SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Povratak u školu: 5 načina za organizovanje pomoću štampe

Od nalepnica do personalizovanih obeleživača, otkrijte kako da odlično započnete novu školsku godinu uz malu pomoć asortimana štampača kompanije Canon koji su laki za korišćenje.
Slika odozgo asortimana raznobojnih vežbanki, kalendara, nalepnica i papira kompanije Canon za štampanje.

Svake godine je isto. Čini se da će letnji raspust trajati večno, što bi vam pružilo sasvim dovoljno vremena da obavite sve dosadne organizacione poslove koje nikako ne možete da precrtate sa liste obaveza tokom užurbanijih meseci – oznake sa imenima na uniformama, kalendar sa rasporedom, odlaganje dragocenih umetničkih radova.

Ali tu su sportski kampovi, odmori u inostranstvu i dnevni izleti na more, pa dok trepnete, vreme je da se vratite u školu. Ova godina može biti drugačija, kao što je mama Eliša otkrila pre nego što je njena ćerka Indija krenula u školu. Asortiman intuitivnih štampača i papirnih proizvoda kompanije Canon pruža mnoštvo rešenja, od nalepnica i magneta na kojima može da se štampa, kako biste se lakše organizovali pre prvog zvona – a možete i da uključite celu porodicu.

Torba sa inicijalima IB stoji na stolu pored fotografije devojčice, kalendara i pakovanja Canon magnetnog foto-papira.

Pretvaranjem pripreme za školsku godinu u zabavnu aktivnost u kojoj zajedno učestvujete, deca mogu da osete još veće uzbuđenje zbog povratka u školu.

Šta će vam biti potrebno:

 • Canon štampač koji dobro funkcioniše sa kreativnim aplikacijama i papirom. Ovde smo koristili štampač serije Canon PIXMA TS7450 i kompaktni Canon SELPHY CP1500, jer oba modela pružaju bežično kreativno štampanje profesionalnog kvaliteta na različitim formatima.
 • Aplikacija Creative Park. Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout za asortiman SELPHY sadrži mnoge šablone i opcije za personalizovanje. Za vlasnike štampača PIXMA, aplikacija Easy-PhotoPrint Editor pruža ogroman asortiman predložaka za fotografije koji su spremni za upotrebu, a aplikacija Canon Creative Park pruža stotine kreativnih dizajnerskih rešenja.
 • Papir za kreativno štampanje. Za SELPHY CP1500, izaberite neki od formata, sa ili bez samolepljive zadnje strane. Za korisnike štampača PIXMA, Canon mediji za nanošenje otisaka peglom (za svetle ili tamne tkanine), Canon magnentni foto-papir i mat foto-papir pružaju mnoštvo kreativnih opcija.

1. Personalizujte opremu nanošenjem otisaka peglom

Žena iseca slovo B sa lista papira. U pozadini na drvenom stolu vidi se Canon štampač i vaza sa suncokretom.

Dizajnerska rešenja možete da odštampate sa računara ili direktno sa smartfona ili tableta pomoću aplikacije Canon Creative Park. Posetite App Store ili Google Play da biste preuzeli aplikaciju, zatim vam je potreban samo Canon ID i podržani Canon štampač.

Žena pomaže devojčici u zelenoj školskoj uniformi da stavi ranac na leđa u kuhinju. Na rancu se nalaze inicijali IB.

Možete da koristite papir za nanošenje otisaka peglom na različitim materijalima kako bi deca mogla da izaberu sopstvene ilustracije za nanošenje na majice i torbe.

Budimo iskreni, školske torbe, majice ili pernice veoma su slične, pa zašto ne biste dodali prilagođeni motiv kako bi vaše dete lakše pronašlo svoju opremu tokom gužve na kraju dana.

Creative Park, besplatni portal kompanije Canon za resurse za rukotvorine, nudi asortiman zabavnih predložaka koje možete da preuzmete i odštampate pomoću štampača Canon PIXMA na A4 papir za nanošenje otisaka peglom*, koji je dostupan za svetle ili tamne tkanine. I deca mogu da se uključe, birajući dizajn za koji smatraju da odražava njihovu ličnost – možda kombinujući svoje inicijale sa omiljenom životinjom, kao što je kit ili papiga. Indija se opredelila za košarkaški dizajn i za inicijale kako bi personalizovala svoju torbu.

Posle štampanja pažljivo isecite dizajn makazama, a zatim sledite intuitivni vodič koji se isporučuje sa papirom na prenos kako biste ih peglom naneli na tkaninu.

