KREATIVNO ŠTAMPANJE

Štampanje uspomena dok ih stvarate: odaberite najbolji prenosivi foto-štampač za sebe

Canon proizvodi asortiman kompaktnih foto-štampača koje možete lako da koristite kod kuće ili u pokretu. Saznajte koji najviše odgovara vašim potrebama.
Crni Canon SELPHY CP1500, zeleni Canon SELPHY Square QX10, tirkizni Canon Zoemini S2 i ružičasto-zlatni Canon Zoemini 2 raspoređeni na sivoj pozadini, okruženi otiscima, nalepnicama i dodatnom opremom.

Prenosivi štampači predstavljaju zabavan način za čuvanje i deljenje uspomena i još mnogo toga. Od štampanja nalepnica za personalizovanje gadžeta do vođenja dnevnika, dokumentovanja života ili kreiranja razglednica koje ćete slati širom sveta, prenosivi foto-štampači kompanije Canon mogu da se koriste za razne kreativne zadatke.

Pružaju asortiman različitih veličina, dimenzija papira, funkcija i tehnologija u skladu sa vašim potrebama za štampanjem, u zavisnosti od toga šta tačno želite da štampate i za šta želite da koristite otiske.

Hajde da pogledamo poređenje modela i šta svaki ima da ponudi po pitanju prenosivosti, tipova papira, formata štampe i drugih stvari, kako biste pronašli savršenog partnera za štampanje.

Canon Zoemini asortiman

Ružičasto-zlatni Canon Zoemini 2 stoji na jarkoplavoj pozadini pored belog i tirkiznog Canon Zoemini S2.

Fotoaparati i štampači Canon Zoemini savršeno su prenosivi i idealni za kreiranje otisaka za deljenje na licu mesta dok kreirate uspomene.

Dovoljno mali da može da stane u sporedni džep i sa težinom koja je manja od mnogih smartfona, druga generacija modela Canon Zoemini savršena je za štampanje u pokretu. Ako se sastajete sa prijateljima, digitalne fotografije možete da pretvorite u fizičke otiske za nekoliko sekundi i da ih poklonite kao uspomenu na specijalnu priliku. Takođe su idealni za festivale, noćne izlaske i druge prilike – gde god želite da nešto snimite i odmah uživate u otiscima.

Gde god da se nalazite, možete na najbolji način da iskoristite listove samolepljivog papira koji su idealni za postavljanje omiljenih snimaka na sve, od frižidera do boce za piće. Nema nereda niti muke zahvaljujući tehnologiji štampe ZINK™ (Zero Ink) kompanije Canon, a ambalaža je svedena na minimum, dok aplikacija Canon Mini Print pruža punu kreativnu kontrolu i omogućava vam da dobijete baš onakav izgled kakav želite.

Canon Zoemini S2

Ruka drži beli Canon Zoemini S2, dok druga uklanja otisak iz njega. U pozadini se nalazi asortiman pakovanja papira za štampanje i sveska sa listom sa dve odštampane nalepnice preko nje.

Pomoću aplikacije Canon Mini Print možete da dodajete okvire, filtere i crteže pre štampanja. Dostupne su i opcije za upravljanje fotoaparatom na modelu Canon Zoemini S2 sa telefona, uz prikaz uživo i opcije tajmera za situacije kada želite da budete u kadru.

Uprkos kompaktnim dimenzijama, Canon Zoemini S2 je potpuno samostalan. Napaja se pomoću ugrađene punjive baterije koja pruža dovoljno snage za kreiranje do 25 otisaka fotografija pomoću jednog punjenja, a nema kartridža sa mastilom niti patrone sa trakom. Pošto se koristi tehnologija ZINK, sva hemija za razvijanje otisaka fotografija je ugrađena u papir, koji je dimenzija 50 x 76 mm i ubacuje se u štampač u pakovanjima od 10.

