 24734.

Srodni proizvodi

Srodni članci

  • SAVETI ZA ŠTAMPANJE

    Kako da bezbedno štampate

    8 načina za korišćenje bezbednosnih funkcija štampača kompanije Canon radi garantovanja bezbednog štampanja.

  • ŠTAMPANJE

    Najbolji štampači za kućne kancelarije

    Učinite rad od kuće izuzetno jednostavnim uz štampače Canon PIXMA i MAXIFY.

  • ŠTAMPANJE

    Canon PosterArtist

    Brzo, lako i besplatno kreirajte profesionalna dizajnerska rešenja za postere.

  • ŠTAMPANJE

    Inkdžet ili laserski: koji je pravi za vas?

    Otkrijte razlike između inkdžet i laserskih štampača kompanije Canon i saznajte koji najbolje odgovara vašim potrebama.