EOS R adapteri

Povežite EOS R sistem sa širokim svetom EF i EF-S objektiva
Canon Camera

Integracija i proširivanje

Adapteri za EOS R sistem daju punu kompatibilnost sa čitavim asortimanom Canon EF i EF-S objektiva, dajući vlasnicima Canon EOS R fotoaparata koji poseduju i EOS fotoaparat punu integraciju sa objektivima koje već poseduju1.

Prenesite EF-S objektive na EOS R sistem

EF-S objektivi osmišljeni su za EOS DSLR fotoaparate sa APS-C senzorom, ali mogu da se koriste i na EOS R fotoaparatima pomoću adaptera. Fotoaparat automatski daje isečene fotografije koje odgovaraju manjem krugu slike sa EF-S objektiva.

Objektivi kompatibilni sa EOS R fotoaparatom

Saznajte koje objektive možete da koristite sa EOS R adapterima.

Canon Camera
Canon Camera

Napravljeni da traju

EOS R adapteri su prilagođeni profesionalnoj upotrebi, sa metalnim kontaktnim površinama na prednjem i zadnjem kraju. Otporni su i na prašinu i vlagu, tako da možete da slikate i po lošim uslovima.

Napravljen za performanse

Očekujte da će se objektivi ponašati isto kao na EOS DSLR aparatima, sa istim sjajnim radnim karakteristikama uz isti visok kvalitet.

Canon Camera
Canon Camera

Vrhunska konstrukcija

Inženjeri kompanije Canon osmislili su adaptere za sistem EOS R da bi održali kompatibilnost, kvalitet i radne karakteristike pri korišćenju EOS R-a sa postojećim EF i EF-S objektivima.

Adapter za montiranje EF-EOS R

Standardni adapter za montiranje EF-EOS R omogućava veoma jednostavno korišćenje EF-S i EF objektiva na EOS R fotoaparatima. Fotografi koji već imaju kolekciju EF-S i EF optike mogu bez brige da ulože u EOS R sistem, znajući da će objektivi koje imaju raditi kao što je očekivano.

Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R

Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R pruža istu konverziju sistema za montažu objektiva kao i Adapter za montiranje EF-EOS R, ali uz dodatak prstena za upravljanje. Prsten može da se podešava i lako se napipava bez udaljavanja fotoaparata od oka, čime se omogućava ručno upravljanje raznim podešavanjima putem dodira.
Canon Camera

Prilagođavanje i funkcionalnost

Kontrolni prsten oko objektiva može da se programira iz menija fotoaparata tako da upravlja podešavanjima kao što su otvor blende, brzina zatvarača, ISO osetljivost i kompenzacija ekspozicije.

Intuitivno rukovanje dodirom

Lako je naći kontrolni prsten oko objektiva ne udaljavajući fotoaparat od oka. Blagi klikovi daju dodirne povratne informacije u trećinama ili polovinama koraka (a posebnim Canon servisom mogu da se uklone, za filmske stvaraoce koji žele glatkiji rad).

Canon Camera

Adapter za ugradne filtere EF-EOS R

Adapter za ugradne filtere EF-EOS R na funkcionalnost adaptera za montiranje EF-EOS R dodaje mogućnost korišćenja umetnih filtera, eliminišući potrebu za postavljanje filtera na prednju stranu objektiva, što je posebno korisno za širokougaone objektive sa velikim elementom prednjeg sočiva. Dostupan je uz filter promenljive neutralne gustine (V-ND)2 ili kružni polarizujući filter (C-PL), a dostupan je i placebo filter (CL), kad ne želite efekte filtera.

Canon Camera

Adapter V-ND: Filter promenljive neutralne gustine

Filteri neutralne gustine pomažu kontrolisanju količine svetla koje ulazi u fotoaparat, što je korisno pri snimanju i fotografisanju u kombinacijama sa širom otvorenom blendom / malom brzinom zatvarača pri jakom svetlu. Pri fotografisanju pejzaža oni omogućuju korišćenje malih brzina zatvarača radi zamućenja kretanja na nebu i površini vode2.

C-PL adapter: kružni polarizujući filter

Polarizujući filteri odsecaju odsjaj i izmaglicu i smanjuju količinu svetla koja se odbija od staklenih površina. Filteri pojačavaju i zasićenost boja i pomažu naglašavanju scena sa živahnim bojama.

Canon Camera

Dodatna oprema za adaptere

 • CL-filter za Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Placebo filter, za korisnike koji imaju adapter za umetne filtere kad ne žele da koriste efekte filtera.

 • PL-filter za Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Kružni polarizujući filter koji pojačava boju, kontrast i zasićenost boja i kontroliše neželjene odbljeske.

 • ND filter za Adapter za ugradne filtere EF-EOS R

  Filter neutralne gustine za kontrolisanje ekspozicije u filmovima i produženje brzine zatvarača, za razne kreativne efekte kretanja na fotografijama2.

Otkrijte EOS R sistem

Na temelju preko tri decenije neprestanih EOS inovacija, EOS R sistem je zasnovan na revolucionarnom sistemu za montažu objektiva koji pruža veće kreativne mogućnosti i još intuitivnije načine za beleženje svakog trenutka.

U rukama profesionalaca

EOS R je odmah postao omiljen u širokom krugu profesionalnih fotografa i filmadžija. Otkrijte kako su ga gurnuli preko granica – i dobili fotografije i filmove za koje nisu verovali da su mogući.

Možda će vas interesovati i…

 • EOS R3

  Uz brzinu kao osnovnu karakteristiku, ovo je fotoaparat bez ogledala koji su profesionalni fotografi sporta, vesti i divljih životinja čekali.

 • Alatka za biranje objektiva

  Naša alatka za biranje objektiva povešće vas kroz naš asortiman i pomoći vam da pronađete savršen objektiv za svoje potrebe i EOS fotoaparat koji posedujete.

 • EOS R5

  Profesionalni vrhunski fotoaparat punog formata bez ogledala koji fotografima i filmadžijama pruža fotografije visoke rezolucije i 8K video.

 • EOS R6

  Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.

 • Svi objektivi

  Umešnost kompanije Canon i najnovija optička tehnologija garantuju fotografije i filmove vrhunskog kvaliteta.

 • RF objektivi

  Inovativni objektivi za EOS R sistem daju munjevito fokusiranje i izuzetan optički kvalitet.

 • Fotoaparati punog formata

  Istražite kreativnost pomoću našeg asortimana digitalnih SLR i fotoaparata bez ogledala punog formata.

 • Canon EOS R objektivi i dodatna oprema

  Otkrijte objektive i adaptere koje možete da koristite sa Canon EOS R

  1. Detaljne informacije potražite u specifikacijama
  2. Kada puna bela linija na točkiću za podešavanje više nije vidljiva (ND250 ili više), može da dođe do pojave plave nijanse ili nepravilnosti u gustini