IZAZOV REDLINE CHALLENGE

Izazov Redline Challenge namenjen je ambicioznim amaterskim fotografima koji žele da pomere granice kreativnosti i da testiraju svoju tehničku veštinu.

IZAZOV REDLINE CHALLENGE

A pobednik je...

Pjotr Skšipjec iz Slovenije sa pobedničkom fotografijom: Izgubljeni put. 


„Ovo je veliki uspeh. Za mene, kao korisnika Canon fotoaparata, nagrada je najbolji komplet opreme koju mogu da zamislim“, izjavio je ovaj fotograf, a sada i vlasnik fotoaparata Canon EOS R5 i dodatne Canon opreme u vrednosti od preko 14.000 evra. Pjotr će takođe započeti i lični fotografski projekat koji je osmislio Canon ambasador i međunarodno priznati fotograf, Lorenc Holder, koji će ujedno biti i njegov mentor.

„Kada se magla pojavljuje svega nekoliko puta godišnje, veoma je teško stići u pravom trenutku. U tom okruženju, prizor je bio zaista neverovatan“, objašnjava Pjotr, fotograf koji stoji iza pobedničke fotografije, Lost Highway (Izgubljeni put), snimljene pomoću fotoaparata Canon EOS 5D Mark IV podešenog na 30 s, f/8 i ISO 800. © Pjotr Skšipjec

ČLANAK

Redline Challenge: pobednik

Od 32.000 do 20, pa 1... otkrijte priču iza pobedničke fotografije sa temom Svetlosti u tami.

BIRANJE POBEDNIKA

Proces ocenjivanja

Pet sudija, dva dana i velika konkurencija u užem izboru fotografija, izabranih od preko 30.000 poslatih radova. Saznajte kako je izabrana pobednička fotografija u razgovoru iza kulisa sa Kai Vongom, na tajnoj lokaciji u Londonu, Velikoj Britaniji.

Canon Camera

UŽI IZBOR

Svetlost u tami – pogledajte listu sa najužim izborom

Od hiljada prijava, pogledajte snimke koje su privukle pažnju naših sudija.
Canon Camera

UPOZNAJTE NAŠEG SUDIJU

Pronađite inspiraciju u radovima Lorenca Holdera koji je 13 puta bio finalista takmičenja Red Bull Illume

Poznat po svom svežem i dramatičnom stilu, koji je podjednako fina umetnost i fotografija, kao i izvanrednoj sposobnosti da zabeleži neočekivano, Lorenc, koji je međunarodno priznati fotograf, predstavlja izvanredan izbor za sudiju i mentora za izazov Redline Challenge.

TEMA

Ovladajte svetlom u tami

Lorenc Holder vas poziva da istražite uzbudljive mogućnosti snimanja pri slabom osvetljenju, uz beleženje uvek primamljive veze između svetla i senke, boje i kontrasta.

Canon Camera

SAVETI I TRIKOVI

Pomerite granice svoje kreativnosti i stvarajte uz ekskluzivne uvide profesionalaca

Pogledajte šta imaju da kažu naši inspirativni Canon ambasadori dok vas vode kroz svoj pristup snimanju pri slabom osvetljenju i nude savete i trikove koji će vam pomoći da odgovorite na temu Svetlost u tami.
Prikaži sve savete i trikove
 • SAVETI I TRIKOVI

  Čarobni portreti pri slabom osvetljenju

  Canon ambasador Tasneem Al Sultan istražuje lokalne gradske ulice i daje vam završne savete i trikove za najbolje moguće portrete na temu Svetlost u tami pomoću lako dostupnih svakodnevnih predmeta.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Boja u mraku

  Pridružite se Canon ambasadoru Lorencu Holderu dok objašnjava kako da eksperimentišete sa bojama tokom snimanja u mraku kako biste kreirali neočekivane i uzbudljive rezultate.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Život pri slabom osvetljenju

  Canon ambasador Aline Deschamps deli savete za korišćenje svetla u mraku radi kreiranja smislenih dokumentarnih fotografija i otkriva kako rad pri slabom osvetljenju često može da pomogne u izgradnji odnosa sa subjektom.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Snimak sa česticama

  Canon ambasador Lorenc Holder objašnjava vam kako da koristite kišu, maglu, sneg i druge elemente kako biste dodali teksturu svojim snimcima.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Trikovi za osvetljavanje noćnih pejzaža

  Pridružite se Canon ambasadoru Valteriju Hirvonenu dok noću prolazi kroz svoju domovinu Finsku i kreira magične fotografije pejzaža pomoću jednostavnih trikova za osvetljenje.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Magija sporog zatvarača

  Canon ambasador Lorenc Holder objašnjava vam zašto je jedina granica u uslovima slabog osvetljenja vaša mašta.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Uzbudljivi portreti pri slabom osvetljenju

  Canon ambasador Eliska Skaj objašnjava kako njen odgovor na izazov Svetlost u tami ostaje upečatljiv i šaren zahvaljujući jednostavnim savetima za svakodnevno osvetljenje u kombinaciji sa njenim prepoznatljivim, smelim modnim portretima.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Saznajte više o svetlu

  Canon ambasador Lorenc Holder objašnjava vam zašto je jedina granica u uslovima slabog osvetljenja vaša mašta.

