PORODIČNO FOTOGRAFISANJE

Saznajte kako na najbolji način možete da iskoristite prednosti fotoaparata Canon PowerShot PX

Ovaj mali fotoaparat pogodan za različite namene ima mnoštvo funkcija u kojima će uživati cela porodica, od unapređivanja kućne kancelarije do snimanja video zapisa za društvene mreže.
Skejter u sred skoka sa vedrim plavim nebom u pozadini. Canon PowerShot PX je postavljen na stativ sa njegove desne strane.

Canon PowerShot PX – kao da imate ličnog fotografa i videografa. Bilo da organizujete zabavu ili ga koristite kao veb-kameru, kompaktni PTZ (pomeranje, naginjanje, zumiranje) će automatski zabeležiti vaše trenutke. Dovoljno je da ga postavite na ravnu površinu ili na stativ i uključite ga, a kada fotoaparat prepozna lice, započeće inteligentno snimanje fotografija i video zapisa. Za napajanje koristi baterije, a njegov objektiv pokriva širok opseg pomeranja, naginjanja i zumiranja.

Zahvaljujući ovim karakteristikama, možete da uživate u trenutku – da ne pominjemo da ćete i sami biti deo akcije – bez obaveze da budete fotograf ili kinematograf. Takođe, više ne morate da provodite sate pregledajući fotografije i video zapise kako biste odabrali one koje želite. Sve na memorijskoj kartici modela PowerShot PX prikazuje se u aplikaciji Connect za mini PTZ kameru na pametnom telefonu, pa ručno možete da izaberete omiljene fotografije i snimke koje ćete preneti i podeliti na društvenim mrežama. Takođe je dovoljno inteligentan da preporuči najbolje slike i snimke čime štedi vaše vreme i trud za odabir materijala.

Pogledajte video u nastavku da biste pronašli više informacija o tome kako da podesite Canon PowerShot PX i spremite se za akciju.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

Međutim, Canon PowerShot PX nudi mnogo više od obične praktičnosti – samo treba da upoznate njegove prednosti.

Predstavljamo vam različite načine na koje vi i vaši voljeni možete na da iskoristite specijalne mogućnosti ovog pametnog fotoaparata, kao i savete kako da na najbolji način iskoristite njegove funkcije u svakoj situaciji.

1. Porodična okupljanja i događaji: čuvanje emotivnih trenutaka

Starija žena koja sedi pruža poklon uzbuđenom malom detetu. Canon PowerShot PX se nalazi na stolu pored njih i snima nasmejana lica.

Canon PowerShot PX je mali i diskretan, što ga čini idealnim za snimanje spontanih porodičnih trenutaka, koji mogu biti daleko upečatljiviji od grupnih portreta sa pripremom.

Canon PowerShot PX je postavljen na stočić kako bi snimio četiri osobe koje jedu na zabavi u bašti.

Canon PowerShot PX se napaja pomoću baterije, pa možete da ga postavite napolju, pod uslovom da je vreme suvo. Najbolje radi kada se postavi na osenčeno mesto koje nije direktno izloženo sunčevoj svetlosti.

Planirate zabavu? Canon PowerShot PX je idealan za beleženje društvenih događaja i porodičnih okupljanja. Dok se štap za selfije može pružiti svega par koraka od korisnika, PowerShot PX može da se postavi dalje i tako snimi celu scenu.

Podesite PowerShot PX pre nego što vaši gosti stignu, postavite ga u nivou očiju na ravnu i stabilnu površinu sa pogledom mesto na kojem će se ljudi okupiti, pobrinite se da prostor bude dobro osvetljen i da ništa ne ometa luk pomeranja.

Nakon toga, ostavite fotoaparat da obavi sav posao umesto vas. Zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja lica, fotoaparat će se pomerati, naginjati i zumirati kako bi se dobila najbolja kompozicija, kako bi svi na zabavi bili u kadru i automatski će ispraviti izobličenja na slici.

Želite malo više kontrole? Pomoću aplikacije Connect za mini PTZ kameru možete da podesite fotoaparat tako da prioritet daje licima, na primer osobe za koju priređujete zabavu, a zatim da sortirate slike po subjektu.

Više ne morate da brinete da ćete ostati bez prostora. Ako je microSD kartica puna, postoji opcija automatskog brisanja slika zahvaljujući kojoj možete nastaviti da snimate. Najstarije slike će biti prve izbrisane, ali nijedna od vaših omiljenih slika neće biti uklonjena.

2. Kreiranje sadržaja: snimanje zabavnih aktivnosti

Majka se osmehuje kćerki dok vadi tortu iz rerne. Canon PowerShot PX je zamućen u prednjem planu dok snima ovaj trenutak.

Aplikacija Connect za mini PTZ kameru omogućava daljinsko snimanje pomoću pametnog telefona. Pomerajte, nakrenite i zumirajte dok ne dobijete željenu kompoziciju, a zatim pritisnite dugme za snimanje ili dugme okidača da biste snimili video zapis ili fotografiju.

