KOMPAKTNI FOTOAPARATI

Zašto je PowerShot G7 X Mark III najbolji kompaktni Canon fotoaparat za kreativni sadržaj

Otkrijte kako ovaj džepni 4K fotoaparat za strimovanje može da oslobodi vašu kreativnost i da se besprekorno uklopi u vaš svakodnevni život.
Žena postavlja Canon PowerShot G7 X Mark III pored laptopa da bi snimila čas joge u svojoj dnevnoj sobi.

Bez obzira na sadržaj koji volite da kreirate, izražavanje zahteva alatke koje mogu da vam pomognu da oslobodite svoju kreativnu iskru u svakodnevnom životu. Canon PowerShot G7 X Mark III u kompaktnom kućištu omogućava snimanje 4K videa, ima senzor od 20,1 MP i ekran koji se rotira nagore, što ga čini savršenim kreativnim saputnikom.

Bez obzira na to da li ste vloger, učitelj joge, zaposleni u kancelariji, roditelj ili muzičar, ovaj džepni fotoaparat možete da koristite kao veb kameru za obavljanje video poziva i za bežično strimovanje uživo, ali i za snimanje avantura na otvorenom, dnevnih vlogova i materijala sa odmora. Uz prenosivost, svestrani široki ugao od 24 mm, zum objektiv od 4,2x, napredni sistem za stabilizaciju slike za snimke bez podrhtavanja, ugrađenu i intuitivnu tehnologiju jednostavnu za korišćenje u svojoj osnovi, Canon PowerShot G7 X Mark III vam pomaže da beležite i delite važne trenutke.

Ovde tri kreatora sadržaja – onlajn učiteljica joge i influenser na društvenim mrežama Sara Malkolm, vloger i stručnjak za kolaže Mei-Jing Čou i videograf i fotograf Džejmi Džejms – dele iskustva u vezi sa tim kako im ovaj fotoaparat pomaže da predstave svoja dela, život i umetnost onlajn.

Mei-Jing Čou

Vloguje svoje rukotvorine

Canon PowerShot G7 X Mark III na stolu, sa štampačem SELPHY Square QX10 i kolažom.

Mei-Jing Čou je student završne godine ekonomije na Kraljevskom koledžu u Londonu, sa 90.000 prijavljenih korisnika na YouTube-u. Ona je stručnjak za kolaže koja je tokom proteklih sedam godina izgradila sopstveni brend pomoću svakodnevnih vlogova na društvenim mrežama, a PowerShot G7 X Mark III koristi za dokumentovanje svog studentskog života i rukotvorina.

„Na svom kanalu pravim kolaže već pet ili šest godina, a uvek sam pisala dnevnik“, kaže Mei-Jing. „Za ovo snimanje sam napravila stranicu za sestrinu diplomu, što je bilo 2018. godine. Zbog toga što ove godine neću diplomirati, jer je to odloženo, želela sam da na najbolji način iskoristim njeno diplomiranje.“

Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III uperen nadole na stativu snima ženu koja pravi stranicu kolaža na krevetu.

Mei-Jing je snimala proces pravljenja kolaža odozgo i izbliza pomoću fotoaparata G7 X Mark III, u kombinaciji sa prelepim otiscima sa štampača SELPHY Square QX10 koje štampa pomoću smartfona.

Žena fotografiše kolaž odozgo pomoću fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III.

Vloger Mei-Jing Čou bila je oduševljena stabilizacijom slike na fotoaparatu G7 X Mark III, pošto često voli da snima iz ruke.

Ekran osetljiv na dodir na fotoaparatu G7 X Mark III izuzetno mi olakšava snimanje izbliza, zato što je automatski fokus zaista brz kada ga dodirnete, a i lakši je za držanje“, kaže Mei-Jing. Takođe hvali Canon stativ-rukohvat HG-100TBR, koji joj pomaže pri snimanju u kompaktnom studentskom smeštaju. Stativ-rukohvat je potpuno bežičan i isporučuje se sa uklonjivim Bluetooth daljinskim upravljačem BR-E1, koji olakšava korišćenje gde god da se nalazite.

„Mala visina stativa-rukohvata HG-100TBR je odlična, zato što mi je soba u studentskom smeštaju zaista mala, pa se oslanjam na mali stativ odgovarajuće visine“, objašnjava ona.

Jasan zvuk takođe je od ključne važnosti za onlajn video zapise koje snima Mei-Jing, gde zvučni efekti doprinose opštem iskustvu uputstava za pravljenje kolaža na njenom kanalu. Lagani Canon stereo mikrofon DM-E100 povezuje direktno na fotoaparat kako bi lakše snimala stereo zvuk.

