VLOGOVANJE

Najbolji fotoaparati kompanije Canon za vlogovanje

Saznajte kako vam ovi sjajni fotoaparati za vlogovanje kompanije Canon omogućavaju da lako oživite vlog, uz odličnu kontrolu i zadivljujući kvalitet slike.
Osoba koja vloguje sa fotoaparatom Canon EOS R10. U pozadini se nalazi narandžasto drvo prepuno voća.

Vlogovanje predstavlja odličan način da vas ljudi zaista upoznaju, a da biste snimali vlog potreban vam je fotoaparat za vlogovanje. Bez obzira na to da li želite da postanete influenser sa hiljadama pratilaca na društvenim mrežama i YouTube pretplatnika ili samo želite da se zabavite dokumentujući hobi ili avanture sa odmora, postoji mnoštvo načina za pokazivanje kreativnosti i vašeg pravog lica pomoću vloga. Istina je da već postoji mnogo vlogera, ali će prijateljski nastrojene, kreativne osobe sa snažnom porukom uvek pronaći publiku.

Prijateljski stav i poruka su na vama. Ali kada su u pitanju najbolji fotoaparati za vlogovanje koje kompanija Canon nudi, oni koji su ovde navedeni omogućiće vam da na zabavan i lak način oživite ideje, uz kvalitet video snimaka i kreativnu kontrolu koji su vam potrebni za kreiranje doteranog vloga. Svi ovi Canon fotoaparati za vlogovanje imaju ugrađen Wi-Fi i Bluetooth, pa odmah možete da delite video zapise i slike tako što ćete bežično prebaciti kreacije na pametni uređaj radi otpremanja na društvene mreže.

Ovo su najboljih fotoaparati za vlogovanje kompanije Canon – nastavite da čitate i saznajte zašto.

Snimak fotoaparata Canon EOS R10 na otvorenom, sa postavljenim mikrofonom i mini stativom, koji je podešen za snimanje video zapisa.

Canon EOS R10 je dizajniran pre svega za kreativne stvaraoce avanturističkog duha. Budući da je težak samo 429 g, predstavlja savršen dodatak torbi sa opremom za putne vlogere i one koji snimaju iz ruke i u pokretu.

1. Canon EOS R10

Najbolji fotoaparat za vlogovanje kompanije Canon za početnike i opušteno kreiranje sadržaja za društvene mreže

 • Senzor: APS-C format od 24,2 MP
 • AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem oka, lica, životinja i vozila
 • Ekran: LCD ekran osetljiv na dodir od 7,6 cm, sa promenljivim uglom i rezolucijom od 1,04 miliona tačaka
 • Maksimalna rezolucija video zapisa: 4K (3840 x 2160); 6K (Oversampled)
 • Sistem objektiva: RF-S objektivi; RF objektivi (sa faktorom isecanja od 1,6x); EF i EF-S objektivi sa adapterom za montiranje
 • Tražilo: Elektronsko tražilo (EVF) sa rezolucijom od 2,36 miliona tačaka i uvećanjem od 0,95x
 • Zvuk: Ugrađeni mikrofon sa internim potiskivanjem buke; ulaz za mikrofon
 • Režim tajmera za filmove: 2 s, 10 s, daljinski
 • Filmovi: Dostupna je vertikalna razmera za film
 • Težina: 429 g


Bez obzira na to da li ste entuzijastični videograf sa nalogom na društvenoj mreži u usponu ili početnik koji traži najbolji fotoaparat za vlogovanje za početak YouTube karijere, model Canon EOS R10 je idealan izbor. Kao pristupačna ulaznica u EOS R sistem bez ogledala kompanije Canon, EOS R10 sa profesionalnim RF sistemom za montiranje kompanije Canon omogućava munjevito brzo automatsko fokusiranje pomoću specijalnih RF-S objektiva. U njih spadaju pristupačni i kompaktni Canon RF-S 18-45 mm F4,5-6.3 IS STM, idealan objektiv opšte namene za početak rada sa sistemom bez ogledala.

Inteligentni automatski fokus sa funkcijom temeljnog učenja kompanije Canon omogućava modelu EOS R10 da sa lakoćom prati oči i lica preko celog kadra1, što znači da ćete uvek biti u centru pažnje bez obzira nauslove osvetljenja. Mislili smo i na vaše kućne ljubimce: EOS R10 može da prati i životinje.

