ŠTAMPANJE

5 razloga zašto MAXIFY GX7040 može da vam uštedi vreme i novac

Odličan za poslovanje, Canon MAXIFY GX7040 je brz i svestran, a pruža poboljšane opcije povezivanja i daje otiske vrhunskog kvaliteta sa izuzetno niskim troškovima korišćenja.
Canon MAXIFY štampač na stolu od drvene kutije.

„Naši dokumenti moraju da budu jednakog kvaliteta kao i naši crteži“, kaže Jan Skalion, član tima od tri arhitekte koji rade u Fasciato Architects u Altrinčamu, na širem području Mančestera u Ujedinjenom Kraljevstvu. „Kao brendu, važan nam je usklađen izgled našeg štampanog materijala.“

Pored A3 i A0 arhitektonskih crteža koje ova kompanija kreira za projekte, takođe ima potrebu za dosta otisaka uobičajene veličine, bez obzira na to da li su u pitanju dokumenti za klijente ili aplikacije za planiranje.

Na konkurentnom tržištu, svako preduzeće mora da izgleda dobro na papiru. MAXIFY poslovni štampači kompanije Canon su brzi, jednostavni za korišćenje i pružaju vrhunski kvalitet uz veoma niske ukupne troškove posedovanja.

Ovde, Jan i Canon specijalista za proizvode Zubair Rahim otkrivaju prednosti korišćenja Canon MAXIFY GX7040 štampača u radnom okruženju.

1. Brz i jednostavan za korišćenje

Krupni plan ekrana osetljivog na dodir na Canon MAXIFY štampaču.

Novi MAXIFY štampač (i njegov sestrinski model) prvi su Canon MegaTank štampači koji imaju ekran osetljiv na dodir. „Zaista je koristan i sve čini tako jednostavnim, od početnog podešavanja štampača do povezivanja na Wi-Fi, skeniranja i kopiranja“, kaže arhitekta Jan Skalion.

Osoba zamenjuje papir u Canon MAXIFY štampaču.

Novi MAXIFY model ima 2 ulazne kasete za papir kapaciteta po 250 listova u postolju, kao i zadnji mehanizam za uvlačenje i mehanizam za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata kapaciteta 50 listova, koji omogućava skeniranje obe strane dvostranog dokumenta u jednom prolazu.

Jan je bio naročito impresioniran brzim i jednostavnim podešavanjem štampača MAXIFY GX7040. „Ceo proces instalacije trajao je samo oko 10–15 minuta“, kaže on. „Svaka od četiri boce sa mastilom ima jedinstveno oblikovan vrh i oznaku u boji, pa fizički ne možete da sipate mastilo u pogrešan kartridž. Nema potrebe da pritiskate boce, a mastilo automatski prestaje da teče kada se kartridž napuni, pa nema nereda.“

Takođe je uživao u brzini štampanja i skeniranja, jer on i njegove kolege često rade sa kratkim rokovima. Štampanje jedne stranice traje oko sedam sekundi, uz brzinu štampanja na više stranica crno-belo ili u boji od približno 24 ili 15,5 slika u minuti¹.

„Jedna od prednosti modela GX7040 u odnosu na GX6040 je u tome što omogućava skeniranje dvostranih dokumenata u jednom prolazu“, objašnjava Zubair. „Dva elementa za skeniranje uklanjaju potrebu za skeniranjem jedne strane, okretanjem stranice, pa skeniranjem druge strane. Ako imate gomilu dvostranih dokumenata, to štedi mnogo vremena i truda.“

Ako želite manji i pristupačniji MAXIFY štampač, GX6040 je pravi model za vas.

2. Izvanredan kvalitet kako biste dobili odličan izgled na papiru

Osoba koja kuca na laptopu koji se nalazi na stolu prekrivenom arhitektonskim otiscima.

