PRELAZAK NA FOTOAPARAT BEZ OGLEDALA

Nikada ne prekidajte kreativni proces

Iako obiluje novom tehnologijom, EOS R7 će pružiti poznat i ugodan doživljaj svima koji su prethodno koristili Canon EOS DSLR fotoaparat. A ako niste, znamo da će vam se svakako svideti.
Canon EOS R7 – prelazak na fotoaparat bez ogledala, nikada nemojte da prekidate kreativni tok.

Prelazak na EOS R sistem bez ogledala donosi ogromne kreativne prednosti, što vam omogućava da snimate na načine koji vam prethodno nisu bili dostupni. U pitanju je velika promena, ali budite sigurni: vaša postojeća oprema će odlično funkcionisati uz EOS R7.

Vaš prozor u svet

Elektronsko tražilo sa 2,36 miliona tačaka na ovom fotoaparatu je veliko, svetlo i detaljno, uz pokrivenost od 100 procenata i pregledanje tačnog izgleda fotografije kada se snimi – uključujući ekspoziciju, balans bele, stil slike i dubinu polja. Kašnjenje i zatamnjivanje tražila su svedeni na minimum, pa dobijate prirodan i obuhvatajući doživljaj.

Canon EOS R7 – vaš prozor u svet

Udoban je za korišćenje, čak i tokom dugih vremenskih perioda, zahvaljujući uvećanju od 1,15x i vidnoj tački od 22 mm koja je udaljena od tela fotoaparata. Brzina osvežavanja je dinamičnih 120 kadrova u sekundi2, što vam pruža prirodan prikaz objekata u pokretu. Možete da ga prebacujete između režima za uštedu energije ili režima za gladak prikaz kako biste dobili najbolje performanse.

APS-C prednost

Kada vam je potrebno da se približite, ali to nije fizički moguće, EOS R7 pruža veliku prednost. Fotoaparat je napravljen oko senzora APS-C formata koji objektivima daje 1,6x veći telefoto doseg u poređenju sa istom žižnom daljinom kada se koristi na fotoaparatu punog formata.

To je veliki korak za fotografisanje divljih životinja, sporta i akcionih scena, gde je ključno popunjavanje kadra sa razdaljine. Pravite slike poput profesionalaca pomoću opreme koja je znatno lakša i prenosivija, pa vas neće usporavati.

Canon EOS R7 – poređenje APS-C sa punim formatom

Sličan DSLR fotoaparatima

Onima koji prelaze na EOS R7 iz DSLR sveta neće dugo trebati da se naviknu na novi fotoaparat. Komande su tamo gde biste očekivali da ih pronađete, a kretanje kroz stranice menija će vam biti poznato, ali uz poboljšanja. Postoji čak i režim OVF Assist koji simulira doživljaj optičkog tražila – koristi HDR tehnologiju za otkrivanje detalja u tamnim senkama i svetlim istaknutim delovima, umesto za pregledanje efekata slike.

Canon EOS R7 – poredba uz OVF Assist

EF i EF-S objektivi su kompatibilni sa modelom EOS R7 pomoću adaptera za montiranje (postoje tri u asortimanu). AF, AE, IS i većina drugih tehnologija objektiva funkcionišu baš onako kao što ste navikli.

EOS R7 takođe koristi istu porodicu baterija LP-E6 koju koriste mnogi naši DSLR fotoaparati, uključujući seriju EOS 7D, kao i EOS 70D, EOS 80D i EOS 90D, što olakšava deljenje baterija između tela fotoaparata.1

Intuitivne kontrole

Svaki EOS fotoaparat predstavlja evoluciju dizajna, gradeći na fotoaparatima koji su došli pre, ali i dodavanjem novih funkcija. Na primer, EOS R7 ima džojstik za izbor AF tačke koji je okružen kontrolnim točkićem – kombinaciju dve klasične EOS kontrole. Nalazi se odmah pored tražila fotoaparata, baš tamo gde leži palac dok ga držite, savršeno za brzo, instinktivno snimanje.

Canon EOS R7 – intuitivne kontrole

Prekidač za režim fokusa nalazi se sa prednje strane fotoaparata i lako se pronalazi dok vam je fotoaparat na oku. To fotografima omogućava da se lako prebacuju između automatskog i ručnog fokusa, čak i sa objektivima koji nemaju prekidač za fokusiranje. U sredini prekidača nalazi se prilagodljivo funkcijsko dugme koje može da se programira za obavljanje raznih uloga.

