VODIČ ZA KUPOVINU

Canon vodič za božićne poklone

Od zabavnih prenosivih štampača do fotoaparata punog formata bez ogledala, evo nekih odličnih ideja za poklone namenjene svim kreativnim osobama koje znate!
Canon Camera
Potrebne su vam ideje za božićne poklone za sve kreativne osobe u vašem životu? Bez obzira na to da li želite da iznenadite voljenu osobu instant fotoaparatom ili da počastite entuzijastu za fotografiju nadogradnjom na pun format, Canon asortiman obuhvata ponešto za svakoga.

U ovom prazničnom vodiču za kupovinu sakupili smo neke predloge za najbolje Canon poklone za sve one koji vole da pokazuju kreativnost, bez obzira na budžet. Od zabavnih prenosivih štampača do fotoaparata bez ogledala, pronaći ćete sjajne ideje za savršen božićni poklon!

Za vlogere, blogere i kreatore sadržaja: Canon PowerShot G7 X Mark III

YouTube zvezda i vloger Majk Grej pritiska dugme za snimanje na ekranu osetljivom na dodir fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III.

Idealan božićni poklon za nekoga ko je zainteresovan za ulazak u svet vlogovanja, Canon PowerShot G7 X Mark III omogućava snimanje detaljnog 4K materijala i ima ulaz za mikrofon od 3,5 mm.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
Kao jedan od najnaprednijih kompaktnih fotoaparata kompanije Canon, PowerShot G7 X Mark III predstavlja značajnu nadogradnju u odnosu na kameru telefona ili osnovni model fotoaparata „uperi i snimaj“. Prenosiv i napakovan kreativnim funkcijama, takođe predstavlja odličan drugi fotoaparat, uz DSLR ili uz model bez ogledala.

Veliki CMOS senzor od 20,1 MP i oštri širokougaoni zum objektiv f/1,8–2,8 u fotoaparatu Canon PowerShot G7 X Mark III daju izvanredan kvalitet slike, bez obzira na to da li snimate fotografije ili 4K filmove. LCD ekran osetljiv na dodir sa naginjanjem olakšava snimanje iz kreativnih uglova, a ekran može da se okrene i ka napred, kako biste lakše kadrirali savršen selfi. Uparite ovaj fotoaparat sa laganim Canon stativom-rukohvatom HG-100TBR za svestranost snimanja iz ruke, uz udobnu dršku, ili korišćenjem stativa za izuzetno stabilne selfije. PowerShot G7 X Mark III takođe ima uvek uključene funkcije Bluetooth i Wi-Fi, za automatsko prebacivanje slika na telefon, kako biste ih brzo delili dok ste u pokretu.

Video snimanje je najupečatljivija funkcija fotoaparata PowerShot G7 X Mark III. Može da snima detaljni 4K materijal, a ima i ulaz za mikrofon od 3,5 mm za podjednako oštar zvuk. Takođe možete da snimate Full HD filmove pri 120 kadrova u sekundi, za glatku usporenu reprodukciju, dok vam uvek uključene funkcije Bluetooth i Wi-Fi omogućavaju da uparite PowerShot G7 X Mark III sa smartfonom ili tabletom da biste lako delili sadržaj onlajn.

Za videografe u porodici: Canon EOS M50

Vloger Stef Mičalak snima sina dok vozi bicikl bez pedala i pomoćnih točkova.

EOS M50 predstavlja savršen poklon za one koji žele da pređu na snimanje videa.

Fotoaparat Canon EOS M50.

EOS M50 daje neverovatan video materijal visoke rezolucije, jedinstvenog izgleda i doživljaja.

Uz način rukovanja kao kod DSLR fotoaparata i senzor DSLR formata u malom telu, Canon EOS M50 vam pruža punu kontrolu nad fotografisanjem, a nije težak poput fotoaparata pune veličine. Ima dizajn bez ogledala, pa je tanji i tiši u radu od DSLR fotoaparata. Takođe ima ugrađeno OLED elektronsko tražilo, pa možete da vidite efekte kreativnih filtera i podešavanja ekspozicije pre snimanja.