Pročitajte više o korišćenju Canon papira za nanošenje otisaka peglom u našem članku o personalizovanju garderobe štampanjem na tekstilu.

2. Dodajte nalepnice na flaše i kutije za užinu

Beli Canon štampač štampa mali list papira, sa istom slikom devojčice koja se ponavlja osam puta.

Koristite štampač Canon SELPHY CP1500 da biste štampali prilagođene nalepnice na kvadratnim nalepnicama (KC-18IS, 54 x 54 mm), nalepnicama veličine kreditne kartice (KC-18IF, 54 x 86 mm) ili na mini nalepnicama (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Vidi se par ruku koje na zelenu flašu za vodu pažljivo postavljaju nalepnicu sa devojčicom koja trči.

Jednostavno skinite podlogu i postavite je na detetovu kutiju za užinu ili flašu za vodu.

Mnoge škole sada traže od dece da svakodnevno donose sopstvenu flašu za vodu. Međutim, pošto su jednorozi, dinosaurusi i određeni likovi iz crtanih filmova visoko na listi popularnosti među učenicima osnovne škole, lako mogu da se pomešaju, kao što će Eliša i Indija uskoro otkriti.

Koristite kompaktni štampač Canon SELPHY CP1500 da biste kreirali sopstvene prilagođene nalepnice za flaše, kutije za užinu i futrole za naočare pomoću nalepnica Canon SELPHY. Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout ima opciju Label Layout, koja vam omogućava da izaberete fotografiju iz galerije fotoaparata i da je prilagodite tekstom, oznakama i bojama. Postoji i opcija Mini Label, koja omogućava štampanje osam manjih slika (identičnih ili različitih) na jednom listu.

Metalna kutija za užinu? Nema problema – samo upotrebite štampač Canon PIXMA da biste odštampali nalepnice na Canon magnetnom foto-papiru. Nalepnice će se zalepiti za površinu, a možete da ih skinete kada bude potrebno da operete kutiju za užinu.

3. Ostanite u toku sa rasporedom

Slika odozgo osobe koja popunjava datume za mesec septembar u ručno napravljenom kalendaru.

Pretvorite omiljene porodične fotografije u personalizovane kalendare kako nikada ne biste propustili sekciju posle škole ili zabavu. Možete čak i da kreirate male magnete pomoću Canon magnetnog foto-papira da biste rasporede i kalendare mogli da kačite na frižider.

Beli Canon štampač štampa sliku devojčice u školskoj uniformi. Slika takođe sadrži mali QR kôd.

Canon SELPHY CP1500 takođe može da štampa QR kodove, pa možete da dodajete veze ka klubovima i organizacijama na otiske, kako biste lako pristupili adresama i rasporedima.

Umetnost u ponedeljak, igre u utorak, nauka u sredu. Dovoljno je teško pratiti sve što je deci i tinejdžerima u vašoj kući potrebno za različite časove tokom nedelje – a to je pre nego što u obzir uzmete sekcije posle škole i vannastavne aktivnosti, od plivanja i pevanja do flaute i do škole u prirodi.

Štampanjem rasporeda i lepljenjem na tablu ili na frižider, vi i deca možete lako da vidite šta je potrebno poneti kojeg dana. Nema više upadanja na trening da biste ostavili par zaboravljenih kopački.

Takođe možete da štampate kalendare pomoću aplikacije Easy-PhotoPrint Editor, u kojoj možete da dodajete rođendanske zabave, druženja ili predstojeće porodične događaje i da zabeležite ko će voditi ili uzimati decu iz škole određenog dana.

4. Organizujte fascikle i izlažite umetničke radove

Devojčica u zelenoj školskoj uniformi skida nalepnicu sa lista papira. U pozadini se vide dve raznobojne vežbanke.

Štampajte nalepnice na kartonu ili papiru i umetnite ih sa prednje strane plastičnih fascikli za umetničke radove ili u omote za knjige. Za vežbanke možete da kreirate i odštampate nalepnice sa detetovim imenom, razredom ili školskim predmetom.

Crni Canon štampač štampa šareni dečiji crtež. Originalna umetnička dela vide se pored štampača.

Možete da štampate prelepe, izdržljive slike bogate detaljima kako biste na najbolji način reprodukovali dečije umetničke radove. Ako vaš štampač ima skener, takođe možete da skenirate umetničke radove i da ih štampate.

