ŠTAMPANJE

Najbolji štampači za studente

Pronađite studentski štampač koji savršeno odgovara vašim potrebama i budžetu.
Mladić leđima okrenut fotoaparatu naginje se preko stola na kojem stoje štampač Canon PIXMA, biljke i kancelarijski materijal.

U ovom digitalnom dobu, većina naše pisane komunikacije obavlja se putem tekstualnih poruka, e-pošte i elektronskih dokumenata, ali i dalje ima mnogo prilika kada treba da štampate.

Asortiman štampača kompanije Canon poznat je po ekonomičnosti, efikasnosti i pouzdanosti. Neki su odlični za tekst, a drugi su opremljeni za grafičke i fotografske otiske, a postoji mnogo modela koji odlično rade oboje, čak i ako vam je budžet ograničen.

Za studente, kao i kada je potrebno predati odštampani rad, postoje i druge manje očigledne prednosti štampanja. Štampanje napomena za brz i jednostavan pregled može biti odlična pomoć u učenju i ponavljanju. Čak i ako ćete slati dokumente elektronski, ako ih prethodno pročitate u štampanom obliku, biće vam lakše da uočite greške, a ujedno će i vašim očima prijati pauza od gledanja u ekran. Za grafičke i fotografske kurseve, gde često morate da predate fizičke projekte, štampanje vam zaista može pomoći da kritički sagledate svoje delo i uvidite gde su potrebna poboljšanja.

Laptop na radnom stolu sa efektom drveta pored štampača Canon PIXMA.

Canon nudi asortiman aplikacija i softvera za štampanje koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite štampač.

Ako niste navikli da pripremate projekte za štampanje, aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor omogućava vam da uređujete fotografije i kreirate kolaže, postere i druge materijale pomoću raznih predložaka. Pored toga, možete da rasporedite više datoteka (tekst, unakrsne tabele, PDF datoteke, slike) i da ih odštampate na jednom listu papira pomoću programa Canon Easy-Layout Editor.

Mnogi fakulteti i univerziteti sada koriste Google Classroom za organizovanje zadataka – ako je to slučaj i kod vas, možete da koristite svoj Canon štampač da biste štampali radne listove putem informatičkog oblaka. Samo se prijavite u Google Classroom putem ekrana štampača osetljivog na dodir ili aplikacije na pametnom uređaju i možete da klikćete na pojedinačne predmete i da štampate listove koje su vam dodelili profesori. Kada završite, ako vaš bežični Canon štampač ima ugrađen skener, možete čak i da skenirate popunjene stranice i da ih šaljete, ponovo direktno pomoću ekrana štampača ili aplikacije.

Nastavite da čitate da biste otkrili savršenog partnera za štampanje.

Povoljni studentski štampači

Štampač Canon PIXMA na tamnosivoj radnoj površini. U pozadini se može videti mali drveni sto i tri stolice.

Serija Canon PIXMA TS205 predstavlja najpristupačniji štampač sa jednom funkcijom u asortimanu. Nema ugrađen skener, ali je robustan i štampa dokumente visokog kvaliteta u crno-beloj tehnici ili u boji, kao i živopisne fotografije formata 10x15 cm bez margina.

Ako postoji jedna sigurna stvar u studentskom životu, onda je to ekonomisanje. Srećom, inkdžet štampači kompanije Canon imaju veoma skromnu cenu, a kompaktna i elegantna serija Canon PIXMA TS205 predstavlja idealan štampač za studente.

Jednostavan, intuitivan i lak za korišćenje, štampač PIXMA TS205 takođe je prilično brz, pa štampa crno-bele A4 stranice brzinom od 7,7 slika u minuti, a stranice u boji brzinom od 4 slike u minuti. Takođe može da štampa sjajne fotografije od 10x15 cm bez margina za samo malo više od jednog minuta1.

Ne samo da je nabavna cena štampača niska, već su i troškovi korišćenja mali. Potreban je samo par kartridža sa mastilom, jedan crni i jedan u boji, koji se brzo i lako menjaju. Opcije visokog učinka dostupne su za veću isplativost ako je potrebno da štampate veći broj stranica. Svaki par XL kartridža traje približno 400 crno-belih A4 dokumenata ili do 300 u punoj boji.

Serija Canon PIXMA TS305 dodaje Wi-Fi vezu za bežično štampanje i takođe je kompatibilna sa besplatnom aplikacijom Canon PRINT, što vam omogućava da veoma jednostavno štampate sa pametnih uređaja. To takođe znači da možete da kopirate dokumente, čak i ako sam štampač nema skener.

Štampač Canon PIXMA, crne boje, štampa list A4 papira okružen slikama i otiscima i sa rukom koja drži smartfon

Serija Canon PIXMA TS3350 omogućava bežično štampanje iz informatičkog oblaka, kao i sa smartfona i tableta pomoću aplikacije Canon PRINT. Ima monohromatski LCD ekran od 3,8 cm i može da reprodukuje kvadratne fotografije veličine 13x13 cm, kao i konvencionalnije formate do 13x18 cm.