Canon Zoemini S2 dva-u-jednom takođe ima ugrađen digitalni fotoaparat od 8 MP i isporučuje se sa ogledalom za kadriranje selfija, kao i prstenastim svetlom za dodatno osvetljenje. Tu je i ležište za microSD karticu, pored ugrađene memorije, pa možete da čuvate fotografije i da ih štampate.

Bluetooth veza omogućava uparivanje štampača sa smartfonom i korišćenje funkcije prikaza uživo u aplikaciji Canon Mini Print za preciznije kadriranje i mogućnost prilagođavanja slika kreativnim filterima i opcijama završne obrade.

Canon Zoemini 2

Ruka drži ružičasto-zlatni Canon Zoemini 2, a druga ruka uklanja list papira za nalepnice iz njega sa dve okrugle nalepnice sa odštampanim fotografijama.

Modeli Canon Zoemini 2 i Canon Zoemini S2 omogućavaju vam da štampate okrugle nalepnice pomoću opcionog foto-papira Canon ZINK™ ZP-Circle.

Čak i lakši od modela Canon Zoemini S2, Canon Zoemini 2 održava težinu na apsolutnom minimumu zahvaljujući odsustvu ugrađenog fotoaparata. Takođe mu je potrebno manje vremena za punjenje, a aplikacija Canon Mini Print vam omogućava da u potpunosti iskoristite fotografije koje snimate smartfonom ili tabletom, kao i da koristite fotografije sa Facebook, Instagram, Google Photos, Dropbox ili iCloud naloga.

Aplikacija Canon Mini Print fokusirana je na zabavu, uz opcije za dodavanje crteža i natpisa, kao i za kreiranje višedelnih kolaža. Pored toga, tehnologija ZINK daje otiske fotografija visokog kvaliteta na papiru dimenzija 50 x 76 mm, sa poleđinom koja može da se odlepi i reciklira, a otisci su otporni na fleke, cepanje i vodu.

Još jedna zgodna opcija na oba Canon Zoemini štampača jeste to što možete da kreirate kružne nalepnice, kao i standardne pravougaone otiske, idealne za označavanje predmeta u domu i za korišćenje u školskim projektima dece.

Specifikacije asortimana Canon Zoemini

Veličina štampača

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Težina

188 g
177 g

Dostupne boje

Tirkizna, bela i ružičasto-zlatna
Mornarski plava, bisernobela, ružičasto-zlatna

Vreme štampanja

približno 50 s
približno 50 s

Tip štampe

ZINK
ZINK

Rezolucija štampe

314 x 600 tpi
313 x 500 tpi

Fotoaparat

8 MP
nije dostupno

Vreme punjenja

Do 120 min
Do 50 min

Kapacitet po punjenju

25 otisaka
20 otisaka

Interna memorija

512 MB
nije dostupno

Dodatna memorija

microSD, do 256 GB
nije dostupno

Aplikacija

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Veličina papira

50 x 76 mm
Unapred isečene kružne nalepnice od 33 mm
50 x 76 mm
Unapred isečene kružne nalepnice od 33 mm

Asortiman Canon SELPHY

Dva štampača Canon SELPHY CP1500 nalaze se pored dva štampača Canon SELPHY Square QX10 na jarkoružičastoj pozadini.

Asortiman Canon SELPHY kompaktnih štampača besprekorno funkcioniše sa pametnim uređajima i otvara čitav svet kreativnih mogućnosti.

Za superioran kvalitet otisaka fotografija i dugotrajnost arhiviranja od približno 100 godina, štampači Canon SELPHY koriste tehnologiju štampe sa sublimacijom boje umesto tehnologije ZINK. Kao takvi, oni rade sa drugačijom vrstom specijalizovanog foto-papira i, iako ni ovde nema potrebe da brinete o tečnom mastilu, oni rade pomoću trake zasnovane na kaseti. Štampači Canon SELPHY takođe imaju opciju automatske optimizacije slike za fotografije, koja detektuje i ispravlja nedostatke na slici, podešava osvetljenost i boju lica, uz smanjivanje neželjenog šuma.

