BRZINA I PERFORMANSE

Munjevito je brz, sa 15 kadrova u sekundi i više

Za fotografisanje prolaznih trenutaka koji traju delić sekunde potreban vam je izuzetno brz fotoaparat. Na scenu stupa EOS R7 – izuzetno brzi fotoaparat bez ogledala za one koji snimaju akciju, sport i divlje životinje, kao i za svakodnevno fotografisanje.
Canon EOS R7 – prednost – brzina i performanse

Omogućava snimanje do 15 RAW + JPEG datoteka u sekundi pomoću mehaničkog zatvarača, odnosno do 30 kadrova u sekundi pomoću tihog elektronskog zatvarača 1 . Sve to uz istovremeno AF praćenje i automatsku ekspoziciju. Veći memorijski bafer omogućava snimanje do 51 RAW datoteke ili 224 JPEG slike u jednom rafalu od 15 kadrova u sekundi2.


Elektronski zatvarač fotoaparata ima najveću brzinu od samo 1/16.000 s, što fotografima omogućava da zamrznu najbrže kretanje, kao i da koriste široke otvore blende u uslovima jakog osvetljenja radi ograničavanja dubine polja.

Kada se koristi mehanički zatvarač, dostupno je i snimanje sa sprečavanjem treperenja – odlično rešenje za sportove u zatvorenom ili fotografisanje događaja. Ovo se automatski aktivira ako se detektuje veštačko svetlo koje treperi, a svaki snimak se tempira tako da se poklapa sa maksimalnim osvetljenjem treperećeg svetla. Rezultat je konzistentna ekspozicija, od slike do slike.

Rafalno RAW snimanje

Fotografi mogu da izaberu da snimaju rafale RAW slika brzinom do 30 kadrova u sekundi kao jednu datoteku, što doprinosi organizovanju velikog broja kadrova. Pojedinačne RAW slike zatim mogu da se izdvoje ili obrade u JPEG ili HEIF datoteke.

Kada je omogućeno snimanje pre okidanja, fotoaparat će snimati slike od 0,5 sekundi pre nego što pritisnete okidač, što znači da ćete uvek zabeležiti trenutak – čak i ako se dogodio pre nego što ste reagovali. To je odlična alatka za fotografisanje divljih životinja, kada čekate jedinstveni trenutak u vremenu.

Canon EOS R7 – rafalno RAW snimanje

Napravljen je tako da brzo reaguje

Primetićete brzo, dinamično rukovanje modelom EOS R7 od trenutka kada ga uzmete. Snažni procesor slike DIGIC X omogućava praktično trenutno pokretanje i izuzetno brz odziv, pa ćete uvek biti spremni za trenutak.

Slike je moguće čuvati na brze UHS-II SD memorijske kartice – ima mesta za dve zahvaljujući prisustvu dva slota za kartice na fotoaparatu.

Procesor DIGIC X takođe pokreće vrhunsko AF praćenje i mogućnosti uzastopnog snimanja na modelu EOS R7. Kada koristite brze UHS-II SD memorijske kartice, možete da snimate rafale od 51 RAW datoteke, 187 CRAW datoteka ili 224 JPEG datoteke brzinom do 15 kadrova u sekundi pomoću mehaničkog zatvarača na fotoaparatu. Kada koristite elektronski zatvarač sa neverovatnom brzinom od 30 kadrova u sekundi, dostupni su rafali1 od 42 RAW datoteke, 93 CRAW datoteka i 126 JPEG datoteka2.

Procesor Canon DIGIC X

Komande fotoaparata intuitivno su raspoređene, pa prirodno leže pod prstima i palčevima dok fotoaparat držite na oku. Kombinovani višenamenski AF kontroler i kontrolni točkić praktično su smešteni blizu oslonca za palac, pa nećete morati da odvojite oko od tražila da biste podesili AF tačku, menjali postavke ili listali slike. Izbor AF tačaka pomoću dodira i prevlačenja takođe je moguć pomoću ekrana osetljivog na dodir na fotoaparatu.

Canon EOS R7 – birač AF tačke

Gladak prikaz kretanja, savršeno zabeležen u obliku video zapisa

EOS R7 je takođe odlična alatka za snimanje objekata koji se brzo kreću u obliku video zapisa, kao što su sport i divlje životinje. Samo pomerite prekidač za napajanje iz položaja „fotografije“ u položaj „filmovi“ i bićete spremni za snimanje 4K materijala brzinom do 60p, odnosno Full HD do 120p. Kretanje se reprodukuje glatko, a kada se materijal uspori, složeni detalji se otkrivaju u glatkom usporenom prikazu.

Tražilo koje ćete sa uživanjem koristiti

EOS R7 ima udobno i brzo elektronsko tražilo od 2,36 miliona tačaka koje daje kristalno jasan prikaz sveta oko vas. Pregledajte baš ono što ćete zabeležiti kada pritisnete dugme okidača, od ekspozicije i balansa bele do dubine polja i stila slike. Čak možete i detaljno da pregledate slike pomoću elektronskog tražila.

A zahvaljujući tome što je prilagodljivo, možete da odaberete da prikažete željeni nivo informacija o snimanju u elektronskom tražilu fotoaparata, kako biste ostali informisani, ali bez ometanja. Korisnici modela EOS R7 mogu da biraju između režima Glatko (brzina osvežavanja od 120 kadrova u sekundi) i režima Ušteda energije (brzina osvežavanja od 60 kadrova u sekundi).

Canon EOS R7 – jednostavan za korišćenje

Za one koji dolaze sa DSLR fotoaparata, elektronsko tražilo na modelu EOS R7 ima režim OVF Assist koji simulira doživljaj optičkog tražila – prikazuje što je moguće više dinamičkog opsega i prelaza između nijansi. To je doživljaj kao kod DSLR fotoaparata pomoću novog sistema fotoaparata bez ogledala.

 1. Brzina Uzastopno snimanja može da se razlikuje u zavisnosti od različitih uslova; detalje potražite u specifikacijama.
 2. U skladu sa standardima za testiranje kompanije Canon sa UHS-II karticom od 32 GB (uz AF za jedan snimak, ISO 100, standardni stil slike) Broj slika zavisi od različitih postavki i objektiva koji se koriste. Detalje o podržanim objektivima potražite na „cam.start.canon

Srodni članci

 • PREDNOST

  Automatski fokus nove generacije

  Modelu EOS R7 smo dodali veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i tehnologiju iTR AF koju ćete pronaći u našim fotoaparatima EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Kvalitet slike

  Bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise, CMOS senzor od 32,5 MP i procesor slike DIGIC X u modelu EOS R7 daju zadivljujuće rezultate.

 • PREDNOST

  Vaš prelazak na fotoaparat bez ogledala

  Razmišljate o nadogradnji za Canon DSLR? Uz mnoštvo novih tehnologija, EOS R7 koji je sličan DSLR modelu omogućava intuitivno upravljanje uz ugodnu prepoznatljivost.

 • PREDNOST

  Novi nivo stabilizacije slike

  Zamislite da možete da snimate fotografije sa dugačkom ekspozicijom iz ruke, uz namerno zamućivanje subjekata u pokretu bez posezanja za stativom.

 • PREDNOST

  Povežite se sa publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može da radi u kombinaciji sa smartfonom, tabletom ili računara uz aplikaciju Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.