EOS M50 prevazilazi klasu kojoj pripada kada su u pitanju performanse. Uz brzinu uzastopnog snimanja od 10 kadrova u sekundi, omogućava beleženje savršenog trenutka pomoću CMOS senzora od 24,1 MP. Renomirana tehnologija Dual Pixel CMOS AF kompanije Canon pruža brzo i precizno automatsko fokusiranje sa praćenjem, dok ekran od 3 inča osetljiv na dodir sa promenljivim uglom izuzetno olakšava biranje tačaka fokusa i podešavanje postavki.

Za EOS M fotoaparate dostupan je namenski asortiman laganih EF-M objektiva – kao i EF i EF-S objektiva uz korišćenje kompatibilnog adaptera. Široki zum objektiv, kao što je EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, savršen je izbor za istraživanje zimskih pejzaža ili snimanje porodičnih portreta u zatvorenom. Glatki i tihi STM motor za fokusiranje i dinamička stabilizacija slike takođe olakšavaju snimanje 4K UHD filmova profesionalnog izgleda.

Pristupačna ulaznica u svet DSLR fotografije: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Otkrijte kreativnost i preuzmite kontrolu uz Canon EOS 850D, svestrani DSLR fotoaparat za kinematografiju i fotografiju.

Mali braon-beli pas trči po šumovitom predelu.

Uz kompatibilnost sa EF i EF-S objektivima, EOS 850D može da prenese vašu fotografsku veštinu na novi nivo. Snimljeno pomoću Canon EOS 850D sa objektivom Canon EF 70-200mm f2.8L IS III USM pri f/2,8, 1/2.700 s i ISO 800.

Canon EOS 850D je napredni svestrani fotoaparat koji može da daje neverovatno detaljne fotografije od 24,1 MP i oštar 4K video. Zahvaljujući kompaktnom i laganom dizajnu, i pitanju je fotoaparat koji je napravljen da ga nosite svuda. Ekran sa promenljivim uglom osetljiv na dodir za kadriranje snimaka iz visokih i niskih uglova doprinosi svestranosti.

Zahvaljujući mnoštvu kreativnih funkcija, EOS 850D je odličan izbor za one koji žele da prenesu fotografisanje na viši nivo. Veći je od EOS M50, ima duže trajanje baterije, kao i optičko umesto elektronskog tražila, što je ugodnija opcija za oko kada je potrebno da duže vreme gledate kroz tražilo. Komande uključuju gornji točkić i zadnji točkić za brzo podešavanje postavki snimanja, dok vam 45 AF tačaka krstastog tipa (sa mogućnošću pojedinačnog izbora) omogućava da oštro fokusirate precizne detalje.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM predstavlja odličan prvi objektiv za EOS 850D, uz široki opseg zuma koji vam omogućava da kadar ispunite pejzažima i gradskim scenama, kao i da se približite da biste zabeležili akciju. Nano USM tehnologija pruža glatko, tiho fokusiranje koje je fantastično za video, a optički stabilizator slike u 4 koraka doprinosi održavanju oštrine kada snimate pri slabom slabom osvetljenju ili koristite zum.

Za prelazak na novu generaciju tehnologije punog formata bez ogledala: Canon EOS RP

Canon EOS RP se koristi za snimanje osvetljenog noćnog gradskog pejzaža.

RF bajonet na fotoaparatu Canon EOS RP omogućava vam da iskoristite asortiman Canon RF objektiva nove generacije.

Canon EOS RP.

Ovaj svestrani fotoaparat punog formata bez ogledala idealan je za snimanje portreta i pejzaža.

Želite da pređete na fotografisanje punog formata? Canon EOS RP od 26,2 MP je osnovni model u Canon EOS R sistemu fotoaparata punog formata bez ogledala. Ima približno istu težinu kao APS-C model, što dokazuje da puni format ne povlači obavezno i veliku težinu, a odličan je za svakoga ko želi da razvije veštinu, kao i za osobe zainteresovane za najnoviju tehnologiju. Ne manjka ni po pitanju naprednih funkcija, pa možete da istražujete kako budete sticali iskustvo.

Jedna od najistaknutijih stvari na modelu Canon EOS RP je RF bajonet koji pruža brzu komunikaciju između fotoaparata i objektiva. Pored toga što omogućava brže automatsko fokusiranje, donosi unapređenu stabilizaciju slike i kvalitet slike višeg nivoa zahvaljujući sve većem asortimanu RF objektiva nove generacije.

