SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Povratak u školu: organizujte se pomoću Canon štampača

Saznajte kako Canon štampač može da pomogne vama i vašoj deci da se pripreme za novu školsku godinu i da učine učenje zabavnim.
Dete sedi na kolenu nasmejane žene i boji otiske sa štampača Canon PIXMA. U pozadini se vide ruke koje drže smartfon.

Većina dece obožava raspust, a u današnje vreme postoji više primamljivih aktivnosti nego ikada pre koje će im privući pažnju, ali dok trepnete, vreme je da se deca vrate u školu. Canon štampač može da vam pomogne da iskoristite deo tog letnjeg dečijeg entuzijazma i da mališane angažujete u pripremama za novu školsku godinu.

Povezivanje štampača PIXMA i SELPHY CP1500 sa računarima i mobilnim uređajima je jednostavno, pa cela porodica može da se uključi. Deca će takođe brzo i lako moći da štampaju pomoću jedne od mnogih Canon aplikacija za štampanje. Naš vodič za Canon aplikacije i softver za štampanje pomoći će vam da izaberete odgovarajuću alatku za svoj projekat. Evo nekoliko ideja za početak.

Ruke drže smartfon na kojem je prikazana aplikacija Canon Print. Slika sa ekrana smartfona izlazi iz štampača u pozadini.

Aplikacija Canon PRINT vam omogućava da štampate sa smartfona – a ako deca žele da pokažu kreativnost sa školskim projektima, mogu da uređuju i prilagođavaju svoje ideje u aplikacijama Canon Easy-PhotoPrint Editor i Creative Park.

1. Štampajte rasporede

Beli Canon SELPHY CP1500 štampa sliku devojčice u školskoj uniformi. Slika takođe sadrži mali QR kôd.

Canon SELPHY CP1500 može da štampa QR kodove, pa možete da dodajete veze ka klubovima i organizacijama na otiske, kako biste lako pristupili adresama i rasporedima.

Slika odozgo osobe koja popunjava datume za mesec septembar u ručno napravljenom kalendaru.

Pomoću Canon štampača pretvorite omiljene porodične fotografije u personalizovane kalendare kako nikada ne biste propustili sekciju posle škole ili zabavu. Možete čak i da kreirate male magnete pomoću Canon magnetnog foto-papira da biste rasporede i kalendare mogli da kačite na frižider.

Umetnost u ponedeljak, igre u utorak, nauka u sredu. Dovoljno je teško pratiti sve što je deci i tinejdžerima u vašoj kući potrebno za različite časove tokom nedelje – a to je pre nego što u obzir uzmete sekcije i aktivnosti posle škole.

Štampanjem rasporeda i lepljenjem na tablu ili na frižider, cela porodica može da vidi šta je potrebno poneti kojeg dana. Nema više upadanja na trening da biste ostavili par zaboravljenih kopački.

Takođe možete da štampate kalendare pomoću aplikacije Easy-PhotoPrint Editor, u kojoj možete da dodajete rođendanske zabave, druženja ili predstojeće porodične događaje i da zabeležite ko će voditi ili uzimati decu iz škole određenog dana.

Uz kompatibilnost sa većinom štampača PIXMA, aplikacija Canon PRINT olakšava bežično štampanje sa smartfona. Aplikaciju takođe možete da koristite za štampanje ili skeniranje pomoću različitih usluga zasnovanih na informatičkom oblaku na koje se mnoge škole sada oslanjaju za školske i domaće zadatke, uključujući image.canon, Dropbox™, Google Classroom™, Google Drive™ i Microsoft OneDrive®. Većina štampača Canon PIXMA takođe je kompatibilna sa uslugama Apple® AirPrint® i Mopria® za Android nakon početnog podešavanja, što znači da možete da štampate sa bilo kojeg Apple proizvoda ili Android uređaja pomoću jednog dugmeta, sa svakog mesta gde imate mrežnu vezu.1

2. Dodajte nalepnice na flaše i kutije za užinu

Beli Canon štampač štampa mali list papira, sa istom slikom devojčice koja se ponavlja osam puta.