APS-C senzor od 24,2 megapiksela obezbeđuje kvalitet neophodan za sjajan izgled vaših sadržaja i omogućava snimanje u 4K rezoluciji, sa do 60p, bez ograničenja pri snimanju. Ako želite usporene bioskopske snimke, EOS R10 snima 120 kadrova u sekundi u FHD rezoluciji, a u režimima vertikalnog snimanja odmah dobijate snimke spremne za postavljanje u Instagram priče i TikTok.

EOS R10 je dizajniran pre svega za vlogere koji fotoaparat drže u rukama tokom snimanja. Budući da je težak svega 429 g i da ima ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom za raznovrsniju upotrebu i da biste mogli da vidite sebe tokom snimanja, možete da vlogujete koliko god želite. Uparite ga sa laganim i kompaktnim objektivom Canon RF 16 mm F2,8 STMkoji je odličan izbor za vlogere u usponu – da biste dobili izoštren i jasan ultraširokougaoni prikaz. Ako budete koristili RF objektiv dizajniran za fotoaparat punog formata na fotoaparatu sa APS-C senzorom, domet objektiva će biti povećan 1,6x, što znači da će subjekat ispuniti veći deo kadra.

Ranije su i za neke od najboljih fotoaparata za vlogovanje na platformi YouTube i kreativno stvaranje bili potrebni spoljni mikrofoni. Međutim, EOS R10 ima ugrađeni mikrofon koji automatski smanjuje količinu šuma na unutrašnjoj kameri što je idealno za vologovanje u pokretu.

Žena, okrenuta leđima fotoaparatu, drži u ispruženoj ruci model Canon EOS R7 na koji je postavljen mikrofon.

Uz senzor od 32,5 megapiksela i isti sofisticirani sistem automatskog fokusiranja koji se koristi na profesionalnim Canon fotoaparatima, kao što su EOS R5 i EOS R5 C, model EOS R7 predstavlja fantastičan izbor za kreativne stvaraoce koji svoje sadržaje žele da prenesu na novi nivo.

2. Canon EOS R7

Za kreativne stvaraoce digitalnog sadržaja i entuzijaste koji žele funkcije profesionalnog nivoa

 • Senzor: APS-C format od 32,5 MP
 • AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem oka, lica, životinja i vozila
 • Stabilizator slike u fotoaparatu (IBIS): Da
 • Ekran: LCD ekran osetljiv na dodir od 7,6 cm, sa promenljivim uglom i rezolucijom od 1,62 miliona tačaka
 • Maksimalna rezolucija video zapisa: 4K (3840 x 2160); 7K (Oversampled)
 • Skladištenje: Dva ležišta za SD kartice
 • Tražilo: Elektronsko tražilo sa rezolucijom od 2,36 miliona tačaka i uvećanjem od 1,15x
 • Sistem objektiva: RF-S objektivi; RF objektivi (sa faktorom isecanja od 1,6x); EF i EF-S objektivi sa adapterom za montiranje
 • Zvuk: Ugrađeni mikrofon sa internim potiskivanjem buke; ulaz za mikrofon
 • Režim tajmera za filmove: 2 s, 10 s, daljinski
 • Filmovi: Dostupan je vertikalni aspekt za pokret
 • Težina: 539 g


Ako ste iskusni stvaralac digitalnog sadržaja ili samo želite da unapredite izgled sadržaja za svoje vlogove, profesionalni fotoaparat APS-C sa EOS R sistemom, kao što je Canon EOS R7, će biti vaš savršen saputnik. Zahvaljujući kombinaciji senzora od 32,5 megapiksela i RF sistema za montažu objektiva koji omogućava pruža pristup asortimanu profesionalnih RF objektiva kompanije Canon ili postojećim EF-S i EF objektivima, EOS R7 će dati vašim sadržajima jasan i profesionalan izgled koji će vas izdvojiti od drugih na platformi YouTube ili Instagram. Uz isti inteligentni automatski fokus koji nudi model EOS R10, fotoaparat EOS R7 koristi 527 zona automatskog fokusa (651 za fotografije) za praćenje subjekata, lica i očiju preko celog kadra1, što garantuje jasan prikaz svake sekunde vaših video sadržaja.

Namenjen naprednim, nezavisnim stvaraocima kreativnog sadržaja, model EOS R7 nudi 4K rezoluciju pri 60p i 7K oversemplovanu rezoluciju pri 30p, sa neverovatno detaljnim prikazom pri izboru rezolucije 4K. Softver za interno snimanje Canon Log 3 obezbeđuje veliku kreativnu fleksibilnost u postprodukciji.