O kombinaciji sa spoljnim mikrofonom, Mei-Jing kaže: „Kvalitet zvuka koji pruža PowerShot G7 X Mark III mnogo je bolji od onog koji pruža ugrađeni mikrofon mog DSLR fotoaparata. Mikrofon daje zaista jasan zvuk i sviđaju mi se slojevi koje dodaje, pa možete da čujete pokrete mojih makaza i različite zvukove, pa se angažuju sva čula. Pokušavam da ih ne uklonim kada dodam muzičku podlogu, zato što mi se čini da su tako uzbudljiviji.“

Najnovije ažuriranje firmvera čini PowerShot G7 X Mark III idealnim za vlogere, kao što je Mei-Jing, zahvaljujući novom namenskom režimu za vlogovanje.

Sara Malkolm

Uživo strimuje jogu iz svoje dnevne sobe

Žena postavlja Canon PowerShot G7 X Mark III pored laptopa radi strimovanja časa joge uživo.

Za kreatore kao što je Sara, koji imaju više od 1.000 pratilaca, moguće je strimovati video uživo direktno na YouTube pomoću fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mlada žena u svetlom topu radi jogu u dnevnoj sobi, dok fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III snima njene pokrete.

„Opcija praćenja lica na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III zaista je korisna“, kaže onlajn učiteljica joge Sara Malkolm, „pa sam uvek u fokusu dok držim časove.“

Onlajn učiteljica joge i influenser na društevnim mrežama iz Londona Sara Malkolm drži časove joge uživo preko Zoom®-a usled pandemije Kovida-19, a potrebna joj je jednostavna konfiguracija za učenike.

„Prešla sam na učenje onlajn početkom 2020. godine, kada je sav moj rad u studiju prestao preko noći“, kaže Sara. „Međutim, pokazalo se da je promena zaista upečatljiva i da je nekako donela veću povezanost nego pre. Najbolja stvar u vezi sa ovom konfiguracijom je jednostavnost.

Uz G7 X Mark III za snimanje joge, sa stereo mikrofonom DM-E100 za zvuk visokog kvaliteta, adapterom PD-E1 za uzastopno snimanje i stativom-rukohvatom HG-100TBR za stabilnost, Sara je otkrila da ovaj komplet daleko prevazilazi kvalitet koji pružaju telefon i laptop. G7 X Mark III korisnicima takođe pruža opciju za snimanje čistog HDMI izlaza u 4K rezoluciji.

„Nisam mogla da verujem kolika je razlika u kvalitetu kada sam podesila fotoaparat za moje onlajn časove“, kaže Sara. „G7 X Mark III je lagan, jednostavan za korišćenje i ima mnogo širi prikaz od ugrađene kamere na laptopu, pa moji učenici lako mogu da vide više. Mogućnost kadriranja na LCD ekranu koji može da se rotira nagore za 180 stepeni takođe je veoma korisna, pošto mi omogućava da ne izlazim iz vidnog polja.“

Mlada žena u sivom džemperu odozgo fotografiše voćni šejk i umućenu kafu.

Sara je veoma impresionirana kvalitetom slike koji pruža Canon PowerShot G7 X Mark III, koji ima senzor od 20,1 MP.

Voćni šejk, umućena kafa i kriška pomorandže na dasci za sečenje, snimljeni odozgo.

Kada ne drži časove onlajn, Sara, koja je takođe jedan odo domaćina potkasta o hrani i velnesu, Kitchen Club, često deli slike hranljivih obroka i napitaka armiji od 17.500 pratilaca na Instagram-u, uz korišćenje blende f/1,8–2,8 na fotoaparatu G7 X Mark III za kreiranje svetlih, oštrih slika direktno sa fotoaparata. Snimljeno pomoću Canon PowerShot G7 X Mark III pri 24 mm, 1/125 s, f/1,8 i ISO 125. © Sarah Malcolm

Ovaj fotoaparat takođe može da se koristi kao veb kamera preuzimanjem softvera Canon EOS Webcam Utility, koji funkcioniše sa većinom aplikacija za video konferencije i strimovanje. To ga čini idealnim za učitelje joge, kao i za instruktore fitnesa uopšte, koji nude platforme za onlajn članstvo.

Kada snimate, PowerShot G7 X Mark III ima crvenu ivicu oko kadra kao dodatni indikator snimanja, za dodatnu potvrdu i bez lažnih pokretanja. Uz poboljšane AF mogućnosti modela PowerShot G7 X Mark III, kreatori kao što je Sara mogu da budu sigurni da su u fokusu tokom snimanja.

Džejmi Džejms

Promišljeno vlogovanje u prirodi

Muškarac se snima kako meditira blizu ivice litice pomoću fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III. Okean se vidi u pozadini.

