SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Otkrijte štampač koji hibridni čini besprekornim

Saznajte zašto je Canon PIXMA TR4650 najbolji kućni štampač za prelazak na rad na daljinu.
Canon PIXMA štampač na radnom stolu u kućnoj kancelariji.

Kada je pandemija kovida 19 prisilila zaposlene da počnu da rade od kuće, Džejmi Votson, fotograf amater i direktor strategije u marketinškoj agenciji u Bristolu, ubrzo je trpezariju pretvorio u kućnu kancelariju. Sa približavanjem rokova i opadanjem kreativnosti, otkrio je da nedostaje jedna stvar: dobar štampač.

Kako karantin popušta, prebacujemo se na u većoj meri hibridni način rada, gde je prelazak između rada kod kuće i u kancelariji važniji nego ikada pre. Džejmi sarađuje sa klijentima, istraživačkim timom i timom za kreativne koncepte, što doprinosi kreiranju inovativnih kampanja i drugih sadržaja za čitav asortiman brendova. On sada radi od kuće i u kancelariji i ceni različite slobode svakog od tih pristupa.

Savršena kućna kancelarija nije kompletna bez dobrog štampača – nešto što često shvatimo kada se približava rok ili pre sastanka, kada je potrebno nešto odštampati. Pošto mnogi od nas rade na daljinu, to je funkcionalna tehnologija koja može da skrati vreme provedeno pred ekranom i da zaista ubrza kreativne procese.

Prebacivanje između kućnog i kancelarijskog okruženja može da bude veoma jednostavno uz odgovarajuću opremu. Zahvaljujući asortimanu Canon štampača visokih performansi – naročito kompaktnog 4-u-1 Canon PIXMA TR4650 – brzo i jednostavno možete da kreirate isti profesionalni standard za otiske.

„Kada imam puno posla, rad od kuće je prilično dobar način da se sklonim od ometajućih faktora u kancelariji“, kaže Džejmi. „Možete malo bolje da upravljate vremenom i imate malo veću slobodu u odnosu na tradicionalno radno vreme. Očigledno, ne morate ni da putujete na posao, pa ćete za jedan dan moći da obavite više posla. Veliki sam zaljubljenik u biciklizam, pa mogu da idem na vožnju biciklom, bez potrebe da računam koliko mi je vremena potrebno do kancelarije ili obrnuto.“

Međutim, saradnja sa članovima tima je lakša u kancelarijskom okruženju, a zadaci mogu efikasnije da se obavljaju.

Ovde Džejmi deli način na koji mu kućni štampač omogućava da se odvoji od ekrana, kako bi se potpuno prepustio projektima na kojima radi kod kuće.

Jasnoća uma uz štampanje

Muškarac gura prednju fioku Canon štampača nadole.

4-U-1 štampač Canon PIXMA TR4650 ima hibridno mastilo u 4 boje i poboljšanu instalaciju kartridža, što zamenu kartridža čini još jednostavnijom.

Štampač Canon PIXMA TR4650 pomaže Džejmiju da se odvoji od laptopa da bi se usredsredio na štampane primerke dokumenata koji su mu neophodni za rad. „Više volim da čitam uputstva klijenata na papiru“, kaže Džejmi, „da bih više „upijao“ i da me ne bi ometao sadržaj na ekranu, kao što je e-pošta ili obaveštenje o timskom ćaskanju. Lakše možete da se usredsredite na ono što čitate, na označavanje i dodavanje pitanja. Imam osećaj da sam usredsređeniji na ono što radim i što čitam.

„Kada dobijam rezultate istraživanja od istraživačkih agencija sa mnogo različitih dijagrama i grafikona, smatram da je najlakše imati nekoliko komada papira ispred sebe i upoređivati ih, a ne prolaziti kroz slajdove, zato što tako gledate samo jednu po jednu stvar“, dodaje on.

Kada radite u kancelariji, nikada ne morate da brinete o podešavanju štampača i nivoima papira i mastila. Ni kod kuće to ne bi trebalo da se razlikuje. Podsetnik za uklanjanje dokumenta, poboljšana prednja fioka za papir koja olakšava ubacivanje i brža, jednostavna instalacija kartridža čini ga jednostavnim i efikasnim kućnim štampačem za profesionalce kao što je Džejmi.