Koristite štampač Canon SELPHY CP1500 da biste štampali prilagođene nalepnice na kvadratnim nalepnicama (KC-18IS, 54 x 54 mm), nalepnicama veličine kreditne kartice (KC-18IF, 54 x 86 mm) ili na mini nalepnicama (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Vidi se par ruku koje na zelenu flašu za vodu pažljivo postavljaju nalepnicu sa fotografijom devojčice

Jednostavno skinite podlogu i postavite je na detetovu kutiju za užinu ili flašu za vodu.

Mnoge škole sada traže od dece da svakodnevno donose sopstvenu flašu za vodu. Međutim, pošto su jednorozi, dinosaurusi i određeni likovi iz crtanih filmova visoko na listi popularnosti među učenicima osnovne škole, lako mogu da se pomešaju.

Koristite kompaktni štampač Canon SELPHY CP1500 da biste kreirali sopstvene prilagođene nalepnice za flaše, kutije za užinu i futrole za naočare pomoću Canon SELPHY nalepnica različitih veličina koje su dostupne u mnogim različitim veličinama, umesto običnog papira za štampanje fotografija ili dokumenata. Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout ima opciju Label Layout, koja vam omogućava da izaberete fotografiju iz galerije fotoaparata i da je prilagodite tekstom, oznakama i bojama. Postoji i opcija za kreiranje mini nalepnica, koja omogućava štampanje osam manjih slika (identičnih ili različitih) na jednom listu.

Metalna kutija za užinu? Nema problema. Samo upotrebite štampač Canon PIXMA da biste odštampali nalepnice na Canon magnetnom foto-papiru. Nalepnice će se zalepiti za površinu, a možete da ih skinete kada bude potrebno da operete kutiju za užinu.

3. Pokažite kreativnost pomoću crteža

Crni Canon štampač štampa dečiji crtež na Canon magnetnom foto-papiru. Originalni crtež nalazi se na stolu pored štampača.

Možete da štampate prelepe, izdržljive slike bogate detaljima kako biste na najbolji način reprodukovali dečije umetničke radove. Ako vaš štampač ima skener, takođe možete da skenirate umetničke radove i da ih štampate.

Crteži koje prave deca često se izrađuju na papiru olovkama, bojicama, flomasterima i temperama. Uz skenere koji su ugrađeni u većinu štampača Canon PIXMA ili putem opcije kopiranja pomoću smartfona, brzo i jednostavno možete da prebacite umetnička dela dece u digitalni oblik spreman za štampanje ili da jednostavno pravite direktne kopije originala. Takođe možete da skenirate pomoću smartfona uz aplikaciju Canon PRINT. Neke čak možete da odštampate na Canon magnetnom foto-papiru kako biste ih izložili na frižideru, pa ne morate da brinete o tome da će se original uprljati, pocepati ili pohabati. Uz dimenzije svakog lista papira od samo 10 x 15 cm, moći ćete da prikažete dosta umetničkih dela odjednom.

Još jedna odlična opcija za prikazivanje dečijih crteža je Canon Photo Cube, koji ne samo da pruža pametan način za čuvanje fotografija i otisaka u obliku kvadrata, već se može ukrašavati i slikama spolja radi personalizovanja izgleda. Deca mogu da ga koriste za pokazivanje omiljenih snimaka sa letnjeg odmora, pa čak i za projekte poput demonstriranja smene godišnjih doba. Photo Cube se isporučuje sa dva kartridža sa mastilom i 40 listova kvadratnog foto-papira Plus Glossy II.

4. Sami dizajnirajte obeleživače

Obeleživači u obliku kuće, napravljeni od Canon Creative Park predložaka, raspoređeni na otvorene stranice knjige.

Creative Park ima asortiman predložaka za označavanje, uključujući ova primamljiva dizajnerska rešenja u obliku kuće.

Slika odozgo raznobojnih vežbanki, listova sa nalepnica i štampača Canon SELPHY CP1500 koji štampa fotografiju devojčice u školskoj uniformi.

Štampači SELPHY mogu da se koriste sa svim pametnim uređajima, pa možete brzo i jednostavno da pravite obeleživače i nalepnice.

Mladi takođe mogu da koriste štampače PIXMA ili SELPHY kako bi dizajnirali obeleživače za povratak u školu.

