Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGOVANJE

Najbolji fotoaparati kompanije Canon za vlogovanje

Vlogovanje predstavlja odličan način da vas ljudi zaista upoznaju, a da biste snimali vlog potreban vam je fotoaparat za vlogovanje. Bez obzira na to da li želite da postanete influenser sa hiljadama pratilaca ili samo želite da se zabavite dokumentujući hobi ili avanture sa odmora, postoji mnoštvo načina za pokazivanje kreativnosti i vašeg pravog lica pomoću vloga. Istina je da već postoji mnogo vlogera, ali će prijateljski nastrojene, kreativne osobe sa snažnom porukom uvek pronaći publiku.

Prijateljski stav i poruka su na vama. Ali kada su u pitanju najbolji Canon fotoaparati za vlogovanje, tri koja su ovde navedena omogućiće vam da na zabavan i lak način oživite ideje, uz kvalitet videa i kreativnu kontrolu potrebne za kreiranje doteranog vloga. Sva tri Canon fotoaparata za vlogovanje imaju ugrađen Wi-Fi i Bluetooth, pa trenutno možete da delite video zapise i slike tako što ćete bežično prebacivati kreacije na pametni uređaj radi otpremanja na društvene mreže.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Idealni početnički Canon studijski fotoaparat za vlogovanje

Senzor: APS-C od 24,1 MP
Ekran: Osetljiv na dodir od 8 cm sa promenljivim uglom
AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem lica i objekata, kao i detekcijom oka za filmove
Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
Sistem objektiva: Kompatibilan je sa EF i EF-S objektivima
Zvuk: Ulaz za mikrofon

Ovaj lagani i prenosivi DSLR ima popriličnu snagu i impresivne specifikacije. Njegov potpuno pomični ekran sa mogućnošću okretanja i promenljvim uglom pomaže vam da pronađete savršen ugao dok snimate sebe kod kuće ili u studiju. Praktični korisnički interfejs sa vodičem takođe vas vodi kroz razne funkcije i objašnjava kako da kreirate različite efekte. Canon EOS 250D je savršen fotoaparat za vlogera koji želi da pređe na sledeći nivo sa smartfona, na nešto što pruža veću kontrolu nad kreativnim procesom.

Dual Pixel CMOS AF sa detekcijom lica i oka garantuje da nikada nećete biti van fokusa dok govorite direktno u kameru i krećete se. Kada skinete fotoaparat sa stativa da biste snimali pomoćni materijal, Canon EOS 250D pruža doživljaj balansa i lak je za držanje. U pitanju je najveći od ovde navedena tri fotoaparata, pa lakše možete čvrsto da ga držite, za glatke i stabilne snimke.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Pored svih tih praktičnih funkcija, investicija u fotoaparat iz EOS sistema otvara vam vrata ogromnog asortimana dodatne opreme, za još veću kreativnu fleksibilnost. Kompatibilnost sa EF i EF-S objektivima znači da imate mnoštvo opcija pri izboru žižnih daljina, kao i mogućnost da kreirate prelepu, malu dubinu polja. Za bolji kvalitet zvuka, tu je stereo mini priključak od 3,5 mm za povezivanje spoljnog mikrofona.

Solidan višenamenski model, Canon EOS 250D je fotoaparat po izboru influensera, kao što je Sane sa YouTube kanala Books and Quills, koja koristi široki asortiman objektiva kompanije Canon za postizanje glatke, male dubine polja, koja njenim video snimcima daje profesionalnu notu.

Srodni članci
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGOVANJE

Lora Bingam: osvajanje reke Esekibo

Avanturista Lora Bingam predvodila je prvi spust niz reku Esekibo u istoriji i vlogovala je to iskustvo pomoću fotoaparata PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGOVANJE

Delite svoju strast i ličnost: kako da započnete sa vlogovanjem već danas

Započinjanje vloga je zabavno i isplativo – samo pratite naše savete za vlogovanje i naučite kako da snimate prelep materijal koji će zadovoljiti zahtevne gledaoce.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Svestrani fotoaparat kompanije Canon bez ogledala, dizajniran za korišćenje u zatvorenom i na otvorenom

Senzor: APS-C od 24,1 MP
Ekran: Osetljiv na dodir od 8 cm sa promenljivim uglom
AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem lica i objekata
Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
Sistem objektiva: Namenski mali i lagani EF-M objektivi, kao i kompatibilnost sa EF i EF-S objektivima uz Canon adapter za montiranje EF-EOS M.
Zvuk: Ulaz za mikrofon

Canon EOS M50 namenski je napravljen za snimanje videa, a naročito za vlogovanje. Za početak, Canon EOS M50 pruža do 143 tačke za automatsko fokusiranje (u zavisnosti od objektiva koji koristite), uz Dual Pixel AF sa praćenjem lica i objekata. Mogućnost ručnog izbora fokusa u kadru znači da prilikom snimanja akcionog pomoćnog materijala možete da prevučete prstom preko ekrana osetljivog na dodir da biste premestili AF tačku ili kreirali profesionalni efekat privlačenja fokusa.