A zahvaljujući mogućnosti upravljanja modelom PIXMA TR4650 u potpunosti pomoću aplikacije Canon PRINT, uključujući štampanje, kopiranje, skeniranje, održavanje, proveru nivoa mastila i kupovinu zamenskih kartridža, nema potrebe za računarom.

Spoj olovke i papira i digitalne tehnologije

Osoba koristi smartfon za štampanje na Canon kućnom štampaču.

Kada radi od kuće, savladavanje zadataka u različitim prostorijama pomaže Džejmiju da se usredsredi. „Kada sam u kancelariji, krećem se samo radi promene mesta i da bih malo osvežio um. Sedim za svojim stolom, ali onda odem i sedim u kafeteriji ili na terasi na krovu“, kaže on. „To radim i kod kuće. Štampam materijal i udaljavam se od laptopa, jer iako radite na daljinu, ljudi vas stalno zovu i šalju poruke. Udaljavanjem od laptopa možete da se uklonite od ometajućih faktora. Odštampam nešto, pa to pročitam dole u kuhinji, što mi omogućava da se više usredsredim.“

Osoba piše na odštampanoj unakrsnoj tabeli.

Džejmi radi sa širokim opsegom klijenata, od zdravstvenih brendova i kompanija za hranu i piće do internet dobavljača i banaka.

Pristupačni štampač koji Džejmi koristi lako se podešava pomoću aplikacije Canon PRINT koja pruža poboljšano korisničko iskustvo. „Podešavanje je bilo veoma lako, što je bila glavna stvar za mene, zato što imam osećaj da mi je za svaki štampač koji sam imao trebalo približno pet dana da sve stvarno podesim i pokrenem. Ovaj štampač je sve sam odradio“, kaže on sa entuzijazmom.

Takođe ima korisnu vezu sa softverom Easy-Layout Editor koji omogućava raspoređivanje dokumenata, kao što su PDF i datoteke slika, na jednoj stranici pre štampanja – što je idealno za vrstu posla koju Džejmi obavlja.

„Ako radim na projektima strategije brenda ili moram da nacrtam okvir brenda, radije crtam rukom“, kaže on. „Zatim to skeniram i šaljem ostatku tima kao radni nacrt, umesto da potrošim puno vremena na dizajniranje u programu Microsoft® PowerPoint®.“

Skeniranje u informatički oblak uz Canon kućni štampač

Muškarac sedi na baštenskoj klupi sa šoljom i laptopom.

Džejmiju ponekad nedostaje interakcija sa timom u kancelariji, što je loša strana rada od kuće. „Pošto radimo u kreativnoj agenciji, definitivno nam nedostaje saradnja koju dobijate“, kaže on. „Rad od kuće je više transakcioni, ne možete samo da svratite do nečijeg stola ili da porazgovarate za ručkom o nečemu. Potrebno je da sastanak upišete u kalendar i da obavite razgovor umesto običnog nasumičnog ćaskanja.“

Muškarac stavlja biciklističku kacigu.

Rad od kuće definitivno ima svoje prednosti – Džejmi je na posao išao biciklom, ali sada može da izbegne putovanje do posla i da uživa u vožnji bicikla kao hobiju, a ne potrebi.

PIXMA Cloud Link na štampaču Canon PIXMA TR4650 – funkcija koja vam pomaže da štampate i skenirate u informatički oblak* – savršeno je pogodna za mala preduzeća koja dele i čuvaju sadržaj u deljenom informatičkom oblaku, kao što je Google Drive™, Dropbox™ ili Evernote®, što znači da tim datotekama možete da pristupite radi štampanja bez obzira na to gde se nalazite.

Kada timovi dele dizajnerska rešenja, Džejmi kaže da mu čin štampanja dokumenata i crteža pre nego što ih zakači na zid ili ih izloži, pomaže da razmotri kreativne ideje dok radi.

„Kada dobijemo kreativne ideje od naših konceptualnih timova, koje mogu da budu crteži dizajnerskih rešenja, veoma često treba da se posvetite nečem drugom i da to ostavite u pozadini“, kaže on.

