ŠTAMPANJE

Najbolji štampači za fotografije

Od malih do velikih i u skladu sa svakim budžetom, evo najboljih štampača za pravljenje otisaka fotografija visokog kvaliteta kod kuće i u pokretu.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Fotografija ima moć da zabeleži trenutak u vremenu i pretvori ga u dragocenu uspomenu. Međutim, ta moć se gubi kada je fotografija sačuvana na čvrstom disku ili na stranicama sa digitalnim medijima.

Štampanje omiljenih fotografija pretvara ih u fizičke predmete koje možete da uramite i izložite u domu, da ih poklonite kao suvenire, stavite u spomenar ili foto-album, pa čak i da ih odštampate kao nalepnice da biste personalizovali lične predmete.

Dostupan je širok asortiman štampača koji vam omogućavaju da kreirate sopstvene otiske, kada i tamo gde želite – od kompaktnih štampača koje možete da nosite na izlete, odmore i specijalne događaje do modela za velike formate koji omogućavaju pravljenje velikih otisaka za izlaganje na zidu.

Kako da odaberete najbolji kućni štampač za fotografije? Ovde ćemo detaljnije pogledati šta nudi Canon asortiman štampača.

Najbolji svestrani štampači za fotografije

Žena drži odštampani kolaž fotografija i stoji pored štampača Canon PIXMA na površini koja ima izgled drveta

Štampač iz serije Canon PIXMA TS7450a omogućava štampanje fotografija sa marginama ili bez njih, u veličinama od 91 x 55 mm i kvadratnih opcija do A4. To bi bilo idealno za štampanje kolaža fotografija ili izbora fotografija u različitim veličinama, da biste ih prikazali na zidu ili ih zajedno stavili u jedan veliki ram.

Par sedi na kauču i gleda telefone i tablete. Štampač PIXMA je na polici iza njih.

Pored štampanja kvalitetnih otisaka fotografija, Canon PIXMA TS7650i je odlična opcija za štampanje dokumenata i za zanatske projekte, što ga čini idealnim za ispunjavanje raznovrsnih zahteva zauzetih porodica.

Višefunkcionalni štampač omogućava vam da brzo i lako pretvorite digitalne uspomene u prelepe otiske za ukrašavanje doma ili za deljenje sa voljenim osobama. Fizička priroda otisaka čini fotografije vrednijim, naročito u vidu poklona.

Višenamenski uređaj Canon PIXMA TS7450a je jednostavan za korišćenje, sa ugrađenim skenerom i Wi-Fi vezom sa računarom ili smartfonom. Kompatibilan je sa besplatnom aplikacijom Canon PRINT i može da štampa fotografije bez margina u punoj boji formata 10 x 15 cm za samo 43 sekunde.

Pristupačni foto-štampač visokog kvaliteta PIXMA TS7450a koristi pigmentno crno mastilo za oštar monohromatski tekst bez mrlja i cijan, magenta i žuto mastilo zasnovano na boji za fotografije.

Ako tražite još bržu opciju štampanja fotografija, možda za veće projekte poput kreiranja sopstvenog albuma sa venčanja, Canon PIXMA TS7650i može da štampa fotografije bez margina u punoj boji za samo 19 sekundi1.

Kao i model PIXMA TS7450a, Canon PIXMA TS7650i je kompaktan ali izuzetno svestran štampač koji koristi kartridž sa pigmentnim crnim mastilom i trobojni kartridž. Jednostavan je i intuitivan za korišćenje, a tu je i kontrolna tabla sa ekranom u boji koji može da se nagne nagore, tako da uvek bude jasno vidljiv.

Poslednja stvar koju želite ako radite na projektu štampe jeste da ostanete bez mastila, a Canon PIXMA TS7650i takođe pruža prednosti kompatibilnosti sa PIXMA Print Plan2. Ova usluga zasnovana na pretplati prati vaše nivoe mastila i isporučuje nove kartridže na kućnu adresu čim otkrije da vam ponestaje mastila, čime štedi vreme i trud, a košta do 50%3 manje od standardnih mastila. U pitanju je ekonomična opcija ako štampate mnogo fotografija, pošto se dokument i fotografija računaju kao jedna stranica.

Najbolji foto-štampač za štampanje sa mobilnih uređaja i pravljenje spomenara

Par ruku drži odštampanu fotografiju bebe iznad štampača Canon SELPHY CP1500, sa dodatnim odštampanim fotografijama oko njega.