Za Džejmija Džejmsa, koji je već šest godina videograf i fotograf specijalizovan za sadržaj u prirodi i radi za brendove kao što su Vans i The North Face, svestrana, kvalitetna oprema neophodna mu je za kreiranje sadržaja.

Džejmi je stavio Canon PowerShot G7 X Mark III na test dok je snimao video i fotografije u divljini. Velika brzina smenjivanja kadrova na ovom fotoaparatu (do 120 kadrova u sekundi) i 4,2x 24–100 mm f/1,8–2,8 zum objektiv pokazao se savršeno za uzbudljive litice Jurske obale, koje su Džejmiju poslužile kao pozadina. Usko povezana sa tim je stabilizacija slike u 4 koraka na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III, koja omogućava snimanje sa manjim brzinama zatvarača, bez brige o podrhtavanju fotoaparata.

Uz najnovije ažuriranje firmvera, PowerShot G7 X Mark III dobija poboljšanu stabilizaciju slike, što znači da možete sa pouzdanošću da snimate, a opremljen je i funkcijom Face Priority AE, što izuzetno olakšava snimanje ljudi u pokretu.

Muškarac puzi na plaži i fotografiše gasnu logorsku vatru fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III.

Kao videograf i fotograf koji previše ne planira snimke, Džejmi Džejms je oduševljen svestranošću koju pruža Canon PowerShot G7 X Mark III.

Morska pena zapljuskuje peskovitu obalu u sumrak.

„Moj kreativni proces je da istražujem i snimam ono što izgleda odlično“, kaže on. „Samo izađem napolje, osmotrim šta se dešava i zabeležim ono što vidim u tom trenutku.“ Snimljeno pomoću Canon PowerShot G7 X Mark III pri 100,8 mm, 1/200 s, f/2,8 i ISO 160. © Jamie James

„Snimio sam se kako pravim kafu i malo se razgibavam, pa sam hteo da podelim delić svog života i važnost samostalnog boravka u prirodi, i da ukažem koliko to može da bude smirujuće“, kaže on. „Svestranost ovog objektiva je neverovatna jer može da snima široke pejzaže, kao i da zumira akciju.“

„Veličina je veoma važna kada idete na dugačke avanture, pa je izvanredna mogućnost da ga nosim u džepu, izvadim i snimam RAW, pošto nema posezanja za torbom i propuštanja trenutka“, kaže Džejmi.

Najnovije ažuriranje firmvera znači da PowerShot G7 X Mark III takođe ima linije okvira za različite odnose širine i visine, što olakšava snimanje za različite platforme i za štampanje. Tokom snimanja na ekranu možete da imate čak i marker prilagođen Instagramu, pa ćete znati da će sadržaj biti pogodan za društvene mreže.

Možete da izbegnete preeksponirane snimke pomoću zebra slojeva na modelu PowerShot G7 X Mark III koji pomažu u označavanju oblasti ekspozicije.

Muškarac vadi fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III iz džepa kaputa.

Džejmijeve avanture u prirodi zahtevaju opremu koja je dovoljno kompaktna i lagana za nošenje na udaljene lokacije, a G7 X Mark III ima kapacitet koji zadovoljava profesionalne kinematografe i fotografe, uz kućište džepnih dimenzija.

Korišćenje veb kamere visokog kvaliteta za video pozive takođe je važno za kreatore poput Džejmija, pošto njegova publika može da stekne uvid u kvalitet njegovog rada – a sve to je moguće uz Canon PowerShot G7 X Mark III putem USB veze.

„Kao kinematograf i fotograf, želim da ostavim dobar utisak. Ako se pridružim Zoom® pozivu, a prethodno sam postavio zaista kinematografsku scenu, sa finom dubinom polja, klijenti mogu da steknu utisak o tome šta će dobiti ako se odluče da sarađuju sa mnom.“

Napisala Lorna Dokeril

Slični proizvodi

Srodni članci

  • VIDEO

    Saveti za poboljšavanje video zapisa za društvene mreže

    Četiri kreatora razgovaraju o tome šta čini odličan sadržaj i kako da se istaknete onlajn.

  • VLOGOVANJE

    Kako da postanete vloger

    Krenite u avanturu i napravite kvalitetne vlogove koristeći naše savete za vlogovanje za početnike.

  • FOTOGRAFIJA

    EOS R50 nasuprot EOS R10

    Upoređujemo glavne karakteristike i dizajn dva APS-C fotoaparata iz EOS R sistema.

  • VLOGOVANJE

    Upoznajte PowerShot V10

    Otkrijte zašto mala 4K kamera za vlogovanje kompanije Canon predstavlja savršen višenamenski početni komplet.