Deca često dolaze kući sa gomilom ručno izrađenih umetničkih radova. Možda bi trebalo da ih čuvate u kutijama u potkrovlju – nalepnice sa imenom mališana ili naročito slatkim portretom, uzrastom ili godinom biće korisne za njihovo organizovanje, kako biste mogli ponovo da ih pronađete kada deca budu malo starija i kada poželite da oživite uspomene.

Pre nego što odložite sve, zašto ne biste fotografisali omiljene umetničke radove i odštampali ih pomoću asortimana foto-papira kompanije Canon, kao što je uradila Eliša, pretvarajući ih u dugotrajne otiske visokog kvaliteta? (Ako vaš štampač ima skener, takođe možete da skenirate njihovu umetnost i da je odštampate.) Zatim možete da ih uramite i da ih okačite u dečije sobe, a mogu da predstavljaju i divan poklon za bake i deke.

Neke čak možete da odštampate na Canon magnetnom foto-papiru kako biste ih izložili na frižideru, pa ne morate da brinete o tome da će se original uprljati, pocepati ili pohabati. Uz dimenzije svakog lista papira od samo 10 x 15 cm, moći ćete da prikažete dosta umetničkih dela odjednom.

5. Štampajte obeleživače

Slika odozgo raznobojnih vežbanki, listova sa nalepnica i Canon štampača koji štampa fotografiju devojčice u školskoj uniformi.

Canon štampači SELPHY mogu da se koriste sa bilo kojim pametnim uređajem u pokretu, a to vam omogućava da brzo i lako pravite nalepnice gde god da se nalazite, kada imate malo slobodnog vremena, a da zatim ih kasnije dodate među svoje stavke.

Mališani mogu da koriste aplikaciju SELPHY Photo Layout za dizajniranje i štampanje svojih obeleživača, kako ne bi zaboravili gde su stali u udžbeniku koji trenutno čitaju.

Izaberite opciju Bookmark Layout i papir veličine razglednice (100 x 148 mm), pa izaberite da li želite da odabrane slike – koje mogu da budu sve, od omiljenih životinja do mini otisaka sa odmora – budu poravnate sa gornje ili donje strane obeleživača.

Korisnici modela PIXMA mogu da pronađu unapred dizajnirane obeleživače sa različitim životinjama na veb stranici Creative Park. Tu su čak i slatke opcije u obliku kuće.

Štampači SELPHY i PIXMA omogućavaju jednostavno štampanje i isecanje.

Opcija Bookmark Layout u aplikaciji SELPHY Photo Layout (raspored fotografija) takođe je korisna za štampanje fotografija za kartice za autobus ili za biblioteku.

Ti zadaci ne moraju da budu dosadni uz Canon štampač i papir. Izaberite projekat i pretvorite ga u zabavnu i maštovitu aktivnost pravljenja rukotvorina, u kojoj cela porodica može da učestvuje tokom kišovitog popodneva.


* Kompatibilnost za papir za nanošenje otisaka peglom na svetle tkanine LF-101: PRO-100/PRO-100S, serija TS (osim serije TS31xx / TS20x), serija TR (osim serije TR45xx), serija MG77xx / MG75xx / MG68xx / MG67xx / MG57xx / MG56xx / MG36xx, serija iX68xx

Kompatibilnost za papir za nanošenje otisaka peglom na tamne tkanine DF-101: PRO-100/PRO-100S, serija TS (osim serije TS31xx / TS20x), serija TR (osim serije TR45xx), serija G (osim serije GM40xx / GM20xx), serija MG77xx / MG75xx / MG67xx, serija iP87xx / iX68xxNapisala Rejčel Segal Hamilton

Slični proizvodi

 • Kućni štampači

  SELPHY CP1500

  Uz ovaj kompaktan foto-štampač za samo par sekundi možete da napravite živopisne i veoma dugotrajne otiske.
 • Kućni štampači

  SELPHY SQUARE QX10

  Sačuvajte specijalne uspomene u obliku prelepih otisaka koje možete da pravite bilo gde, bežično.
 • Kućni štampači

  Serija PIXMA TS7450

  Elegantni višenamenski uređaj za poznavaoce tehnologije, sa asortimanom kreativnih tretmana za štampanje, kao i mehanizmom za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata koji pojednostavljuje proces kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • Inkdžet štampači

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Učinite otiske fotografija kreativnijim i interaktivnijim uz magnetni foto-papir MG-101 kompanije Canon.
 • Srodni članci