KVALITET SLIKE

Kvalitet slike koji prevazilazi očekivanja

Napravljen za kreativne kreatore sadržaja, EOS R7 pruža izvanredan kvalitet slike bez obzira na to šta snimate – fotografije, video ili oba pomalo.
Canon EOS R7 – prednost – kvalitet slike

Bez obzira na to da li ste fotograf koji takođe voli da snima video zapis ili videograf koji voli da snima i fotografije, EOS R7 daje rezultate koji će vas oboriti s nogu. Ovaj pravi hibridni fotoaparat omogućava vam da prelazite između fotografija i video zapisa jednim potezom prekidača, ali pruža iste prefinjene detalje, prirodne boje i glatke nijanse kako god da radite.

Jednostavno rečeno, EOS R7 vam daje slobodu da ispričate priče kako god želite.

APS-C senzor od 32,5 MP – koji je razvila i napravila kompanija Canon – daje savršen balans detalja, brzine i performansi pri slabom osvetljenju. Fotografije visoke rezolucije izgledaju zadivljujuće odštampane u velikom formatu ili kada se prikazuju na ekranima visoke rezolucije. Takođe možete da ih isečete tokom uređivanja bez vidljivog gubitka kvaliteta slike.

Slabo osvetljenje? Nema problema

Kada se smrači, EOS R7 nastavlja da daje slike vrhunskog kvaliteta. Maksimalna ISO osetljivost od 32.000 (proširivo do ISO 51.200) garantuje da mogu da se koriste velike brzine zatvarača radi zamrzavanja pokreta, čak i pri slabom osvetljenju – savršeno rešenje za večernje sportske događaje ili fotografisanje ponašanja životinja na kraju dana.

Sistem Dual Pixel CMOS AF II na ovom fotoaparatu neprestano prati subjekte, a njegova osetljivost omogućava pouzdano i precizno fokusiranje u uslovima slabog osvetljenja do čak -5 EV (ili -3,5 EV u režimu snimanja video zapisa)1. Kolaborativni stabilizator slike pruža do 7 koraka2 zaštite od podrhtavanja fotoaparata kada se koristi objektiv RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 – ISO 32.000 pri slabom osvetljenju

Izbor formata datoteka

JPEG datoteke predstavljaju odličan izbor kada su vam potrebne male datoteke i maksimalna kompatibilnost, ali EOS R7 pruža još jednu opciju: HEIF datoteke (skraćenica za „High Efficiency Image File“) daju bolji kvalitet slike uz približno istu veličinu u poređenju sa JPEG datotekama. Takođe pružaju 10-bitne boje, što poboljšava dinamički opseg i gradaciju boja.

Kada je kvalitet od ključne važnosti, pređite na RAW. EOS R7 nudi nekoliko opcija, uključujući 14-bitne CR3 RAW datoteke, C-RAW datoteke koje zauzimaju manje mesta, uz minimalan gubitak kvaliteta i rafalni RAW režim. Dostupan je i Dual Pixel RAW koji omogućava doterivanje slika nakon snimanja pomoću našeg softvera Digital Photo Professional.

Rad sa RAW formatom

Naš softver Digital Photo Professional (DPP), koji je dostupan za besplatno preuzimanje, predstavlja kompletno rešenje za obradu RAW datoteka. Pregledajte i birajte slike, primenjujte podešavanja i izmene, a zatim konvertujte slike u JPEG, HEIF ili TIFF datoteke.

DPP takođe podržava rad sa Dual Pixel RAW datotekama, što omogućava mikropodešavanja karakteristike kao što su „bokeh“, tačka oštrine i senke nakon snimanja. Vrhunska kontrola za savršen rezultat.

Canon EOS R7 – rad sa RAW formatom u DPP

Da biste iscedili poslednju kap kvaliteta slike iz modela EOS R7, pokušajte da obradite RAW slike u informatičkom oblaku image.canon5,6. Procesor slike neuronske mreže koristi se za podizanje kvaliteta slike na nove visine.

• Bolji prikaz finih detalja zahvaljujući suzbijanju tzv. nazubljenih ivica
• Smanjena količina moarea i lažnih boja
• Smanjenje šuma poboljšava kvalitet slike pri visokim ISO postavkama
• Koriguju se sva optička izobličenja, opadanje svetla ili difrakcija

Konvertovane slike se čuvaju u informatičkom oblaku kao JPEG ili HEIF datoteke, koje zatim možete da preuzmete na računar ili pametni uređaj.

Filmovi za velike i male ekrane

EOS R7 može da snima 4K video na više načina, uz mnoštvo brzina smenjivanja kadrova i metoda komprimovanja. Lako možete da podesite EOS R7 tako da radi onako kako želite zahvaljujući namenskom meniju koji je lak za korišćenje.


Rezolucija

Brzina smenjivanja kadrova (kadrova u sekundi)

Komprimovanje


NTSC

PAL


4K UHD (fino)
(od oversemplovanog 7K)

29,97
23,98

25,00

IPB (standardno)

IPB (lako)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (standardno)

IPB (lako)

29,97

25,00

IPB (standardno)

IPB (lako)

23,98

-

IPB (standardno)

IPB (lako)

4K UHD (isecanje)7

59,94

50,00

IPB (standardno)

IPB (lako)

Full HD

119,88

100,00

IPB (standardno)

IPB (lako)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (standardno)

IPB (lako)

23,98

-

IPB (standardno)

IPB (lako)

Kada snimate u UHD 4K rezoluciji pomoću pune širine APS-C senzora fotoaparata, dostupne su brzine smenjivanja kadrova do 60p. Ovo omogućava svilenkasto glatku i jasnu reprodukciju kretanja objekata u pokretu, kao i kreiranje glatkih usporenih efekata prilikom uređivanja.

