Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

EF 800mm f/5.6L IS USM

Zbog svoje konstrukcije od legure magnezijuma, objektiv EF 800mm f/5,6L IS USM predstavlja supertelefoto opciju male težine. Superiorna optika kompanije Canon obezbeđuje izvanredan kvalitet slike pri čemu se smanjuju dimenzije objektiva.

Prednosti

  • Konstrukcija koja pripada seriji L
  • Stabilizacija slike do 4 f-koraka sa detekcijom stativa
  • Fluoritni, UD i Super UD elementi
  • Konstrukcija od legure magnezijuma od 4,5 kg
  • Super Spectra premaz objektiva
  • Prstenasti USM mehanizam za automatsko fokusiranje sa ručnim kontrolama

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

Konstrukcija koja pripada seriji L


Objektiv EF 800mm f/5.6L IS USM sadrži najviši standard precizne optike kompanije Canon. Serija L predstavlja vodeće objektive kompanije Canon. Ona kombinuje izvanredan kvalitet slike i izuzetnu funkcionalnost. Hermetička zaštita od prodiranja vlage i prašine pruža naprednu zaštitu od spoljašnjih uticaja, čak i u lošim vremenskim uslovima.

Stabilizator slike do 4 f-koraka


Tehnologija stabilizacije slike kompanije Canon koja kompenzuje 4 f-koraka dozvoljava korišćenje i do 4 puta sporije brzine zatvarača, bez primetnog povećanja zamućenja na slici. Sistem za otkrivanje pomeranja automatski isključuje stabilizator slike u horizontalnom ili u vertikalnom pravcu pri praćenju objekata koji se kreću. Detekcija stativa automatski poboljšava stabilizaciju slike kada se fotografiše sa stativa.

Asferični, fluoritni, UD i Super UD elementi


Radi postizanja optimalnih performansi, objektiv je opremljen sa četiri vrste posebnih optičkih elemenata: asferični elementi koji služe za ispravljanje sfernih aberacija i Super UD (ultraniska disperzija) elementi za uklanjanje sekundarnih hromatskih aberacija. Rezultat su jasne slike visokog kontrasta, bez izobličenja sve do ivice kadra.

Konstrukcija od legure magnezijuma


Pošto je težak samo 4,5 kg, objektiv EF 800mm f/5,6L IS USM je relativno lagan supertelefoto objektiv za ograničeno fotografisanje iz ruke. Konstrukcija od legure magnezijuma čini da njegova težina može da se poredi sa kraćim telefoto objektivima.

Prstenasti USM mehanizam za automatsko fokusiranje sa ručnim kontrolama


Prstenasti USM mehanizam za automatsko fokusiranje koristi vibracije ultrasonične frekvencije za brz, precizan i izuzetno tih rad, sa odličnom kontrolom položaja. Potpuno ručna kontrola fokusiranja pomoću velikog prstena koji se ne okreće tokom automatskog fokusiranja, fotografima omogućava trenutan pristup finom podešavanju. Objektiv takođe sadrži funkciju unapred podešenog fokusa, koja se već nalazi na objektivu EF 300mm f/2,8L IS USM, i koja dozvoljava biranje i memorisanje specifičnog položaja fokusa da bi se trenutno aktivirao kad je to potrebno.

Super Spectra premaz


Super Spectra premaz obezbeđuje precizan balans boja i oštre slike visokog kontrasta, a uklanja i efekte pojave duhova i odbleska tako što apsorbuje svetlost koja bi mogla da se odbije od unutrašnjih elemenata u objektivu i digitalnih EOS senzora.

Kružni otvor blende


Kružni otvor blende obezbeđuje glatko, postojano zamućenje pozadine - savršeno za izolovanje subjekata pri velikom otvoru blende.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 800mm f/5.6L IS USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Galerija uzoraka

Prikaži galeriju

Related Products

Želite li da vam pomognemo da odaberete sledeći objektiv?

Naša alatka za biranje objektiva povešće vas kroz naš asortiman i pomoći vam da pronađete savršen objektiv za svoje potrebe i EOS fotoaparat koji posedujete.

Širokougaoni objektivi

Ostvarite šire vidno polje i smestite više u kadar pomoću našeg asortimana širokougaonih objektiva.