Pri kreiranju svakog otiska papir prolazi kroz štampač četiri puta, sa uzastopnim slojevima cijan, magente i žute boje koji se dodaju, što je praćeno zaštitnim sjajnim premazom. Za razliku od inkdžet štampača, različite boje mogu da se postave jedna preko druge, umesto postavljanja kapljica mastila uporedo, što omogućava zadržavanje veoma finih detalja.

Canon SELPHY Square QX10

Canon SELPHY Square QX10 stoji na ružičastoj pozadini, okruženoj otiscima, spomenarom i dodatnom opremom. Ruka uklanja otisak iz štampača.

Potpuno prenosivi štampač Canon SELPHY Square QX10 idealan je za štampanje sa mobilnih uređaja na venčanjima, zabavama i drugim događajima.

Par ruku umeće kartridže sa mastilom sa bočne strane štampača Canon SELPHY Square QX10.

Canon SELPHY Square QX10 poseduje kartridže sa mastilom zasnovane na tehnologiji sublimacije boje i kasete za papir koji se umeću, tako da nijedan deo ne štrči. Može da odštampa do 20 otisaka sa potpuno napunjenom baterijom.

Potpuno prenosivi Canon SELPHY Square QX10 ima ugrađenu punjivu bateriju, kao i unutrašnje kasete za papir i traku za sublimaciju boje. Stoga je idealan za nošenje svuda i za pravljenje otisaka fotografija od 68 mm visokog kvaliteta gde god poželite. Iako su slike kvadratnog oblika, foto-papir ima malo veće dimenzije od 72 x 85 mm, što vam daje opciju da napišete natpis ispod slike.

Kao i kod foto-papira ZINK kompanije Canon, listovi za SELPHY QX10 imaju odvojivu poleđinu koja otkriva samolepljivu površinu, kako biste otiske mogli da postavite na skoro svaku površinu i da bi bili idealni za spomenare. Ugrađena Wi-Fi funkcija omogućava brzo i lako bežično štampanje sa pametnog uređaja na svakoj lokaciji, bez potrebe za Wi-Fi pristupnom tačkom. Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout donosi sličnu brzinu i jednostavnost kreativnosti, pa vam omogućava da primenite širok opseg opcija za raspored, pečata i okvira.

Canon SELPHY CP1500

Štampač Canon SELPHY CP1500 sa porodičnom fotografijom na ležištu za štampanje Pored njega se nalazi izbor otisaka fotografija, pakovanje papira za štampač i ruka koja drži smartfon na kojem je prikazana aplikacija SELPHY Photo Layout.

Canon SELPHY CP1500 izuzetno olakšava povezivanje pametnih uređaja i kompatibilnih fotoaparata putem Wi-Fi Direct veze, uz mogućnost prikazivanja QR koda na ugrađenom ekranu u boji, koji može da se skenira pomoću pametnih uređaja radi brzog povezivanja.

Zahvaljujući veličinama za štampanje do 100 x 148 mm, Canon SELPHY CP1500 je i dalje kompaktan i lak za premeštanje. Brzo i jednostavno kreirajte otiske veličine razglednice, sa poleđinom po kojoj može da se piše i sadrži polja za adresu, a dvostruko je brži za štampanje otisaka veličine kreditne kartice.

Poput modela SELPHY Square QX10, ima funkciju Wi-Fi Direct za bežično štampanje sa pametnih uređaja, ali uz dodatak USB-C porta za jednostavno povezivanje računara, fotoaparata i USB memorijskih uređaja, kao i slot za SD/SDHC/SDXC karticu za direktno štampanje sa memorijskih kartica. Takođe ima LCD ekran u boji od 8,9 cm, za veću jednostavnost korišćenja. Pored toga, štampanje sa sublimacijom boje garantuje otiske kvaliteta kao iz fotolaboratorije, sa dugotrajnošću štampe do 100 godina1.