Za vrhunski kvalitet slike isprobajte režim 4K (fino) na modelu EOS R7 koji pruža oversemplovanje 7K podataka sa senzora fotoaparata radi dobijanja izuzetno detaljnog 4K/30p materijala. Ovo izgleda odlično kada se reprodukuje na 4K ekranima i može da se iseca tokom uređivanja kada je izlazna rezolucija Full HD. Tu je i namenski režim za isecanje 4K UHD materijala za dodatni telefoto doseg, kao i Full HD snimanje pri brzinama smenjivanja kadrova do 120p.

Canon EOS R7 – video režimi

Kakav god da je vaš radni proces za video, EOS R7 će se potpuno uklopiti u njega

Bez obzira da li snimate brze i spontane video klipove za društvene mreže ili sa pažnjom planirane snimke na setu kratkog filma, EOS R7 daje vrhunske rezultate.

Za ozbiljne nezavisne kinematografe, EOS R7 koristi Canon Log 3: profil sa namerno „prigušenim“ bojama koji ne samo da zadržava detalje u najsvetlijim i najtamnijim delovima scene, već olakšava doterivanje boja u materijalu tokom uređivanja – obavezna opcija za ozbiljnu video produkciju. Takođe su podržani prostori boja BT709, BT2020 i Cinema Gamut.

EOS R7 takođe podržava video zapise duže od 30 minuta – što je idealno za intervjue ili događaje na kojima se akcija odvija u dužim vremenskim periodima3.

Vodeća stabilizacija slike u klasi na ovom fotoaparatu veoma je efektivna prilikom snimanja video zapisa – savršena za projekte snimanja dokumentarnih filmova i filmova sa dinamičnom akcijom. Funkcija automatskog poravnavanja na fotoaparatu – pomoću stabilizatora slike u telu – obezbeđuje da horizonti ostanu ravni i da snimci izgledaju profesionalno.

EOS R7 takođe ima priključke za mikrofon i slušalice, za snimanje i praćenje zvuka, kao i HDMI vezu za spoljne snimače i monitore.

A za one koji ozbiljno pristupaju kreiranju sadržaja za društvene mreže, podržano je vertikalno snimanje video zapisa – idealno za klipove i priče. EOS R7 takođe podržava direktno strimovanje uživo na YouTube4 i veoma jednostavno se povezuje sa smartfonom, pa lako možete da otpremite sadržaj gde god da je potrebno.

 1. Tokom snimanja fotografija sa objektivom od f/1,2, AF tačkom u centru, One-Shot AF, pri 23 °C/73 °F, ISO 100. Ne uključuje RF objektive sa premazom za glatko defokusiranje
 2. 7 koraka na osnovu CIPA standarda sa objektivom RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri žižnoj daljini od 150 mm
 3. Maks. dostupno vreme snimanja video zapisa: Normalno: 6 sati
  Video zapisi sa velikom brzinom smenjivanja kadrova (Full HD, 120/100 kadrova u sekundi): 90 min
  Ako interna temperatura fotoaparata postane previsoka, vreme snimanja se skraćuje.
  4K 30p HQ: približno 60 min. Ako počinjete od +23 °C.
  4K 60p isečeno: približno 60 min. Ako počinjete od +23 °C.
 4. Usluga strimovanja uživo na fotoaparatu podržava samo strimovanje uživo na YouTube. Pre korišćenja usluge strimovanja uživo, potrebno je da se registrujete na image.canon. Najnovije zahteve proverite na portalu YouTube. Strimovanje uživo na YouTube može da se promeni, prekine ili okonča bez obaveštenja. Kompanija Canon ne snosi odgovornost ni za kakve usluge koje pružaju treće strane, što obuhvata i strimovanje uživo na YouTube.
 5. Usluga će biti pokrenuta krajem jula 2022, a biće potrebno ažuriranje firmvera fotoaparata
 6. Nije moguće razviti RAW fotografije snimljene u rafalnom RAW režimu.
  Obrada RAW fotografija u informatičkom oblaku je usluga koja se plaća.
  Neophodno je obaviti kupovinu plana putem planova usluga u aplikaciji Canon Imaging.
  Više detalja potražite na: https://sas.image.canon/
 7. Režim snimanja 4K 60p iseca se na 55% horizontalne oblasti.

Srodni članci

 • PREDNOST

  Automatski fokus nove generacije

  Modelu EOS R7 smo dodali veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i tehnologiju iTR AF koju ćete pronaći u našim fotoaparatima EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Brzina i performanse

  Savršeni trenutak za fotografisanje može da traje samo delić sekunde, pa smo zato EOS R7 dizajnirali tako da bude izuzetno brz.

 • PREDNOST

  Vaš prelazak na fotoaparat bez ogledala

  Razmišljate o nadogradnji za Canon DSLR? Uz mnoštvo novih tehnologija, EOS R7 koji je sličan DSLR modelu omogućava intuitivno upravljanje uz ugodnu prepoznatljivost.

 • PREDNOST

  Novi nivo stabilizacije slike

  Zamislite da možete da snimate fotografije sa dugačkom ekspozicijom iz ruke, uz namerno zamućivanje subjekata u pokretu bez posezanja za stativom.

 • PREDNOST

  Povežite se sa publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može da radi u kombinaciji sa smartfonom, tabletom ili računara uz aplikaciju Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.