KREATIVNO ŠTAMPANJE

Napravite foto-kabinu u stilu „uradi sam“ uz Canon Zoemini S2

Uspomene u stilu foto-kabine po maloj ceni: evo kako da osmislite okruženje za štampanje instant fotografija.
Dve žene poziraju sa rekvizitima na temu karnevala ispred zlatnoružičastog fotoaparata Canon Zoemini S2, koji se nalazi na stolu. Iz fotoaparata Canon Zoemini S2 pojavljuje se otisak na kojem su prikazane dve žene u različitim pozama.

Kada su specijalne prilike u pitanju, želećete da kreirate uspomene na njih, a fotografisanje radi beleženja radosti trenutka može da bude zabavan i odličan način dokumentovanja tog dana. Bez obzira na to da li je u pitanju venčanje, rođendan ili tematska zabava sa prijateljima, foto-kabine su postale atrakcija koje će sve uključiti u zabavu. Goste možete da angažujete da se igraju sa rekvizitima i uređivanjem slika, što će im dati opipljivu uspomenu koju će poneti sa sobom i koja će im godinama vraćati osmeh na lice.

Iznajmljivanje foto-kabine može da bude skupo a i zauzima puno prostora, ali pomoću fotoaparata Canon Zoemini S2 možete da osmislite sopstvenu foto-kabinu i zabavite se uređivanjem i štampanjem instant fotografija, koje ćete voleti i deliti sa drugima. Ovde objašnjavamo kako da podesite sopstvenu foto-kabinu sa fotoaparatom Canon Zoemini S2 i aplikacijom Canon Mini Print.

Gde da postavite Canon Zoemini foto-kabinu

Dve žene se osmehuju i poziraju ispred zlatnoružičastog fotoaparata Canon Zoemini S2, koji se nalazi na drvenom stolu.

Možete da kreirate prostor koji je onoliko jednostavan ili složen koliko želite da biste podesili Canon Zoemini foto-kabinu tako što ćete napraviti scenografiju i dodati rekvizite ili možete da pravite snimke na različitim mestima tokom događaja kako biste uneli raznolikost.

Ruka spušta zlatnoružičasti fotoaparat Canon Zoemini S2 na drveni sto.

Canon Zoemini S2 dostupan je u tri boje – tamnozelenoj, beloj i zlatnoružičastoj – što vam omogućava da izaberete onaj koji najviše ide uz vašu ličnost i dekor.

Možda ste koristili foto-kabinu na venčanjima, poslovnim događajima ili rođendanskim zabavama, ali osmišljavanje interaktivnog prostora za snimanje fotografija može biti odličan izbor za bilo koji događaj. Zašto ne biste podesili Canon Zoemini foto-kabinu na devojačkoj večeri, okupljanju povodom Božića ili Noći veštica, rođendanskoj zabavi, godišnjici mature ili zabavi na temu karnevala sa prijateljima? Iako se klasične foto-kabine obično koriste u velikim zatvorenim prostorima, mogućnosti su neograničene uz Canon Zoemini S2. Pošto nema potrebe za povezivanjem velike mašine na električnu mrežu, vaša foto-kabina u stilu „uradi sam“ može da bude u slatkom, udobnom kutku ili čak napolju ako je baštenska zabava ili roštilj u pitanju.

Možete da izaberete određeni prostor za fotografisanje gostiju u bilo kom trenutku tokom događaja, da organizujete foto-kabinu kod ulaza ili izlaza, kako biste ih fotografisali dok ulaze ili izlaze ili da koristite različite lokacije tokom događaja. Canon Zoemini S2 štampa na samolepljivom papiru, pa možete da napravite instant foto-zid. Tu je i aplikacija za uređivanje snimaka i opcija štampanja više verzija iste slike, koje možete da podelite prijateljima.

Obavezno postavite Canon Zoemini S2 na policu ili sto na visini koja je odgovarajuća za slike koje želite da dobijete. Ako vaš prostor nema odgovarajuće mesto, oslobodite kreativnost i pravite snimke u stilu foto-kabine iz niskog ugla, na kojima vaši prijatelji i vi zauzimate neobične ili blesave poze.