Uz ugrađeni stabilizator slike u 5 osa, EOS R7 je dizajniran za stabilno snimanje iz ruke, čak i pri najslabijem svetlu i sa objektivima bez stabilizacije slike. Kada je uparen sa RF objektivom sa funkcijom stabilizacije slike, kao što je Canon RF 35 mm F1,8 MACRO IS STM pogodan za različite namene, koji kombinuje širok ugao gledanja sa svetlim maksimalnim otvorom blende, EOS R7 obezbeđuje do 7 koraka2 stabilizacije slike za glatko snimanje bez podrhtavanja, čak i ako snimate u hodu.

Pored zaštite od prašine i vode, EOS R7 ima i dva ležišta za kartice koja podržavaju istovremeno snimanje kako biste imali rezervnu kopiju svih svojih snimaka. Sve ove funkcije čine model EOS R7 idealnim za kreativne stvaraoce avanturističkog duha koji nikada ne znaju u kakvim će uslovima snimati.

Kao i model EOS R10, fotoaparat EOS R7 takođe ima LCD ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom za vlogovanje iz ruke i ugrađeni mikrofon sa internom funkcijom za smanjivanje šuma koji obezbeđuje zvuk istog kvaliteta.

Žena u svetloplavoj jakni gleda u ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom na modelu Canon EOS RP koji je montiran na stativ.

CMOS senzor od 26,2 megapiksela na modeluEOS RP radi neverovatno dobro pri slabom osvetljenju, a LCD ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom obezbeđuje jasan prikaz subjekta.

3. Canon EOS RP

Snažan fotoaparat punog formata bez ogledala za vlogere koji traže nove kreativne mogućnosti

 • Senzor: CMOS senzor punog formata od 26,2 MP
 • AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem lica i oka i detekcijom do EV -5
 • Ekran: LCD ekran osetljiv na dodir od 7,5cm, sa promenljivim uglom i rezolucijom od 1,04 miliona tačaka
 • Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektiva: Canon profesionalni RF objektivi; RF-S objektivi; EF i EF-S objektivi sa adapterima za montiranje
 • Tražilo: OLED elektronsko tražilo u boji od 2,36 MP
 • Zvuk: Ugrađeni stereo mikrofoni; ulaz za mikrofon
 • Režim tajmera za filmove: 2 s, 10 s, daljinski
 • Filmovi: Dostupna je vertikalna razmera za film
 • Težina: 485 g


Fotoaparat sa senzorom punog formata, kao što je Canon EOS RP, je odličan izbor za proširivanje kreativnih vidika ako već imate malo iskustva. Njegov veliki i izuzetno osetljiv senzor od 35 mm nudi bolje performanse u izazovnim i promenljivim uslovima snimanja, kao i dodatnu kontrolu nad dubinom polja, što može da vam pomogne da prilagodite atmosferu i prikaz svog sadržaja.

EOS RP poseduje sve alatke koje su vam potrebne za pomeranje granica, kao što je Canon inteligentni sistem za automatski fokus koji može da detektuje i prati lica i oči, kao i napredne RF objektive koji omogućavaju brzo fokusiranje kako bi vaš sadržaj izgledao elegantno i jasno, čak do 4K rezolucije. Ovo je idealan model za montiranje brzog i pristupačnog ultraširokougaonog RF objektiva kao što je Canon RF 16 mm F2,8 STM, koji je dizajniran za vlogere i stvaraoce kreativnih sadržaja.

Takođe, odličan izbori bi bio lagani RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, koji ima polumakro funkciju za prelepo zamućenu pozadinu, ili svestrani RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, sa glatkim i tihim izuzetno širokim zumom. Oba objektiva imaju ugrađenu stabilizaciju slike koja omogućava stabilno snimanje video zapisa iz ruke.

Model EOS RP ima isti intuitivni korisnički interfejs i raspored menija kao i svaki drugi Canon digitalni fotoaparat. Tu si i 23 prilagođene funkcije možete mapirati pomoću dugmadi Fn i aplikacijaCanon Photo Companion koja će vam pomoći da saznate šta svaka od funkcija fotoaparata može da uradi. Pored toga, sve ove profesionalne funkcije fotoaparata su smeštene u malo i lagano kućište, što znači da EOS RP može da se koristi za snimanje sadržaja iz ruke tokom celog dana.

Muškarac u bež džemperu sa naočarima gleda u ekran fotoaparata Canon M50 Mark II sa promenljivim uglom.

Poznati pekar i vloger Met Adlard koristio je Canon EOS M50 Mark II za snimanje svojih upečatljivih kreacija od hrane.

Asortiman opreme raspoređene u obliku kvadrata, uključujući EOS M50 Mark II, objektive, blic i mikrofon.