Kompaktni štampač kao što je Canon SELPHY CP1500 bio bi idealan za kreiranje albuma koji slavi prvu godinu detetovog života. Počnite sa snimcima iz trudnoće i dodajte skenove ili fotografije krštenica i čestitki kako biste zabeležili kompletan doživljaj. Odštampajte slike u različitim veličinama i eksperimentišite sa rasporedom i ređanjem.

Žena sedi na kauču i stavlja otiske fotografija sa štampača Canon SELPHY Square QX10 u spomenar.

Canon SELPHY Square QX10 koji se napaja pomoću baterije omogućava vam da štampate fotografije uvek i svuda. Wi-Fi Direct olakšava povezivanje sa smartfonom, tabletom ili kompatibilnim fotoaparatom, a samolepljiva poleđina je idealna za pravljenje spomenara ili lepljenje na gotovo sve.

Štampači koje smo do sada pokrili su stoni modeli koji imaju ugrađenu Wi-Fi funkciju, pa možete da ih postavite u bilo kom delu doma. Međutim, ako želite da štampate na terenu, kompaktne mobilne štampače kompanije Canon možete da ponesete gde god da krenete kako biste kreirali otiske direktno sa smartfona ili kompatibilnog fotoaparata. To je odličan način za pravljenje suvenira za porodicu i prijatelje, pa čak i za kreiranje prilagođenih razglednica sa putovanja, koje možete da šaljete.

Kompaktni Canon SELPHY CP1500 podržava više tipova papira, od papira veličine razglednice (RP-108 i KP-36IP) do mini nalepnica (KC-18IL), sa papirom veličine kreditne kartice (KC-36IP i KC-18IF) i papirom u obliku kvadrata (KC-18IS) između. Svako pakovanje papira sadrži kartridž sa tačnom količinom mastila koja je potrebna. Brzina štampanja fotografija je oko 41 sekundu za otisak formata razglednice (10 x 15 cm).

Canon SELPHY Square QX10 je samostalni prenosivi štampač koji ima ugrađenu punjivu bateriju i daje kvadratne fotografije od 68 mm na malo većem samolepljivom papiru dimenzija 72 x 85 mm, što vam omogućava da pišete beleške ispod otisaka fotografija. Kao i kod većeg štampača Canon SELPHY CP1500, možete da koristite različite opcije rasporeda i da dodajete dekorativne pečate, okvire i specijalne efekte pomoću aplikacije Canon SELPHY Photo Layout.

Ako vam je potrebno nešto još manje, prenosivi štampač Canon Zoemini 2 je dovoljno mali da staje u džep, što ga čini idealnim za pravljenje spomenara sa putovanja ili za nošenje na festival radi štampanja instant selfija.

Saznajte više u našem vodiču za pokazivanje kreativnosti pomoću kompaktnog foto-štampača.

Najbolji foto-štampač za velike projekte

Štampač Canon PIXMA okružen raznobojnim otiscima fotografija, od kojih se jedan nalazi u ležištu štampača.

Canon PIXMA G640 ima šest rezervoara sa mastilom zasnovanim na boji (cijan, magenta, žuta, crvena, crna i siva), za širok prostor boja i opseg nijansi, kao i za poboljšano štampanje crno-belih fotografija.

Boce MegaTank postavljaju se u štampač Canon PIXMA.

Rezervoari sa mastilom velikog kapaciteta u modelu PIXMA G640 imaju providne prednje strane, što olakšava praćenje nivoa mastila.

Ako radite na dugoročnom projektu koji zahteva mnogo otisaka fotografija, naročito na velikim formatima, potreba za redovnom zamenom kartridža sa mastilom može da predstavlja priličnu obavezu. Štampači MegaTank kompanije Canon imaju rezervoare sa mastilom relativno velikog kapaciteta, koji uklanjaju potrebu za kartridžima.

Canon PIXMA G640 je naročito upečatljiv primer koji daje raskošan kvalitet fotografija pomoću šest mastila zasnovanih na bojama. Svaki komplet isplativih boca sa mastilom dovoljan je za kreiranje do 3.800 otisaka fotografija u boji formata 10 x 15 cm, a štampanje bez margina podržano je do punog formata A4 / Letter. Dopunjavanje rezervoara je lako i bez nereda.

