Vreme je da pokažete kreativnost!

ODABERITE FOKUS

Da li ste se ikada zapitali kako da postignete zamrznuto ili zamućeno kretanje? Ili kako da zabeležite sunčeve zrake, odnosno zvezdano noćno nebo? Canon fotoaparati vam pomažu da zabeležite svet na način na koji ste oduvek želeli.

Fokus koji dobijate na Canon fotoaparatu pruža vam kreativnu slobodu za poboljšanje kvaliteta i profesionalnije rezultate. Postoje dve ključne stvari koje treba da imate na umu – dubina polja (kontroliše se pomoću otvora blende) i kretanje (kontroliše se pomoću brzine zatvarača).

1.
Dubina polja odnosi se na to koliki deo slike je u fokusu. Za ljubitelje hrane i roditelje koji žele da fotografišu decu, mala dubina polja čini da subjekat bude istaknut tako što zamućuje pozadinu. Ovo se postiže sa manjim otvorom blende. Kada snimate scene prepune detalja, kao što su pejzaži i gradski pejzaži, veći otvor blende omogućava da sve bude u fokusu.

2.
Fotoaparati vam takođe pružaju slobodu da pokažete kreativnost pomoću kretanja tako što ćete eksperimentisati sa brzinom zatvarača. Što je brzina zatvarača veća, fotoaparat će brže snimati fotografiju, što ga čini savršenim za zamrzavanje kretanja, kao što su deca koja trče ili vodopad. Manje brzine zatvarača beleže sve pokrete u jednom kadru, čime se dobija efekat zamućenja. Stativ takođe može da vam pomogne!


I to je sve što treba da znate! Naravno, najzabavniji način da naučite je da jednostavno počnete da snimate fotoaparatom. To je takođe najbolji pristup za brzo razumevanje kako ova dva faktora (dubina polja i brzina zatvarača) doprinose tome da postignete neverovatne rezultate u svakoj situaciji.

SREĆNO!