KREATIVNO ŠTAMPANJE

Fudbalske utakmice od papirnih rukotvorina koje vas inspirišu da ostanete aktivni

Ovog leta zabijte gol sa porodicom i oprobajte svoje veštine u ručno pravljenim papirnim fudbalskim igrama uz Creative Park.
Devojčica reže šablon da bi napravila predmete od papira za fudbal.

Leto je stiglo, i naravno, roditelji žele da pronađu aktivnosti kojima cela porodica može da se bavi. Ručno izrađene igre koje možete da pravite i igrate zajedno su vrhunski izvor zabave, a uz Canon Creative Park proces je jednostavan i pristupačan.

Creative Park je pun besplatnih i živahnih aktivnosti za izradu papirnih rukotvorina koje su spremne za otkrivanje i štampanje sa kućnog štampača.

Blogerka Fariba Soetan živi u Londonu sa suprugom i troje dece i vodi blog Mixed.Up.Mama. Fariba objašnjava kako je koristila Creative Park i štampač Canon PIXMA TS8350 za sportski porodični dan praktičnih aktivnosti.

1. Izaberite komplet i šablone

Dve devojke sede za stolom, sa laptopom.

Bez obzira na nivo veštine, a koliko god dugo treba da pokažete kreativnost, pronaći ćete šablon koji vam odgovara na portalu Creative Park.

Canon štampač na polici za knjige pored nekih biljaka na njoj, štampa set uputstava.

Važno je da koristite kvalitetan papir kako biste bili sigurni da su vaše kreacije dovoljno jake za igru.

Prvo odaberite čvrst papir za štampanje igara. Canon mat foto-papir savršen je za rukotvorine, pošto ga mat tekstura čini idealnim za živopisne slike i crteže.

„Debljina papira je važna da bi se osiguralo da su izrezi čvrsti i da ostaju zajedno", kaže Fariba, čije su kćerke uzrasta šest, osam i deset godina. Serija Canon PIXMA TS8540 je idealna, ali je za ovu vrstu štampanja pogodan bilo koji štampač PIXMA.

Fariba kaže da i izbor šablona za fudbalske utakmice može da bude zanimljiva porodična aktivnost, pri čemu svaki prikazuje koliko dugo treba da se sastavi i koliko je sklapanje složeno, tako da možete da odlučite da li su pogodni za vašu decu.

„Devojčice su bile zaista uzbuđene tokom gledanja veb-sajta sa svim stvarima koje mogu da naprave", dodaje ona. Ako roditelji pretražuju zajedno sa decom, samo treba da prate koliko dugo se koji šablon sklapa i koliko je složen.

„Odlučili smo se za košarkaške i fudbalske utakmice, delimično zato što su izgledale zaista zabavno, a i zato što smatram da je nivo težine dobar za prvi pokušaj – da vidimo kako ćemo ih spojiti.“

2. Napravite mini-igru

Pomoću aplikacije Creative Park ili preuzimanjem na računar sa veb-sajta Creative Park možete da izaberete omiljeni dizajn za papirne rukotvorine i da ga štampate direktno sa kućnog štampača radi sklapanja pre početka utakmice.

Sve što vam je potrebno za ekipu zanatlija su makaze, lepak, lenjir za presavijanje spojeva, stara hemijska olovka i uputstva za igru. Zatim samo sledite linije za isecanje i savijanje i tačke lepljenja da biste počeli.

Dve devojke lepe mete na papirnom fudbalskom golu.

„Moja deca su zaista kreativna, a ove igre su zaista dobar način za zadovoljavanje potrebe za kreativnošću“, kaže Fariba.

Dve devojke koje pokazuju svoje kreacije predmeta od papira za fudbal.

Otkrijte porodične igre sa rukotvorinama od papira koje je zabavno praviti i igrati – osećaj postignuća kada završite kreaciju od papira prevazilazi samo zabava koju ćete doživeti igrajući se.

Dodela zadataka može da pomogne da svi imaju čime da se zanimaju. „Odštampane igre su imale zaista dobru grafiku, a uputstva su bila jednostavna“, kaže Fariba. „Devojčice su bile razdragane jer su bile u stanju da izrežu svaki oblik, i to je bio dobro odabran nivo složenosti, jer imam tri devojčice različitih uzrasta i različite veštine rezanja. Najkomplikovanija je bila je lopta, pa je nju preuzela 10-godišnjakinja. Bilo je većih komada, za mrežu gola, i to je seckala srednja ćerka.