Za veću fleksibilnost u kreativnom stvaranju, EOS M50 Mark II može da koristi EF i EF-S objektive sa Canon adapterom za montažu EF-EOS M, ali kompaktni, namenski Canon EF-M objektivi su savršeni za vlogovanje.

4. Canon EOS M50 Mark II

Svestrani fotoaparat kompanije Canon bez ogledala, dizajniran za korišćenje u zatvorenom i na otvorenom

 • Senzor: APS-C od 24,1 MP
 • Ekran: Osetljiv na dodir od 7,5 cm sa promenljivim uglom
 • AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem lica i objekata
 • Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektiva: Namenski mali i lagani EF-M objektivi; kompatibilnost sa EF i EF-S objektivima uz Canon adapter za montažu EF-EOS M.
 • Zvuk: Ulaz za mikrofon
 • Režim tajmera za filmove: 2 s, 10 s, daljinski
 • Filmovi: Dostupna je vertikalna razmera za film


Canon EOS M50 Mark II namenski je napravljen za snimanje videa, a naročito za vlogovanje. Za početak, EOS M50 Mark II pruža do 143 tačke za automatsko fokusiranje (u zavisnosti od objektiva koji koristite), uz Dual Pixel AF sa praćenjem lica i objekata. Izaberite subjekat sa bilo kojeg mesta u skoro celom kadru, nemojte da prevlačite prstom, samo dodirnite mesto gde želite da fokusirate da biste pomerili AF tačku ili kreirali profesionalni efekat približavanja fokusa.

EOS M50 Mark II je odličan za snimanje pri slabom osvetljenju. Kada snimate u 4K rezoluciji, ovaj fotoaparat pruža osetljivost do ISO 6.400, što znači da možete da računate na jasan materijal sa preciznim bojama, bez obzira na to da li se snimate dok noću otpakujete proizvode u spavaćoj sobi osvetljenoj lampom ili hodate ulicama glavnog grada pod jarkim podnevnim suncem. Ako nije potrebno da snimate u 4K rezoluciji, snimanje u HD kvalitetu vam omogućava da taj ISO opseg proširite od 100 sve do 25.600, što znači da možete da snimate pod mesečevom svetlošću, a lice će vam i dalje biti vidljivo.

Potpuno pomični ekran sa promenljivim uglom omogućava vam da ga brzo okrenete i da kadrirate sebe u pokretu, za kratke dijaloge sa kamerom dok hodate kroz lokalnu pijacu ili kroz Apalačke planine. Vrhunski AF sistem na modelu EOS M50 Mark II postavlja kvadrat preko vašeg lica da biste znali da ste u fokusu, dok ugrađeni Movie Digital IS doprinosi dobijanju stabilnog materijala, čak i kada snimate iz ruke.

Tu je ugrađeni stereo-mikrofon, kao i stereo mini-priključak od 3,5 mm za povezivanje spoljnog mikrofona. Sa montiranim objektivom Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM koji se dobija u kompletu, EOS M50 Mark II lepo leži u ruci. To znači da možete da se snimate uz ispruženu ruku bez umaranja.

Muškarac u velikom kaputu snima se pomoću fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III na ručnom stabilizatoru.

Videograf i fotograf Džejmi Džejms testirao je Canon PowerShot G7 X Mark III na snimanju na otvorenom.

Canon PowerShot G7 X Mark III na tirkiznoj podlozi, sa spoljnim mikrofonom i daljinskim upravljačem.

Ne dozvolite da vas zvuk razočara. PowerShot G7 X Mark III ima priključak od 3,5 mm za spoljni mikrofon, što znači da će neverovatni kvalitet videa biti upotpunjen besprekornim zvukom.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Džepni Canon fotoaparat za vlogovanje namenjen za avanture u pokretu

 • Senzor: Slojeviti 1" CMOS senzor od 20,1 MP
 • Ekran: Osetljiv na dodir od 7,5 cm, sa mogućnošću naginjanja
 • AF sistem: Uzastopni AF sa praćenjem lica i objekata; 31 AF tačka; stabilizacija slike u 4 koraka sa pomeranjem objektiva, Intelligent IS Advanced Dynamic IS u 5 osa i automatsko poravnavanje
 • Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: Ugrađen ND filter
 • Filmovi: Dostupna je vertikalna razmera za film


Canon PowerShot G7 X Mark III je džepni, kompaktni fotoaparat sa velikim senzorom i ugrađenim 24–100 mm (ekvivalentno) f/1,8–2,8 objektivom. Kombinacija male težine i velikog senzora čini ga izuzetno pogodnim za vlogere i najboljim fotoaparatom za YouTube vlogovanje u pokretu. Možete da ga stavite u džep i ponesete sa sobom gde god da krenete – savladaće sve što vam život pripremi. Ugrađeni objektiv je munjevito brz, što znači da nikada nećete propustiti trenutak, dok vam mogućnost okretanja ekrana izuzetno olakšava da kadrirate sebe u pokretu.