Višenamenski štampač serije Canon PIXMA TS3150 ima i ugrađeni skener, tako da možete brzo i lako da digitalizujete ili pravite kopije postojećih odštampanih slika i dokumenata. Takođe ima i Wi-Fi vezu i kompatibilan je sa aplikacijama Apple AirPrint i Mopria™ za Android, pa možete da štampate direktno sa uređaja. Koristi iste kartridže sa mastilom kao i serija Canon PIXMA TS205 i serija Canon PIXMA TS305, sa istim opcijama za visoki učinak.

Poput modela PIXMA TS3150, pristupačna serija Canon PIXMA TS3350 ima korisni ekran od 3,8 cm za praćenje statusa štampača i može da štampa veće fotografije bez margina veličine do 13x18 cm. Takođe može da štampa iz informatičkog oblaka pomoću PIXMA Cloud Link putem aplikacije Canon PRINT.

Najbolji kompaktni studentski štampači

Štampač Canon PIXMA na ivici stola. U pozadini se mogu videti različiti stolovi i stolice.

Kompaktna serija Canon PIXMA TS305 idealna je ako imate mali prostor, ali vam je ipak potrebno štampanje dokumenata i fotografija visokog kvaliteta.

Studentski smeštaj obično nije poznat po tome da je prostran, pa su lagani štampači malih dimenzija često poželjniji. Štampači za studente kompanije Canon koje smo do sada pomenuli imaju dimenzije od približno 426 x 255 x 131 mm i teški su 2,5 kg, kod uređaja samo za štampanje, kao i 435 x 316 x 145 mm i 3,9 kg za uređaje sa više funkcija. Zauzimaju veoma malo prostora i lako ih je pomeriti s jednog mesta na drugo kada je to potrebno.

Prednost Wi-Fi povezivanja kod većine Canon štampača je u tome što štampač možete da držite na nekom mestu koje vam odgovara, jer ne mora da bude povezan s računarom. Takođe je praktično štampati sa bilo kojeg mesta pomoću prenosnog računara ili mobilnog telefona , bez potrebe za fizičkim povezivanjem sa štampačem pomoću pratećeg kabla. Na primer, možete da pošaljete zadatak za štampanje sa laptopa na štampač pre nego što ujutru ustanete iz kreveta, i pokupite ga iz izlazne fioke kada budete spremni za pokret.

Kompaktni Canon PIXMA TS305 ima dimenzije od samo 430x282x143 mm i težak je 2,9 kg, a A4 crno-bele dokumente pune veličine štampa brzinom do 7,7 slika u minuti, a u punoj boji 4 slike u minuti. Takođe može da odštampa sjajne fotografije veličine 10x15 cm bez margina za samo 65 sekundi.

Diplomirajte na višem nivou

Ruka drži dokument dok izlazi iz štampača Canon PIXMA.

Canon PIXMA TS7650i koristi istu formulaciju pigmentnog crnog mastila kao i serija poslovnih štampača GX kompanije Canon, čime se dobija naročito robustan tekst koji je izuzetno otporan na razmazivanje.

Serija Canon PIXMA TS5350a ide i dalje, jer povećava produktivnost. Ima Wi-Fi vezu i direktno je kompatibilan sa aplikacijama Apple AirPrint, Mopria™ za Android i Canon Cloud Link. Takođe sadrži skener visoke rezolucije koji omogućava da izuzetno sitni detalji budu prikazani prilikom skeniranja dokumenata ili fotografija i drugih slika. Takođe je i brži, jer štampa crno-bele A4 dokumente brzinom do 13 slika u minuti, a dokumente u boji do 6,8 slika u minuti. Takođe može da odštampa sjajne fotografije bez margina veličine do A4, a za samo 43 sekunde štampa fotografije veličine 10x15 cm bez margina.

Serija PIXMA TS5350a ima i prednju kasetu i zadnje ležište za uvlačenje papira, koje može da primi papir različitih veličina do A4 veličine. To je veoma korisno ako želite da štampate umetničke slike i fotografije, kao i dokumente, pošto prednju kasetu možete da koristite za običan papir, a za specijalizovane materijale ili foto-papir koristite zadnje ležište, prema potrebi. Još jedan plus uz uštedu novca i ekološke karakteristike je to što štampač poseduje funkciju automatskog obostranog štampanja za automatsko dvostrano štampanje dokumenata, bez potrebe za ručnim okretanjem stranica.

Kompaktni štampač Canon PIXMA TS7650i predstavlja još jednu pristupačnu opciju za studente. Brzo možete da štampate monohromatske stranice i stranice u boji brzinom od 15 slika u minuti i 10 slika u minuti, a crno mastilo na bazi pigmenta takođe pruža manju verovatnoću razmazivanja na običnom papiru – velika prednost kada se koriste markeri za pregledanje.

