EOS R Adapters

EOS R adapteri

Povežite EOS R sistem sa širokim svetom EF i EF-S objektiva

Integracija i proširivanje

Adapteri za EOS R sistem daju punu kompatibilnost sa čitavim asortimanom Canon EF i EF-S objektiva, dajući vlasnicima Canon EOS R fotoaparata koji poseduju i EOS fotoaparat punu integraciju sa objektivima koje već poseduju1.

Canon Adapters for EOS R
EOS R Compatibility with EF-S Lenses

Prenesite EF-S objektive na EOS R sistem

EF-S objektivi osmišljeni su za EOS DSLR fotoaparate sa APS-C senzorom, ali mogu da se koriste i na EOS R fotoaparatima pomoću adaptera. Fotoaparat automatski daje isečene fotografije koje odgovaraju manjem krugu slike sa EF-S objektiva.

Objektivi kompatibilni sa EOS R fotoaparatom

Saznajte koje objektive možete da koristite sa EOS R adapterima.

EOS R Compatible Lenses - EF Prime, EF-S, EF Zoom

Napravljeni da traju

EOS R adapteri su prilagođeni profesionalnoj upotrebi, sa metalnim kontaktnim površinama na prednjem i zadnjem kraju. Otporni su i na prašinu i vlagu, tako da možete da slikate i po lošim uslovima.

Canon EOS R Adapters - Professional build and quality

Napravljen za performanse

Očekujte da će se objektivi ponašati isto kao na EOS DSLR aparatima, sa istim sjajnim radnim karakteristikama uz isti visok kvalitet.

Canon EOS R Adapters - Great Performance, High Quality.

Vrhunska konstrukcija

Inženjeri kompanije Canon osmislili su adaptere za sistem EOS R da bi održali kompatibilnost, kvalitet i radne karakteristike pri korišćenju EOS R-a sa postojećim EF i EF-S objektivima.

Canon EOS R Adapters - Compatible with EF and EF-S Lenses

Adapter za montiranje EF-EOS R

Standardni adapter za montiranje EF-EOS R omogućava veoma jednostavno korišćenje EF-S i EF objektiva na EOS R fotoaparatima. Fotografi koji već imaju kolekciju EF-S i EF optike mogu bez brige da ulože u EOS R sistem, znajući da će objektivi koje imaju raditi kao što je očekivano.

Prikaži detalje

Canon EOS R Mount Adapter EF-EOS R Adapter - EF-S and EF Compatible

Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R

Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R pruža istu konverziju sistema za montažu objektiva kao i Adapter za montiranje EF-EOS R, ali uz dodatak prstena za upravljanje. Prsten može da se podešava i lako se napipava bez udaljavanja fotoaparata od oka, čime se omogućava ručno upravljanje raznim podešavanjima putem dodira.

Canon EOS R Control Ring Mount Adapter EF-EOS R Adapter Customisable and Manual Controls

Prilagođavanje i funkcionalnost

Kontrolni prsten oko objektiva može da se programira iz menija fotoaparata tako da upravlja podešavanjima kao što su otvor blende, brzina zatvarača, ISO osetljivost i kompenzacija ekspozicije.

Canon EOS R Lens Control Ring

Intuitivno rukovanje dodirom

Lako je naći kontrolni prsten oko objektiva ne udaljavajući fotoaparat od oka. Blagi klikovi daju dodirne povratne informacije u trećinama ili polovinama koraka (a posebnim Canon servisom mogu da se uklone, za filmske stvaraoce koji žele glatkiji rad).

Canon EOS R Adapter Tacticle Feedback

Adapter za ugradne filtere EF-EOS R

Adapter za ugradne filtere EF-EOS R na funkcionalnost adaptera za montiranje EF-EOS R dodaje mogućnost korišćenja umetnih filtera, eliminišući potrebu za postavljanje filtera na prednju stranu objektiva, što je posebno korisno za širokougaone objektive sa velikim elementom prednjeg sočiva. Dostupan je uz filter promenljive neutralne gustine (V-ND)2 ili kružni polarizujući filter (C-PL), a dostupan je i placebo filter (CL), kad ne želite efekte filtera.

Canon EOS R Drop-In Mount Adapter

Adapter V-ND: Filter promenljive neutralne gustine

Filteri neutralne gustine pomažu kontrolisanju količine svetla koje ulazi u fotoaparat, što je korisno pri snimanju i fotografisanju u kombinacijama sa širom otvorenom blendom / malom brzinom zatvarača pri jakom svetlu. Pri fotografisanju pejzaža oni omogućuju korišćenje malih brzina zatvarača radi zamućenja kretanja na nebu i površini vode2.

Canon EOS R Adapteer Variable-ND Filter Drop-In

C-PL adapter: kružni polarizujući filter

Polarizujući filteri odsecaju odsjaj i izmaglicu i smanjuju količinu svetla koja se odbija od staklenih površina. Filteri pojačavaju i zasićenost boja i pomažu naglašavanju scena sa živahnim bojama.

Canon EOS R Adapteer Circular Polarising Filter Drop-In

Dodatna oprema za adaptere

Otkrijte EOS R sistem

Na temelju preko tri decenije neprestanih EOS inovacija, EOS R sistem je zasnovan na revolucionarnom sistemu za montažu objektiva koji pruža veće kreativne mogućnosti i još intuitivnije načine za beleženje svakog trenutka.

OTKRIJTE VIŠE

Discover Canon EOS R

U rukama profesionalaca

EOS R je odmah postao omiljen u širokom krugu profesionalnih fotografa i filmadžija. Otkrijte kako su ga gurnuli preko granica – i dobili fotografije i filmove za koje nisu verovali da su mogući.

Pogledajte sve članke

Možda će vas interesovati i…

1 Detaljne informacije potražite u specifikacijama
2 Kada puna bela linija na točkiću za podešavanje više nije vidljiva (ND250 ili više), može da dođe do pojave plave nijanse ili nepravilnosti u gustini