Uparite ovaj fotoaparat sa standardnim RF zum objektivom, kao što je Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ili Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, odnosno sa kompaktnim i pristupačnim modelom sa fiksnom žižnom daljinom, kao što je novi Canon RF 50mm F1.8 STM, i bićete spremni da snimate sve, od pejzaža do portreta. Zahvaljujući asortimanu opcionih EF-EOS R adaptera za montažu, EOS RP je takođe potpuno kompatibilan sa EF i EF-S objektivima bez gubitka kvaliteta.

Izuzetno osetljivi Dual Pixel CMOS AF sistem na modelu Canon EOS RP pruža do 4.779 pojedinačno dostupnih AF pozicija, a zadnji ekran služi kao dodirna tabla za AF tačke, čak i kada koristite elektronsko tražilo. Kada je aktivirana funkcija Eye AF, fotoaparat može automatski da prepozna i da uzastopno prati oko osobe, za izuzetno oštre portrete.

Za instant uspomene: Canon Zoemini S i Canon Zoemini C

Žena drži Canon Zoemini S u jednoj ruci, a Canon Zoemini C u drugoj.

2-u-1 instant fotoaparati kompanije Canon predstavljaju zabavan poklon za sve one koji traže kompaktan uređaj koji može da pravi grupne selfije, otiske itd.

Canon Zoemini S u roze-zlatnoj boji.

Džepni Canon Zoemini S od 8 MP ima ugrađeno prstenasto svetlo za pouzdano snimanje selfija i dolazi u tri boje, uključujući roze-zlatnu.

2-u-1 instant fotoaparati kompanije Canon omogućavaju fotografima entuzijastima da snimaju i štampaju pomoću istog džepnog uređaja. Canon Zoemini C i Canon Zoemini S imaju ogledalo sa prednje strane za kadriranje savršenih selfija i grupnih fotografija. Oba primaju 10 listova samolepljivog Canon ZINK™ foto-papira formata 2x3 inča – i nema nezgodnog mastila, pošto svaka slika otporna na mrljanje, cepanje i vodu nastaje od sloja mikrokristala koji reaguju na zagrevanje. Samo uperite, snimite, odštampajte i zalepite.

Canon Zoemini S takođe ima ugrađeno prstenasto svetlo za laskave rezultate, a tu je i Bluetooth veza, pa fotoaparatom i opcijama štampanja, uključujući direktno štampanje iz galerije kamere, možete da upravljate pomoću smartfona ili tableta pomoću besplatne aplikacije Canon Mini Print.

Zabavni, lagani Canon Zoemini instant fotoaparati dostupni su u čitavom rasponu boja. Deca će obožavati živopisne nijanse modela Canon Zoemini C – odaberite „Bumble Bee“ žutu, „Mint“ zelenu, „Seaside“ plavu ili „Bubble Gum“ roze. Dok će se tinejdžerima koji vode računa o stilu više svideti roze-zlatna, biserno bela ili mat crna opcija, koja je dostupna za Canon Zoemini S.

Za štampanje i deljenje bilo gde: Canon SELPHY Square QX10 i SELPHY CP1300

Četiri štampača Canon SELPHY Square QX10, svaki u različitoj boji.

Štampač Canon SELPHY Square QX10 predstavlja savršen poklon za sve koji žele da štampaju slike sa smartfona u pokretu – i dostupan je u četiri različite boje.

Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 je brzi Wi-Fi foto-štampač idealan za kreiranje jedinstvenih otisaka sa kompatibilnih pametnih uređaja, kamera itd.

Canon SELPHY kompaktni foto-štampači su elegantni i prenosivi uređaji koji daju otiske visokog kvaliteta čak i kada ste u pokretu.

Kompaktan, praktičan i dostupan u četiri kul boje, Canon SELPHY Square QX10 sa podrškom za Wi-Fi omogućava vam da štampate detaljne kvadratne fotografije formata 68 x 68 mm direktno sa smartfona. Ovaj štampač sa baterijskim napajanjem napravljen je tako da ide svuda sa vama, a lako možete da ga dopunite pomoću USB kabla. SELPHY Square QX10 koristi tehnologiju sublimacije boje, što znači da slike imaju vek trajanja do 100 godina kada se čuvaju u albumu. Živopisne odštampane nalepnice prave se na papiru visokog kvaliteta, sa ivicom spremnom za natpise, a čak možete da dodate i kreativne pečate i filtere pomoću besplatne aplikacije SELPHY Photo Layout kompanije Canon.