Canon EOS M50 je odličan za snimanje pri slabom osvetljenju. Kada snimate u 4K rezoluciji, ovaj fotoaparat pruža osetljivost do ISO 6.400, što znači da možete da računate na jasan materijal sa preciznim bojama, bez obzira na to da li se snimate dok noću otpakujete proizvode u spavaćoj sobi osvetljenoj lampom ili hodate ulicama glavnog grada pod jarkim podnevnim suncem. Ako nije potrebno da snimate u 4K rezoluciji, snimanje u HD kvalitetu vam omogućava da taj ISO opseg proširite od 100 sve do 25.600, što znači da možete da snimate pod mesečevom svetlošću, a lice će vam i dalje biti vidljivo.

Potpuno pomični ekran sa promenljivim uglom omogućava vam da ga brzo okrenete i da kadrirate sebe u pokretu, za kratke dijaloge sa kamerom dok hodate kroz lokalnu pijacu ili kroz Apalačke planine. Vrhunski AF sistem na modeluCanon EOS M50 postavlja kvadrat preko vašeg lica da biste znali da ste u fokusu, dok ugrađeni Movie Digital IS doprinosi dobijanju stabilnog materijala, čak i kada snimate iz ruke.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

Za kreativnu fleksibilnost, možete da koristite EF i EF-S objektive pomoću Canon adaptera za montiranje EF-EOS M, ali su kompaktni, namenski Canon EF-M objektivi savršeni za vlogovanje.

Šta još? Tu je ugrađeni stereo mikrofon, kao i stereo mini priključak od 3,5 mm za povezivanje spoljnog mikrofona. Sa montiranim objektivom Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM koji se dobija u kompletu, EOS M50 lepo leži u ruci. To znači da možete sebe da snimate iz ispružene ruke bez zamaranja, što je tehnika koju ćete često primetiti u video zapisima influensera, kao što je Džoel sa kanala Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Džepni Canon fotoaparat za vlogovanje namenjen za avanture u pokretu

Senzor: BSI 1.0 od 20,1 MP
Ekran: Osetljiv na dodir od 7,5 cm sa mogućnošću naginjanja
AF sistem: Uzastopni AF sa praćenjem lica i objekata; 31 AF tačka; stabilizacija slike u 4 koraka sa pomeranjem objektiva, Intelligent IS Advanced Dynamic IS u 5 osa i automatsko poravnavanje
Maks. rezolucija videa: Full HD (1920 x 1080) pri 60 kadrova u sekundi
Filter: Ugrađen ND filter

Canon PowerShot G7 X Mark II je džepni, kompaktni fotoaparat sa velikim senzorom i ugrađenim 24–100 mm (ekvivalent) f/1,8–2,8 objektivom. Kombinacija male težine i velikog senzora čine ga izvanrednim izborom za vlogere. Možete da ga stavite u džep i ponesete sa sobom gde god da krenete – savladaće sve što vam život pripremi. Ugrađeni objektiv je munjevito brz, što znači da nikada nećete propustiti trenutak, dok vam mogućnost okretanja ekrana izuzetno olakšava da kadrirate sebe u pokretu.

Canon PowerShot G7 X Mark II daje vrhunski učinak u svim uslovima osvetljenja, bez obzira da li je u pitanju jarko sunce ili spavaća soba osvetljena lampom, što ga čini savršenim fotoaparatom za sve prilike. Koliko je stvarno materijal jasan možete da vidite u video zapisima Eli sa YouTube kanala doyouknowellie, koja snima od svitanja do sumraka.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II pruža ogroman opseg žižne daljine, sa izvanrednim dometom. Na primer, na sportskim događajima možete da obuhvatite celu scenu, pa da zumirate skroz do žižne daljine od 100 mm i da zabeležite akciju. Zatim smanjite zum, okrenite ekran osetljiv na dodir, dodirnite ga i snimite svoju reakciju.

Canon PowerShot G7 X Mark II takođe ima vrhunski režim za otkrivanje i praćenje lica. To znači da slobodno možete da se krećete, da dižete ruke od uzbuđenja i da pokažete reakciju na dešavanja, sve to bez brige da će vaše lice izaći iz zone oštrine.

Možete da snimate neverovatno stabilan filmski materijal, čak i pri punom zumu, pa čak i dok švenkujete fotoaparatom ili dok ste u pokretu, zahvaljujući Advanced Dynamic IS u 5 osa za poništavanje podrhtavanja fotoaparata.

Napisao Džef Mejer

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike