Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Kompatibilan je sa svim EOS fotoaparatima, što obuhvata i one bez ogledala (pomoću adaptera za montiranje EF-EOS M)

Objektiv sa fiksnom žižnom daljinom i odličnim karakteristikama za makro snimanje

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM ima pravi makro odnos uvećanja od 1:1, što znači da je objekat koji fotografišete u stvarnosti iste veličine kao na senzoru fotoaparata. Ovaj svestrani objektiv daje odlične rezultate sa portretima i snimanjem filmova iz ruke zahvaljujući mogućnosti postizanja male dubine polja sa prelepim „bokeh“ efektom, uz ugrađenu hibridnu stabilizaciju slike i lagani dizajn.

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM je odličan objektiv za:

Oštri makro rezultati

Dok mnogi objektivi kompanije Canon imaju stabilizator slike koji može da reguliše podrhtavanje fotoaparata prilikom snimanja iz ruke, ovaj objektiv koristi revolucionarni sistem Hybrid Image Stabilizer koji poništava standardno ugaono podrhtavanje i podrhtavanje usled bočnog pomeranja, koje je naročito naglašeno prilikom snimanja ekstremno krupnih planova.

Hybrid IS ON IS OFF

Slika je koja je prikazana za „UKLJ.“ demonstrira korišćenje hibridnog stabilizatora slike, dok „ISKLJ.“ pokazuje sliku bez ikakvog stabilizatora slike.

Pomeranje i podrhtavanje

Do podrhtavanja usled pomeranja dolazi kada se fotoaparat pomera paralelno sa scenom senzora slike, što je mnogo izraženije kod makro fotografije. Obično je za makro fotografiju potreban stabilan stativ, ali vam nova hibridna stabilizacija slike pomaže da eliminišete ugaono podrhtavanje i podrhtavanje izazvano pomeranjem. To vam pruža veću fleksibilnost za eliminisanje prirodnog podrhtavanja fotoaparata i reagovanje na pomeranje ili promenu položaja subjekta, čime se garantuju oštre slike prilikom snimanja makro subjekata.

Shift-blurring

Jedinstven objektiv

Brz i tih odziv za odlične rezultate

Kada i najmanja smetnja može da upropasti savršeno pripremljen snimak u realnom vremenu, izvanredna brzina i tih rad automatskog fokusa zahvaljujući ultrazvučnom motoru u kombinaciji sa žižnom daljinom od 100 mm garantuju da ćete postići najbolje rezultate, uz potrebnu razdaljinu koja vam omogućava da ne uplašite subjekat. Koristite ugrađeni prekidač limitera fokusa da biste dodatno povećali brzinu postizanja automatskog fokusa ograničavanjem fokusa na određeni opseg razdaljine.

IMG_0308
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Kvalitet izrade karakterističan za seriju L

Deo prestižnog asortimana objektiva iz serije L, EF 100mm f/2.8L Macro IS USM napravljen je od materijala najvišeg kvaliteta i otporan je na vremenske uslove kako bi bio dovoljno robustan za snimanje u svim uslovima.

Ovaj objektiv predstavlja odličnu opciju za portrete zbog elementa izuzetno niske disperzije koji uklanja hromatske aberacije i izvanrednog „bokeh“ efekta, koji se postiže zahvaljujući kružnom otvoru blende sa 9 krilaca i otvoru blende f/2,8.

Kombinacija izvanredne hibridne stabilizacije slike, otvora blende f/2,8 i brzog sistema za automatsko fokusiranje sa ultrazvučnim motorom daje zaista jedinstven objektiv izvanrednih performansi, popularan kod onih koji povremeno snimaju makro, kao i kod onih koji žele da se specijalizuju za tu vrstu fotografije.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM

Svestrani objektiv koji je odličan za portrete

Odličan dodatak kompletu opreme sa dve namene, EF 100mm f/2.8L Macro IS USM je odličan objektiv za portrete, koji vam omogućava da se izuzetno približite subjektu i da zadržite neverovatnu oštrinu slike.

Prelepi portreti uz kristalno jasne detalje

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM je sve što biste očekivali od objektiva sa fiksnom žižnom daljinom. Izvanredni optički kvalitet i superiorno pružanje izuzetno finih detalja odlični su kada želite da istaknete karakteristike lica na portretima.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Savršena perspektiva

Žižna daljina od 100 mm savršena je za portrete i omogućava laskave krupne planove bez izobličavanja karakteristika lica. Hibridna stabilizacija slike omogućava snimanje prelepih slika iz ruke pri slabom osvetljenju.

Ne skrećite pažnju sa detalja

Otvor blende f2,8 omogućava postizanje male dubine polja, čime se dobija doživljaj razdaljine. To pomaže da se subjekat odvoji od pozadine i da se oko usmeri na željene detalje.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Galerija uzoraka

Prikaži galeriju

Specifikacije

Da biste pregledali kompletne specifikacije za EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, kliknite na dugme ispod.

Dodatna oprema