„Pomoglo je da svi imamo po zadatak na kojem smo radili, i svi smo ćaskali dok smo to radili. To znači da svako ima nešto da doprinese, tako da se svi zanimaju – i nema svađe oko toga ko šta radi!“

3. Budite domaćin turnira

Devojka se priprema da baci papirni fudbal.

„Kada smo sve završili, napravili smo pauzu, ispružili se i užinali, a zatim smo se vratili da se igramo“, kaže Fariba.

Devojka koja stoji pored papirne mete stavljene na zid, veselo maše rukama.

Ona gađa, pogađa! Ispunjava vas zadovoljstvom kada se igrate predmetom ili igrom koju ste sami napravili.

Kad je sastavite, vreme je da igre počnu! Možete i da pozovete društvo da beleži poene, pa i da napravite kartice za ocenjivanje za sve i da tako oživite turnir!

Creative Park je pun drugih papirnih šablona idealnih za sportske turnire u rukotvorinama – od rekvizita za fotografsku klupu i reklamnih natpisa do navijača i članova tima, preko šešira za zabavu i megafona koji pomažu u stvaranju atmosfere timskog duha.

Mladi mogu da steknu dodatni osećaj zadovoljstva igranjem nečim što su napravili, a istovremeno stiču i korisne praktične veštine. „Devojčice zaista uživaju u bojenju, lepljenju i spajanju, što je sjajna dodatna prednost toga da se posle igraju nečim što su napravili“, kaže Fariba. „Postoji toliko prednosti: rezanje razvija motoričke veštine, a i sama mogućnost da se vidi kako se nešto stvara čini mnogo za njihovo samopouzdanje.

„Moja najstarija kćerka je bila veoma zadovoljna što je napravila složeni 3D predmet kao što je lopta, tako što ga je sama isekla i sastavila. Ludo se zabavljala „šutirajući“ je u gol.“

4. Napravite sjajan dan od toga

Porodica se okupila oko fotoaparata i gleda slike.

Papirni projekti kao što je Faribin predstavljaju jeftin način da se vaša porodica zabavi satima tokom letnjeg raspusta. „Zabeležili smo šta želimo da uradimo sledeći put“, kaže Fariba. „Ako imamo nekoliko slobodnih sati u subotu ili ako pada kiša, to je nešto što ćemo zajedno da sastavimo.“

Tri mlade devojke koje šutiraju fudbalsku loptu po bašti.

Pošto ste napravili igre od papira i igrali ih, zašto ne biste izašli napolje i zaista nešto napravili?

Bilo da se bavite papirnim rukotvorinama vikendom ili preko raspusta, to je sjajna ideja da ispunite dan projektom i da unesete elemente kao što su grickalice u poluvremenu ili papirni trofej za pobednika. Možete i da dokumentujete zabavu tog dana tako što ćete snimati slike i igrati zajedno.

Za one članove porodice koji zaista žele da pokažu kreativnost, predlažemo da personalizuju papirne figurice, naročito ako žele da ih sačuvaju posle aktivnosti.

„Gol nam je i dalje na zidu“, kaže Fariba. „Svako malo, deca odnekud iskopaju lopte i naprave spontanu utakmicu. Golman na fudbalskoj utakmici je samo silueta, ali deca mogu da mu nacrtaju lice ili da izrežu drugačiju garderobu. Postoji mnogo stvari koje možete da uradite.“

Ako je vašoj porodici potrebna inspiracija za kreativne rukotvorine ili samo želite da nešto napravite i da se sklonite od ekrana, postoji veliki asortiman zabavnih Creative Park šablona koji čekaju da ih otkrijete i napravite.

Napisala Lorna Dokeril

Slični proizvodi

Srodni članci

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Napravite dekoraciju u obliku dinosaurusa uz Creative Park

  Dekorišite dečju sobu na pristupačan način pomoću praistorijskih rukotvorina od papira.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Zabava uz Creative Park

  Dekoracije i rekviziti koje možete da odštampate kod kuće uz aplikaciju Creative Park.

 • SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Saveti za štampanje za povratak u školu

  Pronađite kreativne načine da se organizujete za školsku godinu pomoću Canon štampača.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Aplikacija Creative Park

  Aplikacija Creative Park prepuna je zabavnih projekata za pravljenje rukotvorina.