Kako da podesite Canon Zoemini foto-kabinu

Dve žene se osmehuju i poziraju ispred zlatnoružičastog fotoaparata Canon Zoemini S2 koji se nalazi na drvenom stolu, dok su njihovi odrazi vidljivi u ogledalu za selfije fotoaparata Canon Zoemini S2.

U ogledalu za selfije na modelu Canon Zoemini S2 možete da proverite kakva vam je kosa i kako izgledate pre nego što zauzmete pozu.

Ruka drži smartfon na kojem se vidi režim prikaza uživo u aplikaciji Canon Mini Print.

Režim prikaza uživo u aplikaciji Canon Mini Print idealan je asistent koji vam pomaže da se uverite da izgledate najbolje moguće za snimak u stilu foto-kabine.

Kada ste u klasičnoj foto-kabini, obično sedite na sedištu u malom, ograničenom prostoru, ali uz Canon Zoemini S2 foto-kabinu možete da pokažete veću kreativnost. Eksperimentišite sa oblikovanjem scenografije – bilo tako što ćete postaviti dekoraciju, napraviti pozadinu ili jednostavno pronaći prazan zid koji će služiti kao prazno platno – i razmislite da li želite da dodate rekvizite sa kojima će gosti pozirati. Scenografije i rekviziti Creative Park dali su život i boju snimcima sa zabave na temu karnevala ovde, a ukrase i personalizovane elemente možete da dodate i u sledećoj fazi.

Kada aranžirate prostor, testirajte na koju udaljenost želite da postavite Canon Zoemini S2 za pravljenje snimaka. Možda ćete stajati neposredno ispred pozadine za neke snimke, a za druge se približiti fotoaparatu, u zavisnosti od toga da li želite da se na snimku vide samo lica ili cele figure. Kamera od 8 MP može detaljno da zabeleži kadrove sa različitih razdaljina.

Ne morate ni da zadužite nekoga za ulogu fotografa, ko bi onda propustio da se nađe na fotografiji, jer vam besplatna aplikacija Canon Mini Print omogućava da daljinski fotografišete i štampate. Kada povežete smartfon sa fotoaparatom Canon Zoemini S2 putem Bluetooth veze, možete da koristite samookidač i daljinski okidač u aplikaciji da biste dobili savršene snimke. Pogledajte se u ogledalo za selfije na fotoaparatu da biste videli da li ste spremni za fotografisanje u krupnom planu, a zatim podesite odloženo fotografisanje od tri, pet ili deset sekundi pomoću aplikacije, kako biste vaši prijatelji i vi imali dovoljno vremena da zauzmete pozu. Samo naslonite fotoaparat na zid ili nešto stabilno i spremni ste! Zahvaljujući trajanju baterije koje omogućava snimanje i štampanje do 25 fotografija, možete da snimate i beležite mnoštvo uspomena do sledećeg punjenja.

Načini personalizovanja Canon Zoemini otisaka

Vidi se prst ruke koji uređuje kolaž u aplikaciji Canon Mini Print na smartfonu, pored zlatnoružičastog modela Canon Zoemini S2 koji se nalazi na drvenom stolu.

Aplikacija Canon Mini Print vam omogućava da kreirate kolaže i da otiscima dodajete tekst, slike, okvire i filtere u stilu japanskih foto-kabina – purikura. Uživite se u ulogu, delite fotografije na društvenim mrežama i ne zaboravite da označite prijatelje.

Dve žene sede zajedno, jedna u ruci drži zlatnoružičasti Canon Zoemini S2 dok iz njega izlazi otisak, a druga drži smartfon na kojem je prikazana aplikacija Canon Mini Print.

Ne vole svi da se slikaju, ali interaktivni aspekt fotografisanja u stilu foto-kabine koji omogućava Canon Zoemini S2 čini proces razigranijim i zabavnijim – a zahvaljujući aplikaciji Canon Mini Print možete da filtrirate i uređujete do mile volje.

Aplikacija Canon Mini Print ne omogućava vam samo da daljinski snimate i štampate otiske; možete i da je koristite kako biste dodali mnoštvo zabavnih dodatnih elemenata i efekata za foto-kabinu. Omogućava vam da kreirate slike poput onih u stilu kultnih japanskih purikura – foto-kabina koje su hit među mladima od devedesetih godina naovamo i oko kojih se i dan danas influenseri okupljaju kako bi se fotografisali sa prijateljima. Izuzetno popularna purikura predstavlja unapređen doživljaj klasične foto-kabine, koji vam omogućava da dodajete razne elemente, kao što su nalepnice, filteri i grafike idealne za društvene mreže.