 • Snimajte pri slabom osvetljenju kao nikada pre

  Pokažite kreativnost na načine koje ste smatrali nemogućim pomoću jednog revolucionarnog asortimana fotoaparata bez ogledala punog formata. Uz vrhunske tehnologije, pristup našoj biblioteci revolucionarnih RF objektiva i izvanrednim mogućnostima pri slabom osvetljenju, EOS R sistem je napravljen za snimanje po mraku.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R5

  Preispitajte ono što znate o fotoaparatima bez ogledala. Beskompromisne performanse modela EOS R5 uneće revoluciju u vaše fotografisanje i snimanje filmova.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R6

  Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS RP

  Mali, lagani i intuitivni fotoaparat punog formata bez ogledala, dizajniran za putovanja i svakodnevno fotografisanje.

 • Standardni objektivi

  RF 50mm F1.8 STM

  Kompaktni, tihi i lagani RF objektiv sa fiksnom žižnom daljinom od 50 mm i širokim otvorom blende f/1,8, savršen za realizovanje vaše kreativne vizije.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R

  Fotoaparat punog formata bez ogledala koji otvara nove kreativne mogućnosti za fotografe i filmadžije.

 • RF objektivi

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  Idealni objektiv za svaki dan namenjen entuzijastima za fotoaparate punog formata bez ogledala. RF 24-105mm F4-7.1 IS STM je lagan, kompaktan i spreman da vam omogući da fotografisanje prenesete na viši nivo.

 • Srodni članci

  Saznajte više od naše zajednice Canon ambasadora i inspirativnih kreativaca u ovim pričama i uputstvima.
  Prikaži sve članke
 • Svetlosni tragovi automobila na zaobljenom mostu pri večernjem svetlu. Gusta magla nalik oblaku zaklanja držače mosta i tlo ispod.

  ČLANAK

  Kako da snimate svetlosne tragove pomoću duge ekspozicije

  Pobednik izazova Redline Challenge Pjotr Skšipjec objašnjava kako da koristite prednja i zadnja svetla automobila da biste oživeli pejzaže pri slabom osvetljenju.

 • ČLANAK

  Redline Challenge: pobednik

  Od 32.000 do 20, pa 1... otkrijte priču iza pobedničke fotografije sa temom Svetlosti u tami.

 • A road network at night with red and white light trails caused by the long exposure, shot from a bridge passing over two roads and a train track.

  ČLANAK

  Redline Challenge: upoznajte sudije

  Upoznajte Panel stručnjaka koji će izabrati najbolju fotografiju na temu Svetlost u tami i saznajte koji su kriterijumi za pobedničku fotografiju.

 • Two young people relax on a palette bed with an orange throw on it. A plant casts dramatic shadows on the yellow walls.

  ČLANAK

  Profesionalci otkrivaju kako da koriste tamu u svoju korist

  Četiri Canon ambasadora objašnjavaju kako je snimanje pri slabom osvetljenju savršena prilika da pomerite granice kreativnosti.

 • A snowboarder performs a jump on a snowy outcrop, with a golden sunset in the background.

  ČLANAK

  Profesionalni saveti za savršenu ekspoziciju sa blicem pri slabom osvetljenju

  Redline Challenge mentor Lorenc Holder otkriva tri omiljene tehnike prilikom snimanja zalaska sunca i noćne fotografije sa blicem.

 • ČLANAK

  Redline Challenge: izazov pod nazivom „Svetlost u tami“

  Akcioni fotograf Lorenc Holder analizira prvi Redline Challenge i deli savete za pristupanje temi.

 • A snowboarder high in the air in foggy conditions, eerily lit from behind the crest of a hill.

  ČLANAK

  Adrenalinski pejzaži

  Otkrijte kako Canon ambasador i mentor za izazov Redline Challenge Lorenc Holder spaja pejzaže i akciju na upečatljiv i originalan način.

 • Rocky outcrops in Zion National park, Utah, USA, pictured at night. Blurred lights run along the road and the Milky Way can be seen in the sky above.

  ČLANAK

  Tamna strana: fotografisanje pri slabom osvetljenju

  Valteri Hirvonen je uasvršio svoju tehniku tokom sumornih finskih zima. Ovde daje savete za snimanje pri slabom osvetljenju.

 • ČLANAK

  Spoj akcionog sporta i fotografisanja arhitekture

  Canon ambasador Lorenc Holder govori o tome kako je upotrebio telefoto zum objektiv sa velikim otvorom blende da bi snimio skejtbordera u akciji ispod vijadukta.

 • PROFIL

  Lorenc Holder

  Lorenc je višestruki pobednik takmičenja Red Bull Illume koji živi u Frajzingu u Nemačkoj i specijalizovao se za slike akcionih sportova u kombinaciji sa pejzažima i fotografijama arhitekture.

 • Canon Camera

  ZAJEDNICA

  Pridružite se diskusiji

  Pridružite se ćaskanju i diskusija koje se trenutno odvijaju na našim kanalima na društvenim mrežama, saznajte mišljenje zajednice o izazovu Redline Challenge ili saznajte dodatne savete i trikove koji će vam pomoći da podignete fotografsku veštinu na viši nivo na YouTube kanalu.

  REGISTRUJTE SE ODMAH

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.