PowerShot G7 X Mark III pruža ogroman opseg žižne daljine, sa izvanrednim dosegom. Na primer, na sportskim događajima možete da obuhvatite celu scenu, pa da sasvim zumirate do žižne daljine od 100 mm i da zabeležite akciju. Zatim smanjite zum, okrenite ekran osetljiv na dodir, dodirnite ga i snimite svoju reakciju.

PowerShot G7 X Mark III takođe ima vrhunski režim za otkrivanje i praćenje lica. To znači da slobodno možete da se krećete, da dižete ruke od uzbuđenja i da pokažete reakciju na dešavanja, sve to bez brige da će vaše lice izaći iz zone oštrine.

PowerShot G7 X Mark III daje vrhunski učinak u svim uslovima osvetljenja, bez obzira da li je u pitanju jarko sunce ili spavaća soba osvetljena lampom, što ga čini savršenim fotoaparatom za sve prilike.

Možete da snimate neverovatno stabilan filmski materijal, čak i pri punom zumu, pa čak i dok švenkujete fotoaparatom ili dok ste u pokretu, zahvaljujući Advanced Dynamic IS u 5 osa za poništavanje podrhtavanja fotoaparata.

6. Najbolji objektivi kompanije Canon za vlogovanje

Postoji mnogo Canon objektiva sa širokim vidnim poljem i izvanrednim kvalitetom slike koji su odlični za vlogovanje. Pristupačni, izuzetno široki Canon RF 16 mm F2,8 STM je odličan izbor za prvi objektiv za početnike vlogere budući da nudi izvanredne kreativne mogućnosti za stvaraoce sadržaja koji žele da snimaju video zapise i u zatvorenom i na otvorenom. S druge strane, RF 24mm F1.8 MACRO IS STM objedinjuje široke uglove gledanja sa svetlim maksimalnim otvorom blende i internom stabilizacijom, dok RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM nudi veliki opseg žižne daljine za sve vaše potrebe, od ultra širokih uglova za snimanje iz ruke do užih uglova kada vam je potreban dodatni domet. Kompaktni i lagani Canon RF-S 18-45mm F4,5-6.3 IS STM koji može da uvuče takođe je idealan izbor ako čitav dan provodite u pokretu.

Napisali: Džef Mejer i Petar Volinski

 1. Primenljivo je kada je okvir subjekta prikazan tokom praćenja i kada je na fotoaparat postavljen kompatibilni objektiv, dok je aktivan AF punog opsega ili je subjekat uspešno detektovan u drugom režimu oblasti.
 2. 7 koraka na osnovu CIPA standarda sa objektivom Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri žižnoj daljini od 150 mm.

Slični proizvodi

Srodni članci

 • Žena u letnjoj haljini i šeširu za sunce drži Canon EOS R10 na licu i gleda kroz tražilo dok stoji ispred detaljne španske arhitekture.

  FOTOGRAFISANJE NA PUTOVANJIMA

  Obilazak Sevilje sa fotoaparatom EOS R10

  Bloger Diana Milos otkriva zašto je ovaj kreativni fotoaparat savršen saputnik.

 • Žena postavlja Canon PowerShot G7 X Mark III pored laptopa da bi snimila čas joge u svojoj dnevnoj sobi.

  KOMPAKTNI FOTOAPARATI

  Najbolji kompaktni fotoaparat za sadržaj

  Otkrijte kako PowerShot G7 X Mark III može da vam pomogne da oslobodite kreativnu iskru u svakodnevnom životu.

 • Poznati pekar Met Adlard fotografiše čokoladni desert pomoću fotoaparata Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFISANJE HRANE

  Recept za uspeh: predstavljamo Canon EOS M50 Mark II

  Samouki pekar i zvezda društvenih medija Met Adlard dobio je priliku da isproba EOS M50 Mark II.

 • Žena drži fotoaparat na stativu u ispruženoj ruci okrenut ka sebi, sa nizom raznobojnih zgrada na obali reke koje se nalaze van fokusa u njenoj pozadini.

  VLOGOVANJE

  Kako da postanete vloger

  Krenite u avanturu i napravite kvalitetne vlogove koristeći naše savete za vlogovanje za početnike.