„Poboljšanje zasićenosti boja bilo je očigledno na našem papiru sa memorandumom“, kaže Jan. „A trajnost mastila će se ceniti kada na lokaciji budemo razgovarali o dokumentima.“

Kvalitet dokumenata koje preduzeće šalje može da bude od ključne važnosti u smislu načina na koji ga klijenti posmatraju. „Povremeno šaljemo prijave za nagrade ili takmičenja, a volimo i da štampamo slike za kancelariju na različitim tipovima papira“, kaže Jan. „Kvalitet štampe koji pruža MAXIFY GX7040 mnogo je bolji od kvaliteta sa drugih štampača koje smo ranije koristili.“

„GX7040 i GX6040 su prvi štampači u MegaTank seriji sa dopunjivim kartridžima sa mastilom koji koriste pigmentna mastila za sve tri boje, kao i za crnu boju“, dodaje Zubair. „To im omogućava da kreiraju zaista oštar, postojan tekst i bogat, živopisan prikaz boja za grafiku, sa neverovatnim finim detaljima, koji održava izgled čak i najmanjih fontova koji se često koriste za štampanje pravnih dokumenata.“

3. Intuitivne funkcije za povećanje produktivnosti

Muškarac drži otisak i štampa sa telefona na Canon MAXIFY štampaču.

Korišćenje pigmenta u MAXIFY mastilima garantuje da su dokumenti „poslovno izdržljivi“, kao i otporni na mrlje, vodu i habanje.

Muškarac koji sedi za stolom u kancelariji, uz Canon MAXIFY štampač na stolu od drvene kutije iz njega.

„Ovi MAXIFY štampači takođe imaju kartridž za održavanje kojeg korisnik može da menja i koji prikuplja mastilo koje se deponuje tokom čišćenja glave za štampanje“, kaže Canon stručnjak za proizvode Zubair Rahim. „Možda ćete morati to da uradite približno jednom godišnje, u zavisnosti od načina upotrebe, i vrlo ga jednostavno možete zameniti.“

MAXIFY GX7040 ima tri ulazna ležišta za papir. Dve prednje kasete mogu da prime po 250 listova (GX6040 ima samo jednu prednju kasetu), a zadnje ležište prima 100 listova. „Sviđa nam se svestranost koju pruža više ležišta“, kaže Jan. „Zadnje ležište je posebno pogodno za specijalizovane medije, pa možete da štampate na sjajnom ili mat foto-papiru, kovertama, nalepnicama, vizitkartama, magnetnim medijima, pa čak i na banerima dužine do 1,2 metara. Imamo jedno mesto za sve potrebe štampanja.

„Zaista mi se sviđa mogućnost štampanja dokumenata direktno sa telefona“, dodaje on. „Takođe je odlično skenirati dokumente i slati ih direktno e-poštom, pomoću ekrana osetljivog na dodir, ili ih sačuvati na USB memorijski uređaj koji je priključen sa prednje strane štampača. Takođe možete da izaberete da ih skenirate u mrežnu fasciklu. Sve je tako intuitivno i čitav proces je zaista unapređen.“

4. Raznovrsne opcije za povezivanje

Muškarac koristi telefon za štampanje na Canon MAXIFY štampaču.

Aplikacija Canon PRINT omogućava vam da štampate, kopirate i skenirate sa pametnih uređaja, kao i da menjate postavke štampe, proveravate nivoe mastila i da pokrećete rutinske zadatke održavanja. Ovi MAXIFY štampači takođe su u potpunosti kompatibilni sa Apple AirPrint za iOS i Mopria za Android.

„Koristimo WhatsApp za komunikaciju sa klijentima koji nam ponekad šalju slike ili dokumente na taj način, pa je veoma korisna funkcija štampanja direktno sa telefona“, kaže Jan. „Koristimo i tablet, pa ako razgovaramo o problemu sa klijentom, možemo jednostavno da odštampamo dokument ili crtež, a zatim da skiciramo preko njega. Skeniranje na USB memorijski uređaj takođe je efikasniji metod skladištenja od čuvanja velikih papirnih datoteka.“

Takođe je korisno da ljudi koji rade na daljinu mogu da kreiraju otiske u kancelariji radi deljenja ili odobravanja. „PIXMA Cloud Link vam omogućava da štampate sa bilo kojeg mesta pomoću aplikacije Canon PRINT“, dodaje Zubair. „Takođe možete daljinski da skenirate dokumente pomoću fotoaparata pametnog uređaja i da ih štampate u kancelariji ili da skenirate dokumente u kancelariji pomoću štampača i pošaljete na smartfon.“

5. Niski troškovi posedovanja

Arhitekta koji sedi za stolom u kancelariji i pregleda papire.

