KREATIVNO ŠTAMPANJE

Oživite kreativne projekte pomoću aplikacije SELPHY Photo Layout

Majstor i bloger Ema Džul pokazuje kako da napraviti sjajne projekte uz pomoć aplikacije Canon SELPHY Photo Layout.
Ruka uzima odštampan list sa živopisnim slikama sa štampača Canon SELPHY CP1300 okruženog perlicama, ogrlicama i grafikonom u boji.

Stručnjak za rukotvorine i umetnik Ema Džul voli da radi sa blistavim stvarima, i po fizičkim osobinama i po prirodi. Od njenog Instagram profila, sa puno boja i punog inspiracije za rukotvorine, do mesečnog sastajanja kluba „Napravi rukom, zalij koktelom“, Ema strastveno stvara – naročito ako je u to uključen sjaj.

„Verujem da svi u sebi imaju zanat, oni samo moraju da otkriju koji“, kaže Ema, koja je pre pet godina osnovala sopstveni zanatski brend, Sassy Crafting, kao frilenser.

Ljubitelj boja, šljokica i „stavljanja duge u sve“, Ema je prihvatila izazov da pokaže koliko zabave donosi aplikacija Canon SELPHY Photo Layout. Aplikacija ne samo da vam omogućava kreiranje zanimljivih foto-šablona, već može da se koristi i kao kreativna umetnička i dizajnerska alatka, uz opcije za dodavanje filtera, teksta, pečata i grafike, što je čini idealnom za kolaže i zabavne lične fotografske projekte. Kad budete zadovoljni svojim kreacijama, prenosivi Wi-Fi foto-štampač Canon SELPHY CP1300 omogućava da trenutno odštampate inspirativne montaže.

Ovom prilikom Ema pokazuje zašto su besplatna aplikacija za pravljenje kolaža Canon SELPHY Photo Layout i mali foto-štampač Canon SELPHY CP1300 savršeni par za kreativne rukotvorine.

1. Prikupljanje ideja

Više perlica i ogrlica pored lista papira sa slikama ogrlica i narukvica sa perlicama.

Ema bloguje od 2014. godine i pravi sadržaj za brendove kao što su Hobbycraft, Cricut i Trimcraft. Ona voli da pravi sopstvene, jedinstvene kreacije umesto da kupuje generičke predmete u prodavnicama.

„Volim da pravim kolaže i volim personalizovanje odeće“, kaže Ema, koja je koristila aplikaciju SELPHY Photo Layout za prikupljanje ideja za svoje zanatske projekte. „Dobila sam inspiraciju – različite obrasce i boje – za par farmerki koje sam želela da prilagodim, neke ideje za raznobojne zidne crteže, izvezenu torbicu za šminku sa šljokicama, kao i neki nakit sa plastičnim kuglicama i lancem na fazon 90-ih.

„Prikupljam ideje sa svih strana, uključujući i Pinterest. Zaista sam želela da uradim nešto sa farmerkama i cvetnim motivom, pa sam proučavala bele rade. Koristila sam aplikaciju da sastavim kolaž i vidim koji dizajn je prihvatljiv.“

2. Obrada inspirativnih ideja

Bele rade na tkanini, list papira sa slikama belih rada, slika farmerki sa belim radama na beloj površini.

Kombinovani raspored aplikacije omogućava da organizujete fotografije u različitim veličinama, a Ema je pomoću ove opcije napravila kolaž od belih rada za farmerke koje je planirala da prilagodi.

Bele rade na tkanini, list papira sa slikama belih rada i slika farmerki sa belim radama na ljubičastoj površini, pored štampača Canon SELPHY CP1300.

Aplikacija SELPHY Photo Layout ima čitav niz opcija za dodavanje filtera, pečata, teksta i grafike, što omogućava da kreirate zabavan foto-kolaž.

Aplikacija SELPHY Photo Layout ima šest opcija rasporeda koje možete da birate:

Select and Print (Izaberi i štampaj): Ovom opcijom pravite jednu sliku.

N-up: Ova opcija ravnomerno deli papir na dve, četiri ili osam fotografija po stranici.

Shuffle (Nasumična reprodukcija): Ova opcija automatski nasumično bira fotografije raznih razmera i pravi kolaž.

Bookmark (Obeleživač): Ova opcija kreira dva uzdužna rasporeda.

Combination (Kombinovani raspored) spaja fotografije raznih veličina – koje možete da razdvojite sečenjem posle štampanja.

Label (Oznaka): Ova opcija omogućava da koristite slike za pravljenje četvrtaste ili mini oznake.


Ako ste preuzeli najnoviju verziju aplikacije, moći ćete da kreirate raspored tipa Obeleživač sa dva dizajna, umesto da ponovite isti dizajn. Zanatlije imaju i opciju izbora šireg opsega boja za tekst i grafiku i funkciju „prilagođenog premaza“ za jedinstveni spot UV efekat, zbog kojeg će neke oblasti slike izgledati sjajnije od drugih, što omogućava zanimljive kreativne mogućnosti.