Ako želite više kontrole nad procesom štampanja, onda je Canon SELPHY CP1300 pravi izbor za vas. Uz mogućnost štampanja otiska kao iz foto-laboratorije formata 10 x 15 cm (4 x 6 inča) za samo 47 sekundi, ovaj Wi-Fi štampač ima veliki ekran koji se naginje nagore radi jednostavne upotrebe. Canon SELPHY CP1300 pruža izbor od četiri završne obrade štampe i dolazi sa mnoštvom opcija za raspored i „nasumično mešanje“ pomoću besplatne aplikacije SELPHY Photo Layout, uključujući trake kao iz foto-automata i štampanje za lična dokumenta.

Za akcionu kameru koju možete da ponesete svuda: Canon IVY REC

Akciona kamera Canon IVY REC u plavoj boji.

Jednostavni dizajn i snažna kamera čine Canon IVY REC savršenim saputnikom na avanturama u prirodi.

Mlada žena gleda kroz tražilo akcione kamere Canon IVY REC.

Kopča na kameri Canon IVY REC služi i kao praktično tražilo koje vam pomaže u kadriranju snimaka.

Istraživači prirode i ljubitelji ekstremnih sportova će obožavati Canon IVY REC – zabavnu i pristupačnu akcionu kameru koja je napravljena za avanturistički način života. Bez obzira na to da li je u pitanju vožnja brdskog bicikla po džombastom terenu ili prskanje na reci, Canon IVY REC je otporna na udarce1 i vodu2.

Zahvaljujući velikoj kopči, koja služi i kao tražilo koje olakšava kadriranje snimaka, ovu malu kameru možete da zakačite za torbu ili kaiš, pa je spremna za pokret kada i vi. Jednostavne komande na kameri Canon IVY REC takođe vam omogućavaju da snimate fotografije ili video bez muke.

Canon IVY REC snima fotografije od 13 MP i Full HD filmove pri 60 kadrova u sekundi, uz elektronsku stabilizaciju slike za oštre snimke u nezgodnim uslovima. Takođe omogućava bežično povezivanje sa mobilnim uređajem, pa kamerom možete daljinski da upravljate pomoću besplatne aplikacije Canon Mini Cam, da pregledate fotografije i video, kao i da ih delite onlajn.


Napisao Markus Hokins


1 Otporna je na udarce do visine od dva metra. Metode testiranja otpornosti na udarce jedinstvene su za ovaj proizvod i ne predstavljaju garanciju da neće doći do oštećenja ili kvara proizvoda.
2 Vodootporna je do 30 minuta na dubini do dva metra. Testirano je samo u običnoj vodi. U slučaju izlaganja vodi koja nije obična, preporučuje se da odmah isperete običnom vodom.

Srodni članci

 • Pretvorite dan proveden na otvorenom sa porodicom u fantastičan kućni film

  VIDEO TEHNIKE

  Pretvorite dan proveden na otvorenom sa porodicom u fantastičan kućni film

  Beležite dragocene porodične trenutke i saznajte kako da na najbolji način iskoristite video funkcije EOS fotoaparata uz porodičnog vlogera Stefa Mičalaka.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Saveti za instant štampanje uz Canon SELPHY SQUARE QX10

  Saveti kako da pokažete kreativnost uz štampač Canon SELPHY SQUARE QX10.

 • Canon Zoemini C i Canon Zoemini S na stolu sa sveskom na koju su zalepljene slike.

  KREATIVNE IDEJE

  Pokažite kreativnost uz Canon Zoemini asortiman

  8 načina da oslobodite kreativnost u pokretu pomoću instant fotoaparata i džepnog štampača.

 • YouTube zvezda i vloger Majk Grej pritiska dugme za snimanje na ekranu osetljivom na dodir fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III.

  VLOGOVANJE

  Kreativno vlogovanje uz PowerShot G7 X Mark III

  YouTube zvezda MikeVisuals otkriva kako kreira primamljive vlogove pomoću kompaktnog fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III i deli najbolje savete za vlogovanje.