„Zato ja volim da odštampam materijal, pošto mi to omogućava da razmišljam o njemu u pozadini kada je odštampan i zakačen na zid ili sto. Malo je lakše vratiti mu se i podsvesno nastaviti da razmišljate o njemu.“

Svestranost za štampanje kod kuće

Canon štampač pored kućne biljke, telefona i otisaka.

Fotograf amater Džejmi Votson voli da izađe sa fotoaparatom, a uz štampač Canon PIXMA TR4650 može da kreira otiske visokog kvaliteta za prikazivanje kod kuće. „Pokušavam da snimim gomilu fotografija svaki put kada izađem“, kaže on. „Nekada sam živio u Australiji i tamo sam se zainteresovao.“

Muškarac zatvara torbu na radnom stolu u kućnoj kancelariji.

Svestrani uređaj Canon PIXMA TR4650 omogućava Džejmiju da se u potpunosti uključi u poslovne projekte, kao da je u kancelariji kompanije.

Canon PIXMA TR4650 nije samo odličan za poslovne svrhe, već je i dovoljno svestran za učenje kod kuće, dečije školske zadatke i porodične fotografije.

Easy-PhotoPrint Editor olakšava kreiranje mnoštva originalnih fotografija, kao što su otisci prilagođenih veličina, kalendari i kvadratni rasporedi za fotografije, što omogućava upotrebu sa ličnim projektima kod kuće, kao i na poslu.

Posvećeni fotograf Džejmi ga je koristio za kreiranje otisaka za uramljivanje, pošto je moguće za nekoliko sekundi štampati fotografije formata 4x6 inča bez margina. „Brzina štampanja je velika i zaista je dobra kada štampamo fotografije koje ćemo uramiti i okačiti na zid u našoj novoj kući, što znači da ne moram da platim da bih ih štampao u profesionalnoj štampariji“, kaže on.

Kućni štampač Canon PIXMA TR4650 ima čist i elegantan dizajn, što je još jedan od faktora kada Džejmi i njegova partnerka biraju nešto za svoj dom. „Štampači nisu uvek predmeti koji najbolje izgledaju, ali Canon PIXMA TR4650 izgleda zaista lepo. Moja verenica je veoma ponosna na kuću i odlična je u aranživanju robe, pa je veoma uspešna u tome da stvari izgledaju odlično. Nabavka štampača koji dobro izgleda bila je veoma važna za nju“, dodaje on.

Dovršite uređivanje kućne kancelarije uz unapređeni 4-u-1 štampač Canon PIXMA TR4650 za sve potrebe rada od kuće i ličnih projekta za štampanje.

*Funkcije skeniranja u informatički oblak i u e-poštu dostupne su samo korisnicima originalnog mastila kompanije Canon.


Napisala Lorna Dokeril

Slični proizvodi

Srodni članci

 • Žena sedi za stolom u kućnoj kancelariji na kojem se nalazi laptop, monitor i Canon MegaTank štampač, kao i četiri boce sa mastilom.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Koji štampač vam odgovara?

  Pronađite najbolji Canon štampač za svoje potrebe, od porodica i studenata do radnika u kućnim kancelarijama.

 • Odštampana Canon PosterArtist dizajnerska rešenja na radnom stolu ispred Canon MAXIFY štampača.

  ŠTAMPANJE

  Canon PosterArtist

  Brzo, lako i besplatno kreirajte profesionalna dizajnerska rešenja za postere.

 • Laptop stoji otvoren na stolu sa softverom Canon Easy-PhotoPrint na ekranu, Canon papirom sa leve strane i Canon štampačem sa desne.

  ŠTAMPANJE

  Prava Canon aplikacija za štampanje po vašoj meri

  Pokažite kreativnost i organizujte se uz aplikacije kompanije Canon za štampanje – dostupna je odgovarajuća za svaki projekat.

 • Osoba koristi aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor na tabletu za bežično štampanje fotografije porodice na Canon PIXMA štampaču na stolu.

  ŠTAMPANJE

  Kako da koristite bežični štampač

  Pametni načini da na najbolji način iskoristite bežični štampač.