Ušteda novca za preduzeće koja je dostupna sa ovim MAXIFY štampačima uglavnom je moguća zahvaljujući MegaTank dizajnu, koji koristi kartridže sa mastilom visokog učinka umesto konvencionalnih kartridža.

Krupan plan Canon MAXIFY štampača koji prikazuje kartridže sa mastilom sa prednje strane.

„Od poslovnog inkdžet štampača uobičajeno biste očekivali da ćete dobiti približno 1.000 do 1.500 stranica pomoću kompleta kartridža visokog učinka“, kaže Zubair. „Uz ove MAXIFY GX štampače dobićete do 14.000 stranica², pa čak i do 21.000 ako koristite ekonomični režim³. Čak i ako štampate 1.000 stranica mesečno, nećete morati da brinete o zameni mastila duže od jedne godine. Štedi vreme i trud, a smanjuje i količinu plastičnog otpada.“

Glavne prednosti modela GX7040 i GX6040 su niski troškovi korišćenja i niski ukupni troškovi posedovanja. „To smo podelili na prosečnu cenu po stranici i na ukupan trošak za preduzeće tokom približno pet godina, uključujući i cenu samog štampača, kao i potrošni materijal“, objašnjava Zubair. „Oba su zaista niska sa tim štampačima. Možete da očekujete prosečnu uštedu od 85% na ukupnim troškovima posedovanja u odnosu na 10 vrhunskih laserskih i inkdžet štampača.

Ovo su odlične vesti za preduzeća poput Janovog. „Veoma nam je drago što će nam GX7040 pružiti tako veliku uštedu novca“, kaže on.

Napisao Metju Ričards

 1. Brzine štampanja dokumenata predstavljaju prosečne ESAT vrednosti (Word, Excel, PDF) sa testom za kancelarijsku opremu u podrazumevanom jednostranom režimu, ISO/IEC 24734.

  Brzina štampanja može da se razlikuje u zavisnosti od konfiguracije, interfejsa, softvera, složenosti, režima, pokrivenosti, tipa papira itd.

 2. Učinak kartridža sa mastilom koji se koristi za početno podešavanje je manji u odnosu na zamenski kartridž pošto se određena količina mastila troši na ispunjavanje glave za štampanje tokom podešavanja. Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona za boje ISO/IEC 24712 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima sa mastilom nakon početnog podešavanja.

  Učinak crnog i mastila u boji ne bi trebalo kombinovati.

  Učinak značajno varira u zavisnosti od štampanog sadržaja i drugih faktora.

 3. Ekonomični režim smanjuje potrošnju mastila smanjivanjem gustine; moguće je odštampati 50% više stranica nego u standardnom režimu.
 4. Procjenjujući prosječne uštede kada štampaju 1000 stranica mjesečno preko 5 godina na temelju početne troškove kupovine hardvera plus troškova tinte ili tonera. Modele za poređenje pri izračunavanju uštede na ukupnim troškovima posedovanja (TCO) čini 10 najprodavanijih laserskih štampača u boji i 10 najprodavanijih inkdžet štampača prema istraživanju IDC EMEA Hardcopy Tracker (podaci od 1. kvartala 2020. do 3. kvartala 2020.). Vidite stranicu Canona za detalje.

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Štampači MegaTank i njihove prednosti

  Otkrijte šest razloga zašto vam je potreban štampač MegaTank.

 • Dva građevinska radnika štampaju dokumente na štampaču Canon PIXMA TR150. Narandžasti šlem je pored njih na stolu.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Štampajte u pokretu uz PIXMA TR150

  Saznajte kako prenosivi štampač može da unapredi mobilno poslovanje.

 • ŠTAMPANJE

  Inkdžet ili laserski: koji je pravi za vas?

  Otkrijte razlike između inkdžet i laserskih štampača kompanije Canon i saznajte koji najbolje odgovara vašim potrebama.

 • Osoba koristi aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor na tabletu za bežično štampanje fotografije porodice na Canon PIXMA štampaču na stolu.

  ŠTAMPANJE

  Kako da koristite bežični štampač

  Pametni načini da na najbolji način iskoristite bežični štampač.