CANON EOS R5

Povežite se

EOS R5 je jedan od najbolje povezanih fotoaparata koje smo do sada napravili, sa mogućnošću prebacivanja datoteka slika pomoću pametnog uređaja ili Wi-Fi mreže klijentima, na društvene mreže, pa čak i u informatički oblak pomoću naše usluge image.canon.

Izuzetno stabilno i brzo

EOS R5 može da uspostavlja brže i stabilnije bežične veze zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi funkciji sa dva opsega, 2,4 GHz i 5 GHz, kao i podršci za standarde 802.11a, b, g, n i 802.11ac. Uvek uključena Bluetooth veza male potrošnje energije održava fotoaparat povezanim sa pametnim uređajima, što vam omogućava da pregledate, uređujete i prebacujete slike pomoću telefona i tableta na lokaciji.

Fotoaparat može da koristi Wi-Fi za komunikaciju sa pametnim uređajima, otpremanje slika u informatički oblak pomoću portala image.canon ili direktno slanje na FTP.

Aplikacija Camera Connect

Započnite digitalni radni proces u pokretu, ne nego što se vratite sa snimanja. Pokrenite aplikaciju Canon Camera Connect na smartfonu ili tabletu, a EOS R5 će automatski uspostaviti Wi-Fi vezu, što korisnicima omogućava da pregledaju sadržaj memorijske kartice fotoaparata radi uređivanja pomoću aplikacije Canon Digital Photo Professional ili deljenja.

EOS R5 takođe možete da konfigurišete za automatsko prebacivanje slika kako bi se slike automatski slale na pametni uređaj dok ih snimate.

Aplikacija takođe omogućava fotografima da bežično upravljaju EOS R5 fotoaparatima – za fotografije i video. Birajte gde da fokusirate, podešavajte ekspoziciju i gledajte kroz objektiv fotoaparata uz daljinski prikaz uživo, što omogućava bežično snimanje iz nezgodnih uglova.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Povežite Canon fotoaparat sa Apple ili Android uređajem radi daljinskog snimanja i lakog deljenja fotografija.

image.canon

Nova usluga kompanije Canon za fotografije, image.canon, omogućava korisnicima da čuvaju neograničen broj fotografija, uključujući RAW datoteke, onlajn do 30 dana. Datoteke slika zatim možete da premestite na Google Drive, Adobe Creative Cloud ili u lokalno oflajn skladište.

EOS R5 je prvi EOS fotoaparat koji omogućava automatsko otpremanje slika u image.canon informatički oblak kako bi bile spremne i čekale vas na sinhronizovanom PC/Mac računaru kada se vratite sa snimanja.

Image.canon

Veoma jednostavno prebacivanje slika i filmova sa Canon fotoaparata na uređaje i u veb usluge.

FTP

Za profesionalne fotografe kojima je potrebno da brzo i bezbedno šalju fotografije direktno klijentima sa lokacije, EOS R5 ima ugrađeni FTP i FTPS pomoću ugrađene Wi-Fi veze. FTP postavke možete da konfigurišete u fotoaparatu ili oflajn pomoću softvera EOS Utility i da sačuvate do 10 unapred podešenih postavki radi trenutnog aktiviranja.

Za EOS R5 je dostupan opcioni Wi-Fi rukohvat WFT-R10, koji takođe ima gigabitnu Ethernet vezu za žične mrežne veze, kao i MIMO antene za duži Wi-Fi domet sa manje smetnji. Takođe je dostupno bezbedno prebacivanje slika uz SFTP.

Kada ocenite fotografije ili ih označite glasovnom beleškom, ti metapodaci mogu da se prenose zajedno sa datotekama slika – u pitanju su dragocene informacije za uređivače slika i zaposlene u agencijama.

Prikaz statusa FTP prenosa
Ovaj prikaz, koji su tražili fotoreporteri i sportski fotografi za slanje slika preko FTP-a, pokazuje koliko dugo će trajati slanje slika. To fotografima omogućava da donose informisane odluke u vezi sa tim da li da ostanu na trenutnoj lokaciji i završe prenos ili da potraže bržu vezu na drugom mestu.

Zaštita slika za prenos
Za mnoge foto-reportere i sportske fotografe korisna je opcija da automatski „zaštite“ fotografije koje su poslate na FTP server. Zaštita fotografija znači da su zaključane i da ih nije moguće slučajno izbrisati, kao i da je lako prepoznati koje su fotografije poslate klijentu nakon prebacivanja svih fotografija na računar posle snimanja.

Radi potpune kontrole nad FTP mogućnostima i mogućnošću dodavanja IPTC podataka i glasovnih beležaka na slike, aplikacija Canon Mobile File Transfer proširuje FTP mogućnosti fotoaparata pomoću smartfona.

Pročitajte više i preuzmite >

Srodni članci

 • ČLANAK

  Prvi snimci sa Canon EOS R5: snimanje prirode uz prelepe detalje

  Ula Loman i Robert Mark Leman o tome kako su im senzor od 45 MP i AF sa praćenjem oka na modelu Canon EOS R5 pomogli da prave spektakularne snimke na otvorenom.

 • ČLANAK

  Snimanje 8K i oversemplovanog 4K videa pomoću modela Canon EOS R5

  Na prvim video snimanjima pomoću modela Canon EOS R5, Martin Bisig i Ivan D’Antonio istražili su kako 8K mogućnosti skraćuju vreme snimanja i proširuju kreativne opcije.

 • ČLANAK

  Canon EOS R5: 10 funkcija koje ne smete da propustite

  Otkrijte funkcije koje EOS R5 čine revolucionarnim modelom, uključujući mogućnost snimanja fotografija od 45 MP do 20 kadrova u sekundi i 8K RAW video materijala.

 • ČLANAK

  Canon EOS R5 vs EOS R6 – koji je pravi za vas?

  Canon predstavlja ne jedan, već dva revolucionarna fotoaparata punog formata bez ogledala. Koji je pravi za vas? Poredimo modele EOS R5 i EOS R6.