Kao drugi PIXMA štampači koje smo spomenuli, G640 ima ugrađenu Wi-Fi funkciju i podržava skeniranje i štampanje zasnovano na informatičkom oblaku, a ugrađeni skener visoke rezolucije takođe olakšava skeniranje i kopiranje fotografija.

Najbolji štampač za otiske fotografija profesionalnog kvaliteta

Žena stoji pored štampača Canon PIXMA koji stoji na stolu pored monitora za računar. Odštampane fotografije vise u ramovima na zidu iza.

Kao specijalizovani foto-štampač sa mastilom zasnovanim na boji, Canon PIXMA PRO-200 je neprikosnoven za otiske u boji i crno-bele otiske profesionalnog kvaliteta. Štampač je idealan za sjajne i „lustre“ foto-papire, ali takođe daje prelepe otiske na mat i umetničkim medijima.

Ako želite da prenesete štampanje fotografija na novi nivo, Canon PIXMA PRO-200 štampa A3+ otiske bez margina (329 x 483 mm) za samo 90 sekundi. Takođe može da kreira otiske panoramskih fotografija dužine do 990 mm kako biste zaista prikazali širu sliku, što je idealno za fotografisanje pejzaža.

PIXMA PRO-200 koristi osam pojedinačnih kartridža sa mastilom zasnovanim na boji, a mastila imaju formulu koja daje otiske fotografija profesionalnog kvaliteta. Stoga je u pitanju savršen štampač za najzahtevnije kreativne fotografe koji žele vrhunski kvalitet fotografija i veće formate.

Više ulaznih ležišta garantuju kompatibilnost sa relativno debelim umetničkim medijima, kao i sa standardnim foto-papirima, pa možete da eksperimentišete sa izgledom i doživljajem odštampanih fotografija. Kao pomoć u vezi sa tim, besplatni softver Professional Print & Layout kompanije Canon pojednostavljuje dizajniranje stranica sa više slika, a pruža i jednostavne opcije za prilagođavanje prikaza boja, osvetljenosti i kontrasta.

Kako da učinite da dobre fotografije izgledaju odlično

Osoba sedi ispred štampača Canon PIXMA i pregleda izbor otisaka fotografija

Canon PIXMA TS7650i ima sistem sa dva ulaza za papir, pa možete da ubacite običan papir u unutrašnju kasetu sa prednje strane, a foto-papir ili druge specijalizovane medije u uspravno ležište sa zadnje strane.

Snimak pre/posle na kojem je par na dan venčanja, pored jezera, tamnog i pre uređivanja sa leve strane, uz svetliju verziju, koja je uređena u softveru Digital Photo Professional, sa desne strane.

Korisno je znati kako da uređujete fotografije, da biste ispravili greške, poboljšali kompoziciju i podesili postavke. Saznajte kako da obrađujete fotografije pomoću softvera kao što je Digital Photo Professional u našem vodiču sa jednostavnim savetima za uređivanje fotografija.

Za dugotrajne otiske fotografija vrhunskog kvaliteta, izbor papira podjednako je važan kao i mastilo. Mnoštvo različitih profila u upravljačkim programima za štampače kompanije Canon garantuje da je proces fino usklađen radi postizanja najveće preciznosti u smislu boje, osvetljenosti i kontrasta, kao i da su otisci izuzetno otporni na zamrljanost ili bleđenje tokom vremena.

Sjajni papir je naročito dobar za kreiranje živopisnih fotografija sa upečatljivim bojama. Mat papiri bez odsjaja mogu da budu pogodniji za upečatljive otiske crno-belih fotografija, kao i za suptilniji tretman boja, na primer, za portrete i fotografije sa venčanja.

Dostupan je širok asortiman Canon foto-papira, uključujući isplativi sjajni foto-papir „za svakodnevnu upotrebu“, deblji i raskošniji foto-papir Plus Glossy II, foto-papir Plus Semi-Gloss sa luksuznom satenskom završnom obradom i mat foto-papir koji je odličan ne samo za mat otiske fotografija, već i za čestitke i projekte pravljenja rukotvorina. Svi ovi foto-papiri dostupni su u širokom opsegu veličina. Dobro je testirati nekoliko različitih foto-papira da biste videli šta vam odgovara.