Canon EOS R7 – kontrole

Kao što biste očekivali od EOS fotoaparata, mnoge kontrole koje pruža su prilagodljive, pa mogu da se programiraju tako da rade baš onako kako želite. Glavni sistem menija ima prilagodljivi ekran „My Menu“ (Moj meni) koji objedinjuje najčešće korišćene komande na jednom mestu, a tri prilagođena režima za snimanje omogućavaju trenutno pozivanje omiljenog načina rada.

Ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom fotografima omogućava da kadriraju i snimaju iz neuobičajenih uglova i novih perspektiva, a videografima omogućava da snimaju udobno i sa maksimalnom stabilnošću.

Kvalitet izrade koji inspiriše pouzdanje

EOS R7 je otporan na prašinu, prljavštinu i vodu zahvaljujući robusnoj konstrukciji od legure magnezijuma i desetinama zaštitnih gumenih zaptivki3. Ako radite u nezgodnim okruženjima ili ako se vreme iznenada pogorša, možete da nastavite da snimate sa pouzdanjem – i da nikada ne propustite nijedan trenutak.

Ali ovaj robusni kvalitet izrade ne čini model EOS R7 teškim za nošenje. U stvari, lakši je i prenosiviji od modela EOS 7D Mark II, što ga čini savršenim izborom za fotografe u pokretu.

Canon EOS R7 – zaptivanje

Dva puta više prostora za skladištenje, dvostruko veća bezbednost

Dva otvora za UHS-II SD memorijske kartice na modelu EOS R7 omogućavaju vam da snimate sa pouzdanjem kada radite pod pritiskom. Moguće ih je konfigurisati na više načina.

Za automatsko pravljenje rezervnih kopija – odlična opcija kada snimate ključne događaje i potrebna vam je polisa osiguranja u slučaju da se dogodi najgore. Omiljena taktika za putne fotografe.

Prebacivanje – kada se jedna kartica napuni, fotoaparat će automatski čuvati fotografije na drugoj, pa ne morate ni na trenutak da prekidate snimanje. Odlično je za venčanja, divlje životinje i sportske događaje, kada ne želite da propustite ni sekundu.

JPEG na jednu karticu; RAW na drugu – sačuvajte skup probnih snimaka odvojeno od RAW datoteka koje ćete koristiti za uređivanje.

Video zapise na jednu karticu; fotografije na drugu – organizujte sadržaj ili koristite veću karticu za video zapise, a manju za fotografije. Odlično je za hibridno snimanje na događajima ili dokumentarnim projektima.

Canon EOS R7 – dva puta više prostora za skladištenje

Priključak za dodatnu opremu

EOS R7 ima napredni novi priključak sa interfejsom koji omogućava brzo i lako povezivanje novih uređaja i dodatne opreme. U njih spadaju digitalni mikrofon i XLR adapter za mikrofon, za zvučne podloge kakve vaši filmovi zaslužuju. Na ovaj način se takođe povezuju odabrani Speedlite blicevi i Speedlite odašiljači, pa možete da preuzmete kontrolu nad osvetljenjem.

Canon EOS R7 – priključak za dodatnu opremu
 1. Punjenje preko USB veze je podržano kod modela LP-E6NH / LP-E6N. Punjenje preko USB veze nije podržano uz LP-E6 ili neodobrene baterije. Baterije se možda neće puniti ako preostali nivo napunjenosti baterije nije nizak.
 2. Maksimalna brzina smenjivanja kadrova za AF, pritiskanje dugmeta okidača do pola ili uzastopno snimanje je 59,94 kadrova u sekundi. Imajte u vidu da brzina prikazivanja slika može da bude manja u zavisnosti od objektiva koji koristite i uslova snimanja.
 3. Iako je fotoaparat dizajniran tako da bude otporan na prašinu i vlagu, ne može da se garantuje potpuno sprečavanje prodiranja prašine, prljavštine, vode, soli itd. Detaljne informacije potražite u specifikacijama

Srodni članci

 • PREDNOST

  Automatski fokus nove generacije

  Modelu EOS R7 smo dodali veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i tehnologiju iTR AF koju ćete pronaći u našim fotoaparatima EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Brzina i performanse

  Savršeni trenutak za fotografisanje može da traje samo delić sekunde, pa smo zato EOS R7 dizajnirali tako da bude izuzetno brz.

 • PREDNOST

  Kvalitet slike

  Bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise, CMOS senzor od 32,5 MP i procesor slike DIGIC X u modelu EOS R7 daju zadivljujuće rezultate.

 • PREDNOST

  Novi nivo stabilizacije slike

  Zamislite da možete da snimate fotografije sa dugačkom ekspozicijom iz ruke, uz namerno zamućivanje subjekata u pokretu bez posezanja za stativom.

 • PREDNOST

  Povežite se sa publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može da radi u kombinaciji sa smartfonom, tabletom ili računara uz aplikaciju Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.