Ema je koristila nekoliko rasporeda za uparivanje ideja. „Za neke sam dodala tekst i neke od nalepnica“, kaže ona. „Dodala sam nalepnice sa cvetom na gornji deo farmerki, samo da bih videla kako to izgleda. Aplikacija mi je dala i opciju da dodam istačkanu pozadinu u jedan od odeljaka“, objašnjava Ema. „ Koristila sam tri slike i istačkanu oblast, što znači da mogu da dodam beleške ako želim.“

3. Odštampajte svoj dizajn

Asortiman šarenih materijala za rukotvorine i odštampanih listova oko štampača Canon SELPHY CP1300.

Ema obožava boje i šljokice, a njeni raznobojni dizajni savršeno odgovaraju modelu Canon SELPHY CP1300koji proizvodi otiske formata razglednice sa nekoliko varijanti završne obrade.

Štampač Canon SELPHY CP1300 štampa list papira sa četiri različita blistava šablona.

Canon SELPHY CP1300, kompatibilan sa tehnologijom Apple AirPrint, olakšava kreiranje zabavnih snimaka za prikazivanje na daskama i zidovima.

Emin odštampan materijal, brzo i jednostavno izrađen zahvaljujući prenosivom foto-štampaču Canon SELPHY CP1300, odgovara njenom uvreženom, živopisnom stilu. „Boje su bile zaista jasne i definitivno su prikazale sve nijanse koje sam želela da pokažem. Odštampala sam i mali dijagram boja za jednu od njih, i to je zaista vratilo boje koje su verne onima na ekranu“, kaže Ema.

„Dopada mi se koliko brzo SELPHY CP1300 štampa. Koristi zgodan, brz i jednostavan proces slanja slika iz aplikacije direktno na štampač. Takođe je bilo lako da ubacim ili izbacim nešto što se nije uklapalo, ili u vezi sa čim sam se predomislila – samo odštampam drugu verziju. Zaista mi se sviđa papir veličine 6x4, jer tako dobijete nekoliko slika na jednom listu.“

Aplikacija SELPHY Photo Layout takođe je kompatibilna sa prenosivim štampačem Canon SELPHY Square QX10.

4. Pronalaženje inspiracije za sopstveni zanatski projekt

Torba za šminku sa svetlećim listom na kom stoji trakica i šljokice, pored slike para belih čizama sa sjajnim, holografskim efektom.

Početak sa jednom inspirativnom slikom – kao što je ovaj par holografskih čizama – predstavlja odličan način da pokrenete kreativni projekat. „Čizme sa holografskim elementom bile su početna tačka“, kaže Ema. „Primer odeće sa kojom se ova torba za šminku dobro slaže.“

Emin glavni savet za ambiciozne zanatlije je da koriste zabavnu temu za započinjanje projekta i da odatle razrađuju stvar. „Inspirišite se koliko god možete“, kaže ona. „Zatim izaberite jednu sliku za početak, bez obzira na to da li je u pitanju boja, stavka koju želite da prilagodite ili slika nekih patika – koristite to kao polaznu tačku.“

Emine ideje se obično začinju dok rešava probleme i želi da sama napravi neku krpicu, umesto da ide u prodavnicu i kupi rešenje. „Nosim beležnicu, za stvari koje mi iskaču u glavi dok šetam“, kaže ona. „Razmišljam o stvarima koje bih želela da nosim, ili koristim u kući. Umesto da kupim nešto, pomislim, „Kako mogu da napravim tu stvar koju želim?“

Bez obzira da li istražujete svoje zanatske ideje pomoću prenosivih Canon SELPHY CP1300 ili SELPHY Square QX10, aplikacija SELPHY Photo Layout može da vam pomogne da izrazite kreativnost pomoću foto-kolaža.

Za dodatnu inspiraciju za rukotvorine, od „uradi sam“ leptira do tabli za raspoloženje – kliknite ovde.

Napisala Lorna Dokeril

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Kreirajte cele godine

  Pogledajte inspirativne ideje za SELPHY Square QX10 koje pruža Jesus Sauvage.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Pravljenje kutije iznenađenja

  Lini Trin deli svoju papirnu kutiju iznenađenja napravljenu pomoću štampača Canon SELPHY CP1500.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Prepustite se prazničnom raspoloženju uz foto-dekoracije

  U drugom projektu SELPHY zanatskog kluba, Dujgu Turgut Gokpinar deli svoje iskustvo korišćenja štampača Canon SELPHY Square QX10.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Napravite tablu za viziju života

  Uklopite prostor sa svojim stilom uz Canon SELPHY Square QX10.