KREATIVNO ŠTAMPANJE

Izazov za pravljenje rukotvorina od papira 2: letnji piknik

U drugoj našoj seriji sezonskih izazova za pravljenje rukotvorina od papira otkrijte kako je mlada porodica kreirala igre i dekor za piknik pomoću štampača Canon PIXMA i usluge Creative Park.
Dve žene koje drže rekvizite za kabinu za fotografisanje od papira sede sa detetom između sebe na ćebetu za piknik prekrivenom raznobojnim Creative Park rukotvorinama od papira.

Kao deo našeg PIXMA izazova za pravljenje rukotvorina od papira, autorima rukotvorina i porodicama smo dali zadatak da naprave prelepe rukotvorine od papira za prilike tokom godine.

Ovaj put je došao red na ilustratorku Emu Haukat-Keli, njenu suprugu Kler i njihovog malenog sina. Misija porodice? Korišćenje štampača PIXMA i šablona iz usluge Canon Creative Park za pravljenje igara, dekora i rekvizita za letnji piknik.

Izazov 2: letnji piknik

Korpa za piknik prepuna Creative Park rukotvorina od papira stoji otvorena na raznobojnom ćebetu. Okolo je još nekoliko rukotvorina od papira, uključujući one u obliku sladoleda, aviona i bingo igre.

Piknik sa rukotvorinama od papira napravljen za zabavnu letnju prazničnu aktivnost. Mogli biste da provedete ceo dan pripremajući elemente za rukotvorine od papira i ukusne grickalice, a onda sledećeg dana u parku da uživate u svom napornom radu.

Bez obzira na to da li ste u vrtu ili lokalnom parku, piknik je odličan izbor da na najbolji način iskoristite duže letnje dane. A uz sve, od lepih menija do raznobojnih zastavica koje možete da birate, kao i stotine drugih letnjih dizajnerskih rešenja, Canon Creative Park može da vam pomogne da doživljaj učinite zaista jedinstvenim.

Kreiranje sopstvenih dekoracija za leto takođe je pristupačan način da učinite dan napolju uzbudljivijim za svoje mališane, kao i da dodate lukav element u kojem će uživati. Za razliku od plastike, od koje je napravljeno toliko dekorativnih predmeta i igračaka za decu, kasnije možete da reciklirate svoje kreacije od papira – ili da ih sačuvate za buduće događaje.

Radeći na temi leta, Ema i Kler su morale da razmišljaju o tome kako bi piknik izgledao za njihovu mladu porodicu. Ema uživa da bude kreativna i nedavno je pokrenula malu kompaniju radeći kao ilustratorka, međutim njihov sin je premali za neke od naprednijih Creative Park šablona, pa su morale da pronađu dizajne koji bi odgovarali svim uzrastima.

„Odlučile smo da napravimo malu kutiju za fotoaparat da bismo ga zabavile – a to je i savršeno mesto za odlaganje slatkiša“, objašnjava Ema. „Postoje Creative Park projekti za sve nivoe veština, a zbog rezultata pomislite: „Da, uspelo je!“

Evo kako da napravite sopstvene rukotvorine od papira za igre i dekor za piknik.

Autorka rukotvorina Ema Haukat-Keli osmehuje se dok lepi papirni predmet u obliku sladoleda iz usluge Canon Creative Park.

Upoznajte autorku

Ko: Ema Haukat-Keli

Šta: Mama i ilustratorka

Takođe učestvuje: Kler Haukat-Keli i njihov sin

Izbor letnjih tematskih šablona

Snimljeno odozgo, sa Creative Park šablonima i delimično izrađenim modelima od papira koji su poslagani na ploču stola.

Ema i Kler su odlučile da naprave izbor dodataka i dekora za piknik, kao i niz igara i igračaka sa kojima bi se njihov sinčić igrao.

Par ruku drži smartfon na kojem je prikazan papirni predmet u obliku sladoleda u aplikaciji Creative Park.

Asortiman šablona u usluzi Creative Park obuhvata i neke pogodne za mališane, kao i složenije opcije za odrasle, što znači da svi vaši članovi porodice ili prijatelji mogu da se uključe.

Kler je uživala u asortimanu šablona u usluzi Creative Park i opisala je kao organizovano i lako za pronalaženje onoga što tražite. „Provela sam nekoliko sati veselo listajući kroz sve projekte“, kaže ona.

Nakon što su pregledale veb-sajt Creative Park, Ema i Kler su odlučile da započnu svoj izazov šablonima za kutiju za fotoaparat, krunu, sladoled i papirni avion – ali postoje još stotine izbora ako vam to nije baš najbolje za vaše okupljanje. Da li su vaši mališani zainteresovani za dinosauruse ili fidžet igračke, na primer? Zašto onda ne biste napravili uzbudljivi tematski piknik?

Creative Park će vam takođe naznačiti koliko dugo će biti potrebno napraviti šablon, tako da možete isplanirati sesiju pravljenja rukotvorina od papira i osigurati da manjoj deci ne bude dosadno.

„Izabrali smo stavke sa kojima bi postavka piknika izgledala zaista lepo i jedinstveno“, kaže Kler o njihovim izborima.

Štampanje i isecanje šablona

Raznobojni šablon za sladoled odštampan iz usluge Canon Creative Park izlazi iz štampača Canon PIXMA.

Ema i Kler su povezale smartfon sa štampačem PIXMA i odštampale šablone direktno iz aplikacije Creative Park. Takođe možete da koristite veb verziju usluge Creative Park. „Smatramo da je zaista praktično. Nije vam potrebna velika količina kompleta da oživite kreacije, i brzo se štampa“, kaže Ema.