Asortiman štampača i papira kompanije Canon fotografima omogućava da budu sigurni da će otisci preneti njihove fotografije u pravom svetlu, bez obzira na to kako i gde žele da ih prikažu. Od mobilnih modela koji štampanje pretvaraju u zabavu sa porodicom i prijateljima u posebnim prilikama, preko stonih štampača koji su podjednako pogodni za štampanje dokumenata i fotografija, do štampača MegaTank, koji su praktični i isplativi za veće projekte. Ako zaista želite da ostavite utisak, Canon PIXMA PRO-200 omogućava štampanje na velikim formatima profesionalnog kvaliteta po relativno pristupačnoj ceni.

Matthew Richards

Srodni proizvodi

 • Kućni štampači

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantni višenamenski uređaj za poznavaoce tehnologije, sa asortimanom kreativnih tretmana za štampanje, kao i mehanizmom za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata koji pojednostavljuje proces kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • PIXMA TS7650i

  Kućni štampači

  PIXMA TS7650i

  Brzi štampač visokog kvaliteta koji se neprimetno uklapa u vaš kućni život zahvaljujući kompaktnoj veličini i unapređenoj upotrebljivosti.
 • PIXMA G640

  Kućni štampači

  PIXMA G640

  Prvi višefunkcionalni štampač u asortimanu PIXMA G sa čest dopunjivih kartridža sa mastilom u odvojenim bojama, PIXMA G640 spaja neprikosnoveno štampanje foto kvaliteta sa mogućnošću obrade zadataka velikog obima uz izuzetno male troškove.
 • Snimak modela Canon Pixma Pro-200 spreda

  Profesionalni foto-štampači

  PIXMA PRO-200

  Uz fokus na štampanje živopisnih fotografija u boji, svestranost i upotrebljivost, PIXMA PRO-200 predstavlja idealan izbor za foto-entuzijaste i ambiciozne fotografe.
 • Kućni štampači

  SELPHY CP1500

  Uz ovaj kompaktan foto-štampač za samo par sekundi možete da napravite živopisne i veoma dugotrajne otiske.
 • Kućni štampači

  SELPHY SQUARE QX10

  Sačuvajte specijalne uspomene u obliku prelepih otisaka koje možete da pravite bilo gde, bežično.

Srodni članci

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Objašnjenje tipova papira

  Istražite različite tipove Canon papira uz ovaj praktični vodič za kupce.

 • OSNOVE UREĐIVANJA

  Kako da uređujete specijalne fotografije

  Unapredite snimke specijalnih prilika pomoću ovih jednostavnih saveta za uređivanje fotografija.

 • ŠTAMPANJE

  Uređivanje fotografija za štampanje

  Unapredite odštampane fotografije uz naš postupni vodič za uređivanje radi štampanja i najbolje postavke za štampanje koje možete da koristite.

 • OSNOVE

  Fotografije za štampanje

  Sedam najbitnijih saveta za snimanje uspomena koje ćete sačuvati odštampane.

  1. Brzina štampanja fotografija zasnovana je na podrazumevanoj postavci (pomoću ISO/JIS-SCID N2), na foto-papiru Plus Glossy II i ne podrazumeva vreme koje je potrebno za obradu podataka na matičnom računaru.
  2. PIXMA Print Plan dostupan je samo za stanovnike Austrije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Nemačke, Italije, Norveške, Holandije, Španije, Švedske, Švajcarske, Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.
  3. Na osnovu uštede na prosečnoj ceni po stranici u poređenju sa originalnim standardnim mastilima koja se prodaju za 20 najboljih višenamenskih inkdžet štampača u zapadnoj Evropi (Key Point Intelligence studija – januar 2022). Cena po stranici (CPP) za mesečnu pretplatu na Canon PIXMA Print Plan (plan od 200 stranica), bez dodatnih stranica, u poređenju sa cenom po stranici da biste štampali ISO/IEC 24711 stranice na 20 najboljih inkdžet štampača u boji sa cenom ispod 200 evra, korišćenjem kartridža sa standardnim kapacitetom. Prosečna cena po stranici koja se koristi za utvrđivanje procentualne uštede u odnosu na cenu po stranici za Canon PIXMA Print Plan (plan od 200 stranica). Potrošnja mastila i cene zasnovane su na informacijama sa veb stranica proizvođača u Nemačkoj. Prodajne cene mastila nisu uzete u obzir za ovu studiju. Keypoint Intelligence studija iz januara 2022. koju je naručila kompanija Canon, na osnovu javno dostupnih informacija od januara 2022. Štampači su izabrani po jediničnoj prodaji u „IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Western Europe“.