SOFTVER I DODATNA KOMPONENTA

Softver i dodatna komponenta za EOS VR SISTEM

Otkrijte kako da kreirate obuhvatajući trodimenzionalni sadržaj pomoću kompatibilnog EOS fotoaparata punog formata i objektiva RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, uz korišćenje jednostavnijeg i efikasnijeg radnog procesa sa EOS VR SISTEMOM.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Ono što je nekada bio složen proces poravnavanja, sinhronizacije i povezivanja sa više kamera/sistema datoteka sada je mnogo lakše zahvaljujući EOS VR Utility1 kompanije Canon koji konverziju stereoskopskog materijala i fotografija za uređivanje i reprodukciju pretvara u mnogo efikasniji proces.

Ažuriranje softvera EOS VR Utility

Verzija 1.2
 • - Podrška za RAW video, uključujući 60 kadrova u sekundi sa 8K / 60p RAW LT (EOS R5 C)
 • - Podrška za ubrzavanje grafičkog procesora (NVIDIA za Windows / Metal za Mac)
 • - Podrška za Apple procesore
 • - Dodatni format datoteke za izvoz (Windows)
 • - Opcija maskiranja objektiva
Canon Camera

Ekvirektangularna projekcija

Da biste ispravno doživeli VR materijal od 180° ili fotografiju pomoću VR kompleta za glavu, neophodno je da zamenite mesto slika za levo i desno oko i da obavite ekvirektangularnu projekciju dve kružne slike „riblje oko“. Ova ekvirektangularna projekcija zahteva da koristite EOS VR Utility kompanije Canon i efektivno „remapira“ dve kružne slike „riblje oko“ u dve „uporedne“ kvadratne slike (standardni format za VR datoteke slike od 180°) spremne za gledanje na VR kompletu za glavu ili za uređivanje u kompatibilnoj softverskoj aplikaciji ili NLE sistemu. Polje za potvrdu u softveru EOS VR Utility omogućava korisnicima da se prebacuju između konvertovanih i nekonvertovanih prikaza.

Podrška za RAW (8K / 60p) video

Kompatibilne RAW video datoteke snimljene pomoću podržanih fotoaparata (uključujući 8K / 60p RAW LT datoteke sa kamere EOS R5 C) automatski se obrađuju u EOS VR Utility, čime se dodatno pojednostavljuje RAW radni proces. Pristup osnovnim podešavanjima, uključujući balans bele, ISO, osvetljenost, prostor boja i gamu, omogućava profesionalni izlaz sa velikim dinamičkim opsegom

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Osnovno uređivanje

Pregledajte i reprodukujte datoteku filma dok obeležavate željene početne i krajnje tačke za izvoz.

Više opcija za izvoz

Datoteke filmova mogu da se izvezu u različite rezolucije i profesionalne kodeke, uključujući DPX i ProRes datoteke (Mac), spremne za uređivanje i doterivanje u kompatibilnoj NLE aplikaciji, kao što je Adobe Premiere Pro. Fotografije se izvoze u obliku JPEG datoteka.

EOS VR utility

EOS VR dodatna komponenta za Adobe Premiere Pro

Nova EOS VR dodatna komponenta za Adobe Premiere Pro1 omogućava autorima sadržaja da konvertuju i uređuju direktno iz NLE aplikacije i obavljaju specijalizovane zadatke kao što su doterivanje i uređivanje.

Ažuriranje dodatne komponente EOS VR

Verzija 1.2
 • - Podrška za ubrzavanje grafičkog procesora (NVIDIA za Windows / Metal za Mac)
 • - Podrška za Apple procesore
 • - Opcija maskiranja objektiva
Dodatna komponenta EOS VR adobe premiere pro

Zašto Premiere Pro?

Premiere Pro kompanije Adobe je vodeća aplikacija na tržištu za kreiranje bogatog, obuhvatajućeg VR sadržaja. Canon EOS VR dodatna komponenta za Adobe Premiere Pro omogućava vam da automatski obavite ekvirektangularnu konverziju, uz veoma jednostavan uvoz VR datoteka u jednom jednostavnom koraku. Konvertovane datoteke se zatim mogu jednostavno dodati na vremensku liniju i uređivati i doterivati na uobičajeni način, spremne za konačni izvoz i distribuciju.

Pretplatite se i dobijte više

Svi korisnici mogu da uživaju u besplatnom probnom periodu i da konvertuju fotografije i video zapise kraće od dva minuta. Međutim, prilikom izvoza video zapisa od dva minuta ili dužih pomoću softvera EOS VR Utility, odnosno uvoza preko EOS VR dodatne komponente za Adobe Premiere Pro, potrebna je pretplata.

EOS VR Utility

Srodni proizvodi

 1. EOS VR Utility i EOS VR dodatna komponenta za Adobe Premiere Pro potrebni su za obavljanje ekvirektangularne projekcije snimljenih VR slika od 180° sa kompatibilne Canon kamere. Verzija 1.2 ili novija softvera EOS VR Utility omogućava konvertovanje podržanih Canon RAW datoteka, uključujući 8K RAW LT / 60p iz kamere EOS R5 C (kompatibilni RAW formati mogu da se razlikuju u zavisnosti od kamere), kao i podršku za Apple procesore i ubrzavanje grafičkog procesora. Za konvertovanje video zapisa dužih od 2 minuta možda će biti potrebna pretplata koja zahteva Canon ID. Takođe će biti potrebna instalacija određenog modula „HEVC Activator“ za kameru koja se koristi.
 2. Možda će biti potrebno najnovije ažuriranje firmvera za VR kompatibilnost

  IMAJTE U VIDU DA SE OVAJ SOFTVER SISTEMA VIRTUELNE REALNOSTI MOŽE RAZLIKOVATI OD KOMERCIJALNIH PROIZVODA.