Par ruku makazama iseca Creative Park šablon sladoleda.

Ema smatra da je pravljenje šablona za piknik zabavna i promišljena aktivnost. „Moraš da se koncentrišeš tako da slučajno ne isečeš komadiće, ali je moj mozak bio toliko fokusiran da nisam zaista mogla da razmišljam ni o čemu drugom“, kaže ona.

Kada izaberete šablone, možete da štampate direktno sa smartfona pomoću veb-sajta Creative Park ili aplikacije i Canon štampača kao što je serija PIXMA TS5350a.

Kada se odštampaju šabloni, vreme je da počnete da sečete – možete da koristite nož za rukotvorine i ploču za sečenje za komplikovanije dizajne, ili makaze.

Pravljenje dekoracija od papira

Dete sedi za stolom između dve žene koje koriste lepak za spajanje šablona rukotvorine od papira u obliku sladoleda.

Porodica je uvidela da je pištolj za lepljenje koristan za neke pipavije delove, ali preporučuje lepak u stiku ili tačke lepka za decu.

Žena sedi za malim plavim stolom u staklenoj bašti, pažljivo spajajući dva dela papirnog predmeta u obliku sladoleda.

Klerin najbolji savet je da savijete papir i krenete lagano. „Nema žurbe, i shvatićete da deluje veoma terapeutski!“, dodaje Ema.

Ne zaboravite da napravite linije lenjirom pre savijanja i lepljenja, jer će vam tako završeni šabloni imati bolji oblik. Ema kaže da je to bio najkomplikovaniji deo prilikom pravljenja dekoracija. „Potrebno je da to uradite pre nego što počnete sa kreiranjem predmeta, jer je preporučeni papir prilično debeo“, kaže ona. „Pošto to uradite, lakše je držati sve zajedno.“

Takođe je dobra ideja da se rukotvorine naprave dan pre nego što odete na piknik, tako da dozvolite da se lepak osuši.

Budite domaćin letnjeg piknika

Mališan sedi u vrtu između dve žene, koje su uglavnom van kadra, držeći raznobojni papirni predmet u obliku foto-aparata prema svom licu.

Ema i Kler su za svog sina napravile mnoštvo igara i igrački, uključujući kutiju za fotoaparat, sa kojom se bilo zabavno igrati a koja je i praktično mesto za čuvanje poslastica.

Štampač Canon PIXMA sa četiri rukotvorine od papira sa temom piknika na njegovom vrhu stoji na stolu u maloj prostoriji.

Porodica je volela svoje rukotvorine od papira za piknik i napravila više nego što je bilo potrebno, jer je bila toliko ushićena svojim umećem. Dizajn možete da koristite i za rođendanske zabave ili kao rekvizite za dečije igre.

Kada budete imali spreman ceo letnji dekor, vreme je da pripremite piknik, bez obzira da li postavljate ćebe u dvorištu ili idete u najbliži park. Možete čak i da imate piknik u zatvorenom, ako vreme nije odgovarajuće ili nemate pristup vrtu – samo postavite ćebe na pod dnevne sobe i uvedite sunce tako što ćete reprodukovati omiljene letnje numere.

Ema i Kler su pronašle mnoštvo rekvizita za kabinu za fotografisanje sa temom piknika u usluzi Creative Park, kojima će događaj učiniti još zabavnijim. Možete da pronađete i rekvizite za kabinu za fotografisanje za rođendanske zabave, sportske događaje, Noć veštica ili Božić.

Porodica je takođe napravila bingo igru kako bi se zabavila napolju po sunčanom danu. Takođe možete da pokušate da napravite nešto složenije, bez šablona, kao što je zmaj od papira.

Pošto je završila izazov, Kler kaže da je pravljenje rukotvorina od papira definitivno nešto što bi ponovo želela da uradi. „Sviđa mi se kako postoje stvari za svako godišnje doba. Postoji mnoštvo dobrih ideja sa temom Božića, a kada budemo imale vremena, želele bismo da pokušamo da napravimo jedan od komplikovanijih projekata kao što je minijaturna pekara ili poligon životinja.“

Osim što je zabavna zanatska aktivnost, igračke i dodaci napravljeni od papira su bolji izbor za životnu sredinu od plastike, relativno su jeftini za pravljenje i lakši za odlaganje kada ih se deca, neizbežno, zasite. Canon mat foto-papir može da se reciklira zajedno sa standardnim recikliranjem papira/kartona – iako to možda nije slučaj kada dekorišete dizajne uz ostale materijale ili koristeći lepak (uvek proverite lokalne smernice za recikliranje).

„Plastika je svuda“, dalje navodi Kler, „naročito kada su u pitanju deca. Radije bih koristila nešto što može da se reciklira.“

Potražite naš sledeći izazov koji je tematski određen oko jesenje rođendanske zabave. U međuvremenu, pogledajte šta još možete da napravite pomoću Creative Park šablona, i ne zaboravite da delite svoje kreacije koristeći heš oznaku #MadeWithPixma. Inspiraciju možete pronaći i na našoj Pinterest stranici. Srećno!

Snimak odozgo Canon fotoaparata koji se nalazi na vrhu štampača PIXMA, sa kolažem fotografija u pozadini.

CANON KLUB

Ekskluzivna zajednica za autore poput vas. Realizujte svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još toga. Pridruživanje je lako. Kupite proizvod. Registrujte se. Pridružite se Canon klubu.
Tamzin Wilks

Srodni proizvodi

Srodni članci