PIXMA TS7650i je jednostavan za podešavanje zahvaljujući intuitivnom interfejsu zasnovanom na ekranu u boji, koji može da se nagne. Dobro je povezan, uz brzo i jednostavno uparivanje sa iOS uređajima preko Wi-Fi veze, čime se eliminiše potreba za lozinkama. Takođe možete da uspostavite Wi-Fi Direct vezu sa iOS i Android uređajima zahvaljujući QR kodu koji se prikazuje na ekranu štampača.

Kao i kod serije PIXMA TS5350a, odvojene interne kasete za papir i zadnje ulazno ležište omogućavaju istovremeno ubacivanje običnog papira i foto-papira. Takođe postoji nešto viša verzija PIXMA TS7750i koja ima ugrađeni mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 listova, što može da donese pravu uštedu vremena prilikom skeniranja ili kopiranja dokumenata sa više listova.

Smanjenje troškova rada

Štampač Canon PIXMA sa Canon fotoaparatom pored njega i asortimanom otisaka fotografija putovanja, hrane i portreta raspoređenim oko njega.

Idealan za štampanje fotografija, Canon PIXMA G640 je štampač sa šest dopunjivih kartridža sa mastilom, zasnovanih na boji. Na ovaj način dobijate prošireni opseg boja i prostor boja, za postizanje optimalnog kvaliteta fotografija. Dostupan je i štampač Canon PIXMA G540 sa jednom funkcijom, koji ima isti sistem mastila, ali bez ugrađenog skenera.

Svi studentski štampači koje smo pomenuli kombinuju veoma pristupačne cene sa veoma konkurentnim troškovima korišćenja.

Iako su kartridži sa mastilom praktični, oni su manje isplativi ako je potrebno da redovno štampate veliki broj stranica. MegaTank štampači kompanije Canon pružaju ekonomičniju i održiviju alternativu koja može znatno da smanji troškove rada.

Umesto katridža sa mastilom, štampači MegaTank imaju rezervoare sa mastilom koje možete da dopunite originalnim Canon flaširanim mastilom za samo delić cene kartridža. Boce koje se ne mogu pritisnuti takođe su izrađene tako da je dosipanje jednostavno i uredno , a svaka boja ima jedinstveni oblik mlaznice, pa je nemoguće staviti pogrešno mastilo u rezervoar.

Mlada žena drži smartfon i sedi za stolom na kojem se nalazi štampač Canon PIXMA.

Neverovatna vrednost za štampač MegaTank, Canon PIXMA G2420 predstavlja dobru investiciju kada uzmete u obzir da možda nećete imati dodatne troškove za štampu do kraja studentskih dana. Takođe, otklanja neugodnu potrebu kupovine zamenskih kartridža. Canon PIXMA G3420 (na slici) pruža sve iste prednosti i ima ugrađenu Wi-Fi funkciju.

Canon PIXMA G3420 je MegaTank štampač sa više funkcija kao što su štampanje, skeniranje i kopiranje, kao i sa Wi-Fi vezom i povezivanjem sa informatičkim oblakom. Isporučuje se sa dovoljno mastila za štampanje do zadivljujućih 6.000 monohromatskih stranica (više od 7.600 u ekonomičnom režimu) ili do 7.700 stranica u boji.

Ako želite sve ove prednosti ali vam ne treba Wi-Fi veza, Canon PIXMA G2420 je još pristupačniji i ima potpuno iste niske troškove korišćenja. Pored toga, oba modela mogu da štampaju banere u punoj boji dužine do 1,2 metara, samo na običnom papiru.

Izbor je vaš

Da biste bili jedan korak ispred u ispunjenom studentskom životu, sjajno je da možete da odštampate sve što želite, kad god to želite, umesto da se za to oslanjate na druge ljude ili usluge. Asortiman ekonomičnih PIXMA štampača kompanije Canon omogućava izuzetno praktično, brzo i jednostavno štampanje, uz vrhunsku pouzdanost. Većina njih ima i prednost Wi-Fi povezivanja, u kombinaciji sa aplikacijama za pametne uređaje, čime štampanje postaje još prijatnije i bogatije iskustvo.Napisao Metju Ričards

 1. Brzina štampanja fotografija zasnovana je na podrazumevanoj postavci (pomoću ISO/JIS-SCID N2), na foto-papiru Plus Glossy II i ne podrazumeva vreme koje je potrebno za obradu podataka na matičnom računaru.

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji Canon štampači za fotografije

  Bez obzira na to da li želite da prikažete fotografije u ramu, spomenaru ili na nalepnici, pronađite najbolji štampač u skladu sa vašim kreativnim potrebama.

 • ŠTAMPANJE

  Prava Canon aplikacija za štampanje po vašoj meri

  Pokažite kreativnost i organizujte se uz aplikacije kompanije Canon za štampanje – dostupna je odgovarajuća za svaki projekat.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za dizajnere

  Štampači predstavljaju osnovne alatke za dizajnere – mi ćemo vam pomoći da odaberete odgovarajući model u skladu sa vašim potrebama.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Najbolji prenosivi Canon štampači

  Istražite asortiman kompaktnih štampača kompanije Canon kako biste saznali koji vam najviše odgovara.