Aplikacija Mini Print otvara isti svet mogućnosti za Canon Zoemini S2 sa sličnim funkcijama za promenu izgleda, dodavanje teksta, okvira, crteža i filtera ili isprobajte efekat kamere uživo i proširene realnosti da biste dobili otisak sa dodatnim pečatom.

Šta da radite sa otiscima

Vidi se ruka koja na zeleni zid obložen pločicama lepi slike dve žene. Fotografije su odštampane pomoću fotoaparata Canon Zoemini S2 i aplikacije Canon Mini Print.

Samolepljivi foto-papir ZINK TM stvara otiske otporne na mrljanje, cepanje i vodu, koje možete da zalepite u albume, kao i na telefon, prenosni računar ili druge površine, da biste omiljene fotografije uvek imali ispred sebe – a možete čak i da napravite iste za prijatelje.

Dve žene poziraju sa rekvizitima na temu karnevala ispred zlatnoružičastog fotoaparata Canon Zoemini S2, koji se nalazi na drvenom stolu. Drugi karnevalski rekviziti nalaze se na drvenom stolu.

Slike iz foto-kabine predstavljaju odličan način da zabeležite atmosferu i energiju nekog događaja. Ovi snimci na temu karnevala puni su boja i ekspresija i mogu da služe kao podsetnik gostima na to koliko su se zabavljali te večeri.

Postoji zaista veliki broj stvari koje možete da radite sa otiscima iz Canon Zoemini foto-kabine. Zašto ne biste koristili samolepljivi papir da biste kreirali instant nalepnice za personalizovane igre na zabavi? U Canon Zoemini S2 možete da ubacite najviše 10 listova foto-papira ZINK odjednom, unapred isečene kružne nalepnice dimenzija 5x7,6 cm ili 3,3 cm, a za štampanje svakog lista potrebno je manje od jednog minuta. Gosti mogu i da ponesu otiske kući kao suvenire.

Otpremajte slike direktno na društvene mreže ili kreirajte objavu na kojoj vaši prijatelji drže slike. Možete i da ih dodate u spomenar ili da osmislite foto-zid na događaju da bi prijatelji mogli da dodaju sopstvene slike i tako napravite ogroman kolaž koji kasnije možete da uramite kao sećanje na taj dan.

Pored mogućnosti štampanja na licu mesta, Canon Zoemini S2 poseduje otvor za Micro SD karticu, pa možete da sačuvate mnogo više slika, koje ćete kasnije urediti i odštampati. Fotografije možete da šaljete kao znak zahvalnosti gostima što su učestvovali u važnoj proslavi sa vama ili da pomoću aplikacije kreirate kolaže ili samolepljivi poster sačinjen od manjih snimaka, koje ćete stavili na zid kao dekorativni podsetnik na magični dan.

Snimak odozgo koji prikazuje dva modela fotoaparata Canon Zoemini S2 – jedan zlatnoružičasti i jedan tamnozelene boje – okruženih sa nekoliko otisaka u stilu foto-kabine.

Aplikacija Canon Mini Print kompatibilna je sa svim modelima fotoaparata Canon Zoemini i omogućava vam da dodajete okvire na otiske, čime dobijaju analogni retro izgled, poput snimaka iz profesionalne foto-kabine.

Uparivanje fotoaparata Canon Zoemini S2 sa aplikacijom Mini Print savršen je način da osmislite sopstvenu foto-kabinu, koji vam pruža svu kreativnost bez velikih izdataka. To je odličan način da uključite goste u pravljenje uspomena, a postoji bezbroj načina da koristite otiske kako biste delili radost u godinama koje dolaze. Bez obzira na to da li je pred vama organizovanje zabave zbog useljenja, mature ili samo tematskog petka uveče sa prijateljima, zašto ne biste doprineli doživljaju uz sopstvenu Canon Zoemini foto-kabinu?

Napisala Kat Halsted

Srodni proizvodi

Srodni članci