Korisnici serije PIXMA mogu da pronađu unapred dizajnirane obeleživače na veb stranici Creative Park, uključujući različite tipove životinja, pa čak i neke slatke obeleživače stranica u obliku pingvina.

Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout pruža opciju kreiranja personalizovanih obeleživača na štampaču SELPHY CP1500. Izaberite opciju Bookmark Layout i papir veličine razglednice (100 x 148 mm), pa izaberite da li želite da odabrane slike budu poravnate sa gornje ili donje strane obeleživača. Opcija Bookmark Layout takođe je korisna za štampanje fotografija za kartice za autobus ili za biblioteku.

5. Štampajte bez ograničenja

Nasmejana žena i dete sede za stolom pored štampača Canon PIXMA MegaTank. Žena puni rezervoare za mastilo na štampaču dok dete boji otisak.

Ako cela porodica redovno koristi štampač za štampanje svega od školskog materijala do materijala za rad od kuće, Canon štampači MegaTank serije PIXMA G3470 imaju dopunjive kartridže sa mastilom koji mogu da budu ekonomičnija opcija za štampanja velikog obima.

Za domaćinstva sa većim obimom štampe, serija PIXMA G3470 predstavlja još jednu dobru opciju. Ovi štampači MegaTank imaju velike dopunjive rezervoare koji mogu lako da se dopunjavaju pomoću boca sa mastilom koje ne ostavljaju nered. Ceo komplet boca sa mastilom daje do 8.1002 stranica za delić cene kartridža, što znatno smanjuje troškove štampe velikog obima.

Novo polugodište donosi organizacione izazove za roditelje i staratelje, kao i za decu. Oni mogu da budu još veći kada dete počinje novu školsku godinu, pa čak i ako prelazi u novu školu. Zahvaljujući svestranosti, fleksibilnosti i širokom opsegu mogućnosti povezivanja, asortiman štampača kompanije Canon može da pojednostavi čitav proces, što će celoj porodici pomoći da se organizuje, a istovremeno će vam doneti zabavu i kreativnost.

Napisali Metju Ričards, Kler Gilo i Rejčel Segal Hamilton

 1. Dropbox je zaštićeni trgovački znak kompanije Dropbox, Inc.
  Google, Google Classroom i Google Drive su zaštićeni trgovački znakovi kompanije Google LLC, a kompanija Google ni na koji način ne podržava ovu stranicu niti je sa njom povezana.
  Microsoft OneDrive je registrovani zaštićeni trgovački znak kompanije Microsoft Corporation u SAD i drugim zemljama.
  Apple i AirPrint su zaštićeni trgovački znakovi kompanije Apple Inc, registrovani u SAD i drugim zemljama i regionima.
  Mopria je zaštićeni trgovački znak kompanije Mopria Alliance, Inc.
 2. Ekonomični režim smanjuje potrošnju crnog mastila smanjivanjem gustine; moguće je odštampati 26% više stranica nego u standardnom režimu. *Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 29103 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima nakon početnog podešavanja.

Srodni proizvodi

 • MegaTank štampači

  Serija PIXMA G3470

  Štampajte, kopirajte i skenirajte kod kuće pomoću ovog brzog štampača sa Wi-Fi funkcijom i dopunjivim rezervoarima
 • Kućni štampači

  SELPHY CP1500

  Uz ovaj kompaktan foto-štampač za samo par sekundi možete da napravite živopisne i veoma dugotrajne otiske.
 • Inkdžet štampači

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Učinite otiske fotografija kreativnijim i interaktivnijim uz magnetni foto-papir MG-101 kompanije Canon.
 • Srodni članci

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Štampanje lista, planova i ciljeva

  Pokažite kreativnost pomoću štampača Canon PIXMA, organizujte se i ostanite produhovljeni tokom cele godine.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za kućne kancelarije

  Učinite rad od kuće izuzetno jednostavnim uz štampače Canon PIXMA i MAXIFY.

 • ŠTAMPANJE

  Kako da koristite bežični štampač

  Pametni načini da na najbolji način iskoristite bežični štampač.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za studente

  Svakom studentu je potreban štampač – otkrijte najpristupačnije opcije u skladu sa svojim potrebama.