Ako ste pekar ili umetnik u usponu, odnosno kreativni stvaralac koji traga za boljim načinom dokumentovanja veštih postignuća, Canon PowerShot PX je rešenje za vas.

Njegove mogućnosti autonomnog snimanja čine ga idealnim saputnikom kada su vam ruke zauzete ili prljave – ako su vam ruke zamazane testom ili držite četkicu i pletu, poslednja stvar o kojoj želite da brinete je korišćenje fotoaparata. Uz glasovne komande, vi ste režiser: samo izgovorite „Hello, Pixie“ (Zdravo, Pixie) da biste probudili fotoaparat, „Start recording“ (Počni da snimaš) da biste započeli snimanje ili „Take a picture“ (Snimi fotografiju) da biste snimili fotografiju, a zatim „Stop“ da biste zaustavili automatsko snimanje*.

3. Snimanje akcije: postanite zvezda društvenih mreža

PowerShot PX montiran na stativ za snimanje tinejdžera na skejtbordu.

Funkcija pomoći za praćenje, dostupna nakon ažuriranja firmvera, idealna je za snimanje pokreta, kao što su skokovi i vratolomije sa skejtbordom.

Mali pas juri dečaka koji drži loptu. Fotoaparat PowerShot PX je postavljen na stativ u prednjem planu.

Dovoljno je da uključite funkciju pomoći za praćenje u aplikaciji Connect za mini PTZ kameru. Svi video zapisi će odmah biti spremni za pregled na telefonu pa možete da odaberete svoje omiljene snimke i da ih uredite i otpremite direktno na društvene mreže.

Za zagrižene zvezde društvenih mreža koje žele da postave video zapise na internet bez imalo muke, Canon PowerShot PX može biti zaslužan za uspeh preko noći na društvenim kanalima, kao što je YouTube.

Kada se koristi funkcija automatskog snimanja, opcije pomeranja, naginjanja i zumiranja ukrasiće vaše video snimke upečatljivim efektima. U zavisnosti od uslova, fotoaparat će automatski obavljati širokougaono švenkovanje, višestruko švenkovanje (skeniranje osoba koje stoje jedne pored drugih – idealno rešenje kada glumite sa nekoliko prijatelja), odnosno jednostavno zumiranje i kadriranje (prebacivanje kadra na osobe van prikaza).

Ako snimate daljinski, nadogradnja firmvera koju možete da preuzmete pomoću aplikacije Connect za mini PTZ kameru dodaje funkciju pomoći za praćenje sa kojom možete da snimite subjekat u pokretu čak i ako nije okrenut prema fotoaparatu. Možete započeti snimanje preko ekrana za snimanje u aplikaciji, odnosno možete dodeliti funkciju snimanja dugmetu za bežičnu komunikaciju na fotoaparatu.

Budući da je mali i lagan, PowerShot PX možete postaviti na gotovo svako mesto. Da biste dobili ugao pod fiksnom žižnom daljinom, preporučujemo korišćenje stativa. Na dnu fotoaparata nalazi se standardni nosač pa možete da ga postavite u savršen položaj i da uživate u skokovima i trikovima znajući da je fotoaparat stabilan i da je sva akcija obuhvaćena kadrom.

4. Rad od kuće: nadogradite svoju veb-kameru

Beli Canon PowerShot PX nalazi se na maloj gomili knjiga na drvenom stolu.

Ako Canon PowerShot PX koristite kao bežičnu veb-kameru, bićete u kadru čak i ako se krećete po prostoriji. Napaja se pomoću baterije, ali se za duže sastanke preporučuje da koristite kompatibilni USB-C PD punjač/izvor napajanja.

Ako koristite standardne fiksne veb-kamere, to znači da morate da sedite nepomično tokom celog sastanka (prilično dosadno), ali ako izaberete model Canon PowerShot PX za kućnu kancelariju, dodajete novu dinamičnu dimenziju svojim virtuelnim sastancima i prezentacijama na mreži. Bežični rad putem Wi-Fi veze i uslužni program za bežičnu veb-kameru za mini PTZ kameru kompanije Canon (besplatan za Windows 10 računare) omogućavaju fotoaparatu PowerShot PX da bude uz vas u svakom trenutku dok se krećete po kućnoj kancelariji koristeći svoje funkcije praćenja. Sa ovom novootkrivenom slobodom brzo ćete postati predmet zavist vaših kolega koji moraju da sede za stolom.

Prema tome, bilo da planirate okupljanje sa prijateljima i porodicom, želite da snimate dinamične video snimke za svoje društvene kanale ili jednostavno želite da osvežite poslovne sastanke, mali, ali inteligentni Canon PowerShot PX će obaviti teži deo posla umesto vas.Napisao Sam Kielsden

Slični proizvodi

Srodni članci