Međutim, za razliku od modela SELPHY Square QX10, SELPHY CP1500 može da štampa u različitim veličinama, uključujući otiske veličine razglednice, kreditne kartice i listove sa mini nalepnicama, što se postiže pomoću različitih kaseta za papir. Na primer, da biste odštampali fotografije i nalepnice veličine kreditne kartice (54 x 86 mm), biće vam potrebna kaseta za papir PCC-CP400.

Aplikacija SELPHY Photo Layout omogućava lako kreiranje prilagođenih fotografija, razglednica, mini nalepnica i obeleživača direktno sa mobilnog telefona ili tableta, zahvaljujući širokom asortimanu opcija za papir i kartridža za sublimaciju boje koje su dostupne za SELPHY CP1500. Ovaj model takođe omogućava dodavanje QR koda na otiske, što omogućava korisnicima da skeniraju pomoću pametnog uređaja i da trenutno odu na onlajn album, video ili veb stranicu.

Specifikacije asortimana Canon SELPHY

Veličina štampača

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Težina

445 g
850 g

Dostupne boje

Crna, bela, roze, zelena
Crna, bela, ružičasta

Vreme štampanja

43 s
23 s (54 x 85 mm)
41 s (100 x 148 mm)

Tip štampe

Sublimacija boje
Sublimacija boje

Rezolucija štampe

287 x 287 tpi
300 x 300 tpi

Baterija

Ugrađena punjiva
Opcioni dodatak

Povezivanje

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD/SDHC kartica

LCD ekran

nije dostupno
8,9 cm

Aplikacija

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Veličina papira

72 x 85 mm, oblast za štampanje 68 x 68 mm
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 i Canon Zoemini 2 stoje na sivoj površini, dok se ispod svakog od njih nalazi po jedan otisak.

Bez obzira na to kako želite da pokažete fotografije, dostupan vam je i kompaktni štampač kompanije Canon.

Izložen izbor papira za Canon SELPHY i Canon Zoemini, uz odštampanu verziju svake veličine postavljenu ispod njih.

Canon SELPHY CP1500 nudi četiri veličine papira, uključujući otiske formata razglednice i kreditne kartice, nalepnice formata kreditne kartice, kvadratne nalepnice i mini nalepnice, dok SELPHY Square QX10 koristi veličinu papira 72 x 85 mm sa površinom za štampanje od 68 x 68 mm. Canon Zoemini S2 i Canon Zoemini 2 štampaju nalepnice od 50 x 76 mm, kao i unapred isečene kružne nalepnice od 33 mm.

Omiljene fotografije mogu veoma lako da se izgube u ogromnoj kolekciji digitalnih slika koje su smeštene na našim telefonima i drugim pametnim uređajima, tako da ih više nikada ne vidite. Asortiman prenosivih štampača kompanije Canon omogućava brzo, jednostavno, efikasno i zabavno kreiranje fizičkih otisaka fotografija, nalepnica, razglednica i drugih stvari, pa možete da budete sigurni da će dobiti zasluženu pažnju.

Matthew Richards
 1. Ako se čuvaju u albumu. Na osnovu ubrzanog testiranja, uz pretpostavku temperature od 23°C / 73,4°F i vlažnosti od 50%.

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Moja prva godina odštampana

  Portretni fotograf Džemela Ukaegbu deli najbolje savete za snimanje i čuvanje uspomena iz bebine prve godine.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Pravljenje kutije iznenađenja

  Lini Trin deli svoju papirnu kutiju iznenađenja napravljenu pomoću štampača Canon SELPHY CP1500.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Napravite Canon Zoemini foto-kabinu u stilu „uradi sam“

  Dodajte malo zabave sledećem okupljanju samo uz Canon Zoemini S2 i aplikaciju Mini Print, koji će vam pružiti uspomene poput onih iz foto-kabine.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Kreativne ideje uz asortiman Canon Zoemini

  Oslobodite kreativnost u pokretu pomoću instant fotoaparata i džepnog štampača.